Banca de investitii Lazard, care acorda consultanta omului de afaceri new-yorkez Carl Icahn, ar putea recomanda divizarea grupului de media Time Warner, potrivit publicatiei Wall Street Journal, citata de Reuters. Icahn conduce un grup de firme de in
Banca de investitii Lazard, care acorda consultanta omului de afaceri new-yorkez Carl Icahn, ar putea recomanda divizarea grupului de media Time Warner, potrivit publicatiei Wall Street Journal, citata de Reuters. Icahn conduce un grup de firme de investitii care controleaza aproape 3% din compania ce include CNN, Home Box Office, Time magazine si Time Warner Cable.
Potrivit publicatiei, evaluarea facuta de Lazard, angajata de Icahn saptamana trecuta pentru a ajuta la inlocuirea unor membri ai consiliului de conducere al Time Warner, ar putea fi finalizata in luna ianuarie. Reprezentantii bancii considera ca afacerile disparate ale Time Warner ofera posibilitati scazute pentru economii, astfel incat reducerea cheltuielilor administrative, de 500 de milioane de dolari, ar putea avea loc numai in urma divizarii. "Nu va pot spune daca va fi divizata in trei, patru sau mai multe unitati, dar procesul trebuie sa aiba loc", a declarat publicatiei o sursa apropiata situatiei. Time Warner a purtat negocieri cu companiile Microsoft si Google in legatura cu o posibila investitie sau crearea unui parteneriat cu divizia AOL.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.