Numarul celor care folosesc telefonul mobil pentru a avea acces la servicii bancare este comparabil cu cel al persoanelor care utilizeaza mobilul pentru a se conecta la Internet, potrivit unui sondaj derulat on-line pe site-ul MCTI, citat de site-ul
Numarul celor care folosesc telefonul mobil pentru a avea acces la servicii bancare este comparabil cu cel al persoanelor care utilizeaza mobilul pentru a se conecta la Internet, potrivit unui sondaj derulat on-line pe site-ul MCTI, citat de site-ul de specialitate No-cash.
Dintr-un total de aproximativ 2.000 de raspunsuri, ponderea celor care au declarat ca isi folosesc telefonul mobil cu preponderenta pentru a avea acces la servicii bancare este de 2%. "Daca am considera reprezentativ acest sondaj, ar insemna ca peste 200.000 de romani isi folosesc mobilul pentru a avea acces la servicii bancare. Acesta este mai degraba potentialul pe termen scurt al pietei utilizatorilor de astfel de servicii decat o realitate", potrivit No-cash. Numarul de utilizatori ai serviciilor bancare la distanta (Internet banking, Home banking si Mobile banking) era de 66.000 la sfarsitul semestrului II din acest an. Cresterea inregistrata in trimestrul II din 2005 a reprezentat un plus de 10.000 de noi utilizatori, in vreme ce cresterea din aceeasi perioada a anului trecut a fost de aproximativ 4.000 de utilizatori. In prezent sunt peste 10,5 milioane de utilizatori de telefon mobil in Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.