Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a aplicat sechestru asigurator pe mijloacele fixe ale producatorului de geamuri GES din localitatea Boldesti Scaieni, judetul Prahova, avand de recuperat de la firma 26,7 milioane de lei, tra
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a aplicat sechestru asigurator pe mijloacele fixe ale producatorului de geamuri GES din localitatea Boldesti Scaieni, judetul Prahova, avand de recuperat de la firma 26,7 milioane de lei, transmite Mediafax. GES arata, intr-un comunicat, ca valoarea de inventar a bunurilor gajate de AVAS se ridica la circa 155,1 milioane de lei. "Linia de taiere a geamului float, care are o valoare de inventar de 21,4 milioane de lei, a fost gajata in favoarea bancii UniCredit, ca urmare a unui credit contractat de societate, pentru asigurarea platilor curente la furnizorii de energie electrica si gaze naturale pentru perioada extrasezoniera a vanzarilor de geam", se precizeaza in comunicatul GES. Societatea avea, in luna septembrie, datorii in valoare totala de 41,8 milioane de lei. Datoria catre AVAS consta in principal din ratele unui credit contractat de firma din Boldesti Scaieni de la banca Societe Generale din Franta, cu garantia Ministerului Finantelor Publice, institutie care a platit sumele aferente imprumutului si a cesionat AVAS aceasta creanta. GES a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 13 milioane de euro si pierderi in valoare de aproape un milion de euro. Principalul actionar al firmei, cu 99,4% din titluri, este consortiul format din Asociatia Salariatilor PAS-Pro GES, Laminate SA, Aedificia SA, Supremo Corporation SRL si Unirea International Trading SRL. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.