Guvernul irakian a anuntat o serie de masuri stricte de securitate in vederea asigurarii in bune conditii a referendumului de de azi, privind Constitutia tarii. Analistii au catalogat scrutinul drept un eveniment istoric, dupa inlaturarea regimului f
Guvernul irakian a anuntat o serie de masuri stricte de securitate in vederea asigurarii in bune conditii a referendumului de de azi, privind Constitutia tarii. Analistii au catalogat scrutinul drept un eveniment istoric, dupa inlaturarea regimului fostului presedinte Saddam Hussein. Demersurile preventive, anuntate de ministrul irakian de Interne, Bayane Baqer Soulagh, la televiziunea de stat, includ inchiderea frontierelor, extinderea restrictiilor de circulatie si interzicerea portului armelor de catre civili. In preajma referendumului s-au inregistrat noi violente. Un militar american a fost ucis joi, cand autovehiculul in care se deplasa a lovit o bomba artizanala, in Dujail, au anuntat surse militare aliate, citate de Rompres. In urma acestui deces, numarul militarilor americani ucisi in Irak, de la izbucnirea razboiului, pe 20 martie 2003, se ridica la 1957 de persoane. Bilantul a fost realizat de agentia Reuters, pe baza datelor furnizate de Pentagon. Pe de alta parte, o patrula a contingentului italian desfasurat in sudul Irakului a fost tinta unui atac cu rachete, insa nici un militar nu a fost ucis sau ranit, a anuntat purtatorul de cuvant, colonelul Giuseppe Perrone. Incidentul s-a produs in localitatea Al Rifay, situata la 60 de kilometri nord de Nassiriya, unde militarii italieni distribuiau ajutoare umanitare.Vizat in repetate randuri de atacuri, contingentul italian a pierdut, in Irak, 20 de vieti omenesti. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.