Romania isi va imbunatati capacitatea de reactie la dezastre naturale produse de apa, dupa implementarea unui proiect informatic de colectare si transmitere a datelor din si in teritoriu menit sa creasca viteza fluxului informational in acest domeniu
Romania isi va imbunatati capacitatea de reactie la dezastre naturale produse de apa, dupa implementarea unui proiect informatic de colectare si transmitere a datelor din si in teritoriu menit sa creasca viteza fluxului informational in acest domeniu, finantat in totalitate din fonduri PHARE, informeaza Mediafax. Un consortiu de firme din trei tari a finalizat, ieri, un proiect de gestionare si transmitere a informatiilor privind calitatea si cantitatea apelor in teritoriu. Beneficiarul proiectului care a costat 800.000 de euro si a fost finantat exclusiv din fonduri PHARE, este Guvernul Romaniei, prin Administratia Nationala a Apelor Romane (ANAR). Concret, sistemul va face ca informatiile colectate in teritoriu sa fie transmise rapid catre factorii de decizie de la nivel central, acestia putand, intr-un timp record, sa gandeasca masuri concerte pe care, cu aceeasi viteza, sa le transmita in teritoriu. Acest proiect a fost realizat in baza Directivei Cadru "Apa" a Uniunii Europene, iar datele culese vor fi accesate si de catre reprezentantii UE interesati de situatia apelor din Romania, dar si de viteza de reactie a autoritatilor cu atributii in domeniu. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.