Taxele aferente procedurilor legale de protectie a inventiilor au fost reduse cu 15 la suta, Executivul hotarand, printr-un proiect de lege aprobat in sedinta de joi, ca sumele solicitate sa fie calculate la un curs mediu de 3,6 lei (36.000 lei vechi
Taxele aferente procedurilor legale de protectie a inventiilor au fost reduse cu 15 la suta, Executivul hotarand, printr-un proiect de lege aprobat in sedinta de joi, ca sumele solicitate sa fie calculate la un curs mediu de 3,6 lei (36.000 lei vechi) pentru un euro. In urma acestei decizii, taxa pentru inregistrarea cererii brevetului de inventie va fi de 108 lei (1.080.000 lei vechi), iar pentru publicarea cererii brevetului de inventie se vor achita 180 lei (1,8 milioane lei vechi). Persoanele fizice vor achita doar jumatate din taxe daca in ultimul an au avut un venit mediu brut lunar mai mic de cinci ori decat salariul mediu brut pe economie. In cazul in care venitul este doar de trei ori mai mic, taxele vor fi platite in proportie de 20 la suta. Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului spre dezbatere si va intra in vigoare la 1 ianuarie 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.