Fostul presedinte Bankcoop, Alexandru Dinulescu, condamnat la zece ani de inchisoare pentru luare de mita, va ramane cu aceasta pedeapsa, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti i-au respins, ieri, cererea de rejudecare a cauzei. Alexandru Dinules
Fostul presedinte Bankcoop, Alexandru Dinulescu, condamnat la zece ani de inchisoare pentru luare de mita, va ramane cu aceasta pedeapsa, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti i-au respins, ieri, cererea de rejudecare a cauzei. Alexandru Dinulescu solicitase, in urma cu doi ani, prin avocatul sau, promovarea unui recurs in anulare impotriva sentintei de zece ani de inchisoare. Dinulescu a fost arestat preventiv in 1997, dar, dupa doua luni, instanta a refuzat sa-i mai prelungeasca mandatul. Imediat dupa eliberare, acesta a parasit Romania, fiind extradat din SUA sase ani mai tarziu, in 2003. Dupa aducerea sa in Romania, Alexandru Dinulescu a cerut intreruperea executarii pedepsei din motive medicale, el suferind de diabet si hipertensiune, insa solicitarea i-a fost respinsa, deoarece medicii care l-au supus unor analize au constatat ca acesta poate suporta regimul de detentie. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.