Mai nou, din cauza purtarii jeansilor stramti, cu talie joasa, celulita se consolideaza in partile laterale ale taliei, unde grasimea este impinsa de marginea pantalonului. Este o celulita de care se scapa greu si asupra careia trebuie actionat reped
Mai nou, din cauza purtarii jeansilor stramti, cu talie joasa, celulita se consolideaza in partile laterale ale taliei, unde grasimea este impinsa de marginea pantalonului. Este o celulita de care se scapa greu si asupra careia trebuie actionat repede. Tratamentul e dificil, costisitor si de durata pentru majoritatea persoanelor.
Un rol important in prevenirea celulitei il detine mentinerea unei greutati normale in limite constante, lucru destul de greu de realizat mai ales de femei, majoritatea trecand cel putin printr-o sarcina. De altfel, furtuna hormonala din timpul graviditatii reprezinta una din cauzele aparitiei celulitei.
Majoritatea femeilor folosesc creme si lotiuni contra celulitei, dar efectele sunt discutabile. Ingredientul principal e methylxanthina, o forma a cafeinei, care scoate lichidele din spatiile intercelulare si induce lipoliza (distrugerea celulelor grase aflate imediat sub piele). Rezulatele apar abia dupa 8 saptamani de utilizare constiincioasa.
Dieta contra celulitei consta in consumul de alimente bogate in lecitina, antioxidanti, aminoacizi si acizi grasi esentiali. Alimentele recomandate sunt ouale, soia, conopida, uleiul de masline, de germeni de grau, nuci si alune de padure, fructele de padure, citricele etc. O dieta sanatoasa combinata cu practicarea sportului impiedica retentia de fluide in tesuturi.
Gimnastica efectuata constant, care solicita zonele afectate, poate da rezultate; de asemenea ajuta fizioterapia din clinicile specializate: bai de parafina, dusuri subacvatice. In mare voga sunt si impachetarile, care constau in aplicarea de extracte vegetale pe zonele afectate. Pentru potentarea efectelor extractelor, pacienta este invelita in paturi electrice, caldura stimuland absorbtia principiilor active. Sunt insa situatii in care aceste tratamente se dovedesc fara efect.
In cabinetele medicilor dermatologi sau esteticieni se practica si alte metode, de la injectarea de substante-minune pana la aparate high-tech, pentru care pacientele ajung sa plateasca mii de dolari. Mezoterapia e un procedeu prin care un cocktail de substante se injecteaza sub piele, in tesutul gras. Acele sunt plasate intr-un dispozitiv special, care inteapa pielea timp de 45-60 de minute, de obicei fara anestezie. Rezultatele se vad dupa 10 sedinte, iar specialistii pretind ca ar fi o metoda eficienta.
In strainatate e foarte popular un aparat care utilizeaza lumina laserului, de asemenea cu rezultate rapide si mai putin dureros. In prima faza pielea e racita si astfel laserul poate patrunde adanc, fara a leza suprafata. Energia luminoasa efectueaza un masaj celular, creste circulatia si stimuleaza drenajul limfatic al zonei. Aparatul are si un sistem vacuum care actioneaza in acelasi timp, spargand celulele grase si eliminand delimitarile fibroase dintre ele. Alte aparate folosesc o combinatie de unde radio si lumina infrarosie pentru a incalzi si distruge celulele grase ce formeaza paniculul adipos. Simultan, maseaza si contribuie la eliminarea benzilor fibroase.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.