Steaua s-a calificat in turul III preliminar al UEFA Champions League dupa ce a trecut miercuri seara, in Ghencea, cu 4-1 (2-1), de Shelbourne Dublin, dupa ce remizase in prima mansa, scor 0-0. Steaua va juca o dubla mansa cu Rosenborg Trondheim pent
Steaua s-a calificat in turul III preliminar al UEFA Champions League dupa ce a trecut miercuri seara, in Ghencea, cu 4-1 (2-1), de Shelbourne Dublin, dupa ce remizase in prima mansa, scor 0-0. Steaua va juca o dubla mansa cu Rosenborg Trondheim pentru un loc in grupele Ligii Campionilor, unde ar putea ajunge dupa noua ani (este singura echipa romaneasca prezenta in aceasta faza a competitiei, reusind trei calificari consecutive, in sezoanele incepute in 1994, 1995 si 1996). Steaua n-a reusit sa convinga nici in returul cu Shelbourne, desi a dominat autoritar, mai ales in repriza a doua. Doua dintre golurile "militarilor" au venit in urma unor gafe de incepatori ale irlandezilor, care puteau chiar deschide scorul in debutul partidei (minutul 13), la o faza in care Radoi a vrut sa degajeze si a sutat in bara portii aparate de Hamutovski!
foto: Mediafax Pana atunci, Dica si Rogers au fost eliminati pentru lovire reciproca (minutul 5). Cei doi s-au incaierat si in tunelul ce duce la vestiare, fiind cu greu despartiti de fortele de ordine! De altfel, mai ales in startul partidei, s-au platit politele pentru meciul tur, intrarile dure si loviturile ferite de ochii arbitrilor fiind pe masura luptelor din K1. Dica a recunoscut dupa meci ca a avut o altercatie cu Rogers in tunelul spre vestiare, dupa ce cei doi jucatori au fost eliminati. "Da, am avut o altercatie cu irlandezul spre vestiare. In teren, la faza respectiva, eram cu spatele, nu l-am atins si el m-a faultat. Irlandezii m-au provocat tot timpul, nu am vrut sa le raspund, insa pana la urma ne-a eliminat pe amandoi, fara nici o explicatie. Scorul este cea mai buna revansa. Imi pare rau ca voi lipsi cu Rosenborg, orice fotbalist isi doreste sa lupte pentru a intra in grupe", a spus Dica. Steaua a deschis scorul in minutul 19, cand Nicolita a preluat o minge trimisa de Ghionea si l-a lobat elegant pe Delaney. Irlandezii si-au aratat prima oara limitele in minutul 29, cand mingea centrata de Nesu a fost respinsa de Crawley exact in piciorul drept al lui V. Iacob, care a trimis in poarta.
Scapata aparent de griji, Steaua a jucat apoi relaxat, insa Shelbourne a marcat surprinzator in minutul 38, cand J. Byrne a reluat cu capul, iar mingea trimisa cu pamantul l-a pacalit pe Hamutovski. In repriza a doua, desi au facut si ei cateva greseli nepermise, stelistii au mai primit un cadou de zile mari in minutul 60: la o minge trimisa spre poarta irlandezilor, Delaney a luftat, iar Dinita, pe faza, a marcat in poarta goala! Din acest moment, Shelbourne s-a resemnat, iar Steaua a asediat poarta lui Delaney, tratand cu lejeritate cateva bune oportunitati de a mai marca. "Militarii" au ramas insa si fara Dinita, eliminat pentru doua cartonase galbene. "Arbitrul mi-a dat al doilea galben pentru simulare, insa nu a fost vorba despre asa ceva. Am vrut sa ma feresc, am cazut, dar m-am ridicat imediat.
Cu toate acestea, am fost eliminat. Imi pare rau, mai ales ca la urmatoarele meciuri este nevoie de tot lotul. Irlandezii au inceput tare, au vrut sa ne intimideze, dar atat pot ei", a spus Dinita. In prelungiri, Oprita a transformat un penalty, dupa un hent al lui Heary, stabilind scorul final. (MIG)
STEAUA - SHELBOURNE 4-1 (2-1)
Au marcat: NICOLITA (19), V. IACOB (29), DINITA (60), OPRITA (90+4p) / J. BYRNE (39).
Stadion: "Steaua"; spectatori: 10.000.
STEAUA: Hamutovski - Ogararu, E. Baciu, Ghionea, Nesu - Nicolita (90+3 Paraschiv), Lovin, Radoi, Bostina (74 Oprita) - Dica - V. Iacob (46 Dinita). Antrenor: O. Protasov.
SHELBOURNE: Delaney - Heary, Crawley (58 Fleming), Harris, Rogers - J. Byrne, Cahill, S. Byrne, Baker (80 Ndo) - Moore (63 Hoolahan) - Crowe. Antrenor: P. Fenlon.
Cartonase galbene: Dinita (62 si 90+2) / Moore (8), Ndo (87).
Cartonase rosii: Dica (5), Dinita (90+2) / Rogers (5).
Au arbitrat: C. Colombo - V. Texier, E. Dansault (toti din Franta).
In tur: Shelbourne - Steaua 0-0.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.