Un barbat roman a stat noua ore pe o macara de 30 de metri, pe un santier din Roma, amenintand ca se va arunca in gol daca nu va primi garantii pentru stabilirea datei cand fiul sau de 4 ani, bolnav de talasemie/anemie mediteraneana/, va putea fi ope
Un barbat roman a stat noua ore pe o macara de 30 de metri, pe un santier din Roma, amenintand ca se va arunca in gol daca nu va primi garantii pentru stabilirea datei cand fiul sau de 4 ani, bolnav de talasemie/anemie mediteraneana/, va putea fi operat de transplant de maduva osoasa, scrie ziarul italian "Il Giornale" in editia de joi, consultata de Rompres.
Disperarea l-a impins pe Ionel Strambianu, de 30 de ani, jandarm roman din Ploiesti, sa se urce, marti, in jurul orei unu noaptea, pe o macara din Via Tor Vergata, langa spitalul unde copilul sau urmeaza sa fie operat. Ionel Strambianu e dispus sa faca orice, chiar sa renunte la propria viata, numai pentru a-i asigura un viitor micutului Justin Marian, scrie ziarul italian. Numai dupa noua ore de tratative, romanul, convins de un angajament scris al medicului primar al spitalului si alte numeroase garantii din partea consulului roman din capitala Italiei, a coborat.
"Nu mai avea incredere in ce ii spuneau medicii si autoritatile guvernamentale romane, care vor trebui sa finanteze operatia. Nu a fost suficient nici macar faptul ca am alergat sa il luam de acasa si sa-l aducem la fata locului pe profesorul care urmareste cazul lui Justin, pentru a-l calma. Numai dupa interventia Ambasadei si garantia scrisa ca se va initia ciclul terapeutic pana la inceputul lunii august a renuntat la protest", a explicat lt. Roberto Del Ferrao. De o saptamana, familia Strambianu se afla in Italia, fiind in posesia unui permis de sedere din ratiuni medicale. Sotii au un singur obiectiv: sa combata teribila anemie mediteraneana de care sufera copilul lor inca de la nastere si care necesita transplant de maduva. Situatia materiala a familiei nu permite astfel de cheltuieli, iar in Romania nu exista nici structurile in masura sa ofere asistenta si interventiile specifice, comenteaza semnatara articolului.
Ionel si Nicoleta au facut apel la guvernul roman si au obtinut incadrarea in termenii unei conventii speciale dintre Italia si Romania pentru prevenirea si ingrijirea talasemiei. in acest scop, la Roma e Institutul Mediteranean de Hematologie /IME/ Tor Vergata, condus de profesorul Guido Lucarelli. Ionel a initiat procedurile pentru solicitarea interventiei, iar prin consulatul roman a obtinut o locuinta in Roma. Dar ingrijirile medicale pentru fiul sau nu au inceput imediat, iar fondurile din Romania au intarziat sa vina. Din cauza repetatelor amanari, intr-o criza de nervi, marti seara jandarmul a avut impulsul de a urca pe macara si a ramane acolo sus: "Nu va cred", a continuat sa strige intr-o italiana stalcita. Dedesubtul macaralei s-au aliniat carabinierii, pompierii si medicii de la ambulanta. Doar spre orele 9,30 dimineata, cand pompierii au urcat la el cu scara pentru a-i duce documentul cu aviz favorabil operatiei, Ionel a acceptat sa coboare.
Conducerea Jandarmeriei Romane a confirmat faptul ca Ionel Strambianu e jandarm angajat cu contract la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Prahova, din iunie 2002. La inceputul anului acesta el a primit aprobarea legala de a-si insoti fiul bolnav la o clinica din Italia. Colegii si conducerea Jandarmeriei l-au sprijinit deschizand un cont pentru operatia micutului.
Alin Avram, purtator de cuvant al Jandarmeriei, ne-a spus ca Strambianu este printre cei mai buni militari care au participat la prinderea unor infractori periculosi, fiind recompensat in nenumarate randuri.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.