DOCUMENTAR
Canalul National Geographic prezinta in premiera secretele legendare ale celor mai puternice organizatii criminale dezvaluind realitatile crude si inspaimantatoare din ""Mafia"".

In general, cunoscuta si misterioasa Mafie este ilustrata sub forma de divertisment: ""Nasul"", ""Clanul Soprano"", ""Goodfellas"" sau ""Donnie Brasco."" Dar adevarata istorie nu este versiunea romantata pe care o vedem adeseori in filme. Povestea din interiorul gruparilor mafiote este mult mai inspaimantatoare pentru ca este cea reala.
DETALII. Documentarul ""Mafia"" dezvaluie detalii intime ale afacerilor cu ucigasi, asasinari mafiote si ritualuri secrete ale gangsterilor fara scrupule, prezentand atat opiniile unor fosti agenti FBI si DEA, cat si a unor membri ai familiilor mafiote. Productia cuprinde interviuri noi si originale cu gangsteri precum asociatul familiei Luchese, Henry Hill, portretizat de Ray Liotta in ""Goodfellas"" si soldatul familiei Gambino, Dominick Montiglio. De partea legii il putem vedea pe Joseph Pistone, curajosul agent FBI care s-a infiltrat in Mafie drept ""Donnie Brasco"" agentul DEA sub-acoperire Frank Panessa, si multi altii.
SERIAL. Aceasta serie de patru episoade interconecteaza doua povestiri paralele cu ajutorul stirilor din arhivele video, ale casetelor de supraveghere ale FBI si politiei din Italia, ale casetelor audio cu interceptarea convorbirilor telefonice, transcrieri ale proceselor importante ale Mafiei si repunerea in scena a intalnirilor clandestine si a confruntarilor violente. Prima poveste relateaza aparitia unei noi mafii la nivel global dupa ce o afacere istorica este pusa la cale de familiile mafiote americane si italiene pentru a controla comertul international cu heroina. Cea de-a doua este o poveste a campaniei puternice anti-mafiote condusa de un mic grup de procurori din Sicilia si agenti FBI si DEA din SUA, care sunt hotarati sa submineze permanent cultura si infrastructura a La Cosa Nostra.
CAPII. ""Mafia"" prezinta capi ai lumii interlope precum Charles ""Lucky"" Luciano, un imigrant sicilian care pana in 1931 si-a croit drumul spre conducerea Mafiei Americane prin crime, infamul cap de familie Joe ""Bananas"" Bonnano, care a unit mafiile americane cu cele siciliene pentru prima oara in 1957, Salvatore ""Toto"" Riina, poreclit Bestia, care in anii a€™80 era probabil cel mai nemilos si violent sef al Mafiei siciliene, si Tomasso Buscetta, ""Seful a Doua Lumi"", a carui decizie de a incalca codul de tacere strict al mafiei (omertá) a pus in miscare o serie de evenimente ce au permis autoritatilor americane si celor italiene sa identifice si sa localizeze gangsteri cheie. Aparatorii. In lupta cu Mafia procurorul legendar al Siciliei, Giovanni Falcone, a provocat puterea Mafiei si a platit astfel cu viata. Joseph Pistone (""Donnie Brasco"") are inca o recompensa de 500.000 dolari asupra vietii sale. Leoluca Orlando, activist anti-Mafie si fost primar al orasului Palermo, umbrit mult de neagra mostenire a orasului sau, si mai putin cunoscutii ofiteri de politie cu povestiri colorate si pline de suspans din interiorul Mafiei, precum Panessa si Carmine Russo, care au urmarit gangsteri din Philadelphia si New York.

NEWS