Persoanele care sufera de miopie (probleme de vedere la distanta) si poarta din acest motiv lentile care au semnul minus si proprietatea de a micsora ochiul, au nevoie de un machiaj usor exagerat, pentru ca ochiul sa arate cat mai normal in spatele a
Persoanele care sufera de miopie (probleme de vedere la distanta) si poarta din acest motiv lentile care au semnul minus si proprietatea de a micsora ochiul, au nevoie de un machiaj usor exagerat, pentru ca ochiul sa arate cat mai normal in spatele acestor lentile.Se contureaza cu un creion gri antracit sau bleumarin jumatatea exterioara a pleoapelor. Acest creion se fixeaza cu un fard sub forma de pudra compactata, ales intr-o culoare cat mai apropiata de cea a creionului.
Tot cu fardul de culoare inchisa se marcheaza coltul exterior al pleoapelor, foarte bine estompat spre zona tamplelor.
Pentru estompare se poate folosi un fard neutru, un bej foarte aproape de culoarea pielii. Pe jumatatea dinspre nas a pleoapelor se aplica un fard luminos, colorat vesel, asortat cu vestimentatia sau cu irisul.
Folosind fardul de baza - cel inchis la culoare, datorita pigmentului albastru continut in antracit sau in bleumarin - corneea va avea un plus de stralucire.
Pentru ca ochiul sa para cu adevarat mai mare, se aplica in interiorul pleoapei inferioare un creion alb.
Pentru hipermetropie - lentile cu semnul plus, care maresc ochii - machiajul trebuie realizat astfel incat ochiul sa para echilibrat. Pe toata pleoapa mobila se aplica un fard intr-o nuanta medie sau inchisa; ideale sunt tonurile de brun si de aubergine. Se respecta linia ochiului. Se fardeaza cu generozitate si pleoapa inferioara. In interiorul pleoapei inferioare se poate aplica un creion inchis la culoare: negru, maro, bleumarin, aubergine sau bleumarin. Arcada se va farda cu nuante neutre de bej mat.
Trebuie tinut cont, de la caz la caz, de numarul de dioptrii si trebuie studiat efectul pe care-l ofera lentilele; de asemenea, vom fi atenti la linia sprancenelor, care va umbri marginea ramelor pentru ochelari.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.