Oboseala accentuata, paloarea, transpiratia abundenta, ametelile, durerile de cap si palpitatiile sunt doar cateva dintre simptomele anemiei. Persoanele care sufera de aceasta afectiune trebuie sa-si ia unele masuri. Va prezentam in continuare cateva
Oboseala accentuata, paloarea, transpiratia abundenta, ametelile, durerile de cap si palpitatiile sunt doar cateva dintre simptomele anemiei. Persoanele care sufera de aceasta afectiune trebuie sa-si ia unele masuri. Va prezentam in continuare cateva sfaturi care pot fi de folos celor care se confrunta cu aceasta problema. Cea mai frecventa este anemia feripriva (anemia data de lipsa fierului din organism), iar motivul aparitiei acesteia difera in functie de sex si varsta. La copii insa cel mai adesea este provocata de imposibilitatea organismului de a asimila fierul din alimente. La femei cauza poate fi menstruatia abundenta si prelungita. Alte cauze care pot duce la aparitia anemiei sunt: folosirea pe o perioada lunga a unor medicamente; lipsa vitaminei B12; lipsa de acid folic si altele.
Pentru a nu ajunge in situatia de a va confrunta cu aceasta afectiune sunt necesare cateva masuri preventive. in primul rand, investigatiile medicale periodice si alimentatia adecvata pot preveni anemia. Astfel, medicii recomanda ca cel putin o data pe an sa se faca un control de rutina iar persoanele predispuse la anemie (in special femeile) sa aiba o dieta corespunzatoare.
Este bine sa consumati alimente bogate in fier (carne slaba rosie, ficat, cereale, peste, mazare, fasole uscata si verdeturi proaspete). Un rol important il au si fructele proaspete, bogate in vitamina C care stimuleaza absorbtia fierului. Ceaiul negru, cafeaua, medicamentele ce contin tetraciclina nu sunt indicate persoanelor anemice. De aceea se recomanda evitarea pe cat posibil a acestora.



Ceaiul de urzica intareste organismul

Pe langa tratamentul prescris de medic, puteti incerca si cateva retete naturiste. Astfel, ceaiurile sau tincturile de stevie, de papadie sau de brusture contribuie la absorbtia fierului. Indicat este si ceaiul de urzica. De asemenea persoanelor anemice li se recomanda sa consume doua lingurite de polen pe zi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.