Ministrul Justitiei Monica Macovei a declarat, ieri, ca opinia sa privitoare la dosarul mortii procurorului Cristian Panait (decedat in 10 aprilie 2002, dupa o cadere de la etajul locuintei personale) - este ca "acesta nu este complet, iar anumite as
Ministrul Justitiei Monica Macovei a declarat, ieri, ca opinia sa privitoare la dosarul mortii procurorului Cristian Panait (decedat in 10 aprilie 2002, dupa o cadere de la etajul locuintei personale) - este ca "acesta nu este complet, iar anumite aspecte reiesite din ancheta nu au fost verificate". Dar, cel mai interesant aspect, necunoscut pana acum, a fost mentionat tot de Macovei, la intrebarea ZIUA referitoare la discutiile telefonice purtate de Panait in timpul deplasarii la Oradea pentru cazul perchezitiei la procurorul Alexandru Lele si persoanele cu care acesta a discutat: "Stenograme...Ce stenograme? Nu exista. In schimb, sunt listing-urile cu apelarile respective. In 27 martie 2002, Cristian Panait a sunat-o pe Stanoiu (pe atunci ministru al Justitiei - n.r.) de 12 ori, aspect ce nu a fost verificat". Ministrul Justitiei considera ca "sunt suficiente elemente sa se redeschida cazul". Cristian Neculai Panait era doctorand in criminologie si urma sa-si sustina examenul cu prof. univ. Rodica Stanoiu. Ministrul Justitiei Macovei a afirmat ca la intoarcerea de la Oradea, procurorul Panait "si-ar fi manifestat dorinta de a da solutie de scoatere de sub urmarire penala in cazul Lele", ar fi predat dosarele pe care le avea in lucru, pentru ca a anuntat ca pleaca in concediu. "Solutia data de Cristian Panait a fost infirmata imediat, iar Ilie Piciorus s-ar fi exprimat ca Panait nu ar fi urmat indicatiile stabilite anterior", a spus Macovei. In legatura cu acest caz, magistratii Camerei procurorilor a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au studiat, saptamana trecuta, dosarul privind moartea lui Panait si au stabilit ca Inspectia Generala sa intocmeasca un raport in legatura cu conduita lui Ilie Piciorus, fost sef al tanarului magistrat care s-a sinucis si actual secretar general adjunct al Consiliului. Macovei a confirmat aceasta informatie. Dosarul mortii procurorului Cristian Panait a fost clasat, in 21.08.2002, concluzia fiind - potrivit comunicatului Ministerul Public - ca decesul procurorului nu a fost urmarea savarsirii vreunei infractiuni. PICCJ arata ca Panait nu a prezentat o tulburare de personalitate, fiind apt din punct de vedere psihiatric pentru activitatea de procuror.
Contactat telefonic, senatorul Rodica Stanoiu ne-a declarat: "Daca bietul Panait nu avea un sfarsit atat de tragic, astazi doamna Macovei l-ar fi numit unul din procurorii lui Rodica Stanoiu, cum au fost numiti unii procurori sau judecatori si atatia din minister care au fost taiati de pe lista. Panait ar fi fost pe lista neagra a doamnei Macovei. Sa se verifice daca Panait a si vorbit cu mine. In perioada aceea, chiar am avut probleme medicale, cu accidentul suferit. Apoi, daca voiam sa-i comunic ceva, i-as fi raspuns de la primul apel. Poate ca eram chiar si in sedinta de guvern. Oricum, nu-mi imaginez ce este cu toata afirmatia asta!"


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.