Ambasada Statelor Unite la Bucuresti a transmis ieri un comunicat de presa in care se arata ca au fost formulate acuzatiile impotriva sergentului de Marina Christopher Van Goethem, implicat in moartea muzicianului roman Teo Peter. Contactat de J
Ambasada Statelor Unite la Bucuresti a transmis ieri un comunicat de presa in care se arata ca au fost formulate acuzatiile impotriva sergentului de Marina Christopher Van Goethem, implicat in moartea muzicianului roman Teo Peter.

Contactat de Jurnalul National, biroul de presa al Departamentului american al Apararii a precizat ca ancheta este in derulare, motiv pentru care orice alte informatii legate de ea nu pot fi facute publice. Printre acuzatiile formulate de Corpul de Infanterie Marina a SUA, ""cea mai grava este cea de omor prin imprudenta"", se mai arata in comunicat. Marti, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Thomas Delare, a informat autoritatile romane despre aceste acuzatii.
DOVEZI IN VIITOR. Conform procedurilor juridice militare, urmatorul pas in ancheta consta intr-o audiere preliminara, ""probabil in urmatoarele saptamani"", in care vor fi examinate capetele de acuzare impotriva sergentului. Ulterior, ofiterul insarcinat cu audierea va inainta un raport comandantului sergentului Van Goethem, raport care va stabili daca exista suficiente dovezi pentru fiecare invinuire formulata si daca aceste acuzatii vor fi judecate de o instanta militara.
Basistul trupei Compact si-a pierdut viata in dimineata zilei de 4 decembrie. In acea zi, Van Goethem, comandantul Detasamentului Puscasilor Marini de la Ambasada SUA, aflat la intersectia dintre Strada Polona si Bulevardul Dacia, nu a acordat prioritate unui taxi care circula regulamentar. In urma impactului, Teo Peter, pasagerul aflat in dreapta taximetristului, a decedat pe loc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.