Quebecul selectioneaza candidatii in functie de patru criterii principale: pregatire, experienta profesionala, varsta si cunostinte lingvistice. Conform grilei de selectie, se acorda un anumit numar de puncte pentru fiecare din aceste criterii. O bun

Quebecul selectioneaza candidatii in functie de patru criterii principale: pregatire, experienta profesionala, varsta si cunostinte lingvistice. Conform grilei de selectie, se acorda un anumit numar de puncte pentru fiecare din aceste criterii. O buna cunoastere a limbii franceze este esentiala pentru reusita unui candidat. in plus, un candidat care are studii universitare, spre exemplu, va primi mai multe puncte decat cel care are doar liceul. Cel care are intre 20 si 35 de ani va avea numarul maxim de puncte la criteriul varsta, in timp ce peste 45 de ani nu se mai obtine nici un punct. La fel un cuplu care are copii primeste puncte in plus. O persoana care are 5 ani de experienta in munca va primi un numar maxim de puncte la criteriul experientei.

Procedura este simpla:

* intr-o prima etapa candidatul trebuie sa isi faca propria evaluare pe site-ul http://www.immigration-quebec/roumanie. Evaluarea e gratuita si anonima.

* Daca el corespunde criteriilor, atunci poate descarca de pe site sau solicita pe adresa Serviciului de Imigrare al Quebecului din Viena cel de-al doilea formular: Cererea de certificat de selectie. Acest formular trebuie completat, trebuie adaugate si documentele doveditoare, trebuie platite taxele de procesare a dosarului si trebuie trimis intregul dosar pe adresa Serviciului de Imigrare din Viena.

* Daca dosarul este complet, candidatul va fi chemat pentru un interviu la Bucuresti. in general, la sfarsitul acestui interviu candidatul va sti daca este acceptat sau refuzat.

* Daca este acceptat, el primeste pe loc Certificatul de selectie al Quebec-ului. Dosarul sau este mai apoi transmis guvernului canadian, care va verifica aspectele legate de sanatate si securitate. Daca toate etapele sunt parcurse fara probleme, intregul proces dureaza intre 12 si 14 luni.

Candidatul trebuie sa cheltuiasca 390 $CAD (plus inca 150 $CAD pentru fiecare persoana aflata in grija sa). Pentru verificarile privind aspectele legate de sanatate si securitate taxele cerute de guvernul federal sunt de 550 $CAD pentru aplicantul principal, 550 $CAD pentru sot/sotie si inca 550$ CAD pentru fiecare copil aflat in grija parintilor mai mare de 22 de ani (pentru copii sub 22 ani taxele sunt de 150 $CAD). Cererea de rezidenta permanenta si emiterea vizei costa 975 $CAD pentru un celibatar si, in cazul unui cuplu, 975 $CAD pentru aplicantul principal si inca 975 $CAD pentru sot sau sotie. in momentul sosirii in Quebec, imigrantul trebuie sa dispuna de resurse financiare care sa ii permita sa traiasca independent minimum trei luni. SIQ recomanda unui celibatar sa ajunga in Quebec cu un minimum de 5.000 $CAD si unui cuplu cu un copil cu minimum 8.000 $CAD.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.