Pentru 135.000 de dolari, Gheorghe Hutanu, fostul sef al Garzii Financiare Mures, a devenit "ingerul pazitor" al mafiotului italian Ricardo Orlandino. Functionarul public, in prezent comisar la Bucuresti, a fost trimis in judecata de procurorii antic
Pentru 135.000 de dolari, Gheorghe Hutanu, fostul sef al Garzii Financiare Mures, a devenit "ingerul pazitor" al mafiotului italian Ricardo Orlandino. Functionarul public, in prezent comisar la Bucuresti, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta, complicitate la aceasta infractiune si abuz in serviciu, fapte aflate in concurs real si comise in forma continuata.
Potrivit anchetatorilor PNA, in perioada aprilie-octombrie 2001, Hutanu i-a cerut 30.000 de dolari taxa de protectie lui Orlandino, asigurandu-l ca nimeni nu-i va deranja afacerile si, chiar daca cineva va indrazni, controalele la firmele sale vor fi facute de "ochii" lumii. In toata aceasta afacere a fost cooptat si Marian Nicolae Matei, care s-a prezentat ca fiind general SIE si care i-a promis italianului o serie de interventii asupra politistilor, magistratilor si reprezentantilor Guvernului care declansasera o ancheta impotriva sa. In urma acestei intelegeri, Hutanu si Matei au batut palma cu Orlandino pentru 135.000 de dolari, suma achitata integral. Pentru a-l proteja pe acesta, Hutanu a facut o serie de demersuri, inclusiv la prefectul judetului Mures, el incalcand cu buna-stiinta ordinele de serviciu si refuzand chiar verificarile financiar-contabile ale IPJ Mures si Garda Financiara Centrala la firmele lui Orlandino. "In perioada 2001- 2002 a ignorat constatarile unor comisari din subordine si a dispus amanarea nejustificata a unor controale sau reverificari solicitate de alte organe de control in legatura cu nereguli financiare constatate la firma afaceristului italian sau la alti agenti economici", precizeaza procurorii PNA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.