Stare de tensiune la Casa de Asigurari de Sanatate a Judetului (CASJ) Prahova. Salariatii institutiei protesteaza fata de o ''posibila'' schimbare a sefului lor. Acest demers este realizat de catre subordonati ''impotriva acordului de vointa al seful
Stare de tensiune la Casa de Asigurari de Sanatate a Judetului (CASJ) Prahova. Salariatii institutiei protesteaza fata de o ''posibila'' schimbare a sefului lor. Acest demers este realizat de catre subordonati ''impotriva acordului de vointa al sefului'', dar este legal, ''dreptul de opinie al functionarilor publici fiind garantat prin lege''.
Totul a pornit de la o informatie care a ajuns la urechile angajatilor CASJ Prahova, potrivit careia, presedintele - director general Gheorghe Alexandru urmeaza sa fie ''inlaturat'' de la conducerea institutiei pe criterii politice.
Acestia nu au stat pe ganduri si imediat au intocmit o scrisoare de protest pe care au trimis-o catre Presedintie, Guvern, Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Prefectura Prahova si Consiliul Judetean Prahova. ''Intelegem sa ne asociem politicii guvernamentale privind aplicarea in teritoriu a masurilor prevazute in programul de guvernare 2005-2008, dar nu putem fi de acord cu propunerile reprezentantilor in teritoriu ai partidelor politice privind unele initiative de numire a conducerii caselor judetene de asigurari de sanatate pe criterii politice'', se arata in protest.
Angajatii CASJ Prahova reamintesc autoritatilor centrale si locale faptul ca, potrivit legii, casele judetene de asigurari de sanatate sunt ''institutii publice autonome, cu personalitate juridica, cu bugete proprii, aflate in subordinea CNAS''. In acelasi timp, protestatarii tin sa precizeze ca Gheorghe Alexandru a fost numit presedinte-director general al CASJ Prahova, pe baza de concurs, in decembrie 2002. Potrivit legii, mandatul este de 4 ani: ''Deci, la ora actuala, nici nu se poate vorbi despre expirarea mandatului lui Gheorghe Alexandru.
Atentionam toti factorii de raspundere ca presiunile politice exercitate la nivelul judetului Prahova, avand drept scop schimbarea conducerii legal instituite pe durata exercitarii mandatului, are ca efect destabilizarea sistemului de sanatate din judetul nostru, aflat si asa intr-o stare de subfinantare''. In opinia semnatarilor protestului ''o decizie de schimbare a actualului presedinte-director general al CASJ Prahova confirma semnalul de alarma tras de catre Cristian Celea cu ocazia depunerii demisiei sale din functia de presedinte al CNAS privind riscul politizarii conducerii caselor judetene de asigurari de sanatate''.
Reprezentantii protestatarilor precizeaza ca in cazul in care nu vor primi nici un raspuns de la autoritatile la care au trimis scrisoarea de protest vor apela la toate mijloacele legale pentru ca seful lor sa nu fie inlaturat de la conducerea CASJ Prahova.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.