Unul din autorii unei crime comise in urma cu cinci ani, careia i-a cazut victima sotia academicianului Barbu Zaharescu, a ajuns pe mana politistilor bucuresteni. Ion Maruntu (38 de ani), dat in urmarire internationala, a fost extradat, in noaptea de
Unul din autorii unei crime comise in urma cu cinci ani, careia i-a cazut victima sotia academicianului Barbu Zaharescu, a ajuns pe mana politistilor bucuresteni. Ion Maruntu (38 de ani), dat in urmarire internationala, a fost extradat, in noaptea de luni spre marti, de autoritatile olandeze. Libertatea a relatat pe larg (facsimil), in toamna anului 1999, despre o tragedie petrecuta intr-un cartier rezidential din Bucuresti. intr-unul din cele mai pazite blocuri din Capitala, blocul din sos. Kiseleff nr. 20, in care locuiau, intre altii, consulul Greciei, Adrian Severin si Oliviu Gherman, s-a petrecut un atac banditesc ingrozitor.
Sotii Zaharescu, fosti diplomati, au cazut victimele unor banditi care cautau aur si valuta. Batranii lipsiti de aparare au fost torturati si siliti sa spuna unde tin bijuteriile si banii. Cand au obtinut ce-au vrut, hotii i-au legat pe cei doi de maini si picioare, au luat valuta gasita, un pistol marca Beretta si bijuterii in valoare totala de 5.000 de marci si au disparut. Usa a fost lasata intredeschisa, sotii Zaharescu fiind gasiti dimineata de menajera. Bety Zaharescu, de 80 de ani, a murit in urma loviturilor primite, iar sotul sau, Barbu, de 93 de ani, a reusit sa scape cu viata dupa o perioada lunga de spitalizare.
Politistii bucuresteni au reusit in timp record sa-l prinda, chiar in seara crimei, pe unul din atacatori. Matei Dorin Afrim, de 22 de ani, din comuna Sintereag, Bistrita-Nasaud, se pregatea sa plece din Bucuresti. Cand a fost prins, in apropierea Garii de Nord, tanarul avea asupra sa pistolul, 3.600 de marci, o mie de dolari si 50 de lire sterline. La audieri, el a recunoscut ca actionase impreuna cu un individ pe nume Ion. Ulterior, oamenii legii i-au prins si pe cei trei complici ai criminalilor. Dupa doua luni de ancheta, politistii au ajuns la Ion Maruntu, dar acesta plecase de mult din tara.
Luni seara, criminalul a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Avea o barba de 50 de centimetri si privirea pierduta. Ion Maruntu nu a schitat nici un gest in fata camerelor de filmat. stie ca il vor astepta ani grei de inchisoare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.