Paternitatea geografica: la nord de Muntii Alpi. Aparitia lui este impulsionata de arta renascentista a Lombardiei. Se manifesta in arta practicata la curtile din Europa centrala, apuseana si central rasariteana din secolele XIV-XV. Caracteristici:
Paternitatea geografica: la nord de Muntii Alpi. Aparitia lui este impulsionata de arta renascentista a Lombardiei. Se manifesta in arta practicata la curtile din Europa centrala, apuseana si central rasariteana din secolele XIV-XV. Caracteristici: rafinament si decorativism. Contine elemente ce exprima tendintele de trecere de la Stilul Gotic la Renastere in ce priveste reprezentarile naturaliste si realiste, precum si respectarea proportiilor corpului omenesc. Se manifesta in urmatoarele genuri ale expresiei artistice: portret, tapiserie, arta aplicata, pictura religioasa a vitraliilor si altarelor. Subiectele predilecte: religioase si cele din legendele cu trimiteri istorice. Printre pictorii de curte care s-au remarcat se afla Maestrul din cetatea Lichtenstein, Maestrul elvetian, Maestrul din Koln al Madonei cu flori de mazare, Maestrul din Alsacia, precum si cei cu nume cunoscute - fratii Herman si Arnold, Lukas Moser, Melchior Broederlam, Rueland Frueauf cel tanar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.