Veninul albinelor are proprietati antiinflamatorii de o suta de ori mai puternice decat cortizonul si poate fi administrat in 500 de boli, printre care si unele care afecteaza oasele si aparatul respirator. "Proprietatile veninului de albina (apitoxi
Veninul albinelor are proprietati antiinflamatorii de o suta de ori mai puternice decat cortizonul si poate fi administrat in 500 de boli, printre care si unele care afecteaza oasele si aparatul respirator. "Proprietatile veninului de albina (apitoxina) nu sunt foarte cunoscute, dar eu il folosesc de trei ani, dupa ce l-am testat in prealabil, si rezultatele sunt multumitoare in tratarea unui numar mare de boli", a spus apiterapeuta spaniola Adela Perez la o conferinta a asociatiei apicultorilor.
Perez a explicat ca primul pas pentru o asemenea activitate este sa ai propriii stupi. Pacientii care vin pentru prima oara la cabinetul lui Perez din Barcelona sunt supusi unor teste pentru a vedea gradul lor de sensibilitate la veninul albinelor si pentru a identifica eventualii alergici.
Tratamentul cu albine, indicat in 500 de boli, printre care boli ale sistemului osos si aparatului respirator, este contraindicat persoanelor cu diabet de tip 1 si afectiuni ale ficatului si rinichilor. Odata diagnosticata boala pacientului, se vor folosi aceleasi puncte ca in acupunctura pentru plasarea albinelor care injecteaza veninul cu propriile ace.
"Nu este un tratament agresiv. Multa lume confunda intepaturile de albina cu cele de viespe, care sunt mult mai dureroase. intepaturile de albina au cam acelasi efect pe care il au cele de tantar", a explicat Adela Perez.
Un alt detaliu curios, potrivit specialistei, este ca organismul uman reuseste sa se obisnuiasca cu veninul, asa incat dupa mai multe sedinte intepaturile dor mai putin. Cu toate acestea, veninul nu-si pierde capacitatea reactiva asupra bolii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.