Login · Inregistrare
Acceseaza wall-street.ro/sati pentru a vedea Topul Siteurilor din Romania.

back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 

Cine au fost primii: dacii sau romanii?

 


 
Voteaza:
 
Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
 
Baboo
Avatarul lui Baboo
217 mesaje
Membru din: 22/11/2007
Oras: Sibiu

Postat pe: 10 Iunie 2010, ora 10:46

Lucian Cueșdean: “Limba punjabi, din India, are 2.000 de cuvinte curat românești, iar multe altele seamănă foarte mult cu ale noastre. Asta pentru că ei sunt urmașii unui trib getic, ca și noi, deși distanța dintre români și punjabi este de 4.500 de kilometri”.
Noi am învățat la școală că daco-geții ar fi fost o ramură a neamului tracic, care trăia exclusiv în Dacia, pe actualul teritoriu al României și care vorbea o limbă diferită de latină. Imperiul Roman a cucerit Dacia, iar daco-geții ar fi renunțat parțial la limba lor pentru a învăța vorbirea cuceritorilor. Din combinația acestora ar fi apărut, în timp, româna. După 20 de ani de studiu, dr. Lucian Cueșdean a ajuns la concluzia că această teorie este falsă. Cueșdean spune că triburile getice, sub diferite nume, ocupau o arie geografică vastă, din Europa Centrală până în Asia, aproape de China și de India. Actuala populație punjabi, din nordul Indiei, de pildă, este urmașa unui trib de geți localizați în Asia Centrală cu peste 2.500 de ani în urmă. Acești urmași ai geților vorbesc o limbă asemănătoare cu româna. Dar multe din cuvintele punjabi comune cu româna sunt comune și cu latina. Problema este că acum 2.500 de ani nu exista Imperiul Roman. Asta înseamnă că geții vorbeau o limb㠓latin㔠mult înainte de expansiunea romană.

Războinicii geți au urmași în India
“Am pornit de la informațiile legate de marele trib al masageților, atestat în centrul Asiei de către istoricii antici și pomeniți în Evagrius Scholasticus, scris în secolul VI d.Hr. și tradus în formula Ecclesiastical History de către E. Walford în 1846, din care citez: «Actuala populație JAD din nordul Indiei este descendenta masageților. În limba pahalavi, messagetae este tradus Marii Jats». Am plecat pe urmele acestei populații, Marii Jats. Chinezii îi numeau Yueci, adică Geți, consemnând dominația lor în Punjabi. Deci, geții au trăit cândva în Punjabi. De reținut: neamurile geto-dacice vorbeau aceeași limbă, după cum spune geograful antic Strabon (60 î.Hr.-26 d.Hr.), adică de la Carpați până în centrul Asiei”, ne-a spus Lucian Cueșdean.

Dacă geții au stăpânit teritorii din Europa până în Asia, dacă populația punjabi este o urmașă a acestora, iar românii sunt, la rândul lor, urmași ai geților, dr. Cueșdean a fost curios să vadă dacă există vreo legătură lingvistică între noi și ei, comparând cuvintele din cele două limbi.
“După 20 de ani de studiu, am ajuns la concluzia că cele 80 de milioane de persoane ale comunității punjabi vorbesc o română arhaică. Au 2.000 de cuvinte identice, multe din ele comune și cu latina. Dar dacă punjabi este o limbă vorbită cândva de geți, înseamnă că neamurile getice vorbeau o limbă «latină» înainte de apariția Imperiului Roman. De unde rezultă că limba română e mai veche decât latina. Concluzia e că într-un trecut imemorial exista o singură limbă europeană, cel mai probabil româna arhaică, sau getodaca, și care printr-o serie de migrații și modificări a născut toate limbile numite indo-europene, printre care și latina. Iar războiul dacoroman a fost unul fratricid. Până în ziua de azi se vorbește româna sau aromâna din nordul Mării Adriatice, până la Volga. Mai mult, în Kazahstan sunt acum, oficial, 20.000 de vorbitori de limbă română”, spune Cueșdean.
A studiat 20 de ani problema masageților
Lucian Cueșdean are 70 de ani și și-a dat doctoratul în științe medicale. Înainte de 1989 a lucrat câțiva ani în Libia, fost teritoriu al Imperiului Roman. Acolo a început să caute explicații pentru faptul că dacii au renunțat la limba lor în favoarea latinei, iar libienii nu. În 1990, studiind toată istoriografia legată de geți, a ajuns la datele despre masageți, care l-au condus la urmașii lor, populația punjabi.
Herodot a scris despre masageții din Asia
Primele atestări ale tribului masageților în Asia le găsim la Herodot: “Caucazul formează barierea parților (neam scitic - n.r.) dinspre apusul Mării Caspice, iar pe urmă spre vest și înspre răsăritul soarelui vine o câmpie de o întindere imensă (Asia Centrală, în apropiere de China - n.r.), care se pierde în depărtare; această câmpie mare o ocupau masageții, în contra cărora avea Cirus poftă să pornească cu armata”. Cirus, regele perșilor, chiar a pornit împotriva masageților conduși de regele Tamyris, dar armata sa a fost nimicită, iar Cirus, decapitat.
Teoria se verifică pe internet
Ceea ce spune dr. Cueșdean se poate verifica pe internet. Pentru lămurire, propunem un exercițiu: cititorul poate alege cuvântul în română, îi dă căutare pe dicționarul online în engleză, iar din engleză îl traduce, tot prin internet, în limba punjabi. Nu putem da toate cele 2.000 de cuvinte comune. Vom arăta câteva dintre cele pe care le credeam de origine latină. O să observați că sunetele sunt aproape identice, iar înțelesurile sunt absolut la fel. La o privire mai atentă pare un fel de aromână.

Articol semnat de Sorin Golea


Fosta membra 9am.ro
Avatarul lui Fosta membra 9am.ro
7327 mesaje
Membru din: 26/08/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 10 Iunie 2010, ora 11:54

Sper sa nu ma intlegi gresit :) raspund si eu ce cred :)

sa tampesc daca ma intereseaza asta acum =))) cine au fost primii....acum ''2 miliarde de anii'' oul sau gaina...sau dinozaurii =)))


Sa fii ce vrei tu sa fii,nu ce vor altii,Sa faci ce vrei tu sa faci,nu ce fac altii,Sa gandesti cum gandesti tu,nu cum o fac altii,N-o sa ma vezi sa uit cine sunt da` o sa-i vezi p altii
Baboo
Avatarul lui Baboo
217 mesaje
Membru din: 22/11/2007
Oras: Sibiu

Postat pe: 10 Iunie 2010, ora 16:19

De la: Goku, la data 2010-06-10 11:54:15Sper sa nu ma intlegi gresit :) raspund si eu ce cred :)

sa tampesc daca ma intereseaza asta acum =))) cine au fost primii....acum ''2 miliarde de anii'' oul sau gaina...sau dinozaurii =)))


Sper sa nu ma înțelegi gresit, dar daca nu te interesa... treceai mai departe si nu te opreai sa lasi acest mesaj, nu? Chestia este ca daca admitem ca dacii, mai precis tracii, au fost primii, tot ce am invatat despre originea noastra, cade, incepând cu Școala Ardeleană și terminând cu academicienii de azi care stau cu capu'-ntre urechi. Dar ma rog ma rog...

Sal'tare!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro
Avatarul lui Fosta membra 9am.ro
7327 mesaje
Membru din: 26/08/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 10 Iunie 2010, ora 20:07

De la: Baboo, la data 2010-06-10 16:19:00
De la: Goku, la data 2010-06-10 11:54:15Sper sa nu ma Sper sa nu ma înțelegi gresit, dar daca nu te interesa... treceai mai departe si nu te opreai sa lasi acest mesaj, nu? Chestia este ca daca admitem ca dacii, mai precis tracii, au fost primii, tot ce am invatat despre originea noastra, cade, incepând cu Școala Ardeleană și terminând cu academicienii de azi care stau cu capu'-ntre urechi. Dar ma rog ma rog...

Sal'tare!


pai nu man dar am vrut sa-mi spun si eu opinia :D si sincer sa fiu cu tine mai tarziu voi citi tot =))) si voi incerca sa-ti raspund ceea ce cred :))) cu tot cu istoria mea de balta :)))


Sa fii ce vrei tu sa fii,nu ce vor altii,Sa faci ce vrei tu sa faci,nu ce fac altii,Sa gandesti cum gandesti tu,nu cum o fac altii,N-o sa ma vezi sa uit cine sunt da` o sa-i vezi p altii
9am048841
Avatarul lui 9am048841
119 mesaje
Membru din: 10/05/2009
Oras: Craiova

Postat pe: 15 Iunie 2010, ora 19:47

La scoala am invatat ca limba romana s-a format asa : femeile dace s-au casatorit cu soldati romani si uite asa s-a format poporul roman. Saracii barbati daci !
Si uite asa dacele in loc sa-si invete progeniturile limba materna le-au lasat in grija tatilor care de la care copii au invat limba latina. Cum sa putem crede asta ? Orice copil invata sa vorbeasca de la mama ca de aia se si zice « limba materna ».
Cu alte cuvinte cand au vazut muierile si fetele dacilor cat de frumosi erau romanii cu coifurile lor cu pene au si sarit in paturile lor. Haida –de. Pai cum sa credem asta cand se stie ca dacii le-au fost ostili cuceritorilor asa cum e orice popor cotropit. Si atunci cum au invatat dacii limba latina ? Au facut romanii scoli , au tiparit manuale in limba latina ?
Dar sa mai facem si alte socoteli.Cat au stat romanii in Dacia ? Pai din 106 pana in 271 la retragerea aureliana adica 165 de ani adica vreo trei generatii.Pai isi pierde un popor indentitatea lingvistica in trei generatii ? Nu prea. Hai sa ne uitam la unguri si la sasi (saxoni sau sasoni) care sunt aici de 1000 de ani si nu si-au pierdut identitatea – limba,traditie, port., religie etc.
Si apoi limba romana s-a vorbit de la Nistru pana la Tisa. Dat cat din acest teritoriu au cucerit roamanii ? Cred ca nici jumatate.Cum au invatat asadar dacii din teritoriile necucerite limba latina ? prin invatamant la distanta ? prin corespondenta ?
Concluzia cred eu este ca in Dacia de dinainte de 106 se vorbea deja un dialect al limbii latine.

Raporteaza abuz de limbaj
dfgdfer
gabriel_fratila
Avatarul lui gabriel_fratila
411 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Iunie 2010, ora 19:58

Sincer nu stiu dar uneori cand vad prostia acestui popor h.... sexual rezultat din decebal si traian nu stiu daca sa rad sau sa plang


Nu ma duce in ispita, gasesc drumul singur. Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj! Pierdut ani, ofer recompensa!
Baboo
Avatarul lui Baboo
217 mesaje
Membru din: 22/11/2007
Oras: Sibiu

Postat pe: 16 Iunie 2010, ora 15:46

Păi asta este si ideea care circula prin mediiile de specialitate: ca limba asta dacica a existat inaintea celei romane, si ca ei, romanii sunt urmasii daco-getilor, care ma rog se trageau din traci. Trebuie mentionat faptul ca numai 10% din Dacia a fost cuerită și apoi stăpânită de romani(nu români) și atunci se pune in mod automat întrebarea, în ideea ca suntem urmașii Romei, cum au invațat limba latina vulgară restul dacilor din teritoriile ocupate?
Ori, daca se acceptă aceasta idee se răstoarnă tabla de valori și nimeni nu este interesat de aceasta, nici măcar academicienii români. Deși există voci autorizate care susțin această idee.

Cornel34: cred ca aveți dreptate, dar așa cum părinții nu ni-i putem alege, tot așa și cu strămoșii români,nu? Poate la recensământ să ne declarăm ,,minoritate'' dacă vrem să ne ,,ascundem''.
Sal'tare!

Raporteaza abuz de limbaj
marius_badeamtilgroupro
Avatarul lui marius_badeamtilgroupro
3 mesaje
Membru din: 14/11/2007
Postat pe: 16 Iunie 2010, ora 17:11

Salut, va propun si eu cateva teme de meditatie:
- de ce italienii nu mai vorbesc latina?
- de ce tuturor popoarelor care vorbeau o limba de origine latina li se spunea (in evul mediu)valahi, velshi,etc...?
- de ce cunoscutul istoric Jordanes a "confundat" gotii cu getii?

Raporteaza abuz de limbaj
9am048841
Avatarul lui 9am048841
119 mesaje
Membru din: 10/05/2009
Oras: Craiova

Postat pe: 18 Iunie 2010, ora 12:56

Ba da vorbesc latina.Limba italiana este un dialect al limbii latine daca nu cumva gresesc , cel toscan.Si sa nu uitam ca in italia sunt multe dialecte ale limbii italiene.

Raporteaza abuz de limbaj
dfgdfer
Fosta membra 9am.ro
Avatarul lui Fosta membra 9am.ro
6581 mesaje
Membru din: 20/11/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Iunie 2010, ora 12:58

De la: Cornel34, la data 2010-06-15 19:58:52Sincer nu stiu dar uneori cand vad prostia acestui popor h.... sexual rezultat din decebal si traian nu stiu daca sa rad sau sa plang


sinucide-te!si pe urma razi

Raporteaza abuz de limbaj
analizez, judec si dau verdicte
Far_Cry
Avatarul lui Far_Cry
305 mesaje
Membru din: 1/01/2010
Oras: Ploiesti

Postat pe: 19 Iunie 2010, ora 18:56

Dle Sorin ! Sa-ti dau argumentele "contra" mi-ar trebui vreo cateva pagini din topicul asta si n-am rabdarea sa scriu,dar Lucian asta...Cuesdean ,cum s-o numi,este contestat si para-contestat de toate mediile de istorie si cultura socio-demografica din tara. Nu face decat sa impanzeasca cu baliverne ne-existand nicio logica si probatoriu in afirmatiile sale. Ineptii ca legatura dintre punjabi si geto-traci ,masagetii lui Heinrich Klaproth de la curtea tarului,sau yeuci(geti)cum le ziceau chinezii,eronatele precizari din scrierile lui Herodot nu fac decat sa rascoleasca cu minciuna istoria noastra pentru care au trudit un Vasile Parvan,Ov.Densusiani,Al.Piru,N.Iorga sau N.Balcescu ! Dealungul istoriei si ptr diferite motive au aparut cu ineptii destui"farisei"care sa ne arate ca sunt mai interesanti sau inteligenti decat cei ce s-au sacrificat sa ne predea mai departe istoria curata a Romaniei! Amintesti ca-n limba punjabi sunt 2000 de cuvinte romanesti ?! Se confunda voit romanii cu tiganii !!! In limba basca sunt peste 2000 de cuvinte similare cu cele din limba romana si ce inseamna ca ne tragem de la poalele Pirineilor ?!...In dialectul italian-sard sunt intalnite vreo 1300 de cuvinte "romanesti" iar in vaste teritorii din Balcani (Albania,fosta Iugoslavie si in nordul Greciei )se vorbeste limba traca autentica(aromana sau vlaho-machedona)care ESTE DE FAPT LIMBA ROMANA IN PROPORTIE DE 95 % !!! De ce Cuesdean asta... nu-l citeaza pe Strabon care amintea de elinii-traci de pe malurile Istrului sau pe Homer care in scrierile sale aminteste despre eroii traci (fratii aheilor)ai "iliadei si Odiseii"(Orfeu,Euridice,Glaucon etc)sau pe eroii Hellespontului(tinuturile dintre Marea Neagra si Marea Egee)care sub comanda lui Agamemnon si a lui Ulysse au ars Troya din temelii ?!.. CE interes are acest Cuesdean si ptr cine ? Paginile internetului pot obstructiona adevarul cum fiecare dintre noi ,cu un account adecvat,poate sa modifice si sa adauge in wikipedia !!! Numai prin operele ilustrilor inaintasi putem "accesa" adevarul !


yuppy009782
Avatarul lui yuppy009782
1 mesaj
Membru din: 27/04/2010
Postat pe: 20 Iunie 2010, ora 20:16

...normal...daca taceai filosof ramaneai....asa....scuze...

Raporteaza abuz de limbaj
ella010666
Avatarul lui ella010666
119 mesaje
Membru din: 1/05/2010
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 02:15

La ora asta am citit ca si tittlu~Cine au fost primii dracii sau romani ?~

Raporteaza abuz de limbaj
cojocvasilica
Avatarul lui cojocvasilica
82 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 11:14

De curind am citit o carte foarte interesanta. Se numea "Noi nu suntem urmasii Romei ". Noi am invatat la scoala total gresit formarea poporului roman. Descoperiri recente au aratat ca pe meleagurile noastre, civilizatia a aparut mult inaintea Sumerienilor, care potrivit cercetatorilor, au fost prima civilizatie evoluata.Ginditi-va ca romanii au cucerit aceste paminturi in anul 106. Prima data au incercat in 101 si atunci au fost respinsi. In 106 ne-au tinut sub ocupatie pina in 206, deci 100 de ani. In acest rastimp, locuitorii Daci si-au uitat obiceiurile si limba. Oare o fii adevarat? Ungurii ne-au tinut sub ocupatie 1000 de ani si noi acum nu vorbim ungureste. DECI???

Raporteaza abuz de limbaj
Far_Cry
Avatarul lui Far_Cry
305 mesaje
Membru din: 1/01/2010
Oras: Ploiesti

Postat pe: 21 Iunie 2010, ora 18:59

D-le Koji-San ! Au fost intotdeauna si sunt inca si astazi teribilisti si impostori care nu fac altceva decat sa "bata campii" pe treptele istoriei,indraznind sa emita ipoteze,care pot zdruncina valoarea operelor ilustrilor Polybius,Herodot,Zosimus(care au amintit in scrierile lor de limba tracilor ca fiind un amestec de greaca veche si latina )sau inaintasilor nostrii V.Parvan,N.Densusianu( cel ce-i combatut de "desteptul" dr Napoleon Savescu in "noi NU suntem urmasii Romei"!) sau Nicolae Iorga (care amintea ca Dromichete vorbea cu cotropitorul grec Lysimach o greaca latina comuna)! Oricum fata de ILARICA IPOTEZA a "cnosseo-hiperilaricului-doctor septagenar Lucian Cuesdean cu "romanii sunt...niste punjabi (tigani)indieni pentru faptul ca-r exista vreo 2000 de cuvinte de maxi-haz comune, sau ca masagetii sunt...geti sau traci din Ararat sau din Urali a batut toate recordurile de prostie intalnita vis-a-vis de acest topic ! Or sa mai apara si alti "doctori" care poate o sa emita vreo ipoteza precum ca suntem descendentii incasilor sau toltecilor de peste Atlantic "ca exista vreo 3000 de cuvinte similare in limba noastra romana" !!! "Nu toate mustele fac miere" domnilor !!!

Raporteaza abuz de limbaj
remuska
Avatarul lui remuska
118 mesaje
Membru din: 22/11/2007
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 02:49

De la: yuppy005438, la data 2010-06-15 19:47:34La scoala am invatat ca limba romana s-a format asa : femeile dace s-au casatorit cu soldati romani si uite asa s-a format poporul roman. Saracii barbati daci !
Si uite asa dacele in loc sa-si invete progeniturile limba materna le-au lasat in grija tatilor care de la care copii au invat limba latina. Cum sa putem crede asta ? Orice copil invata sa vorbeasca de la mama ca de aia se si zice « limba materna ».
Cu alte cuvinte cand au vazut muierile si fetele dacilor cat de frumosi erau romanii cu coifurile lor cu pene au si sarit in paturile lor. Haida –de. Pai cum sa credem asta cand se stie ca dacii le-au fost ostili cuceritorilor asa cum e orice popor cotropit. Si atunci cum au invatat dacii limba latina ? Au facut romanii scoli , au tiparit manuale in limba latina ?
Dar sa mai facem si alte socoteli.Cat au stat romanii in Dacia ? Pai din 106 pana in 271 la retragerea aureliana adica 165 de ani adica vreo trei generatii.Pai isi pierde un popor indentitatea lingvistica in trei generatii ? Nu prea. Hai sa ne uitam la unguri si la sasi (saxoni sau sasoni) care sunt aici de 1000 de ani si nu si-au pierdut identitatea – limba,traditie, port., religie etc.
Si apoi limba romana s-a vorbit de la Nistru pana la Tisa. Dat cat din acest teritoriu au cucerit roamanii ? Cred ca nici jumatate.Cum au invatat asadar dacii din teritoriile necucerite limba latina ? prin invatamant la distanta ? prin corespondenta ?
Concluzia cred eu este ca in Dacia de dinainte de 106 se vorbea deja un dialect al limbii latine.


eu am si alta teorie, pe langa ce ai spus tu(de bun simt, de altfel!)...daca noi am invatat latina, de ce nu se vb la noi italiana sau spaniola? si, DE CE DECEBAL S-A DUS LA IMPARATULK ROMAN SI A VORBIT CU EL IN LIMBA LATINMA! INCA NU ERAM CUCERITI!...INVATASEM NOI LATINA??? De ce nu se spune in istoria invatata in scoala ca tablitele de la Tartaria sunt mai vechi cu 1000 de ani decat dele sumeriene(SUMER=LEAGANUL OMENIRII, remember?)...De ce draq Getii/dacii/pelasgii sau cum s-or fi chemat se inchinau la un singur Dumnezeu(si-si faceau si emnul crucii cu o groaza de timp inainte de Cristos?, pe cand Romanii se inchinau la zei diversi, pentru fiecare chestie un zeu?...Care era mai civilizata ca si populatie?
Romanii nu ne-au cucerit, au mutat granita in 20 de ani cu cate 1 metru pe an...daca ne cucereau, dispaream, ca alte popoare cucerite de romani!...
Astea sunt discutii! Articolul de la care s-a plecat a fost publicat intr-o "libertatea" de marti, acum max 1 luna si mi se pare plauzibila, dar nu suntem atat de importanti ca neam sa se faca lumina!...


Far_Cry
Avatarul lui Far_Cry
305 mesaje
Membru din: 1/01/2010
Oras: Ploiesti

Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 08:12

De la: FarCry, la data 2010-06-21 18:59:17 D-le Koji-San ! Au fost intotdeauna si sunt inca si astazi teribilisti si impostori care nu fac altceva decat sa "bata campii" pe treptele istoriei,indraznind sa emita ipoteze,care pot zdruncina valoarea operelor ilustrilor Polybius,Herodot,Zosimus(care au amintit in scrierile lor de limba tracilor ca fiind un amestec de greaca veche si latina )sau inaintasilor nostrii V.Parvan,N.Densusianu( cel ce-i combatut de "desteptul" dr Napoleon Savescu in "noi NU suntem urmasii Romei"!) sau Nicolae Iorga (care amintea ca Dromichete vorbea cu cotropitorul grec Lysimach o greaca latina comuna)! Oricum fata de ILARICA IPOTEZA a "cnosseo-hiperilaricului-doctor septagenar Lucian Cuesdean cu "romanii sunt...niste punjabi (tigani)indieni pentru faptul ca-r exista vreo 2000 de cuvinte de maxi-haz comune, sau ca masagetii sunt...geti sau traci din Ararat sau din Urali a batut toate recordurile de prostie intalnita vis-a-vis de acest topic ! Or sa mai apara si alti "doctori" care poate o sa emita vreo ipoteza precum ca suntem descendentii incasilor sau toltecilor de peste Atlantic "ca exista vreo 3000 de cuvinte similare in limba noastra romana" !!! "Nu toate mustele fac miere" domnilor !!!

Raporteaza abuz de limbaj
yuppy013459
Avatarul lui yuppy013459
1 mesaj
Membru din: 24/06/2010
Postat pe: 25 Iunie 2010, ora 00:09

Inainte de a trage o concluzie trebuie sa luam in calcul toate posibilitatile. Nu exista interpretari intangibile.Asta este impotriva spiritului stiintific; transforma stiinta intr-o noua dogma (vezi Paul Cornea - Ratiune si rationalitate)

Raporteaza abuz de limbaj
Far_Cry
Avatarul lui Far_Cry
305 mesaje
Membru din: 1/01/2010
Oras: Ploiesti

Postat pe: 25 Iunie 2010, ora 08:14

Dear yuppy 013459 ! Cum sa nu existe interpretari INTANGIBILE ?!... Pai chiar poti sa-i crezi pe IMPOSTORII astia contemporani care din diverse motive ,adversitati (chiar etnice)sau din teribilism si novatorism ideologic creaza confuzia ?! Chiar operele sau parerile anticilor si mult inaintasilor nostrii n-au creat acel "impact cu eroarea si...prostia" in conceptia ta ?!...Mai poti sa le respecti " ideile fara o logica istorica si socio-umana" cand contamineaza "contemporaneitatea acelor vremi demult apuse " pentru INTERESE PERSONALE (sau...de grup!)MESCHINE ?! Chiar nu e nimeni sa le rupa radacinile(sa nu zic gura) acestor creatori de scrieri rautacioase mizere (auzi !!!...punjabi,Kashmir si de unde se trag tiganii nostrii si din Europa are 2000 de cuvinte comune cu limba romana sau legatura etnica a masagetilor din Asia Centrala cu ...tracii!!!)si sa-i puna la "stalpul infamiei" ptr ca de impostori pe taramul istoriei ca Cuesdean,Klaproth sau Napoleon Savescu or sa tot apara in sens contrar ?

Raporteaza abuz de limbaj
gemini_costinesti
Avatarul lui gemini_costinesti
15 mesaje
Membru din: 14/11/2007
Postat pe: 25 Iunie 2010, ora 13:43

Malta a fost cucerita de romani peste 1000 de ani si ei nu vb lb. latina!

Raporteaza abuz de limbaj
gemini_costinesti
Avatarul lui gemini_costinesti
15 mesaje
Membru din: 14/11/2007
Postat pe: 25 Iunie 2010, ora 13:54

De la: gemini_costinesti, la data 2010-06-25 13:43:59Malta a fost cucerita de romani peste 1000 de ani si ei nu vb lb. latina!

Mai mult,noi nu avem dialecte(in afara de aromana) ci numai regionalisme,pe cand chiar italienii ,urmasii directi ai latinilor,au dialecte iar cei din nord nu se inteleg cu cei din sud?

Raporteaza abuz de limbaj
terzi_p_yahoo_com
Avatarul lui terzi_p_yahoo_com
125 mesaje
Membru din: 9/08/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 13:33

Pe cine nu-l itereseaza trecutul sau si al stramosilor, eu consider ca duce o viata "vegetala", si este decazut din regnul uman.
In legatura cu tema pusa in discutie ea face obiectul congreselor de dacologie, care se tin in fiecare an la Bucuresti, sub coordonarea doctorului Savulescu, un american de origine romana care dupa revolutie a obtinut copii de pe placutele de la Tartaria, si cele descoperite cu ocazia saparii fundatiei castelului Peles, scrise in limba Daca.
Cercetari satelitare, prin scanari de mare adancime, efectuate de americani, au relevat faptul ca ipoteza cea mai credibila azi este ca:

1. Marea neagra a fost un mare lac de apa dulce, cu un nivel mult mai redus fata de Marea Meditreana, in jurul careia au trait si stramosii daco-getilor.
2. Un cataclism de mari proportii a dus la deschiderea unei falii intre Marea Mediterana si lacul, care sta la originea Marii Negre, creeinduse legatura prim Dardanele si Bosfor, care erau o sucesiune de fisuri terestre prin care a inceput scurgerea apei sarate din Medeterana si care s-a largit cu timpul.
3. Asa a inceput cresterea nivelului apelor din lacul de origine a Marii Negre, ceeace a obligat populatiile ingrozite sa se refugieze din regiune.
4. In acest fel aceasta comunitate care vorbeua dialecte daco-getitice s-au imprastiat in toate directiile. cele care au plecat pe traseul din sudul Dunarii, au ajuns pana in peninsula italica. Asa se explica dece in Dacia dupa 200 de ani de ocupatie romana, sa vorbit o limba inrudita cu latina. Romanii si Dacii vorbeau dialecte diferite dar se puteau intelege. Iudeea a fost ocupata 400 de ani si ei nu au adoptat limba Romanilor, ea fiind total diferita de cea a iudeilor. De fapt satele vorbitoare de limba romana din muntii Pinduluu, au aceeasi origine. Inundarea locurilor bastinase i-au determinat sa caute innaltimimi, ca la Sarmisegetuza.
5. Alte triburi daco-getice au plecat in alte directii. asa se explica existenta triburilor care folosesc cuvinte romanesti in India.
6. In arheologoe se vorbestede triburi indo-europene, Hitler considerandu-i adevaratii arieni. De fapt Gotii au gasit triburi geto-dacice in actuala germanie, dar fiind mult superiori numeric i-au asimilat.
7. In final nu Romanii sunt stramosii nostri, ci noi suntem stramosii lor. Traian si-a ocupat stramosii. !!!!
Atat deocamdata !


remuska
Avatarul lui remuska
118 mesaje
Membru din: 22/11/2007
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Iunie 2010, ora 00:06

De la: yuppy006657, la data 2010-06-26 13:33:56Pe cine nu-l itereseaza trecutul sau si al stramosilor, eu consider ca duce o viata "vegetala", si este decazut din regnul uman.
In legatura cu tema pusa in discutie ea face obiectul congreselor de dacologie, care se tin in fiecare an la Bucuresti, sub coordonarea doctorului Savulescu, un american de origine romana care dupa revolutie a obtinut copii de pe placutele de la Tartaria, si cele descoperite cu ocazia saparii fundatiei castelului Peles, scrise in limba Daca.
Cercetari satelitare, prin scanari de mare adancime, efectuate de americani, au relevat faptul ca ipoteza cea mai credibila azi este ca:

1. Marea neagra a fost un mare lac de apa dulce, cu un nivel mult mai redus fata de Marea Meditreana, in jurul careia au trait si stramosii daco-getilor.
2. Un cataclism de mari proportii a dus la deschiderea unei falii intre Marea Mediterana si lacul, care sta la originea Marii Negre, creeinduse legatura prim Dardanele si Bosfor, care erau o sucesiune de fisuri terestre prin care a inceput scurgerea apei sarate din Medeterana si care s-a largit cu timpul.
3. Asa a inceput cresterea nivelului apelor din lacul de origine a Marii Negre, ceeace a obligat populatiile ingrozite sa se refugieze din regiune.
4. In acest fel aceasta comunitate care vorbeua dialecte daco-getitice s-au imprastiat in toate directiile. cele care au plecat pe traseul din sudul Dunarii, au ajuns pana in peninsula italica. Asa se explica dece in Dacia dupa 200 de ani de ocupatie romana, sa vorbit o limba inrudita cu latina. Romanii si Dacii vorbeau dialecte diferite dar se puteau intelege. Iudeea a fost ocupata 400 de ani si ei nu au adoptat limba Romanilor, ea fiind total diferita de cea a iudeilor. De fapt satele vorbitoare de limba romana din muntii Pinduluu, au aceeasi origine. Inundarea locurilor bastinase i-au determinat sa caute innaltimimi, ca la Sarmisegetuza.
5. Alte triburi daco-getice au plecat in alte directii. asa se explica existenta triburilor care folosesc cuvinte romanesti in India.
6. In arheologoe se vorbestede triburi indo-europene, Hitler considerandu-i adevaratii arieni. De fapt Gotii au gasit triburi geto-dacice in actuala germanie, dar fiind mult superiori numeric i-au asimilat.
7. In final nu Romanii sunt stramosii nostri, ci noi suntem stramosii lor. Traian si-a ocupat stramosii. !!!!
Atat deocamdata !


ma bucur, domnule, ca reveniti si pe subiectul asta!...Concluzia de final mi s-a parut cea mai interesant chestiune...pacat ca tinerii(cei mai tineri decat noi) nu sunt de nici un fel interesati de propria lor istorie si nu mai stiu ce e aia mandrie nationala!...nu vreau sa trezesc nu stiu ce resentimente, nu are legatura cu faptul ca sunt si eu ft dezamagit de ce ni se intampla acum, ca avem parte doar de conducatori care ne vand, dar noi ar trebui sa ne cunoastem macar originea si sa fim poate un pic mai mandrii, asa cum sunt alte popoare mult mai "tinere"!...


yuppy009460
Avatarul lui yuppy009460
42 mesaje
Membru din: 27/04/2010
Oras: Sighetu Marmatiei

Postat pe: 28 Iunie 2010, ora 15:56

Lucian Cueșdean: “Limba punjabi, din India, are 2.000 de cuvinte curat românești, iar multe altele seamănă foarte mult cu ale noastre. Asta pentru că ei sunt urmașii unui trib getic, ca și noi, deși distanța dintre români și punjabi este de 4.500 de kilometri”.

Raporteaza abuz de limbaj
yuppy009460
Avatarul lui yuppy009460
42 mesaje
Membru din: 27/04/2010
Oras: Sighetu Marmatiei

Postat pe: 29 Iunie 2010, ora 16:15

După cum te duce mintea

Raporteaza abuz de limbaj
yuppy009460
Avatarul lui yuppy009460
42 mesaje
Membru din: 27/04/2010
Oras: Sighetu Marmatiei

Postat pe: 29 Iunie 2010, ora 16:18

Frumos articol și bine documentat. Pentru alte lămuriri mai cercetați și Lozbă, apărut în 2009, Iași. Caut titlul exact și vi-l trimit.

Raporteaza abuz de limbaj
yuppy009460
Avatarul lui yuppy009460
42 mesaje
Membru din: 27/04/2010
Oras: Sighetu Marmatiei

Postat pe: 29 Iunie 2010, ora 16:20

Nu trebuie să tâmpești, neapărat. Oricum mi se pare că nu ști nici măcar să scrii.

Raporteaza abuz de limbaj
yuppy009460
Avatarul lui yuppy009460
42 mesaje
Membru din: 27/04/2010
Oras: Sighetu Marmatiei

Postat pe: 29 Iunie 2010, ora 16:22

Ești drăguț! Bună întrebare. De ce românii nu mai vorbesc limba tracă, sau dacă? Dacă ghicești răspunsul vei primi un premiu

Raporteaza abuz de limbaj
yuppy009460
Avatarul lui yuppy009460
42 mesaje
Membru din: 27/04/2010
Oras: Sighetu Marmatiei

Postat pe: 29 Iunie 2010, ora 16:26

Sunt cu totul de acord. Numai că au fost interese de ordin politic...? sau alte interese , drept cărora trebuia să acceptăm poporul român drept un popor de origine latină. Mare prostie, deși documentele dovedesc că nu este așa

Raporteaza abuz de limbaj
yuppy009460
Avatarul lui yuppy009460
42 mesaje
Membru din: 27/04/2010
Oras: Sighetu Marmatiei

Postat pe: 29 Iunie 2010, ora 16:31

Rde omule de prostia ta ]n primul rnd. De asta un popor o duce prost, din cauya oamenilor care nu ;tiu ce s[ fac[, numai sa rada

Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
Mergi la: