Info
x
Cum se obtine alcool etilic din porumb!
yuppy_175408 3 mesaje Membru din: 18/01/2014 |
Postat pe: 18 Ianuarie 2014, ora 13:35
De la: yuppy_514, la data 2013-01-14 20:31:34buna seara |
yuppy_175408 3 mesaje Membru din: 18/01/2014 |
Postat pe: 18 Ianuarie 2014, ora 13:39
De la: Stepan_Lavric_1, la data 2013-12-11 20:26:08 Rachiu din grîu se face foarte simplu - se face sold,adicã grîu încolțit 0,5 kg în timp de 5-7 zile, se macinã. Se opãrește 3 kg de fãinã de grîu în 12 l de apã fierbinte de 65 grade C, se mesticã cu mixer, se primește o masã cristalizatã ...și se toarnã soldul, masa cristalizatã se preface ca o supã...se învãlește bidonul de 40 l cu ceva cãlduros pe 10-12 ore...sã se ține 65 grade...peurmã se rãcește pînã la 22-28 grade și se toarnã 100 gm drojdie...fermentarea se petrece în 3-4 zile la 25-30 grade...se strecoarã...la fiert se pune numai faza lichidã cîte 6 l...în cazan de distilare se pune disk de aliuminiu (care se pune la fiert laptele sã nu se ardã pe fundul castrulei sau sã nu dee laptele în foc...)pentru ca se nu se prindã-ardã pe fundul ambalicului. Din rețeta respectivã am scos 2 l de rachiu de 52 % tãrime... La ambalic îi instalat 2 filtre (сухопарники...) din inox... rãcitorul 45 l apã rece cu țiavã de cupru diametru 8mm, lunjimea de 1m...Dacã ceva nu-i clar întrebați... Scuzare, poate ceva nu am scris pe înțeles. |
yuppy_175437 1 mesaj Membru din: 29/01/2014 |
Postat pe: 29 Ianuarie 2014, ora 21:49
Daca se poate as dorii si eu reteta din grau fara zahar de la stepan_lavric_1
Multumesc anticipat. |
vivi_sor72 2 mesaje Membru din: 14/02/2014 |
Postat pe: 14 Februarie 2014, ora 13:50
salut!
te rog,mai multe detalii pt reteta 1. multumesc. Raporteaza abuz de limbaj |
vivi_sor72 2 mesaje Membru din: 14/02/2014 |
Postat pe: 14 Februarie 2014, ora 14:50
salut!
va rog,mai multe detalii pt reteta 1,yuppy_175408 sau yuppy_514 multumesc. Raporteaza abuz de limbaj |
staovici_iliutza 3 mesaje Membru din: 15/01/2009 |
Postat pe: 15 Februarie 2014, ora 20:32
DA UN TELEFON LA 0744915754 SA-TI DAU O RETETA SIGURA.
Raporteaza abuz de limbaj |
yuppy_175408 3 mesaje Membru din: 18/01/2014 |
Postat pe: 7 Martie 2014, ora 16:21
De la: Stepan_Lavric_1, la data 2013-12-13 16:17:59 Dl. Marinicã, dacã nu ai gãsit rețeta cum se face alcool din cereale de grîu, pot sã-ți trimit și sã rãspund la multe întrebãri. Din 1kg grîu se obține cel mai mult alcool,real circa 800-850 ml.de 52 grade. Rețeta îi foarte simplã...și fãrã nici un gram de zahar |
Fosta membra 9am.ro 1909 mesaje Membru din: 11/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 13:13
De la: nico_tnt, la data 2011-12-06 17:12:25De la: daphne1772, la data 2011-12-06 16:15:29De la: gellosu, la data 2011-12-06 14:53:43Salut...fost mare consumator de rachiuri de casa.Am facut rachiu din fructe,mere pere, prune,flori de salcim,tesovina.Din cereale nu am facut...dar stiu ca cerealele nu se macina,ci se pun la germinat,si dupa citeva zile in apa calduta,rasar germenii si impreuna se pun la fermentat10-14 zile...din aceasta compozitie pusa in cazan de cupru,iese alcoolul.. Bem....Cand si unde si ce?
Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum !
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1909 mesaje Membru din: 11/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Iulie 2014, ora 13:15
De la: amgiN, la data 2011-12-11 23:07:55E bestial topicul asta ,nu imi vine sa cred ca l-am pierdut.Topicul acesta intra sub incidenta legii de incitare la spionaj industrial, adica voi moldoveni vreti noua ardelenilor sa ne furati retele de palinci si rachie?? pai domnle asea is secrete de stat o fi sau nu criza da reteta nu se da.Si apropos da la tarie aka da spirt aka the spirits aka alcoolul etilic daca ii spune de porumb ,grau,secara si alte minuni inseamna ca din alea se fac nu din faina rezultata din ele asta ca pont pentru distilarii amatori de prin garaje. Ahh si ficiori mai lasati metilicu acolo in sticlele lui nu de alta sa nu va produca eticheta tulburari grave de vedere..in rest amatorilor de licori home made dati un ochi pe "how it;s made" ca din ardeal sigur vreun secret nu-l aflati. Da' tu, pe unde bantui? In numele muschetarilor daci, te invoc sa te areti, rege!
Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum !
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
yuppy_175903 1 mesaj Membru din: 24/08/2014 |
Postat pe: 24 August 2014, ora 18:24
reteta pentru tuica din GRAU
la un butoi de 60 l apa se pune o galeata emailarata pana la dunga de marcare de grau , 8 kg de zhar si dac vrei sa fiarba mai repede o nuca de drojdie,fermenteaza ca vinul , cand a stat din fiert rezulta un vin alb asemanator cu cel din struguri ,poti sa il si bei , prima mana e un pic mai acru ,se trage vinul si il pui la tuica in cazan sau daca ai cazanul prea mare il pui intr-o damigeana si mai afci o mana sau doua de vin .pentru mana a 2 si a3 ia se foloseste acelasi grau de la prima mana mai pui numai zahar , apa si drojdie iar vinu care rezulta la mana a 2 si a3 e mai dulceag si mai bun ca cel de mana i Ok vinu il pui la cazanul de tuica si produci distilarea iti rezulta o tuica de 45 50 grade si aproape de o culoare albastra Eu am facut initial foloseam ca vin de am saturat si prieteni si tot ca se urca direct la cap. apoi am facut tuica din vinul respectiv La un cazanel de 15 l imi iesea cam 2,5-3 l tuica depinde cat vrei sa o lasi de tare .incercati si nu veti regreta |
ursaleeex 4 mesaje Membru din: 23/01/2008 Oras: Deva |
Postat pe: 10 Septembrie 2014, ora 14:29
Cel mai bun alcool este cel obtinut din prune si anume tuica (raport randament/calitate/cantitate). Restul sunt rachiuri cele din restul fructelor(foarte bun). Rachiu se poate face din orce fructe in cantitate destul de mica dar cu adaos de apa zahar drojdie. alcoolul se obtine prin fermentarea zaharului si se avapora la aprox 73 grade, deci nu conteaza cata apa bagi in amestec automat ce se evapora la aprox 100 grade la fermentat dar nici sa nu depasesti ecuatia de zahar (devine solutie) adica prea mult zahar pentru cantitatea de apa, deci se iroseste zaharul. Sunt niste relatii simple descoperite din experienta. Daca cineva vrea mai multe detalii raspund la orice intrebare pe forum. Sunt din ardeal Am cazan de tuica din inox de 230 litri, si fac tuica si rachiuri de 20 de ani in fiecare an de multe ori pe an. Am fost destul de vag in exprimare, dar daca cineva vrea detalii si cantitati voi spune tot ceea ce vrea sa stie. Trebuie sa ne ajutam macar cand este vb de bautura :). O zi buna sa aveti
|
yuppy_176007 1 mesaj Membru din: 2/11/2014 |
Postat pe: 2 Noiembrie 2014, ora 21:04
Buna seara,
Caut si eu o reteta de tuica sau alcool din cereale, simpla, fara lucruri complicate sau exprimari de neinteles. Ma puteti va rog ajuta? email nicoletaciuca@yahoo.com Raporteaza abuz de limbaj |
chiriacviorel05 2 mesaje Membru din: 8/01/2011 Oras: Iasi |
Postat pe: 23 Noiembrie 2014, ora 19:10
ursaleeex de ce nu esti mai explicit?
Raporteaza abuz de limbaj |
chiriacviorel05 2 mesaje Membru din: 8/01/2011 Oras: Iasi |
Postat pe: 23 August 2015, ora 08:56
nu mai raspunde nimeni. L-am rugat pe ursaalex sa fie mai explicit cu o reteta pentru alcool. am un cazan de inox 250 litri si as vrea sa fac alcool si in extrasezon, adica cand nu sunt fructe, prune, etc, sunt incepator.
Raporteaza abuz de limbaj |
9am_6228 1 mesaj Membru din: 23/10/2015 |
Postat pe: 23 Octombrie 2015, ora 08:28
BUNA SUNT LIVIU SI TE ROG DA-MI SI MIE NISTE RETETE DE ALCOOL DIN CEREALE. MULTUMESC SI O O ZII BUNA
Raporteaza abuz de limbaj |
|