Info
x
Ce pregatiti pentru toamna
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:25
Sau mai bine spus...pregatiti ceva pentru toamna in camara?:)
Pe vremuri acesta era anotimpul in care se pregateau diverse conserve pentru toamna-iarna. In ziua de azi din ce in ce mai putini oameni fac acest lucru si de aceea sunt curios daca printre noi mai exista cineva care sa faca asa ceva. De exemplu eu pun pentru iarna masline+branza+rosii uscate+ulei la borcane sau masline+ceapa+peste marinat+ulei+diverse. Pot fi folosite fie ca aperitive, fie ca parti componente in diverese procese din bucatarie Ia sa auzim...mai e careva ? Raporteaza abuz de limbaj |
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:38
eu pregatesc master-ul
Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:38
Hai ca vad ca nu se inghesuie nimeni..deh, meserie grea gospodareala asta
Deci...ne apropiem de toamna si a venit momentul sa ne gandim la ce fel de legume, fructe sau verdeturi conservam pentru la iarna, ce muraturi punem si ce fel de dulceturi facem. Mai jos sunt cele mai importante legume sau fructe pe care le poti conserva si cateva sfaturi. Dovlecei Alegeti-i cu grija – trebuie neaparat sa conservati doar dovlecei foarte tineri. Ii puteti conserva in mai multe feluri: prin fierbere la bain-marie, in bulion, in untdelemn sau prin uscare – depinde la ce doriti sa ii folositi. Daca vreti ca pe viitor sa ii umpleti, va recomandam sa-i conservati prin fierbere in bain-marie. Fasole teci Din nou, alegeti un soi tanar si conservati prin fierbere. Spalati-le bine, apoi fierbeti-le in apa clocotita cu sare. Dupa ce le scoateti, raciti-le si pastrati-le in pungi in congelator sau in borcane, alaturi de zeama in care au fiert, in camara. Se mai pot conserva in bulion, in apa rece, saramura sau prin uscare. Mazare Pregatiti-o pentru conservare imediat ce ati cumparat-o. Fierbeti mazare pe jumatate, apoi adaugati sare (cam 200 g la 1 kg de mazare) si putin conservant. Dupa ce a fiert, pastrati-o in sticle, dupa ce le puneti un dop de sare si asezati sticlele in camara. Si mazarea se mai poate conserva prin uscare. Conopida Daca vreti sa conservati conopida pentru a folosi ulterior in mancare, rupeti-o in buchete mici si apoi opariti-o cam 10 minute si pastrati-o la congelator. Dulceturi In functie de gusturile voastre si ale familiei, alegeti tipul de dulceata pe care vreti sa-l faceti. Noi va recomandam dulceata de cirese, visine, caise, nuci, mure, prune, gutui sau chiar coji de pepene verde. Muraturi Castravetii ii puteti conserva in multe feluri: cu sare, cu otet, chiar... la soare! In rest, puteti pune morcovi, conopida, gogosari, gogonele, pepenasi... Zarzavat Pentru ciorbe bune si fierbinti puneti din vreme legume la borcan. De regula, intr-un amestec de zarzavat se adauga morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, patrunjel, telina. Zacusca De vinete, cu ciuperci, cu... peste! Reteta clasica de zacusca contine rosii, vinete, gogosari, ceapa, ulei si condimente. Optional, se mai pot adauga ardei (capia verzi sau grasi), morcovi sau bulion. Raporteaza abuz de limbaj |
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:39
De la: Haps, la data 2009-09-06 18:38:04eu pregatesc master-ul Tot pentru toamna e si asta? Raporteaza abuz de limbaj |
Fosta membra 9am.ro 955 mesaje Membru din: 5/06/2009 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:41
De la: Spyder, la data 2009-09-06 18:38:37 Raporteaza abuz de limbaj
2 > 1
|
Fosta membra 9am.ro 593 mesaje Membru din: 21/07/2009 Oras: Bacau |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:45
Zacusca De vinete, cu ciuperci, cu... peste! Reteta clasica de zacusca contine rosii, vinete, gogosari, ceapa, ulei si condimente. Optional, se mai pot adauga ardei (capia verzi sau grasi), morcovi sau bulion. [/quote] stii ce ma gandeam , daca tot esti asa de priceput ... vino si la mine si fa-mi niste zacusca ... vreau de vinete si de ciuperci... te astept Raporteaza abuz de limbaj |
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:56
umplutura cu sila, chef de nimic, inmuiat in lene la care se adauga proasta dispozitie si cateva kg bune de sarcasm complet inutil
Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
MaDoG 1258 mesaje Membru din: 11/01/2008 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:59
pregatesc damigenele... pt vin ... va astept si voi sa bem cand o sa fie gata
Raporteaza abuz de limbaj
MaDoG
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 593 mesaje Membru din: 21/07/2009 Oras: Bacau |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:01
De la: MaDoG, la data 2009-09-06 18:59:51pregatesc damigenele... pt vin ... va astept si voi sa bem cand o sa fie gata Raporteaza abuz de limbaj |
Greenie 4535 mesaje Membru din: 13/04/2009 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:03
Am pus deja (cu mama), castraveti la murat, vinete/zacusca, rosii la sticla/bulion(fara/si cu ardei), mazare la congelator, si tot ce-i mai bun pt la iarna..... Eu una's pregatita pt zilele racoroase de toamna (ah! ce minunat e afara! )
ps: urmeaza mustul, strugurii copti care pleznesc prin coaja, si vinul la butoi, apoi imaginea tatalui meu care pregateste butoaiele de vin inainte de cules! Si pt toata iarna....... ma pregatesc pt vinul fiert! IUHU! Raporteaza abuz de limbaj |
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:08
Daca nu vreti...ia sa vedem...de postat retete sunteti in stare?
Pe cat posibil din cele din care ati si facut Bruschete cu vinete si rosii 2 vinete Ulei Sare Rosii Felii de paine pentru prajit Branza Gorgonzola Iaurt Pentru sos: 50ml vin Sucul de la 1/2 lime (sau lamaie) 3 catei de usturoi 3 fire de patrunjel verde 4 lingurite de iaurt Sare dupa gust Mod de preparare: Spalam patrunjelul si il taiem foarte marunt. Curatam usturoiul si il dam pe razatoarea mica. Intr-un bolulet stoarcem lime-ul, adaugam patrunjelul maruntit, vinul, usturoiul dat pe razatoarea mica, sarea si amestecam. Amestecul obtinut il mixam cu blenderul vertical, pana obtinem un fel de sos fin. Adaugam in sosul obtinut, iaurtul si amestecam pana la omogenizare. Rosiile le spalam si le taiem feliute potrivit mai grosute. Incingem o tigaie gril, o ungem cu foarte putin ulei si punem feliutele de rosii la frajit, pe ambele parti, dupa care le scoatem pe o farfurioara. Vinetele, le spalam, le indepartam coditele (ATENTIE, nu le curatam de coaja) si le taiem rondele. Luam un castron, si incepem sa cladim vinetele in straturi iar intre fiecare strat presaram sare. Lasam vinetele 30 minute la odihnit pana lasa apa. Dupa 30 minute, punem vinetele sub jetul de apa si le spalam bine. Le stoarcem in pumn, fara a le avaria, fara a le rupe si le punem intr-o strecuratoare la scurs. Cand sunt suficient de scurse, presaram deasupra lor o pelicula fina de ulei. Incingem o tigaie gril si punem vinetele la prajit pe ambele parti, pana se rumenesc frumos, dupa cere le scoatem intr-o strecuratoare in care punem initial servetele de hartie, pentru a extrage mai bine surplusul de ulei. Prajim feliile de paine si le dam forma dorita, eu le-am taiat cu o forma rotunda, daca le serviti in familie si nu este neaparata nevoie sa faceti impresie, e mai bine sa lasati intregi feliile de paine prajita, pentru a nu risipii bucatile care cad din diversele taieturi. Cand avem totul pregatit, incepem sa asamblam bruschetele. Luam cate o rondea de paine prajita, o ungem cu sosul pregatit mai inainte, punem peste o felie de rosie prajita pe gril, apoi o felie de vanata si din nou o felie de rosie. Deasupra presaram cateva bucatele de branza gorgonzola si acoperim usor cu o lingurita de iaurt. La final, in varf se poate orna cu o frunzulita de marar sau patrunjel. Se servesc atat reci cat si proaspete, cand painea este proaspat prajita si are acea mireasma imbietoare. Sunt absolut deliciase. Am facut ceva asemanator, dar fara vinete... Raporteaza abuz de limbaj |
MaDoG 1258 mesaje Membru din: 11/01/2008 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:09
De la: dudulik, la data 2009-09-06 19:01:18De la: MaDoG, la data 2009-09-06 18:59:51pregatesc damigenele... pt vin ... va astept si voi sa bem cand o sa fie gata in cazul asta impart tot vinul Raporteaza abuz de limbaj
MaDoG
|
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:11
De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:03:53Am pus deja (cu mama), castraveti la murat, vinete/zacusca, rosii la sticla/bulion(fara/si cu ardei), mazare la congelator, si tot ce-i mai bun pt la iarna..... Eu una's pregatita pt zilele racoroase de toamna (ah! ce minunat e afara! ) Alooo...domnisoara...fiti mai ponderata va rog...si mai dati si la altii din tuica aia fiarta cu miere, foi de dafin, piper si scortisoara Raporteaza abuz de limbaj |
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:12
De la: dudulik, la data 2009-09-06 18:45:56 stii ce ma gandeam , daca tot esti asa de priceput ... vino si la mine si fa-mi niste zacusca ... vreau de vinete si de ciuperci... te astept [/quote] Zacusca nu am...doar o reteta mijto...am primit-o de curand...iar din respectivul produs am mai gustat...satisfaction guarantee Raporteaza abuz de limbaj |
Greenie 4535 mesaje Membru din: 13/04/2009 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:15
De la: Spyder, la data 2009-09-06 19:11:23De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:03:53Am pus deja (cu mama), castraveti la murat, vinete/zacusca, rosii la sticla/bulion(fara/si cu ardei), mazare la congelator, si tot ce-i mai bun pt la iarna..... Eu una's pregatita pt zilele racoroase de toamna (ah! ce minunat e afara! ) Cu altii imi impart vinul dupa cules, dar iarna la o gura de vin fiert si cateva povesti din vara Tuica fiarta cu miere, cu putin piper si scortioara o impart cu un barbat cu sufletul plin de bunatati, asa ca mierea, ca piperul si scortisoara. Raporteaza abuz de limbaj |
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:17
De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:15:30De la: Spyder, la data 2009-09-06 19:11:23De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:03:53Am pus deja (cu mama), castraveti la murat, vinete/zacusca, rosii la sticla/bulion(fara/si cu ardei), mazare la congelator, si tot ce-i mai bun pt la iarna..... Eu una's pregatita pt zilele racoroase de toamna (ah! ce minunat e afara! ) Raporteaza abuz de limbaj |
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:17
"Tuica fiarta cu miere, cu putin piper si scortioara o impart cu un barbat cu sufletul plin de bunatati, asa ca mierea, ca piperul si scortisoara."
ce m-ai ghicit Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
Greenie 4535 mesaje Membru din: 13/04/2009 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:20
De la: Haps, la data 2009-09-06 19:17:37"Tuica fiarta cu miere, cu putin piper si scortioara o impart cu un barbat cu sufletul plin de bunatati, asa ca mierea, ca piperul si scortisoara." Ah, Hapsilici scumpete, daca as merge pe ghicit....... eu iti spun de pe acum ca as da-o in barci rau de tot! Daca merg pe intuitie(aia feminina ), atunci o mai dibuiesc...... Dar atunci cand stiu SIGUR SIGUR ceva, pai sa ma crezi cand o zic! Hapsilici, ne-om gasi la un vin fiert, p'ala il impart, am zis! Raporteaza abuz de limbaj |
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:21
mie imi plac muraturile dar nu le pregatesc. le iau gata facute
Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:23
De la: Haps, la data 2009-09-06 19:21:50mie imi plac muraturile dar nu le pregatesc. le iau gata facute sa te iei de mana cu victor zi si tu o reteta de ceva...de ceai macar Raporteaza abuz de limbaj |
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:24
De la: Oksana, la data 2009-09-06 18:41:48De la: Spyder, la data 2009-09-06 18:38:37 Sa inteleg ca mergi pe mana muraturilor? Raporteaza abuz de limbaj |
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:34
De la: Spyder, la data 2009-09-06 19:23:29De la: Haps, la data 2009-09-06 19:21:50mie imi plac muraturile dar nu le pregatesc. le iau gata facute reteta succesului meu la femei ? Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:39
De la: Haps, la data 2009-09-06 19:34:13De la: Spyder, la data 2009-09-06 19:23:29De la: Haps, la data 2009-09-06 19:21:50mie imi plac muraturile dar nu le pregatesc. le iau gata facute Necesita sare, piper, foi de dafin, conservant, asipirine...sau este solubila si instanta? Raporteaza abuz de limbaj |
Greenie 4535 mesaje Membru din: 13/04/2009 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:41
Ati dat-o in balarii, ce nabadai!??!
dragiloooor..... Raporteaza abuz de limbaj |
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:43
De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:41:02Ati dat-o in balarii, ce nabadai!??! Io nu...Haps cred ca are mancarici...sau pur si simplu nu se pricepe la retete Raporteaza abuz de limbaj |
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:45
De la: Spyder, la data 2009-09-06 19:43:06De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:41:02Ati dat-o in balarii, ce nabadai!??! compensez cu mancatul, asa ca hai, bagati retete aici ca sa dau comanda mai departe Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
Greenie 4535 mesaje Membru din: 13/04/2009 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:49
Bai da ce ma enervati ca sunteti asa egoisti amandoi!
VA PUP, si VOI???????? NIMIC????????!!!!! OK, va retin pt mai incolo! Raporteaza abuz de limbaj |
Fosta membra 9am.ro 22546 mesaje Membru din: 8/10/2008 Oras: Craiova |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:50
De la: Haps, la data 2009-09-06 19:45:00De la: Spyder, la data 2009-09-06 19:43:06De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:41:02Ati dat-o in balarii, ce nabadai!??! E primul topic total neinteresant pt mine...nu-mi place in bucatarieee... Raporteaza abuz de limbaj
www.nixservers.ro - Gazduire web / VPS / servere dedicate
|
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:51
De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:49:39Bai da ce ma enervati ca sunteti asa egoisti amandoi! bine, bine....nu mai plange Raporteaza abuz de limbaj |
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:52
De la: daria_ta, la data 2009-09-06 19:50:04De la: Haps, la data 2009-09-06 19:45:00De la: Spyder, la data 2009-09-06 19:43:06De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:41:02Ati dat-o in balarii, ce nabadai!??! Sa fi sanatoasa..nu am ce discuta cu tine Raporteaza abuz de limbaj |
|