back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Ce pregatiti pentru toamna

 


 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
 
xcomm_office

4949 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:25

Sau mai bine spus...pregatiti ceva pentru toamna in camara?:)
Pe vremuri acesta era anotimpul in care se pregateau diverse conserve pentru toamna-iarna.
In ziua de azi din ce in ce mai putini oameni fac acest lucru si de aceea sunt curios daca printre noi mai exista cineva care sa faca asa ceva.

De exemplu eu pun pentru iarna masline+branza+rosii uscate+ulei la borcane sau masline+ceapa+peste marinat+ulei+diverse.
Pot fi folosite fie ca aperitive, fie ca parti componente in diverese procese din bucatarie

Ia sa auzim...mai e careva ?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7130 mesaje
Membru din: 28/04/2010
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:38

eu pregatesc master-ul

Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
xcomm_office

4949 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:38

Hai ca vad ca nu se inghesuie nimeni..deh, meserie grea gospodareala asta

Deci...ne apropiem de toamna si a venit momentul sa ne gandim la ce fel de legume, fructe sau verdeturi conservam pentru la iarna, ce muraturi punem si ce fel de dulceturi facem. Mai jos sunt cele mai importante legume sau fructe pe care le poti conserva si cateva sfaturi.

Dovlecei
Alegeti-i cu grija – trebuie neaparat sa conservati doar dovlecei foarte tineri. Ii puteti conserva in mai multe feluri: prin fierbere la bain-marie, in bulion, in untdelemn sau prin uscare – depinde la ce doriti sa ii folositi. Daca vreti ca pe viitor sa ii umpleti, va recomandam sa-i conservati prin fierbere in bain-marie.

Fasole teci
Din nou, alegeti un soi tanar si conservati prin fierbere. Spalati-le bine, apoi fierbeti-le in apa clocotita cu sare. Dupa ce le scoateti, raciti-le si pastrati-le in pungi in congelator sau in borcane, alaturi de zeama in care au fiert, in camara. Se mai pot conserva in bulion, in apa rece, saramura sau prin uscare.


Mazare
Pregatiti-o pentru conservare imediat ce ati cumparat-o. Fierbeti mazare pe jumatate, apoi adaugati sare (cam 200 g la 1 kg de mazare) si putin conservant. Dupa ce a fiert, pastrati-o in sticle, dupa ce le puneti un dop de sare si asezati sticlele in camara. Si mazarea se mai poate conserva prin uscare.

Conopida

Daca vreti sa conservati conopida pentru a folosi ulterior in mancare, rupeti-o in buchete mici si apoi opariti-o cam 10 minute si pastrati-o la congelator.

Dulceturi

In functie de gusturile voastre si ale familiei, alegeti tipul de dulceata pe care vreti sa-l faceti. Noi va recomandam dulceata de cirese, visine, caise, nuci, mure, prune, gutui sau chiar coji de pepene verde.

Muraturi

Castravetii ii puteti conserva in multe feluri: cu sare, cu otet, chiar... la soare! In rest, puteti pune morcovi, conopida, gogosari, gogonele, pepenasi...

Zarzavat

Pentru ciorbe bune si fierbinti puneti din vreme legume la borcan. De regula, intr-un amestec de zarzavat se adauga morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, patrunjel, telina.


Zacusca

De vinete, cu ciuperci, cu... peste! Reteta clasica de zacusca contine rosii, vinete, gogosari, ceapa, ulei si condimente. Optional, se mai pot adauga ardei (capia verzi sau grasi), morcovi sau bulion.

Raporteaza abuz de limbaj
xcomm_office

4949 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:39

De la: Haps, la data 2009-09-06 18:38:04eu pregatesc master-ul



Tot pentru toamna e si asta?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

955 mesaje
Membru din: 5/06/2009
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:41

De la: Spyder, la data 2009-09-06 18:38:37
Muraturi

Castravetii ii puteti conserva in multe feluri: cu sare, cu otet, chiar... la soare! In rest, puteti pune morcovi, conopida, gogosari, gogonele, pepenasi...





Raporteaza abuz de limbaj
2 > 1
Fosta membra 9am.ro

593 mesaje
Membru din: 21/07/2009
Oras: Bacau

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:45


Zacusca

De vinete, cu ciuperci, cu... peste! Reteta clasica de zacusca contine rosii, vinete, gogosari, ceapa, ulei si condimente. Optional, se mai pot adauga ardei (capia verzi sau grasi), morcovi sau bulion. [/quote]


stii ce ma gandeam , daca tot esti asa de priceput ... vino si la mine si fa-mi niste zacusca ... vreau de vinete si de ciuperci...
te astept

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7130 mesaje
Membru din: 28/04/2010
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:56

umplutura cu sila, chef de nimic, inmuiat in lene la care se adauga proasta dispozitie si cateva kg bune de sarcasm complet inutil

Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
MaDoG

1258 mesaje
Membru din: 11/01/2008
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:59

pregatesc damigenele... pt vin ... va astept si voi sa bem cand o sa fie gata

Raporteaza abuz de limbaj
MaDoG
Fosta membra 9am.ro

593 mesaje
Membru din: 21/07/2009
Oras: Bacau

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:01

De la: MaDoG, la data 2009-09-06 18:59:51pregatesc damigenele... pt vin ... va astept si voi sa bem cand o sa fie gata




Raporteaza abuz de limbaj
Greenie

4535 mesaje
Membru din: 13/04/2009
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:03

Am pus deja (cu mama), castraveti la murat, vinete/zacusca, rosii la sticla/bulion(fara/si cu ardei), mazare la congelator, si tot ce-i mai bun pt la iarna..... Eu una's pregatita pt zilele racoroase de toamna (ah! ce minunat e afara! )
ps: urmeaza mustul, strugurii copti care pleznesc prin coaja, si vinul la butoi, apoi imaginea tatalui meu care pregateste butoaiele de vin inainte de cules! Si pt toata iarna....... ma pregatesc pt vinul fiert! IUHU!

Raporteaza abuz de limbaj
xcomm_office

4949 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:08

Daca nu vreti...ia sa vedem...de postat retete sunteti in stare?
Pe cat posibil din cele din care ati si facut

Bruschete cu vinete si rosii

2 vinete
Ulei
Sare

Rosii
Felii de paine pentru prajit
Branza Gorgonzola
Iaurt

Pentru sos:
50ml vin
Sucul de la 1/2 lime (sau lamaie)
3 catei de usturoi
3 fire de patrunjel verde
4 lingurite de iaurt
Sare dupa gust

Mod de preparare:
Spalam patrunjelul si il taiem foarte marunt.
Curatam usturoiul si il dam pe razatoarea mica.
Intr-un bolulet stoarcem lime-ul, adaugam patrunjelul maruntit, vinul, usturoiul dat pe razatoarea mica, sarea si amestecam.
Amestecul obtinut il mixam cu blenderul vertical, pana obtinem un fel de sos fin.
Adaugam in sosul obtinut, iaurtul si amestecam pana la omogenizare.
Rosiile le spalam si le taiem feliute potrivit mai grosute.
Incingem o tigaie gril, o ungem cu foarte putin ulei si punem feliutele de rosii la frajit, pe ambele parti, dupa care le scoatem pe o farfurioara.
Vinetele, le spalam, le indepartam coditele (ATENTIE, nu le curatam de coaja) si le taiem rondele.
Luam un castron, si incepem sa cladim vinetele in straturi iar intre fiecare strat presaram sare. Lasam vinetele 30 minute la odihnit pana lasa apa.
Dupa 30 minute, punem vinetele sub jetul de apa si le spalam bine.
Le stoarcem in pumn, fara a le avaria, fara a le rupe si le punem intr-o strecuratoare la scurs.
Cand sunt suficient de scurse, presaram deasupra lor o pelicula fina de ulei.
Incingem o tigaie gril si punem vinetele la prajit pe ambele parti, pana se rumenesc frumos, dupa cere le scoatem intr-o strecuratoare in care punem initial servetele de hartie, pentru a extrage mai bine surplusul de ulei.
Prajim feliile de paine si le dam forma dorita, eu le-am taiat cu o forma rotunda, daca le serviti in familie si nu este neaparata nevoie sa faceti impresie, e mai bine sa lasati intregi feliile de paine prajita, pentru a nu risipii bucatile care cad din diversele taieturi.
Cand avem totul pregatit, incepem sa asamblam bruschetele.
Luam cate o rondea de paine prajita, o ungem cu sosul pregatit mai inainte, punem peste o felie de rosie prajita pe gril, apoi o felie de vanata si din nou o felie de rosie. Deasupra presaram cateva bucatele de branza gorgonzola si acoperim usor cu o lingurita de iaurt. La final, in varf se poate orna cu o frunzulita de marar sau patrunjel. Se servesc atat reci cat si proaspete, cand painea este proaspat prajita si are acea mireasma imbietoare. Sunt absolut deliciase.


Am facut ceva asemanator, dar fara vinete...

Raporteaza abuz de limbaj
MaDoG

1258 mesaje
Membru din: 11/01/2008
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:09

De la: dudulik, la data 2009-09-06 19:01:18
De la: MaDoG, la data 2009-09-06 18:59:51pregatesc damigenele... pt vin ... va astept si voi sa bem cand o sa fie gata






in cazul asta impart tot vinul

Raporteaza abuz de limbaj
MaDoG
xcomm_office

4949 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:11

De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:03:53Am pus deja (cu mama), castraveti la murat, vinete/zacusca, rosii la sticla/bulion(fara/si cu ardei), mazare la congelator, si tot ce-i mai bun pt la iarna..... Eu una's pregatita pt zilele racoroase de toamna (ah! ce minunat e afara! )
ps: urmeaza mustul, strugurii copti care pleznesc prin coaja, si vinul la butoi, apoi imaginea tatalui meu care pregateste butoaiele de vin inainte de cules! Si pt toata iarna....... ma pregatesc pt vinul fiert! IUHU!


Alooo...domnisoara...fiti mai ponderata va rog...si mai dati si la altii din tuica aia fiarta cu miere, foi de dafin, piper si scortisoara

Raporteaza abuz de limbaj
xcomm_office

4949 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:12

De la: dudulik, la data 2009-09-06 18:45:56
Zacusca

De vinete, cu ciuperci, cu... peste! Reteta clasica de zacusca contine rosii, vinete, gogosari, ceapa, ulei si condimente. Optional, se mai pot adauga ardei (capia verzi sau grasi), morcovi sau bulion.



stii ce ma gandeam , daca tot esti asa de priceput ... vino si la mine si fa-mi niste zacusca ... vreau de vinete si de ciuperci...
te astept [/quote]


Zacusca nu am...doar o reteta mijto...am primit-o de curand...iar din respectivul produs am mai gustat...satisfaction guarantee

Raporteaza abuz de limbaj
Greenie

4535 mesaje
Membru din: 13/04/2009
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:15

De la: Spyder, la data 2009-09-06 19:11:23
De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:03:53Am pus deja (cu mama), castraveti la murat, vinete/zacusca, rosii la sticla/bulion(fara/si cu ardei), mazare la congelator, si tot ce-i mai bun pt la iarna..... Eu una's pregatita pt zilele racoroase de toamna (ah! ce minunat e afara! )
ps: urmeaza mustul, strugurii copti care pleznesc prin coaja, si vinul la butoi, apoi imaginea tatalui meu care pregateste butoaiele de vin inainte de cules! Si pt toata iarna....... ma pregatesc pt vinul fiert! IUHU!


Alooo...domnisoara...fiti mai ponderata va rog...si mai dati si la altii din tuica aia fiarta cu miere, foi de dafin, piper si scortisoara


Cu altii imi impart vinul dupa cules, dar iarna la o gura de vin fiert si cateva povesti din vara
Tuica fiarta cu miere, cu putin piper si scortioara o impart cu un barbat cu sufletul plin de bunatati, asa ca mierea, ca piperul si scortisoara.

Raporteaza abuz de limbaj
xcomm_office

4949 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:17

De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:15:30
De la: Spyder, la data 2009-09-06 19:11:23
De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:03:53Am pus deja (cu mama), castraveti la murat, vinete/zacusca, rosii la sticla/bulion(fara/si cu ardei), mazare la congelator, si tot ce-i mai bun pt la iarna..... Eu una's pregatita pt zilele racoroase de toamna (ah! ce minunat e afara! )
ps: urmeaza mustul, strugurii copti care pleznesc prin coaja, si vinul la butoi, apoi imaginea tatalui meu care pregateste butoaiele de vin inainte de cules! Si pt toata iarna....... ma pregatesc pt vinul fiert! IUHU!


Alooo...domnisoara...fiti mai ponderata va rog...si mai dati si la altii din tuica aia fiarta cu miere, foi de dafin, piper si scortisoara


Cu altii imi impart vinul dupa cules, dar iarna la o gura de vin fiert si cateva povesti din vara
Tuica fiarta cu miere, cu putin piper si scortioara o impart cu un barbat cu sufletul plin de bunatati, asa ca mierea, ca piperul si scortisoara.



Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7130 mesaje
Membru din: 28/04/2010
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:17

"Tuica fiarta cu miere, cu putin piper si scortioara o impart cu un barbat cu sufletul plin de bunatati, asa ca mierea, ca piperul si scortisoara."

ce m-ai ghicit

Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
Greenie

4535 mesaje
Membru din: 13/04/2009
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:20

De la: Haps, la data 2009-09-06 19:17:37"Tuica fiarta cu miere, cu putin piper si scortioara o impart cu un barbat cu sufletul plin de bunatati, asa ca mierea, ca piperul si scortisoara."

ce m-ai ghicit


Ah, Hapsilici scumpete, daca as merge pe ghicit....... eu iti spun de pe acum ca as da-o in barci rau de tot!
Daca merg pe intuitie(aia feminina ), atunci o mai dibuiesc......
Dar atunci cand stiu SIGUR SIGUR ceva, pai sa ma crezi cand o zic!

Hapsilici, ne-om gasi la un vin fiert, p'ala il impart, am zis!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7130 mesaje
Membru din: 28/04/2010
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:21

mie imi plac muraturile dar nu le pregatesc. le iau gata facute

Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
xcomm_office

4949 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:23

De la: Haps, la data 2009-09-06 19:21:50mie imi plac muraturile dar nu le pregatesc. le iau gata facute


sa te iei de mana cu victor
zi si tu o reteta de ceva...de ceai macar

Raporteaza abuz de limbaj
xcomm_office

4949 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:24

De la: Oksana, la data 2009-09-06 18:41:48
De la: Spyder, la data 2009-09-06 18:38:37
Muraturi

Castravetii ii puteti conserva in multe feluri: cu sare, cu otet, chiar... la soare! In rest, puteti pune morcovi, conopida, gogosari, gogonele, pepenasi...







Sa inteleg ca mergi pe mana muraturilor?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7130 mesaje
Membru din: 28/04/2010
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:34

De la: Spyder, la data 2009-09-06 19:23:29
De la: Haps, la data 2009-09-06 19:21:50mie imi plac muraturile dar nu le pregatesc. le iau gata facute


sa te iei de mana cu victor
zi si tu o reteta de ceva...de ceai macar


reteta succesului meu la femei ?

Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
xcomm_office

4949 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:39

De la: Haps, la data 2009-09-06 19:34:13
De la: Spyder, la data 2009-09-06 19:23:29
De la: Haps, la data 2009-09-06 19:21:50mie imi plac muraturile dar nu le pregatesc. le iau gata facute


sa te iei de mana cu victor
zi si tu o reteta de ceva...de ceai macar


reteta succesului meu la femei ?



Necesita sare, piper, foi de dafin, conservant, asipirine...sau este solubila si instanta?

Raporteaza abuz de limbaj
Greenie

4535 mesaje
Membru din: 13/04/2009
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:41

Ati dat-o in balarii, ce nabadai!??!

dragiloooor.....

Raporteaza abuz de limbaj
xcomm_office

4949 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:43

De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:41:02Ati dat-o in balarii, ce nabadai!??!

dragiloooor.....



Io nu...Haps cred ca are mancarici...sau pur si simplu nu se pricepe la retete

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7130 mesaje
Membru din: 28/04/2010
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:45

De la: Spyder, la data 2009-09-06 19:43:06
De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:41:02Ati dat-o in balarii, ce nabadai!??!

dragiloooor.....



Io nu...Haps cred ca are mancarici...sau pur si simplu nu se pricepe la retete


compensez cu mancatul, asa ca hai, bagati retete aici ca sa dau comanda mai departe

Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
Greenie

4535 mesaje
Membru din: 13/04/2009
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:49

Bai da ce ma enervati ca sunteti asa egoisti amandoi!
VA PUP, si VOI???????? NIMIC????????!!!!!
OK, va retin pt mai incolo!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

22546 mesaje
Membru din: 8/10/2008
Oras: Craiova

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:50

De la: Haps, la data 2009-09-06 19:45:00
De la: Spyder, la data 2009-09-06 19:43:06
De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:41:02Ati dat-o in balarii, ce nabadai!??!

dragiloooor.....



Io nu...Haps cred ca are mancarici...sau pur si simplu nu se pricepe la retete


compensez cu mancatul, asa ca hai, bagati retete aici ca sa dau comanda mai departe


E primul topic total neinteresant pt mine...nu-mi place in bucatarieee...

Raporteaza abuz de limbaj
www.nixservers.ro - Gazduire web / VPS / servere dedicate
xcomm_office

4949 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:51

De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:49:39Bai da ce ma enervati ca sunteti asa egoisti amandoi!
VA PUP, si VOI???????? NIMIC????????!!!!!
OK, va retin pt mai incolo!



bine, bine....nu mai plange

Raporteaza abuz de limbaj
xcomm_office

4949 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:52

De la: daria_ta, la data 2009-09-06 19:50:04
De la: Haps, la data 2009-09-06 19:45:00
De la: Spyder, la data 2009-09-06 19:43:06
De la: Greenie, la data 2009-09-06 19:41:02Ati dat-o in balarii, ce nabadai!??!

dragiloooor.....



Io nu...Haps cred ca are mancarici...sau pur si simplu nu se pricepe la retete


compensez cu mancatul, asa ca hai, bagati retete aici ca sa dau comanda mai departe


E primul topic total neinteresant pt mine...nu-mi place in bucatarieee...



Sa fi sanatoasa..nu am ce discuta cu tine

Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce pregatiti pentru toamna
Mergi la: