back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Prioritatea de dreapta

 


 
 
9am_3853

2 mesaje
Membru din: 22/04/2014
Postat pe: 22 Aprilie 2014, ora 17:39

numele meu este marin cristian sorin si in data de 7.10.2013 circulam cu auto ag 11bds pe un bulevard din pitesti mai precis 18 decembriezona gavana dintr-o alee acces bloc a esit un autoturism cu care m-am lovit am fost cercetat penal pentru vatamare am fost gasit nevinovat deoarece cealalta masina esea de pe o alee de acces ce deserveste doua blocuri m10 si d1,am loat banii de la asigurari si apoi m-au adus la cunostinta ca imi suspenda permisul 90 de zile deoarece aleea de acces dintre blocuri figura cu semnificatia de drum public.mentionez ca politisti mi-au comunicat verbal,nici de cum in scris ca trebuia sa dau prioritate de dreapta deoarece este intersectie nedirijata,nesemnalizata cu nici un semn ,iar la intersectia a doua drumuri publice i se acorda prioritate celui ce vine din dreapta.eu circulam pe un drum public si nu pot sa cred ca acea alee este considerata drum public deoarece este foarte ingusta nu aveam vizibilitate la ea si nu avea decat un sens de circulatie iar drumul public trebuie sa aiba cel putin doua benzi si nu era nici strada cu sens unic.este considerata intersecti a doua drumuri publice ?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

803 mesaje
Membru din: 16/04/2014
Postat pe: 22 Aprilie 2014, ora 17:51

legislatie rutiera 2012


"Drumul public

Drumul public este calea de comunicație terestră, cu excepția căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal și rutier, deschisă circulatiei publice. Drumurile care sunt închise circulației publice sunt semnalizate la intrare cu inscripții vizibile.



Orice drum are două sensuri (dus și întors) sau un singur sens (sens unic). Fiecare sens poate avea una sau mai multe benzi."



baietel, problema ta este de cu totul alta natura, si anume: daca tu circulai pe un drum public cu prioritate sau nu, intelegi ?

intre acel carosabil pe care se afla celalalt autoturism si care se intersecta cu drumul public pe care circulai tu, exista un raport de subordonare/acordare obligatorie de prioritate (conf. leg. rutiere) fata de, sau nu ?

contacteaza un avocat si contesta in instanta decizia politiei rutiere.

Raporteaza abuz de limbaj
9am_3853

2 mesaje
Membru din: 22/04/2014
Postat pe: 23 Aprilie 2014, ora 18:24

multumesc pentru raspuns,eu ma aflam pe un bulevard din pitesti si nu erau semne de circulatie,nu aveam de unde sa stiu daca am prioritate sau nu,cea lalta masina venea de pe o alee de acces block care nu este mai lata de 3,5 metri de la primaria orasului mi s-a comunicat ca este o alee ce deserveste doua blocuri iar dupa ce politia a mai cerut de la primarie alte documente,politistul care se ocupa de caz a reusit sa faca rost de o hartie de la primarie ca aleea sus mentionata are semnificatia de drum public dar de ce nu mi s-a comunicat public ca este chiar drum public?
Laregula prioritatii de dreapta intre doua drumuri publice stiu ca trebuie sa dau prioritate de dreapta dar cealalta masina venea pe drumul public de pe o cale ce deserveste doua blocuri si despre care reese din accte ca are semnificatia de drum public dar ese alee de acces bloc,nici eu nu inteleg cum stau lucrurile,vreau sa va mai spun ca in dreptul acelei alei sunt masini parcate si nu exista vizibilitate nici de o parte nici de alte iar intersectia aceea nu este vizibila acum oricum,s-a pus semn de cedeaza pentru cei care vin din aceea alee.credeti-ma ca daca circul pe un bulevard trebuie sa ma uit in fata sau sa ma uit dupa intersectii dupa blocuri. oare chiar intersectarea unei alei de acces bloc cu un bulevard poate fi numita intersectie a dou drumuri publice ?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

311 mesaje
Membru din: 7/05/2014
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Mai 2014, ora 11:49

Fac un apel catre cetatenii activi dar si la tineretul debusolat sa iasa la vot pentru a opri PSD sa ajunga in Parlamentul European.
Daca vor o viata mai buna trebuie inteles ca acest grup infractional nu va aduce niciodata prosperitatea deoarece modul lor de guvernare se bazeaza pe sprijinul :asistatilor social.pensionarilor , hotilor si niciodata nu vor avea o politica de relansare economica.
.In Parlamentul European avem nevoie de o reprezentare de dreapta deoarece legile votate acolo sunt implementate si in legislatia romana.
Trebuie privita cu atentie scaderea economica a Frantei din momentul in care au ajuns socialistii la putere.
Priviti SUA cum are crestere economica atunci cand sunt republicanii la putere si cum au scadere economica atunci cand guverneaza democratii.
Totusi aceste state au o industrie puternica care isi revine usor dupa guvernarile de stanga dar la noi unde economia este fragila socialismul nu este o solutie.
El este sustinut doar de populatia care sa.mi fie scuzat stie doar sa manance si sa kace.
O mare parte din cetatenii Romani s-au invatat sa stea la umbra si sa primeasca ajutor social iar din patru in patru ani voteaza psd iar prostii trebuie sa munceasca si pentru intretinerea lor.
Trebuie inteles ca subtirea acestei categorii nu va fi facuta niciodata de catre psd iar dumneavoastra care munciti pe branci veti da o buna parte din banutii castigati pentru intretinerea acestor bondari. Varianta castigatoare pentru un trai mai bun nu poate fi PSD in concluzie mergeti la vot si desfintati mitul PSD odata pentru todeauna daca vreti sa traiti mai bine.pemtru ca munca voastra sa ramana in buzunarul dvs si pentru a crea o societate democratica.
Psd la groapa de gunoi. Votati oameni buni inpotriva socialistilor !!!
VIITORUL ROMANIEI NU TREBUIE SA FIE SOCIALIST daca dorim o societate bazata pe bunastarea fiecarui individ caruia ii place sa munceasca si sa se bucure doar el de roadele muncii lui.

Raporteaza abuz de limbaj
| Varianta pentru tiparire a topicului prioritatea de dreapta
Mergi la: