Info
x
Dezbatere asupra unui nou sistem politic
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 7/03/2012 |
Postat pe: 22 Aprilie 2012, ora 21:20
www.scribd.com/doc/90647360/Era-Metamoderna-Democratia
nu sistemul politic ci omul politic. a vorbi doar despre sisteme pare cum ca suntem guvernati de o masinarie. in realitate suntem guvernati de caractere a caror caracteristica este coruptibilitatea. si nu (mai) dorim aceasta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Aprilie 2012, ora 21:34
Acest sistem de organizare este cu delegarea puterii intregii populatii, catre un for reprezentativ, partide si oameni ca si noi.
Totusi in alte sisteme, cei ce conduceau preluau puterea si faceau ce vroiau fara sa fie delegati, si fara sa reprezinte pe cineva. Acesta cu reprezentativitatea este cel mai bun. Dar....nu e perfect democratic. Fiindca respectivii fac ce vor. Cum se vad la volan, conduc fara sa intrebe pe nimeni daca e bine sau rau ce fac. Aici ar fi o problema. In plus, sint o multime de indivizi ce induc anumite decizii ce le vor ei, chiar cind ar fi conducerea prin referendumuri,. deci nu informeaza cel ce alege, de toate aspectele.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 7/03/2012 |
Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 04:58
De la: Maria_x, la data 2012-04-21 13:36:24Buna ziua ! Eu Sunt Maria ! Am sosit, oarecum invitata , de prin alte locuri (topice) ! Stat principala institutie politica a societatii, instrumentul cu ajutorul caruia se realizeaza conducerea sociala.. suntem totusi in Europa . mileniul III. |
|
novator 105 mesaje Membru din: 5/02/2012 |
Postat pe: 24 Aprilie 2012, ora 07:41
De la: 9am251353, la data 2012-04-22 21:20:53www.scribd.com/doc/90647360/Era-Metamoderna-Democratia Domnule, Aveti dreptate, doar ordinea enuntului trebuie schimbata. Suntem guvernati de caractere corupte si coruptibile, care si-au creat un sistem politic speial in care isi promoveaza si isi realizeaza interesele proprii. Aceasta masinarie, prin modul sau de functionare, permite accesul la fraiele puterii doar a acestui tip de caractere si astfel se asigura perpetuarea. Daca nu mai dorim aceasta, va trebui sa schimbam masinaria. |
|
Postat pe: 24 Aprilie 2012, ora 08:30
De la: 9am251353, la data 2012-04-23 04:58:28De la: Maria_x, la data 2012-04-21 13:36:24Buna ziua ! Eu Sunt Maria ! Am sosit, oarecum invitata , de prin alte locuri (topice) ! Doamna, Cu totii suntem aici ca sa ne dam cu parerea, poate asa vom gasi o solutie pentru imbunatatirea vietii noastre. Eu vad altfel organizatia numita Stat: O comunitate de oameni ce ocupa un anumit teritoriu si care este de acord sa respecte anumite legi de convietuire (in cetate - cetateni). Toate aceste legi sunt scrise in documentul de baza al constituirii statului, CONSTITUTIA, si trebuiesc adoptate prin referendum. De aceea toate legile ulterioare vor trebui sa fie in acord cu acest document, care este baza existentei statului. Daca sunteti de acord cu viziunea mea despre Stat, atunci vom avea alte axiome; 1. Politica nu mai este "dictata" ci promovata de cei ce detin puterea ecomomica, evident in scopul dezvoltarii economice dar cu efecte benefice colaterale asupra celorlalti. 2. Politicul este fortat sa adopte legi in sprijinul dezvoltarii economice tocmai de cei ce detin puterea economica si astfel, indirect, toti cetatenii vor fi beneficiari. 3. Mersul la vot nu va mai fi o iluzie a democratiei, pentru ca se vor vota programe economice. Toate acestea sunt posibile intr-un sistem politic bazat pe legile contractului si nu pe un sistem bazat pe minciuna si lipsa de raspundere cum este cel parlamentar. Tocmai ca suntem in Europa mileniului III, ar trebui sa iesim din vechile structuri si sa ne concepem un nou sistem politic, mai suplu si mai adaptabil vremurilor. Cu respect N.M. |
|
Postat pe: 24 Aprilie 2012, ora 08:47
De la: nastasemihail, la data 2012-04-22 21:34:02Acest sistem de organizare este cu delegarea puterii intregii populatii, catre un for reprezentativ, partide si oameni ca si noi. Domnule, Intradevar, sistemul reprezentativ este cel normal. Trebuie doar sa il gandim in asa fel incat, cei alesi sa realizeze programul prezentat in campania electorala iar daca nu, sa poata fi sanctionati. De aceea cred ca cel mai bun sistem politic ar fi - Administrarea Staului prin Contract, in care administratorul are obligatia indeplinirii programului de dezvoltare votat de cetateni. Neindeplinirea acestuia, duce automat la sanctiuni materiale si chiar, prin referendum, la destituirea (concedierea) lui. Conducerea prin referendum este imposibila dar destituirea conducerii prin aceasta metoda ar fi benefica. Doar prin metoda recompensa/sanctiune se poate ajunge la performanta. Chiar daca suntem in mileniul III, tot bata a ramas cea mai respectata inventie a omenirii. Cu respeect N.M. |