back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Ce faceau romanii in socialism si ce fac acum !?!

 


 
Pagini: << 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >> Sari la pagina:
 
CIPRIOTU

1445 mesaje
Membru din: 9/11/2008
Oras: Odorheiul Secuiesc

Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 02:41

4 ZILE MAI SUNT

Din Ianuarie se poate colabora cu Google. Doar 21 de zile ptr inscriere Gratuita Mondiala (si pana acum am lucrat ptr.ei ca si clienti )


address: www.prelaunchmalaysia.com/titifotograful


Timpul trece si inscrierile sunt foarte rapide .Google organizeaza reteaua, ptr. toti membrii care au net. Dupa deschidere site, pe pagina in dreapta sus exista o rubrica JOIN, clik aici pentru inregistrare.(dupa ce vedeti filmul). Dupa ce m-am inregistrat,pana am primit mail de confirmare si am deschis erau deja 12 inscrisi in echipa. Pana m-am uitat la ei s-au facut deja 18 si acum pana va scriu nici nu mai stiu ( erau din Romania,Ungaria,India, Anglia,Italia,Ghana ,intre timp sunt inscrisi 38 adaugandu-se si din Malayesia,USA,Slovenia,Irlanda,Denmark,Polonia... deja sunt 60 ) si eu abia acum incep sa trimit mail o sa vedeti ora la care va trimit si o sa va spun cati sunt deja. 107 . Acum sunt 206. cand va trimit sunt deja 226000 (si noaptea se inscriu la d-voastra cei din lume unde acum e ziua.Noaptea inscrieri mai ales de acolo iar ziua de pe-aici) Acum am 340.
M-am inscris pe la 19.10( 13.01.) Atentie !!! Am pierdut o zi. Nu mi-am facut timp sa citesc mailul cu invitatia (din 08.01. ) ! Peste o zi va trimit din nou daca nu e deranj celor care nu mi-ati raspuns sa vedeti ce pierdeti sau ce ati castiga.
Aproximativ intr-o saptamana aproape 14 mii de oameni s-au alaturat.

Este un nou sistem.

Asta înseamnă că sub dvs. se vor inregistra nu numai persoanele pe care le-ați invitat, ci din întreaga lume.

Care-i castigul? Google are un profit 1.3 milioane dolari pe zi dupa fiecare "CLICK."
Acum avem posibilitatea sa profitam si noi.

Ce puteti face sa nu pierdeti aceasta posibilitate?

Inregistrati-va !
Inregistrarea este complet gratuita. Si se face AICI:


address: www.prelaunchmalaysia.com/titifotograful


Asadar faceti clic pe JOIN, completati datele dvs ( prenumele,numele, e-mail, numărul de telefon 07...care este, etc. treceti dupa slash / cedoritifarapauza ) și veti obține propriul dvs.link, pe care il puteti trimite prietenilor, cunostintelor si strainilor,oricui,etc.(primiti mail de confirmare unde jos e pagina d-voastra.Puteti trimite acest mesaj ptr succesul d-vstra.


Gândiți-vă, cine nu foloseste Google, Yahoo etc.?!



MAI SUNT DOAR 4 ZILE CU INSCRIERE GRATUITA!!!




Trimite-ti acum link-ul cunostintelor dvs., în caz contrar vor primi invitatie de la altcineva!



Clic pe JOIN pentru inregistrare! sau aici


address: www.prelaunchmalaysia.com/titifotograful



Pentru a transmite mai departe puteti prelua textul de mai sus
Ceea ce se va intampla in mod real si care vor fi avantajele concrete vom afla probabil dupa deschiderea oficiala.Cifrele din textul de mai sus ,apartin sponsorului meu,ceea ce imi apartine (cifra este luata din biroul meu virtual unde apare nr. de ordine al inscrierii) este cifra 80.565 De cand am inceput sa va scriu acest mail nr. de membri de sub mine a ajuns de la 20 la 63.Este UIMITOR.Incercati si voi,nu va costa NIMIC,dar nu stati pe ganduri.

SUCCES!

address: www.prelaunchmalaysia.com/titifotograful


gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 09:09

De la: Opris_Vasile123, la data 2011-01-25 22:22:02
De la: gabigabi, la data 2011-01-23 08:36:05
De la: silviu_m74, la data 2011-01-22 22:32:25
De la: gabigabi, la data 2011-01-19 18:00:16
De la: silviu_m74, la data 2011-01-19 17:52:59marea majoritate milogi erau atunci, milogi sunt si acum....drept dovada nu putem progresa ca si tara decat la nivelul secolului 19 !!!! frumoasa tara, pacat ca este si populata cu asemenea majoritate !!!

problema mare este ca Romanii vor capitalism cu mentalitate comunista,de aceea multi asteapta sa le dea cineva ceva....foarte multi sunt convinsi de faptul ca acel ceva il merita si ca sunt indreptatiti sa-l si primeasca !!!

oamni buni , deschideti-va mmintile fratilor, nimeni nu este dator sa va dea ceva voua, astora care sunteti milogi !!!

" La munca ortodoscilor !!! " dupa cum spunea intr-un film un mare actor roman


bla bla bla ! nu v-ati plictisit sa repetati mereu acelasi SABLON, asta cu MUNCA ? la care MUNCA, neica ? S-au creeat locuri de munca si nu stiu romanii c-au venit investitori straini ? sau ca acest guvern a atras fonduri europene mai multe decit anul trecut sau acu 2 ani ? vai de capul vostru ,caci atunci cind repetati lozincile astea ,fara sa le ginditi, sunteti doar placi de patefon !
raspuns tipic celor ce asteapta ceva de la investitori straini sau de la guvern.....in concluzie milogi....draguta, dar nu te duce oare capul sa faci ceva din proprie initiativa de tot astepti sa-ti creeze altcineva un loc de munca ??? asa era in socialism, asa este din pacate si acum....frumoasa-i tara, pacat ca-i populata cu milogi....


tu cind spui asta, GINDESTI ? chiar Gindesti sau stii macar despre ce-i vorba ? ca sa FACI CEVA pe cont propriu , TREBUIE sa ai o caciula cu BANI ....relatii= Bani ....nervi de otel ptr. facerea actelor= Bani .....spatiu = Bani .....etcetc ...ori, cind salariile sau pensiile romanilor OBISNUITI erau si-n comunism ca si acum, calculate ca sa NU sa moara de foame, pardon : la care afacere pe cont propriu te gindesti ? nu vrei sa-ti vezi de treaba ta si sa vorbesti cind vei avea , cu adevarat, ceva de spus ? papagalule !



afacerile se fac cu capul nu cu banul ....si cam are dreptate ... e o tara de milogi asistati ...practic asa e ca devenim batrani ca natie si aia tineri pleaca in tari unde castiga bani , bani care raman acolo ca nu pot sa faca afaceri aici ca vine garda la milogeala , vine statul la milogeala , vine proprietarul sa ceara chirie pe un jeg de-a miloaga , vin darile catre milogi ....fa afaceri coane fanica !


problema e ca in romania orice afacere deschizi esti faultat fatal de mediu de afaceri unde materiile prime au fost acaparate de niste jmenari care baga fara rusine 200-300% adaos comercial ...statul nu face nimic caci este bine pentru el ca baga tva si impozite la greu dintr-un pret de 3, 4 ori mai mare decat normal ...

haideti sa va dau ceva concret sa nu va las asa cu generalitati ...

eu locuiesc in frumosul cartier rezidential de coasta BERCENI city , in vecinatatea caruia se afla statiunea climaterica Ferentary ... locuiesc exactelea pe din dosul pietii progresul socialismului ....zisa azi doar Piata Progresul.... aici in piata cumparam intr-o zi de-ale gurii cand vad un cetatean de etnie roma ca sa vorbesc frumos si sa nu zic ca era un imputit de jegos de tigan ( loai-as....""completati voi aici "") care a inceput sa urle la un tarabagiu ca il .... si pe el si pe masa si ii ia toata familai in .... ca o sa ii taie tot neamul daca nu da cu cat zice el ...ala mucles ...eu galben ...ceilati cautau chistoace pe jos ...eu schimb culoarea pe rosu si ma gandesc ca am pe cineva in state care are nevoie de om de serviciu ....schimb idei rapid in cap , schimb culorile fetei si mai rapid ....ies din piata ...iau paine ...revin ...merg direct la ciupalacu cu cartofi care se luase in gura cu cioara si il intreb franc :
" ce a avaut ala cu tine ma ?
-mortii lui ...ma grabeam sa vand cartofii astia si sa plec si am crezut ca nu e aici si am lasat pretul ...
- pai ce ala stabileste pretul ?
-aha...
-5kg...
-punga ?
-da......"


preturile sunt fixate , nu exista o concurenta corecta pentru ca deja ela sunt prea sus din cauza intermediarilor ....inca un exemplu ....

mult timp m-a batut idea unei ciupercari , in perioada de post in romania nu se face fata cu cererea ..booooon ...studiind problema am dat de o firma mamut prin ilfov care pur si simplu sifona piata cu ciuperci din polonia aruncand un adaos de minim 100% ...marile supermarcheturi preluau marfa de aici si plezneau si ele un minim 30%-50% depinde de sezon ...

multi au simtit posibilitatea de jaf si au luat cu asalt ciupercariile din polonia ....unii si-au furat-o :

www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/14-tone-de-ciuperc...


concluzionand ...cum poti sa faci afaceri intr-un cadru legal care se schimba precum anotimpurile ?...garda foloseste asta si te prinde cu tot felul de tertipuri ...daca ii dai in gat ai parte de hartuieli erotice saptamanale ...

btw ....20 de milioane costa spaga la un control de rutina la o firma micuta de 20 de muncitori ...data in luna decembrie 2009 , au fost doi inspectori ....pentru cei care vor sa stie ....

o seara buna .


' neata, n-ai facut decit sa confirmi ce-am spus eu ....si in legatura cu actele, cu spatiul, cu spaga, cu impozitele si mai ales, cu legislatia in domeniu care se schimba de la zi la zi ! deci : AM AVUT DREPTATE !


DI

154 mesaje
Membru din: 26/01/2011
Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 10:21

Cele 7 adevaruri ale comunismului:
1. Toata lumea avea de lucru.
2. Desi toata lumea avea de lucru, nimeni nu muncea.
3. Desi nimeni nu muncea, planul se facea peste 100%.
4. Desi planul se facea peste 100%, nu puteai cumpara nimic.
5. Desi nu gaseai nimic de cumparat, toata lumea avea de toate.
6. Desi toata lumea avea de toate, toti furau.
7. Desi toti furau, niciodata nu lipsea nimic.

Raporteaza abuz de limbaj
9am179172

5 mesaje
Membru din: 20/12/2009
Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 15:32

Vă respect punctul de vedere dar trebuie să admiteți ca după mai bine de 20 de ani ,noi românii punem semnul egal între socialism și siguranța noastră .Da, pot spune că aveam siguranța vieții mele și a familiei mele și nu am fost nici măcar membră de partid. M-am căsătorit, am un copil, am locuit în casa cu chirie și din salariul meu și al soțului am trait mai bine atunci decât traiesc acum. Cu salariul din mediul privat, pensiile diminuate și un copil student aș schimba perioada daca aș putea.

Raporteaza abuz de limbaj
9am181659

6 mesaje
Membru din: 12/02/2010
Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 15:36

Daca nu primeai locuinta de la stat luai apartament in rate cu 2% dobanda la avans si 4 % la restul .
Eu plateam 121 lei pe luna mai putin probabil decat o chirie

Raporteaza abuz de limbaj
9am243736

2704 mesaje
Membru din: 19/11/2010
Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 15:43

De la: DI, la data 2011-01-26 10:21:51Cele 7 adevaruri ale comunismului:
1. Toata lumea avea de lucru.
2. Desi toata lumea avea de lucru, nimeni nu muncea.
3. Desi nimeni nu muncea, planul se facea peste 100%.
4. Desi planul se facea peste 100%, nu puteai cumpara nimic.
5. Desi nu gaseai nimic de cumparat, toata lumea avea de toate.
6. Desi toata lumea avea de toate, toti furau.
7. Desi toti furau, niciodata nu lipsea nimic.


mai bine le spuneai curiozitati, ca adevaruri nu prea sunt, un simplu motiv ar fi faptul ca toata lumea muncea si chiar s-a construit ceva, pe cand de 20 ani au crescut doar averile unora si saracia altora...

Raporteaza abuz de limbaj
9am179172

5 mesaje
Membru din: 20/12/2009
Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 15:44

Este trist că faci afirmații de acest fel. Dacă părerea dvs. e aceea că noi românii stam cu mâna intinsă și așteptăm pomană te înșeli.Nu toți suntem făcuți să fim politicieni-deștepti sau afaceriști de succes.Am făcut studii, vrem să ne practicăm meseriile dar să putem trai din salariul pe care il încasăm pentru plata muncii.

Raporteaza abuz de limbaj
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 15:45

De la: 9am243736, la data 2011-01-26 15:43:54
De la: DI, la data 2011-01-26 10:21:51Cele 7 adevaruri ale comunismului:
1. Toata lumea avea de lucru.
2. Desi toata lumea avea de lucru, nimeni nu muncea.
3. Desi nimeni nu muncea, planul se facea peste 100%.
4. Desi planul se facea peste 100%, nu puteai cumpara nimic.
5. Desi nu gaseai nimic de cumparat, toata lumea avea de toate.
6. Desi toata lumea avea de toate, toti furau.
7. Desi toti furau, niciodata nu lipsea nimic.


mai bine le spuneai curiozitati, ca adevaruri nu prea sunt, un simplu motiv ar fi faptul ca toata lumea muncea si chiar s-a construit ceva, pe cand de 20 ani au crescut doar averile unora si saracia altora...
Net,net toata ziua ,munca nexam............

Raporteaza abuz de limbaj
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 15:47

De la: 9am179172, la data 2011-01-26 15:44:07Este trist că faci afirmații de acest fel. Dacă părerea dvs. e aceea că noi românii stam cu mâna intinsă și așteptăm pomană te înșeli.Nu toți suntem făcuți să fim politicieni-deștepti sau afaceriști de succes.Am făcut studii, vrem să ne practicăm meseriile dar să putem trai din salariul pe care il încasăm pentru plata muncii.

Rugati-va ca fiecare familie sa faca cate 10-20 de copii sa aveti unde si cu cine sa profesti meseriile invatate le facultatile cu banda rulanta....................

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 16:27

De la: 9am181659, la data 2011-01-26 15:36:07Daca nu primeai locuinta de la stat luai apartament in rate cu 2% dobanda la avans si 4 % la restul .
Eu plateam 121 lei pe luna mai putin probabil decat o chirie


ma mir ! cred ca nu mai tii tu bine minte ! ap. cu 3 cam. in care locuiesc de mai bine de 30 ani, a costat pe hirtie 127.000 lei....dupa 20 ani , costul lui a fost de 200.000 lei ....asadar, dobinda pe cei 20 ani a fost IMENSA ,iar rata platita a fost de 535 lei/ luna !

Raporteaza abuz de limbaj
9am243736

2704 mesaje
Membru din: 19/11/2010
Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 16:40

De la: gabigabi, la data 2011-01-26 16:27:45
De la: 9am181659, la data 2011-01-26 15:36:07Daca nu primeai locuinta de la stat luai apartament in rate cu 2% dobanda la avans si 4 % la restul .
Eu plateam 121 lei pe luna mai putin probabil decat o chirie


ma mir ! cred ca nu mai tii tu bine minte ! ap. cu 3 cam. in care locuiesc de mai bine de 30 ani, a costat pe hirtie 127.000 lei....dupa 20 ani , costul lui a fost de 200.000 lei ....asadar, dobinda pe cei 20 ani a fost IMENSA ,iar rata platita a fost de 535 lei/ luna !


iar te contrazic fiindca nu esti in tema:
daca ai luat credit de 127000 lei si l-ai rambursat in 20 ani, suma totala fiind de 200000 lei, inseamna ca ai avut o dobanda de 4.9% cu rata lunara de 831 lei...
deci, DOBANDA era de 4.9 lei, fixa...
rata de 535 lei reprezenta doar principalul, nu si dobanda...
ca sa-ti faci o idee
aceeasi bani astazi:
imprumut 127000
dobanda 10 % 167000
comision lunar 0.3 %(la sold) 91440
total de rambursat 385440 cu o rata lunara de 1606 lei


Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 16:46

De la: Tramp, la data 2011-01-26 15:45:36
De la: 9am243736, la data 2011-01-26 15:43:54
De la: DI, la data 2011-01-26 10:21:51Cele 7 adevaruri ale comunismului:
1. Toata lumea avea de lucru.
2. Desi toata lumea avea de lucru, nimeni nu muncea.
3. Desi nimeni nu muncea, planul se facea peste 100%.
4. Desi planul se facea peste 100%, nu puteai cumpara nimic.
5. Desi nu gaseai nimic de cumparat, toata lumea avea de toate.
6. Desi toata lumea avea de toate, toti furau.
7. Desi toti furau, niciodata nu lipsea nimic.


mai bine le spuneai curiozitati, ca adevaruri nu prea sunt, un simplu motiv ar fi faptul ca toata lumea muncea si chiar s-a construit ceva, pe cand de 20 ani au crescut doar averile unora si saracia altora...
Net,net toata ziua ,munca nexam............

Cum poti spune asa ceva. Eu muncesc de-mi sar ochii din cap.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 16:46

De la: 9am243736, la data 2011-01-26 16:40:42
De la: gabigabi, la data 2011-01-26 16:27:45
De la: 9am181659, la data 2011-01-26 15:36:07Daca nu primeai locuinta de la stat luai apartament in rate cu 2% dobanda la avans si 4 % la restul .
Eu plateam 121 lei pe luna mai putin probabil decat o chirie


ma mir ! cred ca nu mai tii tu bine minte ! ap. cu 3 cam. in care locuiesc de mai bine de 30 ani, a costat pe hirtie 127.000 lei....dupa 20 ani , costul lui a fost de 200.000 lei ....asadar, dobinda pe cei 20 ani a fost IMENSA ,iar rata platita a fost de 535 lei/ luna !


iar te contrazic fiindca nu esti in tema:
daca ai luat credit de 127000 lei si l-ai rambursat in 20 ani, suma totala fiind de 200000 lei, inseamna ca ai avut o dobanda de 4.9% cu rata lunara de 831 lei...
deci, DOBANDA era de 4.9 lei, fixa...
rata de 535 lei reprezenta doar principalul, nu si dobanda...
ca sa-ti faci o idee
aceeasi bani astazi:
imprumut 127000
dobanda 10 % 167000
comision lunar 0.3 %(la sold) 91440
total de rambursat 385440 cu o rata lunara de 1606 lei



posibil ...nu-mi mai aduc f. bine aminte, dar asa se pare ca a fost : a fost o rata ptr. avans cu - parca 8 % - ce-am terminat-o in primi 5 ani si am ramas cu cea de 535 lei ....da, mi-aduc aminte ca ai terminat ASE !

Raporteaza abuz de limbaj
pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Postat pe: 26 Ianuarie 2011, ora 18:44

:sml- happy0141: Bancile batale r vina de parca te rugau : vino romane sa te pacalesc/ si statul roman le dadea facilitati si mugurel de la nationala lea tot dat si hopa gata cu prosteala gata cu buletinu /.............................
ALO nea mugure .matale ce dracu faceai plantai loboda?
Chiar le dai toate numai politicienilor / rusine bre /daca o faci pe incompetentu / chiar asa esti............
PESTELE DE LA CAP SE STRICA /////////////.
cu grija si atentie la splina ca se amaraste.

Raporteaza abuz de limbaj
CIPRIOTUL

90 mesaje
Membru din: 2/01/2011
Oras: Alexandria

Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 04:11


Din Ianuarie se poate colabora cu Google. Doar 2 de zile ptr inscriere Gratuita Mondiala (si pana acum am lucrat ptr.ei ca si clienti )


address: www.prelaunchmalaysia.com/titifotograful


Timpul trece si inscrierile sunt foarte rapide .Google organizeaza reteaua, ptr. toti membrii care au net. Dupa deschidere site, pe pagina in dreapta sus exista o rubrica JOIN, clik aici pentru inregistrare.(dupa ce vedeti filmul). Dupa ce m-am inregistrat,pana am primit mail de confirmare si am deschis erau deja 12 inscrisi in echipa. Pana m-am uitat la ei s-au facut deja 18 si acum pana va scriu nici nu mai stiu ( erau din Romania,Ungaria,India, Anglia,Italia,Ghana ,intre timp sunt inscrisi 38 adaugandu-se si din Malayesia,USA,Slovenia,Irlanda,Denmark,Polonia... deja sunt 60 ) si eu abia acum incep sa trimit mail o sa vedeti ora la care va trimit si o sa va spun cati sunt deja. 107 . Acum sunt 206. cand va trimit sunt deja 275 (si noaptea se inscriu la d-voastra cei din lume unde acum e ziua.Noaptea inscrieri mai ales de acolo iar ziua de pe-aici) Acum am 340.
M-am inscris pe la 19.10( 13.01.) Atentie !!! Am pierdut o zi. Nu mi-am facut timp sa citesc mailul cu invitatia (din 08.01. ) ! Peste o zi va trimit din nou daca nu e deranj celor care nu mi-ati raspuns sa vedeti ce pierdeti sau ce ati castiga.
Aproximativ intr-o saptamana aproape 14 mii de oameni s-au alaturat.

Este un nou sistem.

Asta înseamnă că sub dvs. se vor inregistra nu numai persoanele pe care le-ați invitat, ci din întreaga lume.

Care-i castigul? Google are un profit 1.3 milioane dolari pe zi dupa fiecare "CLICK."
Acum avem posibilitatea sa profitam si noi.

Ce puteti face sa nu pierdeti aceasta posibilitate?

Inregistrati-va !
Inregistrarea este complet gratuita. Si se face AICI:


address: www.prelaunchmalaysia.com/titifotograful


Asadar faceti clic pe JOIN, completati datele dvs ( prenumele,numele, e-mail, numărul de telefon 07...care este, etc. treceti dupa slash / cedoritifarapauza ) și veti obține propriul dvs.link, pe care il puteti trimite prietenilor, cunostintelor si strainilor,oricui,etc.(primiti mail de confirmare unde jos e pagina d-voastra.Puteti trimite acest mesaj ptr succesul d-vstra.


Gândiți-vă, cine nu foloseste Google, Yahoo etc.?!



MAI SUNT DOAR 2 ZILE CU INSCRIERE GRATUITA!!!




Trimite-ti acum link-ul cunostintelor dvs., în caz contrar vor primi invitatie de la altcineva!



Clic pe JOIN pentru inregistrare! sau aici


address: www.prelaunchmalaysia.com/titifotograful



Pentru a transmite mai departe puteti prelua textul de mai sus
Ceea ce se va intampla in mod real si care vor fi avantajele concrete vom afla probabil dupa deschiderea oficiala.Cifrele din textul de mai sus ,apartin sponsorului meu,ceea ce imi apartine (cifra este luata din biroul meu virtual unde apare nr. de ordine al inscrierii) este cifra 80.565 De cand am inceput sa va scriu acest mail nr. de membri de sub mine a ajuns de la 20 la 63.Este UIMITOR.Incercati si voi,nu va costa NIMIC,dar nu stati pe ganduri.

SUCCES!

address: www.prelaunchmalaysia.com/titifotograful

Raporteaza abuz de limbaj
9am243736

2704 mesaje
Membru din: 19/11/2010
Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 09:25

De la: gabigabi, la data 2011-01-26 16:46:56
De la: 9am243736, la data 2011-01-26 16:40:42
De la: gabigabi, la data 2011-01-26 16:27:45
De la: 9am181659, la data 2011-01-26 15:36:07Daca nu primeai locuinta de la stat luai apartament in rate cu 2% dobanda la avans si 4 % la restul .
Eu plateam 121 lei pe luna mai putin probabil decat o chirie


ma mir ! cred ca nu mai tii tu bine minte ! ap. cu 3 cam. in care locuiesc de mai bine de 30 ani, a costat pe hirtie 127.000 lei....dupa 20 ani , costul lui a fost de 200.000 lei ....asadar, dobinda pe cei 20 ani a fost IMENSA ,iar rata platita a fost de 535 lei/ luna !


iar te contrazic fiindca nu esti in tema:
daca ai luat credit de 127000 lei si l-ai rambursat in 20 ani, suma totala fiind de 200000 lei, inseamna ca ai avut o dobanda de 4.9% cu rata lunara de 831 lei...
deci, DOBANDA era de 4.9 lei, fixa...
rata de 535 lei reprezenta doar principalul, nu si dobanda...
ca sa-ti faci o idee
aceeasi bani astazi:
imprumut 127000
dobanda 10 % 167000
comision lunar 0.3 %(la sold) 91440
total de rambursat 385440 cu o rata lunara de 1606 lei



posibil ...nu-mi mai aduc f. bine aminte, dar asa se pare ca a fost : a fost o rata ptr. avans cu - parca 8 % - ce-am terminat-o in primi 5 ani si am ramas cu cea de 535 lei ....da, mi-aduc aminte ca ai terminat ASE !


e bine ca iti aduci aminte, dar dobanzi de 8 % pe vremea comunistilor nu erau, poate prin anii 60...
dar mai important era faptul ca acum totalul de rambursast este urias in comparatie cu ce era atunci...
si ca aveai mult mai multe sanse de a avea o casa..., ca de a aici a plecat discutia...

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 09:37

De la: 9am243736, la data 2011-01-27 09:25:52
De la: gabigabi, la data 2011-01-26 16:46:56
De la: 9am243736, la data 2011-01-26 16:40:42
De la: gabigabi, la data 2011-01-26 16:27:45
De la: 9am181659, la data 2011-01-26 15:36:07Daca nu primeai locuinta de la stat luai apartament in rate cu 2% dobanda la avans si 4 % la restul .
Eu plateam 121 lei pe luna mai putin probabil decat o chirie


ma mir ! cred ca nu mai tii tu bine minte ! ap. cu 3 cam. in care locuiesc de mai bine de 30 ani, a costat pe hirtie 127.000 lei....dupa 20 ani , costul lui a fost de 200.000 lei ....asadar, dobinda pe cei 20 ani a fost IMENSA ,iar rata platita a fost de 535 lei/ luna !


iar te contrazic fiindca nu esti in tema:
daca ai luat credit de 127000 lei si l-ai rambursat in 20 ani, suma totala fiind de 200000 lei, inseamna ca ai avut o dobanda de 4.9% cu rata lunara de 831 lei...
deci, DOBANDA era de 4.9 lei, fixa...
rata de 535 lei reprezenta doar principalul, nu si dobanda...
ca sa-ti faci o idee
aceeasi bani astazi:
imprumut 127000
dobanda 10 % 167000
comision lunar 0.3 %(la sold) 91440
total de rambursat 385440 cu o rata lunara de 1606 lei



posibil ...nu-mi mai aduc f. bine aminte, dar asa se pare ca a fost : a fost o rata ptr. avans cu - parca 8 % - ce-am terminat-o in primi 5 ani si am ramas cu cea de 535 lei ....da, mi-aduc aminte ca ai terminat ASE !


e bine ca iti aduci aminte, dar dobanzi de 8 % pe vremea comunistilor nu erau, poate prin anii 60...
dar mai important era faptul ca acum totalul de rambursast este urias in comparatie cu ce era atunci...
si ca aveai mult mai multe sanse de a avea o casa..., ca de a aici a plecat discutia...


nu in anii '60, ci in ' 72 ....dar, cauta tu in arhiva ca eu nu ma pricep si ai sa vezi ca atit era dobinda ptr. avans, platibili in 5 ani : 8 % !
hai ca, incet-incet , incep sa-mi dau seama catre ce se-ndreapta gindul tau , devreme ce NICI-UNUL dintre politicieni nu mai merita a fi votati si nici partidele de pe esichierul politic : tu " cochetezi " cu extrema : ori ca-i de dreapta....ori ca-i de stinga ! ca ptr. mine, tot un drac, nu conteaza dar, tine minte " asta s-a si dorit ! tot ce s-a-ntimplat in tara asta in acesti 21 ani, ne-a condus , treptat, spre aceasta scirba si solutia spre care ne indreptam e una singura : extremismul !


Raporteaza abuz de limbaj
alessia

163 mesaje
Membru din: 27/10/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 09:47

De la: gabigabi, la data 2011-01-26 16:27:45
De la: 9am181659, la data 2011-01-26 15:36:07Daca nu primeai locuinta de la stat luai apartament in rate cu 2% dobanda la avans si 4 % la restul .
Eu plateam 121 lei pe luna mai putin probabil decat o chirie


ma mir ! cred ca nu mai tii tu bine minte ! ap. cu 3 cam. in care locuiesc de mai bine de 30 ani, a costat pe hirtie 127.000 lei....dupa 20 ani , costul lui a fost de 200.000 lei ....asadar, dobinda pe cei 20 ani a fost IMENSA ,iar rata platita a fost de 535 lei/ luna !


Draga gabigabi,,ai uitat ca apartamentul cu 3 camere costa 21000 dolari USD, IN 20 DE ANI TREBUIA SA RESTITUI CIRCA 88 dolari /lunar.
Deci 529 lei ,calculati la un salariu de peste 2500 de lei in Romania de atunci,unde erau cel putin doi salariati intr-o familie .Cu banii astia acum poti cumpara o garsoniera confort 4 in rate pe 30 de ani.

Raporteaza abuz de limbaj
ROMANIA ARE NEVOIE DE SCHIMBARE ,BASESCU A CUFUNDAT ROMANIA IN DEZASTRU ECONOMIC M-am edificat ! Șmecheria este clara,in 2007,in 2009 au fost prezenti la vot doar 5-6 milioane de votanti dar cu STS ul voturile au fost trecute la ambele parti si la urma au mai fost fabricate citeva sa faca diferenta pentru Basescu.Impunerea CCR ca pentru validarea Referendumului din 29 iulie 20012 sa fie 1/2 din electorat la vot,iar PDL ul sa boicoteze Referendumul interzicind prezenta la vot,se bazeaza tocmai pe faptul ca românii nu se prezinta la vot din comoditate,nepasare,analfabetism politic,indoctrinare,prostie etc si nu se poate atinge pragul de 9125000. DAR CE LEGITIMITATE ARE UN PRESEDINTE CARE FUGE DE POPOR SI BOICOTEAZA REFERENDUMUL ??????
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 10:53

De la: salvatorul, la data 2011-01-27 09:47:36
De la: gabigabi, la data 2011-01-26 16:27:45
De la: 9am181659, la data 2011-01-26 15:36:07Daca nu primeai locuinta de la stat luai apartament in rate cu 2% dobanda la avans si 4 % la restul .
Eu plateam 121 lei pe luna mai putin probabil decat o chirie


ma mir ! cred ca nu mai tii tu bine minte ! ap. cu 3 cam. in care locuiesc de mai bine de 30 ani, a costat pe hirtie 127.000 lei....dupa 20 ani , costul lui a fost de 200.000 lei ....asadar, dobinda pe cei 20 ani a fost IMENSA ,iar rata platita a fost de 535 lei/ luna !


Draga gabigabi,,ai uitat ca apartamentul cu 3 camere costa 21000 dolari USD, IN 20 DE ANI TREBUIA SA RESTITUI CIRCA 88 dolari /lunar.
Deci 529 lei ,calculati la un salariu de peste 2500 de lei in Romania de atunci,unde erau cel putin doi salariati intr-o familie .Cu banii astia acum poti cumpara o garsoniera confort 4 in rate pe 30 de ani.

hai sa nu ne mai incurcam in 535 sau 529 ?! IDEEA voastra este corecta : ceea ce ptr. mine a fost o viata chinuita ,in care un salariu se ducea pe rate casa, mobila, frigider si alte utilitati + intretinerea casei , dar pe care am putut s-o fac pina la urma si ce POATE FACE AZI UN TINAR , e o diferenta IMENSA !
dar, Nu luati in calcul un lucru simplu, totusi : atunci, TOTI erau cam saracuti ! parintii nu prea aveau cum sa-si ajute copiii , intrucit ei insisi traiau asa cum traiau ! azi , s-a schimbat kalimera ! exista deja un cheag la multi si dovada sunt cele Nenumarate vile, case, casute si casoaie de pe toate drumurile patriei ! iti sucesti gitul uitindu-te de pe o parte sau alta a soselei, cu ochii ba dupa una- ba dupa alta din casele insiruite de'alungul drumului ! si n-am mai zis de cum se extind orasele sau milioanele de masini - si nu Dacia 1300 - care circula prin RO !

Raporteaza abuz de limbaj
9am243736

2704 mesaje
Membru din: 19/11/2010
Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 11:11

De la: gabigabi, la data 2011-01-27 10:53:55
De la: salvatorul, la data 2011-01-27 09:47:36
De la: gabigabi, la data 2011-01-26 16:27:45
De la: 9am181659, la data 2011-01-26 15:36:07Daca nu primeai locuinta de la stat luai apartament in rate cu 2% dobanda la avans si 4 % la restul .
Eu plateam 121 lei pe luna mai putin probabil decat o chirie


ma mir ! cred ca nu mai tii tu bine minte ! ap. cu 3 cam. in care locuiesc de mai bine de 30 ani, a costat pe hirtie 127.000 lei....dupa 20 ani , costul lui a fost de 200.000 lei ....asadar, dobinda pe cei 20 ani a fost IMENSA ,iar rata platita a fost de 535 lei/ luna !


Draga gabigabi,,ai uitat ca apartamentul cu 3 camere costa 21000 dolari USD, IN 20 DE ANI TREBUIA SA RESTITUI CIRCA 88 dolari /lunar.
Deci 529 lei ,calculati la un salariu de peste 2500 de lei in Romania de atunci,unde erau cel putin doi salariati intr-o familie .Cu banii astia acum poti cumpara o garsoniera confort 4 in rate pe 30 de ani.

hai sa nu ne mai incurcam in 535 sau 529 ?! IDEEA voastra este corecta : ceea ce ptr. mine a fost o viata chinuita ,in care un salariu se ducea pe rate casa, mobila, frigider si alte utilitati + intretinerea casei , dar pe care am putut s-o fac pina la urma si ce POATE FACE AZI UN TINAR , e o diferenta IMENSA !
dar, Nu luati in calcul un lucru simplu, totusi : atunci, TOTI erau cam saracuti ! parintii nu prea aveau cum sa-si ajute copiii , intrucit ei insisi traiau asa cum traiau ! azi , s-a schimbat kalimera ! exista deja un cheag la multi si dovada sunt cele Nenumarate vile, case, casute si casoaie de pe toate drumurile patriei ! iti sucesti gitul uitindu-te de pe o parte sau alta a soselei, cu ochii ba dupa una- ba dupa alta din casele insiruite de'alungul drumului ! si n-am mai zis de cum se extind orasele sau milioanele de masini - si nu Dacia 1300 - care circula prin RO !


si ideea ta este corecta, erau multe lipsuri acum, la multi, dar mai era o speranta ca le rezolvi, cu oarece efort, dar acum, nici macar in tribunal nu-ti gasesti solutia, banul face totul...
cat priveste viloaiele, unele au fost facute de cei care au furat de au rupt din tot ce s-a realizat in comunism, altii au muncit si muncesc ca niste sclavi prin tari straine, destramandu-se familii, copii crescuti unii pe altii sau de niste bunici amarati si vai de ei...
realizarile nu rasplatesc eforturile si vine vremea scadentei, situatia actuala demonstrand acest lucru...
nu trebuie sa plangem dupa un sistem care poate si a permis aparitia unui tiran, dar o anumita autoritate si planificare trebuie sa se regaseasca in orice sistem, ceea ce la noi lipseste cu desavarsire in acest sistem mafiot, chiar daca toate furturile se fac legal, au avut grija sa-si voteze fel de fel de legi si pe urma ne miram ca nimeni nu face puscarie...
"sistemul juridic cu multe legi, este un sistem corupt"...apropos de miile de legi votate anual...

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 11:27

De la: 9am243736, la data 2011-01-27 11:11:58
De la: gabigabi, la data 2011-01-27 10:53:55
De la: salvatorul, la data 2011-01-27 09:47:36
De la: gabigabi, la data 2011-01-26 16:27:45
De la: 9am181659, la data 2011-01-26 15:36:07Daca nu primeai locuinta de la stat luai apartament in rate cu 2% dobanda la avans si 4 % la restul .
Eu plateam 121 lei pe luna mai putin probabil decat o chirie


ma mir ! cred ca nu mai tii tu bine minte ! ap. cu 3 cam. in care locuiesc de mai bine de 30 ani, a costat pe hirtie 127.000 lei....dupa 20 ani , costul lui a fost de 200.000 lei ....asadar, dobinda pe cei 20 ani a fost IMENSA ,iar rata platita a fost de 535 lei/ luna !


Draga gabigabi,,ai uitat ca apartamentul cu 3 camere costa 21000 dolari USD, IN 20 DE ANI TREBUIA SA RESTITUI CIRCA 88 dolari /lunar.
Deci 529 lei ,calculati la un salariu de peste 2500 de lei in Romania de atunci,unde erau cel putin doi salariati intr-o familie .Cu banii astia acum poti cumpara o garsoniera confort 4 in rate pe 30 de ani.

hai sa nu ne mai incurcam in 535 sau 529 ?! IDEEA voastra este corecta : ceea ce ptr. mine a fost o viata chinuita ,in care un salariu se ducea pe rate casa, mobila, frigider si alte utilitati + intretinerea casei , dar pe care am putut s-o fac pina la urma si ce POATE FACE AZI UN TINAR , e o diferenta IMENSA !
dar, Nu luati in calcul un lucru simplu, totusi : atunci, TOTI erau cam saracuti ! parintii nu prea aveau cum sa-si ajute copiii , intrucit ei insisi traiau asa cum traiau ! azi , s-a schimbat kalimera ! exista deja un cheag la multi si dovada sunt cele Nenumarate vile, case, casute si casoaie de pe toate drumurile patriei ! iti sucesti gitul uitindu-te de pe o parte sau alta a soselei, cu ochii ba dupa una- ba dupa alta din casele insiruite de'alungul drumului ! si n-am mai zis de cum se extind orasele sau milioanele de masini - si nu Dacia 1300 - care circula prin RO !


si ideea ta este corecta, erau multe lipsuri acum, la multi, dar mai era o speranta ca le rezolvi, cu oarece efort, dar acum, nici macar in tribunal nu-ti gasesti solutia, banul face totul...
cat priveste viloaiele, unele au fost facute de cei care au furat de au rupt din tot ce s-a realizat in comunism, altii au muncit si muncesc ca niste sclavi prin tari straine, destramandu-se familii, copii crescuti unii pe altii sau de niste bunici amarati si vai de ei...
realizarile nu rasplatesc eforturile si vine vremea scadentei, situatia actuala demonstrand acest lucru...
nu trebuie sa plangem dupa un sistem care poate si a permis aparitia unui tiran, dar o anumita autoritate si planificare trebuie sa se regaseasca in orice sistem, ceea ce la noi lipseste cu desavarsire in acest sistem mafiot, chiar daca toate furturile se fac legal, au avut grija sa-si voteze fel de fel de legi si pe urma ne miram ca nimeni nu face puscarie...
"sistemul juridic cu multe legi, este un sistem corupt"...apropos de miile de legi votate anual...


din pacate, este-n firea noastra nevoia de un Tatuc, un SEF , o MINA de Fier ....chestia cu Libertatea cistigata in dec. 89 s-a dovedit a fi o povara mult prea grea ba, chiar ceva de neinteles !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

68 mesaje
Membru din: 22/12/2010
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 11:42


Pentru Gabi-Gabi,

Ai, si nu ai dreptate...! Iti amintesti?...Asa am inceput, atunci cand te-am cunoscut.Doar ca acum este altceva.Sunt nedumerit: De ce atatea contraziceri,si nu doriti sa face-ti cu obiectivitate doar paralele,intre ceea ce a fost,si ceea ce este acum?
Astazi este f. usor sa afirmam ca "atunci",puteam fiecare sa ne luam o casa....Asa sa fie?..Imi amintesc ca am mers cu sotia fericiti,sa ne interesam pt. un ap.de doua cam.,cf.1.Acritura de la birou ne-a privit pe amandoi,si ne-a intrebat de marimea salariului.A socotit putin,si ne-a cerut o suma mare pt. acel moment, ca avans...De unde mama naibii s-o luam?...De unde?Eram doar niste copii,fara nici un ajutor!
Eram in aste timpuri la cumparaturi, prin piata Obor.La o micuta codita,continuand discutia,cetateanul din fata mea afirma: Lasa dom*le,ca n-a murit nimeni de foame...Atunci,toata lumea primea casa degeaba..
L-am intrebat daca a lucrat in Militie,Securitate,sau la 23 August[Faur, acum] Ma privit uimit.Si,i-am raspuns ca,doar daca erai angajatul acestor institutii,primeai locuinta f. repede.Eu,am stat in asteptare 9 ani pe liste.Mereu se strecura cineva cu relatii in fata...Dar,cine avea curajul sa comenteze ?...
Au fost si lucruri bune atunci!...Dar,datorita cui astazi noi o ducem prost?..
De ce nu auzim astazi de oameni ce emigreaza in mari mase din Franta,Germania,Italia.Din tarile din
nordul Europei?...Lasand Africa deoparte,de ce cei mai multi emigranti sunt doar din tarile comuniste?
Stiu ca suntem cu totii dezamagiti de situatia noastra,si,mai mult de cat atat,de faptul ca in timp ce majoritatea asteapta mereu o schimbare fericita, EI,cei ajunsi ACOLO,ne dau cu tifla si fac tot ce
stiu ei mai bine.
Dar...ca sa privim in trecut,si sa nu -i vedem urateniile?...Sau,mai grav..sa le negam, ca si cand ele nu ar fi existat? Este trist!..M-ati intristat!...Oare putem uita asa repede tot ceea ce a fost urat?...

Subliniez ca nu fac parte din nici un partid pol.,nu-s adeptul monarhiei...Iar pe actuala clasa politica,
i-as....Dar,pe cine punem in locul lor?...

Raporteaza abuz de limbaj
53 ani [inca] Batranel-Batranel, Uratel-Uratel, Prostutel ăhăăăăă !....
9am243736

2704 mesaje
Membru din: 19/11/2010
Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 11:54

De la: gabigabi, la data 2011-01-27 11:27:21
De la: 9am243736, la data 2011-01-27 11:11:58
De la: gabigabi, la data 2011-01-27 10:53:55
De la: salvatorul, la data 2011-01-27 09:47:36
De la: gabigabi, la data 2011-01-26 16:27:45
De la: 9am181659, la data 2011-01-26 15:36:07Daca nu primeai locuinta de la stat luai apartament in rate cu 2% dobanda la avans si 4 % la restul .
Eu plateam 121 lei pe luna mai putin probabil decat o chirie


ma mir ! cred ca nu mai tii tu bine minte ! ap. cu 3 cam. in care locuiesc de mai bine de 30 ani, a costat pe hirtie 127.000 lei....dupa 20 ani , costul lui a fost de 200.000 lei ....asadar, dobinda pe cei 20 ani a fost IMENSA ,iar rata platita a fost de 535 lei/ luna !


Draga gabigabi,,ai uitat ca apartamentul cu 3 camere costa 21000 dolari USD, IN 20 DE ANI TREBUIA SA RESTITUI CIRCA 88 dolari /lunar.
Deci 529 lei ,calculati la un salariu de peste 2500 de lei in Romania de atunci,unde erau cel putin doi salariati intr-o familie .Cu banii astia acum poti cumpara o garsoniera confort 4 in rate pe 30 de ani.

hai sa nu ne mai incurcam in 535 sau 529 ?! IDEEA voastra este corecta : ceea ce ptr. mine a fost o viata chinuita ,in care un salariu se ducea pe rate casa, mobila, frigider si alte utilitati + intretinerea casei , dar pe care am putut s-o fac pina la urma si ce POATE FACE AZI UN TINAR , e o diferenta IMENSA !
dar, Nu luati in calcul un lucru simplu, totusi : atunci, TOTI erau cam saracuti ! parintii nu prea aveau cum sa-si ajute copiii , intrucit ei insisi traiau asa cum traiau ! azi , s-a schimbat kalimera ! exista deja un cheag la multi si dovada sunt cele Nenumarate vile, case, casute si casoaie de pe toate drumurile patriei ! iti sucesti gitul uitindu-te de pe o parte sau alta a soselei, cu ochii ba dupa una- ba dupa alta din casele insiruite de'alungul drumului ! si n-am mai zis de cum se extind orasele sau milioanele de masini - si nu Dacia 1300 - care circula prin RO !


si ideea ta este corecta, erau multe lipsuri acum, la multi, dar mai era o speranta ca le rezolvi, cu oarece efort, dar acum, nici macar in tribunal nu-ti gasesti solutia, banul face totul...
cat priveste viloaiele, unele au fost facute de cei care au furat de au rupt din tot ce s-a realizat in comunism, altii au muncit si muncesc ca niste sclavi prin tari straine, destramandu-se familii, copii crescuti unii pe altii sau de niste bunici amarati si vai de ei...
realizarile nu rasplatesc eforturile si vine vremea scadentei, situatia actuala demonstrand acest lucru...
nu trebuie sa plangem dupa un sistem care poate si a permis aparitia unui tiran, dar o anumita autoritate si planificare trebuie sa se regaseasca in orice sistem, ceea ce la noi lipseste cu desavarsire in acest sistem mafiot, chiar daca toate furturile se fac legal, au avut grija sa-si voteze fel de fel de legi si pe urma ne miram ca nimeni nu face puscarie...
"sistemul juridic cu multe legi, este un sistem corupt"...apropos de miile de legi votate anual...


din pacate, este-n firea noastra nevoia de un Tatuc, un SEF , o MINA de Fier ....chestia cu Libertatea cistigata in dec. 89 s-a dovedit a fi o povara mult prea grea ba, chiar ceva de neinteles !



iti dau iar dreptate, poate ma pupi si pe mine!
as mai adauga doar ca este in sangele nostru latin sa ne batem joc unii de altii, avem cei mai multi milionari in euro raportat la locuitori si mai ales la timpul foarte scurt de realizare in timp ca salariile sunt mizerabile, ca si rentabilitatea, dupa cum zic ei... oare cum au strans averile?
Tatucul va veni, trebuiesc platite datoriile si nu prea vad patroni dispusi sa renunte la profituri ca sa platim datoria...., sau vom ajunge ca in lumea a treia...
companiile straine, care detin controlul asupra economiei, raporteza profituri din ce in ce mai mici, sau chiar pierderi cu toate ca preturile cresc mereu ... ce poti sa le faci? O NOUA NATIONALIZARE?... poate fi o solutie...datoria(iile) o cere, altfel vom muri de foame..

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 15:46

De la: adrian_x, la data 2011-01-27 11:42:03
Pentru Gabi-Gabi,

Ai, si nu ai dreptate...! Iti amintesti?...Asa am inceput, atunci cand te-am cunoscut.Doar ca acum este altceva.Sunt nedumerit: De ce atatea contraziceri,si nu doriti sa face-ti cu obiectivitate doar paralele,intre ceea ce a fost,si ceea ce este acum?
Astazi este f. usor sa afirmam ca "atunci",puteam fiecare sa ne luam o casa....Asa sa fie?..Imi amintesc ca am mers cu sotia fericiti,sa ne interesam pt. un ap.de doua cam.,cf.1.Acritura de la birou ne-a privit pe amandoi,si ne-a intrebat de marimea salariului.A socotit putin,si ne-a cerut o suma mare pt. acel moment, ca avans...De unde mama naibii s-o luam?...De unde?Eram doar niste copii,fara nici un ajutor!
Eram in aste timpuri la cumparaturi, prin piata Obor.La o micuta codita,continuand discutia,cetateanul din fata mea afirma: Lasa dom*le,ca n-a murit nimeni de foame...Atunci,toata lumea primea casa degeaba..
L-am intrebat daca a lucrat in Militie,Securitate,sau la 23 August[Faur, acum] Ma privit uimit.Si,i-am raspuns ca,doar daca erai angajatul acestor institutii,primeai locuinta f. repede.Eu,am stat in asteptare 9 ani pe liste.Mereu se strecura cineva cu relatii in fata...Dar,cine avea curajul sa comenteze ?...
Au fost si lucruri bune atunci!...Dar,datorita cui astazi noi o ducem prost?..
De ce nu auzim astazi de oameni ce emigreaza in mari mase din Franta,Germania,Italia.Din tarile din
nordul Europei?...Lasand Africa deoparte,de ce cei mai multi emigranti sunt doar din tarile comuniste?
Stiu ca suntem cu totii dezamagiti de situatia noastra,si,mai mult de cat atat,de faptul ca in timp ce majoritatea asteapta mereu o schimbare fericita, EI,cei ajunsi ACOLO,ne dau cu tifla si fac tot ce
stiu ei mai bine.
Dar...ca sa privim in trecut,si sa nu -i vedem urateniile?...Sau,mai grav..sa le negam, ca si cand ele nu ar fi existat? Este trist!..M-ati intristat!...Oare putem uita asa repede tot ceea ce a fost urat?...

Subliniez ca nu fac parte din nici un partid pol.,nu-s adeptul monarhiei...Iar pe actuala clasa politica,
i-as....Dar,pe cine punem in locul lor?...


prietene, dar suntem pe aceeasi lungime de unda ! unde vezi tu contraziceri ? "urca-te" un pic mai sus , pe topic si ai sa vezi ca am spus de frigul din casa ,de lumina stinsa ,de gheare ....de "plecatul la vinatoare " dupa un unt, o brinza, un ou ! ba, am mai zis si despre praful de oua, despre ceapa si morcovul deshidratat ce se gasea in comertul de stat si silver mi-a zis ca inventez !....

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 16:00

De la: 9am243736, la data 2011-01-27 11:54:12
De la: gabigabi, la data 2011-01-27 11:27:21
De la: 9am243736, la data 2011-01-27 11:11:58
De la: gabigabi, la data 2011-01-27 10:53:55
De la: salvatorul, la data 2011-01-27 09:47:36
De la: gabigabi, la data 2011-01-26 16:27:45
De la: 9am181659, la data 2011-01-26 15:36:07Daca nu primeai locuinta de la stat luai apartament in rate cu 2% dobanda la avans si 4 % la restul .
Eu plateam 121 lei pe luna mai putin probabil decat o chirie


ma mir ! cred ca nu mai tii tu bine minte ! ap. cu 3 cam. in care locuiesc de mai bine de 30 ani, a costat pe hirtie 127.000 lei....dupa 20 ani , costul lui a fost de 200.000 lei ....asadar, dobinda pe cei 20 ani a fost IMENSA ,iar rata platita a fost de 535 lei/ luna !


Draga gabigabi,,ai uitat ca apartamentul cu 3 camere costa 21000 dolari USD, IN 20 DE ANI TREBUIA SA RESTITUI CIRCA 88 dolari /lunar.
Deci 529 lei ,calculati la un salariu de peste 2500 de lei in Romania de atunci,unde erau cel putin doi salariati intr-o familie .Cu banii astia acum poti cumpara o garsoniera confort 4 in rate pe 30 de ani.

hai sa nu ne mai incurcam in 535 sau 529 ?! IDEEA voastra este corecta : ceea ce ptr. mine a fost o viata chinuita ,in care un salariu se ducea pe rate casa, mobila, frigider si alte utilitati + intretinerea casei , dar pe care am putut s-o fac pina la urma si ce POATE FACE AZI UN TINAR , e o diferenta IMENSA !
dar, Nu luati in calcul un lucru simplu, totusi : atunci, TOTI erau cam saracuti ! parintii nu prea aveau cum sa-si ajute copiii , intrucit ei insisi traiau asa cum traiau ! azi , s-a schimbat kalimera ! exista deja un cheag la multi si dovada sunt cele Nenumarate vile, case, casute si casoaie de pe toate drumurile patriei ! iti sucesti gitul uitindu-te de pe o parte sau alta a soselei, cu ochii ba dupa una- ba dupa alta din casele insiruite de'alungul drumului ! si n-am mai zis de cum se extind orasele sau milioanele de masini - si nu Dacia 1300 - care circula prin RO !


si ideea ta este corecta, erau multe lipsuri acum, la multi, dar mai era o speranta ca le rezolvi, cu oarece efort, dar acum, nici macar in tribunal nu-ti gasesti solutia, banul face totul...
cat priveste viloaiele, unele au fost facute de cei care au furat de au rupt din tot ce s-a realizat in comunism, altii au muncit si muncesc ca niste sclavi prin tari straine, destramandu-se familii, copii crescuti unii pe altii sau de niste bunici amarati si vai de ei...
realizarile nu rasplatesc eforturile si vine vremea scadentei, situatia actuala demonstrand acest lucru...
nu trebuie sa plangem dupa un sistem care poate si a permis aparitia unui tiran, dar o anumita autoritate si planificare trebuie sa se regaseasca in orice sistem, ceea ce la noi lipseste cu desavarsire in acest sistem mafiot, chiar daca toate furturile se fac legal, au avut grija sa-si voteze fel de fel de legi si pe urma ne miram ca nimeni nu face puscarie...
"sistemul juridic cu multe legi, este un sistem corupt"...apropos de miile de legi votate anual...


din pacate, este-n firea noastra nevoia de un Tatuc, un SEF , o MINA de Fier ....chestia cu Libertatea cistigata in dec. 89 s-a dovedit a fi o povara mult prea grea ba, chiar ceva de neinteles !



iti dau iar dreptate, poate ma pupi si pe mine!
as mai adauga doar ca este in sangele nostru latin sa ne batem joc unii de altii, avem cei mai multi milionari in euro raportat la locuitori si mai ales la timpul foarte scurt de realizare in timp ca salariile sunt mizerabile, ca si rentabilitatea, dupa cum zic ei... oare cum au strans averile?
Tatucul va veni, trebuiesc platite datoriile si nu prea vad patroni dispusi sa renunte la profituri ca sa platim datoria...., sau vom ajunge ca in lumea a treia...
companiile straine, care detin controlul asupra economiei, raporteza profituri din ce in ce mai mici, sau chiar pierderi cu toate ca preturile cresc mereu ... ce poti sa le faci? O NOUA NATIONALIZARE?... poate fi o solutie...datoria(iile) o cere, altfel vom muri de foame..


upssss ! ar trebui notata ziua asta : mi-ai facut cu ochiu ' si mi-ai trimis o floare ! buuuun asa ! te-ai obisnuit cu "fandoselile mele de coana mare " sau, nici n-au fost vreodata, dar trebuia sa-mi bagi o strimba, uite asa, d'al naibii ?

ehehe , cam pe cind vorbeam eu despre Nationalizare, pe topicul lui Bas' - adica acum vreun an, tu nu prea erai cu noi pe forum ! ....dar, NU se poate face asta decit prin schimbare de sistem politic, ceea ce nu mai e posibil !
P.S. deci, am avut dreptate : cam tragi spre extrema !

Raporteaza abuz de limbaj
9am243736

2704 mesaje
Membru din: 19/11/2010
Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 16:05

De la: gabigabi, la data 2011-01-27 16:00:05
De la: 9am243736, la data 2011-01-27 11:54:12
De la: gabigabi, la data 2011-01-27 11:27:21
De la: 9am243736, la data 2011-01-27 11:11:58
De la: gabigabi, la data 2011-01-27 10:53:55
De la: salvatorul, la data 2011-01-27 09:47:36
De la: gabigabi, la data 2011-01-26 16:27:45
De la: 9am181659, la data 2011-01-26 15:36:07Daca nu primeai locuinta de la stat luai apartament in rate cu 2% dobanda la avans si 4 % la restul .
Eu plateam 121 lei pe luna mai putin probabil decat o chirie


ma mir ! cred ca nu mai tii tu bine minte ! ap. cu 3 cam. in care locuiesc de mai bine de 30 ani, a costat pe hirtie 127.000 lei....dupa 20 ani , costul lui a fost de 200.000 lei ....asadar, dobinda pe cei 20 ani a fost IMENSA ,iar rata platita a fost de 535 lei/ luna !


Draga gabigabi,,ai uitat ca apartamentul cu 3 camere costa 21000 dolari USD, IN 20 DE ANI TREBUIA SA RESTITUI CIRCA 88 dolari /lunar.
Deci 529 lei ,calculati la un salariu de peste 2500 de lei in Romania de atunci,unde erau cel putin doi salariati intr-o familie .Cu banii astia acum poti cumpara o garsoniera confort 4 in rate pe 30 de ani.

hai sa nu ne mai incurcam in 535 sau 529 ?! IDEEA voastra este corecta : ceea ce ptr. mine a fost o viata chinuita ,in care un salariu se ducea pe rate casa, mobila, frigider si alte utilitati + intretinerea casei , dar pe care am putut s-o fac pina la urma si ce POATE FACE AZI UN TINAR , e o diferenta IMENSA !
dar, Nu luati in calcul un lucru simplu, totusi : atunci, TOTI erau cam saracuti ! parintii nu prea aveau cum sa-si ajute copiii , intrucit ei insisi traiau asa cum traiau ! azi , s-a schimbat kalimera ! exista deja un cheag la multi si dovada sunt cele Nenumarate vile, case, casute si casoaie de pe toate drumurile patriei ! iti sucesti gitul uitindu-te de pe o parte sau alta a soselei, cu ochii ba dupa una- ba dupa alta din casele insiruite de'alungul drumului ! si n-am mai zis de cum se extind orasele sau milioanele de masini - si nu Dacia 1300 - care circula prin RO !


si ideea ta este corecta, erau multe lipsuri acum, la multi, dar mai era o speranta ca le rezolvi, cu oarece efort, dar acum, nici macar in tribunal nu-ti gasesti solutia, banul face totul...
cat priveste viloaiele, unele au fost facute de cei care au furat de au rupt din tot ce s-a realizat in comunism, altii au muncit si muncesc ca niste sclavi prin tari straine, destramandu-se familii, copii crescuti unii pe altii sau de niste bunici amarati si vai de ei...
realizarile nu rasplatesc eforturile si vine vremea scadentei, situatia actuala demonstrand acest lucru...
nu trebuie sa plangem dupa un sistem care poate si a permis aparitia unui tiran, dar o anumita autoritate si planificare trebuie sa se regaseasca in orice sistem, ceea ce la noi lipseste cu desavarsire in acest sistem mafiot, chiar daca toate furturile se fac legal, au avut grija sa-si voteze fel de fel de legi si pe urma ne miram ca nimeni nu face puscarie...
"sistemul juridic cu multe legi, este un sistem corupt"...apropos de miile de legi votate anual...


din pacate, este-n firea noastra nevoia de un Tatuc, un SEF , o MINA de Fier ....chestia cu Libertatea cistigata in dec. 89 s-a dovedit a fi o povara mult prea grea ba, chiar ceva de neinteles !



iti dau iar dreptate, poate ma pupi si pe mine!
as mai adauga doar ca este in sangele nostru latin sa ne batem joc unii de altii, avem cei mai multi milionari in euro raportat la locuitori si mai ales la timpul foarte scurt de realizare in timp ca salariile sunt mizerabile, ca si rentabilitatea, dupa cum zic ei... oare cum au strans averile?
Tatucul va veni, trebuiesc platite datoriile si nu prea vad patroni dispusi sa renunte la profituri ca sa platim datoria...., sau vom ajunge ca in lumea a treia...
companiile straine, care detin controlul asupra economiei, raporteza profituri din ce in ce mai mici, sau chiar pierderi cu toate ca preturile cresc mereu ... ce poti sa le faci? O NOUA NATIONALIZARE?... poate fi o solutie...datoria(iile) o cere, altfel vom muri de foame..


upssss ! ar trebui notata ziua asta : mi-ai facut cu ochiu ' si mi-ai trimis o floare ! buuuun asa ! te-ai obisnuit cu "fandoselile mele de coana mare " sau, nici n-au fost vreodata, dar trebuia sa-mi bagi o strimba, uite asa, d'al naibii ?

ehehe , cam pe cind vorbeam eu despre Nationalizare, pe topicul lui Bas' - adica acum vreun an, tu nu prea erai cu noi pe forum ! ....dar, NU se poate face asta decit prin schimbare de sistem politic, ceea ce nu mai e posibil !
P.S. deci, am avut dreptate : cam tragi spre extrema !




pai numai tu sa mergi pe extrema?
acum, la drept vorbind, eu trag unde pot dar nevoia ne va pune pe toti sa tragem in "extrem"...unii or sa se gandeasca la o discoteca...

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 16:16

eu trag spre Extrem ? pfoaiii, dupa cum vezi sunt un om Impaciutor, de am reusit sa fac pace si cu tine si cu Silver si cu Black si cu Revenitu , inclusiv cu Silviu ....chiar daca ne contrazicem si fiecare isi sustine pct. de vedere cu tarie, asta nu inseamna decit ca NE DOARE pe toti si cautam, cu disperare, solutii !

Raporteaza abuz de limbaj
BALANTA_VREMURILOR

23 mesaje
Membru din: 27/01/2011
Oras: Cluj

Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 16:44

De la: gabigabi, la data 2011-01-27 16:16:42eu trag spre Extrem ? pfoaiii, dupa cum vezi sunt un om Impaciutor, de am reusit sa fac pace si cu tine si cu Silver si cu Black si cu Revenitu , inclusiv cu Silviu ....chiar daca ne contrazicem si fiecare isi sustine pct. de vedere cu tarie, asta nu inseamna decit ca NE DOARE pe toti si cautam, cu disperare, solutii !

Doar la punctul 8 Timisoara ,nu va impacati !

Raporteaza abuz de limbaj
BALANTA_VREMURILOR

23 mesaje
Membru din: 27/01/2011
Oras: Cluj

Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 16:49

Dece va jucati dea politica ,Ceausescu,Iliescu,Constantinescu,Basescu dorm in continuarecu carnetul PCR sub perna !Numai unul nu se mai scoala,ultimul ,lustruieste in fiecare dimineata carnetul

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Ianuarie 2011, ora 16:49

In socialism oamenii nu se certau ca acum...pe nimic.
Se certau pe ...alte nimicuri....

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Pagini: << 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CE FACEAU ROMANII IN SOCIALISM SI CE FAC ACUM !?!
Mergi la: