Info
x
Optimism !
|
Fosta membra 9am.ro 18 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Brasov |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 18:02
George este tipul de om pe care �i-ar pl�cea s�-l ur�ti: e �ntotdeauna bine dispus �i are �ntotdeauna ceva pozitiv de spus.
Dac� cineva �l �ntreab� cum ii merge, el r�spunde: "Dac� ar fi mai bine de at�t, ar fi nevoie de doi oameni pentru at�ta bine!" E un optimist! Dac� un coleg are o zi rea, George reu�e�te �ntotdeauna s�-l fac� s� vad� partea pozitiv� a situa�iei. Am devenit curios �i �ntr-o zi l-am intrebat: "Nu �n�eleg, nu este cu putin�� s� fii optimist �n toate zilele, tu cum reu�e�ti?" George �mi r�spunse: "�n fiecare zi c�nd m� trezesc, �tiu c� am dou� posibilit��i: Pot s� aleg s� fiu bine dispus sau pot s� aleg s� fiu r�u dispus. �i aleg s� fiu bine dispus. C�nd mi se �ntampl� ceva r�u, pot s� aleg �ntre a fi o victim� sau pot s� aleg s� �nv�� din ce mi s-a �nt�mplat. �i eu aleg s� �nv��. De fiecare dat� c�nd cineva vine la mine s� se lamenteze pentru ceva, pot s� aleg �ntre a-i accepta pl�ngerile sau pot alege s�-l ajut s� vad� latura pozitiv� a vie�ii. �i eu aleg �ntotdeauna partea bun� a vie�ii." "Dar asta nu este �ntotdeauna a�a de usor" i-am spus. "Ba da, zise George, �ntreaga via�� este o problem� de op�iuni. C�nd �ndep�rtezi din via�� tot ceea ce nu conteaz� cu adev�rat, totul devine o chestiune de op�iuni. Depinde de tine s� alegi cum s� reac�ionezi la diverse situa�ii, tu trebuie s� decizi cum s�-i la�i pe al�ii s�-�i influien�eze atitudinea fa�� de via��. Tu alegi s� fii bine sau r�u dispus. P�n� la sf�r�it tu e�ti acela care decizi cum s�-�i tr�ie�ti via�a". Dupa aceast� discu�ie am pierdut leg�tura cu George, fiindc� mi-am schimbat locul de munc�, dar adesea, c�nd m� reg�seam g�ndindu-m� la cuvintele lui, atunci optam pentru ceva �n via�� �n loc s� reac�ionez la evenimente. Apoi am aflat c� George a avut un accident groaznic la locul de munc�, a c�zut de la 18 metri �n�l�ime �i dup� o opera�ie de 8 ore �i dup� o �ndelungat� spitalizare a ie�it av�nd o plac� de o�el �n spate. M-am dus s�-l v�d �i l-am �ntrebat dac� se simte tot at�t de bine. "Vrei s� vezi cicatricile mele?" "Dar cum faci s� r�m�i pozitiv dupa ce �i s-a �nt�mplat? "�n timp ce c�deam, primul lucru care mi-a venit �n minte a fost feti�a mea. Apoi, �n timp ce z�ceam pe p�m�nt, mi-am zis c� pot s� aleg �ntre a muri �i a tr�i. �i am ales s� tr�iesc." "Dar nu �i-a fost fric�?" "Atunci c�nd m-au dus la spital �i am v�zut expresiile fe�elor surorilor �i doctorilor, mi-a fost fric�, fiindc� era de parc� se uitau la un om mort. Apoi un infirmier m-a �ntrebat dac� am alergie �i am r�spuns: DA! To�i m-au privit �i atunci am urlat: sunt alergic la gravita�ie! To�i au izbucnit �n r�s �i eu le-am spus: acum opera�i-m� ca un om viu, nu ca pe unul care e deja mort!" George m-a �nv��at c� �n fiecare zi avem posibilitatea de a alege s� tr�im o via�� deplin�. �i este inutil s� fim mereu �ngrijora�i pentru m�ine, fiindc� fiecare zi vine cu problemele ei cu care trebuie s� tr�im, �i m�ine ne vom gandi la problemele de m�ine. La urma urmei, azi este ziua de m�ine pentru care ��i f�ceai probleme ieri.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 18:15
Bine-ai venit prietene, esti pasare rara! M-am edificat pe deplin cu directiile pesimiste care ne asteapta, Sfarsitul lumii, al treilea razboi mondial, Apocalipsa, Criza, Basescu, Gelozia, Tradarea samd, samd samd..
Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
9am188648 241 mesaje Membru din: 26/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 12:19
Ma bucur pentru aceasta tema si pot sa spun ca am trait si traiesc gandind pozitiv si mai tarziu am vazut ca "optimismul" este un concept crestin. {biblic} Nu contest ca se gaseste si in alte religii. Iar crizele politice , financiare , razboaie , apocalipsa etc. de care aminteste Ingrid le treci mai usor , cand esti intr_o stare buna de optimism. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Octombrie 2010, ora 14:22
Deci ti-a placut tema ! Ma bucur.
|
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 08:34
Heeei e vineri! Zi de ghinion sau inceput de weekend.
Aleg weekend
|
|
9am188648 241 mesaje Membru din: 26/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 16:49
Da, imi place tema si o recomand tuturor pentru o stare interioara mai buna si toleranta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Octombrie 2010, ora 17:11
Fiti optimisti, cit de curind petrolul nu va mai fi folosit ca sursa de energie.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 14:44
Am musafiri minori de tot...parca a dat cu bomba de jucarii (oare de ce-oi fi cumparat atatea legouri?! si puzzle-uri...) s-au mai spart niste obiecte, foarfeca a taiat din par cam de pe un sfert de cap la fetita..am impins televizorul pana la perete...usa frigiderului parca-i ventilator, imi adora colectiile.
Sunt optimista, s-a facut mai mult loc in vitrina, la jucarii chiar trebuie sa mai fac o triere, copii vor fi luati de parinti. Cum naiba sa fiu optimista cu parul ala taiat...
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 329 mesaje Membru din: 14/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 15:38
cred ca optimismul , speranta si iubirea sunt singurele chestiuni care nbe tin in viata !tocmai de aceea pastrati le cit mai mult in sufltele domniilor voastre !
cind ai observat ultima data ca persoana din oglinda a uitat sa zimbeasca?
|
|
Fosta membra 9am.ro 387 mesaje Membru din: 23/10/2010 |
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 16:24
De la: Ingrid, la data 2010-10-23 14:44:31Am musafiri minori de tot...parca a dat cu bomba de jucarii (oare de ce-oi fi cumparat atatea legouri?! si puzzle-uri...) s-au mai spart niste obiecte, foarfeca a taiat din par cam de pe un sfert de cap la fetita..am impins televizorul pana la perete...usa frigiderului parca-i ventilator, imi adora colectiile. fa un new look
|
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 16:28
De la: aishria, la data 2010-10-23 16:24:20De la: Ingrid, la data 2010-10-23 14:44:31Am musafiri minori de tot...parca a dat cu bomba de jucarii (oare de ce-oi fi cumparat atatea legouri?! si puzzle-uri...) s-au mai spart niste obiecte, foarfeca a taiat din par cam de pe un sfert de cap la fetita..am impins televizorul pana la perete...usa frigiderului parca-i ventilator, imi adora colectiile. sunt optimista, sunt optimista, sunt optimista... vine maica-sa!!!
|
|
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 16:37
deci totusi exista optimism
|
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 16:39
De la: aishria, la data 2010-10-23 16:37:53deci totusi exista optimism offf...i-as da din parul meu...mi-ajunge pentru toata ,,gladanita"
|
|
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 16:41
ei lasa ca se poate si mai rau..
daca dragostea e foarte mare si mai vine unul??? bunicutaaaaaa
|
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 16:44
Ulatoooo
...nu-i problema, nu ma crede nimeni, in Austria m-au luat drept nevasta ginerelui...si-a pierdut baiatul cumpatul cica ,,asa matur arat?"
|
|
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 16:46
vai ce ginere dragut ai!!1 minca-l-ar.... ce-am ris!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
am184947 2 mesaje Membru din: 30/03/2010 |
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 21:23
Ma bucur ca inca mai exista oameni asa
Inseamna ca nu suntem in totalitate pierduti Maria Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 975 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 21:24
E bun și optismul,dar cu m�sur�,nu dus la extrem c� altfel pierzi contactul cu realitatea și nu mai ești precaut.�n ceea ce privește a-i ajuta pe alții care au o problem� pe care ei o consider� garv�,deși nu e,e foarte greu s�-i faci s� vad� și partea bun� a lucrurilor,eu �nt�lnesc cazuri de astea la tot pasul.Poate �mi faci cunoștinț� cu George s�-mi spun� el cum s�-i fac s� vad� parte bun� a lucrurilor �ntr-o anumit� situație.
Iar �n ceea ce privește lament�rile altora,i-am zis unei persoane s� nu se mai pl�ng� at�t și s� vad� partea bun� și mi-a zis c� dac� ea are chef s� se victimizeze și s�-și pl�ng� de mil� ce am eu cu ea.Și am zis ok,pl�nge-te,dar �n alt� parte c� m� obosești ascult�ndu-te.Depinde cu cine stai de vorb� și de mai multe aspecte.Raporteaza abuz de limbaj |
|
profesor2010 438 mesaje Membru din: 31/08/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 22:50
da ! �mi place tema eu tot timpul sunt optimist așa c� nu dureaz� mult și Uniunea European� va aproba Autonomia Ținutului Secuiesc !
hai șovinilor, naționaliști pe el...! Raporteaza abuz de limbaj
sunt un tip timid,nu vrei s� m� cunoști,fromoaso! Au �ncercat toate nevestele mele dar....
|
|
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 22:58
De la: profesor2010, la data 2010-10-23 22:50:59 da ! �mi place tema eu tot timpul sunt optimist așa c� nu dureaz� mult și Uniunea European� va aproba Autonomia Ținutului Secuiesc ! pe cine, sogore?
|
|
Fosta membra 9am.ro 2243 mesaje Membru din: 4/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 23:42
De la: 9am188648, la data 2010-10-21 12:19:23 unde mama dreqului citisi tu-n biblie ceva despre vreun concept anume si cu atat mai mult despre optimism cand salbaticii primitivi care au compilat mitul biblic sau mai tarziu au tradus si falsificat grosolan aberatiile de pe acolo nu aveau habar nici macar de ce inseamna sa mananci civilizat,adica spaladu-te pe maini inainte sau mancand cu furculita sau lingura...despre altceva nu te-ntreb ca te bag in ceata si dai in balbaiala si incepi sa ma-njuri iarasi cum ai mai facut-o... mai pune mana si documenteaza-te,citeste carti adevarate de unde poti invata ceva folositor...sau macar citeste-ti grozaviile,,sfinte'' ale religiei iudeo-crestine din mult prea ,,documentata'' biblie... Raporteaza abuz de limbaj
Zambesc celor ce ma urasc sa simta ura mea...Zambesc celor ce ma iubesc sa simta dragostea mea...
..Iar daca intr-o zi cei pe care ii iubesc ma vor trada le zambesc sa simta indiferenta mea...
|
|
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 23:44
De la: profesor2010, la data 2010-10-23 22:50:59 da ! �mi place tema eu tot timpul sunt optimist așa c� nu dureaz� mult și Uniunea European� va aproba Autonomia Ținutului Secuiesc ! si cine sau ce are de castigat...poate cativa dementi tradatori platiti de budapesta, ca secuii adevarati nu cred c-ar avea ceva de castigat din mascarada cu autonomia...
Zambesc celor ce ma urasc sa simta ura mea...Zambesc celor ce ma iubesc sa simta dragostea mea...
..Iar daca intr-o zi cei pe care ii iubesc ma vor trada le zambesc sa simta indiferenta mea...
|
|
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 23:49
De la: 9am188648, la data 2010-10-22 16:49:10 exact cum sunt toti iudeo-crestinii care cum le spui un adevar despre facaturile biblice sau popesti sunt in stare sa te blagosloveasca cu cinci kile de vitriol in ochi si cu trei tone de otrava din sufletele lor blajine...
|
|
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 17:36
Daca as fi banuit ca tema naste atatea rabufniri, nu as fi postat-o. Era ceva pentru oamenii boemi care nu sufera de atata ranchiuna. Nici nu ma intereseaza problema secuilor. Sunt tot oameni ca noi, de aici si cand mergeti in tinutul lor sa vizitati diverse puncte de interes, va lamuriti ca nu sunt diferiti de noi. Diferiti sunt doar politicienii care-i manipuleaza in propriul lor folos, pe care multi nu-l sesizeaza. Hai la pace !
|
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 17:39
Ingrid, mama, ai intrat in jocul lor ! Se pare ca ai mult timp liber, chiar si cu atatia nepotei in vizita si cu toate jucariile imprastiate prin toata casa... O fi casa mare de nu te inpiedici de ele ...
|
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 17:44
De la: t_nache2001, la data 2010-10-24 17:39:56Ingrid, mama, ai intrat in jocul lor ! Se pare ca ai mult timp liber, chiar si cu atatia nepotei in vizita si cu toate jucariile imprastiate prin toata casa... O fi casa mare de nu te inpiedici de ele ... Stai linistit, cunoastem bine situatia si ne cunoastem intre noi de cand postam...nu e ranchiuna asa-s discutiile pe aici, chiar ne distram Timpul fireste fiecare il are dupa cum se organizeaza .
|
|
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 18:04
ooooooooooooooo
|
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 18:09
De la: aishria, la data 2010-10-24 18:04:16ooooooooooooooo ..ptimism
|
|
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 18:11
mai cami mai..cum de reusim?! si copii,si sot,si ...chat????? of of....la cratita femeie!!! si io dupa tine
|
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 18:15
Simplu:
optimism + optimizare La cata tehnologie s-a creat pentru usurarea vietii trebuie sa fii foarte .....traditionalist ca sa-ti ocupi ziua numai cu asta Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|

Inseamna ca nu suntem in totalitate pierduti
Iar �n ceea ce privește lament�rile altora,i-am zis unei persoane s� nu se mai pl�ng� at�t și s� vad� partea bun� și mi-a zis c� dac� ea are chef s� se victimizeze și s�-și pl�ng� de mil� ce am eu cu ea.Și am zis ok,pl�nge-te,dar �n alt� parte c� m� obosești ascult�ndu-te.Depinde cu cine stai de vorb� și de mai multe aspecte.