Login · Inregistrare
Acceseaza wall-street.ro/sati pentru a vedea Topul Siteurilor din Romania.

back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Educatia la romani...

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:

Tramp
9014 mesaje
Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 13:27

De la: vlad_639, la data 2010-09-01 10:57:41Dl Tramp,
Inca ceva.Tipul care si-a luat portia de plumb in piept nu a luat-o ptr cauza "nobila" a unei societati care s-a dovedit "utopica".El vroia o societate prin care sa-i fie lui si alor ai lui bine ignorandu-i pe ceilalti .
Partea trista ,insa ,dle Tramp,este ca in perioada lui invatamantul a fost invatamant.Societatea romaneasca cu toate ingradirile si suferintele ei pe linia libertatii ,a beneficiat inca ,in cei 20 de ani dupa cura lui de plumb,de o pregatire exceptionala,Si la nivel mediu si la cel profesional sau superioar.Multi care inca lucreaza aici inRomania si aiurea in strainatate
trebuie sa recunoasca faptul ca macar asta se facea atunci:carte!
Am rude in strainatate a caror diplome au fost recunoscute si,mai mult de atat,care au fost integrati imediat in activitati importante pe criteriul ca nivelul de pregatire ,cel putin teoretic ,era exceptional.

Corect! si pana acum am reusit sa supravietuim dupa urma plumbilor respirati!Dar sa nu uitam, cum ati spus ,ceea ce a facut cel ce a respirat plumbi ,nu o sa mai faca nici o alta societate indiferent de cat se bate tam,tamul ca este cea mai corecta!Si mai mult in timpul lui, o meserie era ceva cu care te puteai lauda, daca stiai sa o practici din suflet si din daruire pentru ceea ce facea-i,multi erau cei ce aveau incredere in lucru acesta, Cum a-ti spus ca acum, sa se faca totul decat de mantuiala si numai din dragoste pentru BANI!nu stiu cum se facea atuncea,dar ceea ce se facea se facea cu simt de raspunderev pentru viitorul schimb de maine!Acum oare ce le vom lasa noi la viitorul schimb de maine ?

Raporteaza abuz de limbaj
vlad_639
484 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 14:38

Dle Tramp

That's a good question !!!
Ce lume lasam noi copiilor si nepotilor nostrii??

badita_marian
36 mesaje
Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 15:46

-tu, pe ce lume traiesti? nu vezi ca 70% din populatia tarii este semi-analfabeta. chiar daca au patalama pe care scrie ca au facut 7; 8 11; sau 12 clase, tot nu stiu sa scrie....
-cum sa-i educe din familie? decat cu ce vad la ei in casa! scandal, batai, alcoolism, etc...
-peste 70% din copii nu se duc la gradinita ca e prea scumpa.... nu au cu ce-i imbraca si mai bine ii trimit cu vitele, sau se joaca prin tarana....
-trebuiesc programe nationale urmarite indeaproape ca sa-si duca actiunea la bun sfarsit si in mod susitnut, nu sporadic...
-la ora actuala cand guvernantii taie din fondurile educatiei, fara sa se gandeasca ca acest lucru se va rasfrange asupra tarii peste 10-15 ani, ce sa mai spun? e fara replica....

vlad_639
484 mesaje

Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 21:53

Badita Marian.

Multumesc ca mi-ati atras atentia despre existenta semianallfabetismului la peste ..70% din populatie .Am o curiozitate stiintifica:Cum ati calculat procentul??

denis_happy
11 mesaje
Oras: Campina

Postat pe: 2 Septembrie 2010, ora 11:38

Salutare tuturor!

Cred ca o alta problema la noi e si educatia continua, pe parcursul intregii vieti. Multi cred ca daca vrei sa inveti dupa 30 de ani esti deja depasit...Stiu fete de la mine din bloc, eu fiind din provincie, care nu au facut facultatea la timp fiindca s-au casatorit, au avut copii...iar apoi le-a fost rusine sa se apuce de ceva sau de cursuri pe motiv ca "sunt batrane", desi unele n-avea nici macar 30 de ani...
Eu acum am nevoie sa invat rapid limba franceza fiindca in scoala am facut engleza si aceea cam " din trei in patru" si sunt multe chestii pe care vreau sa le citesc din jurnale de specialitate (la mine e chimia) din afara...m-am gandit sa fac cursuri eurocor, la distanta...daca vrei sa mergi la o sala de cursuri pentru adulti "dai cu tunul" si nu prea gasesti...iar in orasele mici e dezastru cu astea...

D-aia multi oameni raman la acelasi nivel toata viata, ba chiar regreseaza, fiindca in Romanica' nimanui nu-i prea pasa de educatie in general Sincer, daca nu eram fortata la job...nu ma batea gandu' sa m-apuc de franceza...desi cica' suntem francofoni...

Am vazut chiar oameni de la sate care zic ca "ce-ti trebe limbi straine acu' ", mai rau ca pe vremea lu' Moromete...Iar din pacate in unele sate mai izolate multi copii d-abia stiu sa citeasca, fiindca e un profesor la mai multe clase, nimeni nu vrea sa mai fie prof la tara, iar multi ajung pe la 12-13 ani fara sa citeasca bine...Tare trist

denisa
adycucu_85
95 mesaje

Postat pe: 2 Septembrie 2010, ora 11:49

Fara EDUCATIE, CULTURA (minima, de bun simt) si RESPONSABILITATE Romania nu poate evolua. Societatea materialista in care traim noi azi a stricat orice valoare si orice principiu care vrem, nu vrem sa admitem ne sunt necesare in viata. De cand ma stiu tara asta e intr-o groapa cu namol in loc sa traim frumos, civilizat. Pe langa acestea mai avem si guvernanti iresponsabili si care se gandesc numai cum sa se imbogateasca, dar, asa e, cand esti sus acolo pe creanga, nu ii mai vezi pe amarati. RUSINE si JOS NEOCOMUNISMULUI ce dainuie azi pentru ca DEMOCRATIA reala eu nu o vad in Romania !

vlad_639
484 mesaje

Postat pe: 2 Septembrie 2010, ora 17:55

Salut Denis happy,
Era si un banc cu doi politisti care aplicau o amenda unui strain care incearca sa-i abordeze ptr negociere in cateva limbi straine de circulatie internationala.Evident, nu resuseste si isi ia amenda.Finalul e mortal.Unul dintre politisti ii spune celuilalt:"Ai vazut cate limbi stia ala?", la care celalalt raspunde:"Si la ce i-a folosit!?"
Aveti dreptate.Dar sa stiti ca este de datoria celui care simte nevoia sa-si caute cursuri de perfectionare.In strainatate ,ti se dau upgradari la pozitie in firma si la salariu ,uneori ti se si platesc cursuri ptr perfectionari.
Dar in mare ,depinde de om.Daca se lasa,daca este suficient cu el insusi (sau saracul nu are efectiv timp si bani sa faca cursuri de perfectionare) risca sa devina ,incetul cu incetul, depasit.Exista mutatii continue si numai asa se poate face fata competitivitatii pe piata muncii.

nicugh25_gmail_com
43 mesaje
Postat pe: 3 Septembrie 2010, ora 11:52

Apropos de educatia la romani romani,avem pe acest forum un om foarte educat si nu degeaba se numeste SKURSURA (va dati seama dupa nume).Are un limbaj foarte elevat venit de la satra poate mai rau.Cu de-asti vreti sa fie Romania respectata in lume? Zice ca isi scimba mereu numele pe blog ceea ce denota ca e .......cu mai multe fete. Poate este si liber schimbist sau m - - - t asa ca sa rimeze si va dati seama cate asemenea skursuri are Romania,de aceea este unde este!

Tramp
9014 mesaje
Postat pe: 3 Septembrie 2010, ora 11:56

De la: denis_happy, la data 2010-09-02 11:38:23Salutare tuturor!

Cred ca o alta problema la noi e si educatia continua, pe parcursul intregii vieti. Multi cred ca daca vrei sa inveti dupa 30 de ani esti deja depasit...Stiu fete de la mine din bloc, eu fiind din provincie, care nu au facut facultatea la timp fiindca s-au casatorit, au avut copii...iar apoi le-a fost rusine sa se apuce de ceva sau de cursuri pe motiv ca "sunt batrane", desi unele n-avea nici macar 30 de ani...
Eu acum am nevoie sa invat rapid limba franceza fiindca in scoala am facut engleza si aceea cam " din trei in patru" si sunt multe chestii pe care vreau sa le citesc din jurnale de specialitate (la mine e chimia) din afara...m-am gandit sa fac cursuri eurocor, la distanta...daca vrei sa mergi la o sala de cursuri pentru adulti "dai cu tunul" si nu prea gasesti...iar in orasele mici e dezastru cu astea...

D-aia multi oameni raman la acelasi nivel toata viata, ba chiar regreseaza, fiindca in Romanica' nimanui nu-i prea pasa de educatie in general Sincer, daca nu eram fortata la job...nu ma batea gandu' sa m-apuc de franceza...desi cica' suntem francofoni...

Am vazut chiar oameni de la sate care zic ca "ce-ti trebe limbi straine acu' ", mai rau ca pe vremea lu' Moromete...Iar din pacate in unele sate mai izolate multi copii d-abia stiu sa citeasca, fiindca e un profesor la mai multe clase, nimeni nu vrea sa mai fie prof la tara, iar multi ajung pe la 12-13 ani fara sa citeasca bine...Tare trist

Tot e bine ca nu sunt mai multe clase la un profesor.................caci incurca limbile !

9am188648
238 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2010, ora 14:42

De la: 9am188648, la data 2010-08-26 09:27:14
Eu zic ca in prima faza sa se ocupe familia apoi scoala , dar mai departe?...

super_green_frog
1356 mesaje

Postat pe: 8 Septembrie 2010, ora 22:36

Recent mi s-a fixat in minte o idee. Am discutat recent cu un cunoscut care pana sa vina criza se obisnuise si isi obisnuise familia cu un nivel de trai ridicat si poate chiar risipitor Se lamenta, era chiar disperat ca toate planurile in ce priveste copilul au esuat si viitorul lui este compromis. Eu, care am fost lovita de accelerat, m-am cam trezit la realitate inainte de venirea crizei si nu am putut intelege disperarea omului. Imi spunea ca pana acum cand fiul lui face 5 ani a putut sa-i ofere totul inclusiv o gradinita particulara scumpa, buna in opinia lui. Ma rog in raortul cu nivelul sau de trai nu facea eforturi gandindu-ma la ce preturi au aceste gradinite particulare. Am tot ascultat ce zicea despre problemele pe care le are, cate carti de munca a fost nevoit sa inchida, cum a mers in pierdere de cel putin un an, cum a resuist sa sustina functionarea firmei si nivelul de trai al familiei neafectat pana acum si cum luna asta nu mai are banii necesari sa-si achite impozitele iar luna viitoare probabil nici macar salariile celor doi angajati pe care a trebuit sa-i pastreze ca sa nu inchida de tot.
Am inteles totul si am aprobat disperarea lui dar am tasnit ca un resort in momentul in care imi spunea ca cea mai mare disperare e scoala copilului. Nu va mai putea sa-l inscrie la una din scolile buna, mi-a dat cateva exemple iar taxa anuala era intre 5000 Euro si 10.000 Euro. Sper ca nuala si nu lunara, nu-mi amintesc exact intrucat mi s-a intunecat mintea si l-am ajutat putin.
I-am spus fara sa ma gandesc :"Uite care e parerea mea, in primul rand conteaza ceea ce ai de la nastere, esti asa cum te nasti intr-o proportie foarte mare, apoi conteaza cei 7 ani de acasa, educatia de baza primita in familie si abia apoi restul studiilor, scoala generala, liceul, facultatea, specializarile, master, doctorat, etc. Cred ca doar 20% din ceea ce suntem este completat de la sapte ani in sus. Conteaza in sus sau in jos, scoala generala, liceul, facultatea si tot restul dar proportia cea mai importanta din fiecare individ este materialul cu care vine pe lume si primii sapte ani.
Altfel cum s-ar explica faptul ca vezi imbecili sau capete patrate cu nu stiu cate facultati, unele facute in nu stiu ce centre de invatamant de prestigiu si vezi oameni intelepti cu doua clase care traiesc la tara, departe de civilizatie si care impun respect la propriu.
L-am linistit. I-am zis ca nu e nici o problema sa-si inscrie baiatul la o scoala de stat. Nu asta ar afecta reusita lui in viata si ca atare nu e nici o drama daca nu-si mai permite scoala la care se gandea sa-l inscrie. Nu stiu daca am fost obraznica sau nu dar eu asa cred ca se intampla, esti cum te nasti, ce primesti in cei 7 ani de acasa si apoi efortul tau propriu si personal, constiinta cu care te pregatesti si profesezi mai apoi, indiferent de scoala la care ai invatat. E adevarat ca sunt scoli foarte bune care lasa indiscutabil o tusa pozitiva definitiva dar nici altfel nu ar fi o drama daca esti bine dotat de mama natura si ai cei 7 ani de acasa. Materialul uman conteaza in proportie definitiva indiferent de scoala.

Fara nici o legatura cu cele de mai sus, iata un link interesant pentru parinti:
http://copii.rs.ro/

All Things Grow With Love
9am045071
3 mesaje
Postat pe: 9 Septembrie 2010, ora 12:22

ce spune-ti prin educatie?
-scoala?-daca intri intr-un estaurant auzi vorbe relativ civilizate dar in scoal;a?
familia-0.5%
roman educat nu ve-ti vedea niciodata

july
561 mesaje
Postat pe: 9 Septembrie 2010, ora 14:05

De la: 9am045071, la data 2010-09-09 12:22:14ce spune-ti prin educatie?
-scoala?-daca intri intr-un estaurant auzi vorbe relativ civilizate dar in scoal;a?
familia-0.5%

Da. Se vede.

Fosta membra 9am.ro
Avatarul lui Fosta membra 9am.ro
23739 mesaje

Postat pe: 9 Septembrie 2010, ora 14:17

De la: july, la data 2010-09-09 14:05:46
familia-0.5%

Da. Se vede.

Esti rea, mai suntem cativa totusi!

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
july
561 mesaje
Postat pe: 9 Septembrie 2010, ora 21:46

Ma refeream la felul in care a scris.
Dar recunosc ca am fost rea.Mi-a si parut rau dupa ce l-am postat!

Fosta membra 9am.ro
23739 mesaje

Postat pe: 9 Septembrie 2010, ora 21:51

De la: july, la data 2010-09-09 21:46:54Ma refeream la felul in care a scris.
Dar recunosc ca am fost rea.Mi-a si parut rau dupa ce l-am postat!

A fost pe merit, in acel caz.

july
561 mesaje
Postat pe: 9 Septembrie 2010, ora 21:56

Altfel nu sunt de acord cu ceea ce a scris.
Sunt multi profesori care isi dau interesul; multe familii in care se pune accent pe educatie, nu doar 0,5%
La fel si foarte multi romani educati. Singura problema este ca acestia nu sunt promovati, nu sunt scosi in evidenta....acum cu cat esti mai putin educat cu atat mai multe sanse ai sa devii CINEVA.

Tramp
9014 mesaje
Postat pe: 10 Septembrie 2010, ora 10:47

De la: july, la data 2010-09-09 21:56:40Altfel nu sunt de acord cu ceea ce a scris.
Sunt multi profesori care isi dau interesul; multe familii in care se pune accent pe educatie, nu doar 0,5%
La fel si foarte multi romani educati. Singura problema este ca acestia nu sunt promovati, nu sunt scosi in evidenta....acum cu cat esti mai putin educat cu atat mai multe sanse ai sa devii CINEVA.

DAR HALATUL,HALATUL CAT COSTA HALATUL

adycucu_85
95 mesaje

Postat pe: 10 Septembrie 2010, ora 20:45

Nu sunt de acord ca nu vezi roman educat. E drept ca intr-o proportie mai mica decat in alte tari civilizate insa exista. Eu am intalnit cativa in trafic, pe strada, in autobuz, in parc, oriunde. Primeaza nesimtirea, grosolanie si prostia insa sunt si romani educati. Schimbarea trebuie sa vina din interiorul nostru si chiar acum. Haideti sa fim mai civilizati si sa vedeti ca vom reusi. :-)

PS: "Noi suntem ceea ce gandim. Cu gandurile noastre construim lumea" (Buddha)

badita_marian
36 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2010, ora 14:30

-pe data de 06.09.2010, orele 08h05', la trecerea de pietoni din Pitesti de la gara sud, imediat dupa iesirea de la McDonald, mergand catre centrul orasului, conducatorul autoturismului CT-65-BAC, a aruncat o cutie din care consumase cafeaua, luata de la acel fast-food;
-CE mai zici de nivelul acesta de educatie......!????
-si mai vrem sa ne respecte Europa!

Fosta membra 9am.ro
23739 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2010, ora 14:34

De la: badita_marian, la data 2010-09-13 14:30:42-pe data de 06.09.2010, orele 08h05', la trecerea de pietoni din Pitesti de la gara sud, imediat dupa iesirea de la McDonald, mergand catre centrul orasului, conducatorul autoturismului CT-65-BAC, a aruncat o cutie din care consumase cafeaua, luata de la acel fast-food;
-CE mai zici de nivelul acesta de educatie......!????
-si mai vrem sa ne respecte Europa!

Avem un topic special de semnalat aceste fapte marlanesti....se ocupa Sandel

Fosta membra 9am.ro
6 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2010, ora 22:18

familia-0.5%

Da. Se vede.

Oameni buni ,nu va intelege ce a gresit pentru ca sunteti prea delicati .
Inainte de postare invata,domnule ,timpurile verbelor . (spune-ti ?ve-ti vedea ? )
Cat despre romanii educati ...eu cunosc multi .Dar ,din pacate ,acestia nu se implica in politica ...

Tramp
9014 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 10:36

De la: Aurora_L, la data 2010-09-14 22:18:02
familia-0.5%

Da. Se vede.

Oameni buni ,nu va intelege ce a gresit pentru ca sunteti prea delicati .
Inainte de postare invata,domnule ,timpurile verbelor . (spune-ti ?ve-ti vedea ? )
Cat despre romanii educati ...eu cunosc multi .Dar ,din pacate ,acestia nu se implica in politica ...

Daca nu au simtul raspunderii,sa emigreza, in ................lume,ca sa li se piarda urma de tot

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:

Mergi la: