back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Pro sau contra asistenta acuzata de incendiul de la maternitatea giulesti !

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 31 August 2010, ora 13:08

De la: 9am076753, la data 2010-08-30 23:30:22
De la: g_alina, la data 2010-08-30 11:10:13
De la: 9am076753, la data 2010-08-30 10:23:04
De la: 9am126448, la data 2010-08-29 22:47:24pt vaneamarin
tu, atotstiutorule, nu incetezi sa ma uimesti cu lipsa ta de toleranta la comentariile altora....asa ca lasa-ne....

Si tu, Gina!? Apropo de procentul alocat sanatatii: chiar daca e doar 3,6% din buget, ar fi satisfacator daca bugetul tarii ar depasi cu mult bugetele altor tari din UE!

Nu e vorba de buget ....si ce va dati asa mari si atotstiuitori ..., nu observi intoleranta unora... pe care nici nu vreau sa-i pomenesc ...ca deja nu vreau sa ma mai contrariez cu nimeni ...... Nu-mi place sa faca fiecare pe desteptul .....numai sa-l intreaca pe altul..... Fiecare e liber sa gandeasca si sa scrie ce vrea ....nu e forum privat .....Eu nici nu am citit postarile la care te referi ......ca nu ma intereseaza .Ce santeti economisti de meserie sa va bagati la procente? .Lasati pe cei ce sant in masura sa faca ce stiu....... si ce se poate face in conditiile.... in care se afla tara noastra .

Draga Gina, mi-am permis sa preiau o parte dintr-o intrebare ramasa in istorie doar la faptul ca ai intarit un text al altui coleg, dar a fost nevinovat, fara rautate si asta pentru ca te cunosc si te respect foarte mult! S-ar putea sa nu fi fost indeajuns de obiectiva, dar nu am facut-o cu rautate. Cat priveste procentul de 3,6% de care "s-a bucurat" ministerul sanatatii si care a fost scris de D-l. Vanea eu l-am contrazis indirect, in sensul ca ar fi fost suficient daca bugetul tarii ar fi depasit bugetele altor tari la care s-a raportat, dar asta nu are nici o legatura ca intram in "economie" si chiar daca am face-o nu e motiv de suparare. Sigur ca fiecare, atunci cand isi expune o parere isi asuma si riscul de a fi combatut, lucru pe care il accept si eu dar nu si atunci cand primesc epitete in ceea ce priveste persoana mea din afara forumului, a virtualului. Nu numai cunostintele, inteligenta discernamantul si constiinta concura la a scrie o parere ci si obiectivitatea asa cum o deslusim din textul analizat care, iata, nu totdeauna cade pe gandirea altora.

Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
9am063519

1 mesaj
Postat pe: 31 August 2010, ora 13:49

Inca o victima a sistemului!!!!!!!!!! Pana cand vor plati oameni nevinovati pentru lipsurile unui sistem ciumat????SA NU AI NOSTALGII COMUNISTE??????????

Raporteaza abuz de limbaj
familiasdavlad

3 mesaje
Postat pe: 31 August 2010, ora 17:39

Copiii nu trebuie lasati nesupravegheati! Nu e si ilegal??? 12 minute sau 10 ore... ce conteaza, pur si simplu nu trebuie sa fie lasati singuri! Nici cind sint mai mari si sanatosi... Pai daca o mama isi lasa copilul acasa singur si trage o fuga la piata, iar copilul da foc la casa... se face ancheta sociala si mama e decazuta din drepturile parintesti... Asa e legea in Romania. Asistenta aia trebuia sa aiba pe cine sa lase in locul ei cind mergea la toaleta... dar daca stia ca nu are... si ca nu poate sa isi faca treaba asa... singura... trebuia sa isi dea demisia.
Si asa probabil ca avea un salariu de nimic...
Asta e problema: accepta salariul mic si li se pare normal sa nu isi faca treaba cu profesionalism. De aceea apar nenorociri!
Concluzie: sint CONTRA asistentei ucigase... nu e singura vinovata... ar trebui arestat si cel care a redus numarul de posturi din sistemul sanitar... Oricum... nu ea e victima sistemului... ci acei ingerasi care nu au avut nicio sansa! Ea avea deplina capacitate de decizie si a ales sa fie angajata in sistem, in conditiile pe care le stia...

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 31 August 2010, ora 17:55

Copii pina pe la 8 ani, nu trebuie lasati nesupravegheati. dar societatea moderna, incurajeaza tocmai contrariul.
Nu ma refer la cazul acelei maternitati, ci in general.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

996 mesaje

Postat pe: 31 August 2010, ora 18:08

Adevarul , adevarat este ca majoritatea cadrelor medicale sunt vai de mama lor. Incepand cu infirmierele , toati angajatii din sistem sunt doar cu ochii dupa spaga, iar daca un pacient nu are cum sa cotizeze , atunci toti fara deosebire de functie dau dovada de multa nesimtire si aroganta. Am cunoscut o pacienta la spitalul Pantelimon, care datorita saraciei nu a putut cotiza . Individa era in salon cu sotia mea si avea o interventie chirugicala la sold. Ei bine , pe langa faptul ca medicul nici nu trecea pe la ea atunci cand facea vizita , dar era lasata de catre personal sa stea pe niste cearceafuuri pline de urina. Cand ma duceam eu in vizita(in fiecare zi dupaamiaza) ai desartam plosca si chemam infirmiera sa-i schimbe cearceful.(asta dupa ce faceam un pic de scandal.)Vreau sa subliniez ca la spitalul Pantelimon o infirmiera taxeaza pentru aruncarea continutului la plosca 50 lei(50000 lei vechi) iar daca doresti sa fie si dezinfectata 10lei(100000 lei veci) Am intrebat-o pe biata pacienta de ce se comporta asa personalul sanitar si mi-a spus ca este saraca si nu a avut bani pentru SPAGA. Sotia mea a avut un picior rupt si a necesitat operatie si tija. La internare doctorul........a avut nerusinarea sa-mi ceara pe fata 700E pentru operatie. A spus simplu....,,daca doresti sa-ti operez sotia te costa 700 e'', dar pe langa spaga doctorului am mai cheltuit inca aprox. 200e , cibuc cerut de asistente si infirmiere.. De aceea nu am nici cea mai mica mila in legatura cu aceasta asistenta, pentru ca asa sunt toate cadrele medicale. Niste nesimtiti care nu tin cont de faptul ca cetatenii tarii sunt saraci.

Fosta membra 9am.ro

61 mesaje

Postat pe: 31 August 2010, ora 18:15

As incepe prin a mentiona ca nu cred deloc in vina asistentei. Insa, asupra altui lucru vreau sa atrag atentia:

"Vina Sistemului" - Ce sistem rau! Ar trebui sa-i aratam obrazul! Face el d-astea!

Si acum sa incercam sa revenim cu picioarele pe Pamant: Sistemul e un concept!
Sa nu uitam ca acest "sistem" a fost creat, condus, administrat, de niste OAMENI !
Putem trage la raspundere oameni, nu concepte!

Deci, incepand de la cel mai de jos manager din Maternitate si incheind cu ministrul sanatatii, sau chiar mai sus, toti au o vina mult, mult mai mare decat o simpla asistenta.

Uite ca si in mileniul al III-lea al omenirii moderne domneste tot legea junglei: Cei mari ii mananca pe cei mici. Pofta Buna! Sa va stea in gat!

9am037261

58 mesaje
Postat pe: 31 August 2010, ora 18:18

Unde e medicul de garda unde e directorul maternitatzii unde e 2-a asistente la 4-5 bebelusii? Unde e protectzia muncii in sanatate sau se aplica numa la privatzi? UNDE ESTI TU TZEPES DOAMNE .......

Fosta membra 9am.ro

996 mesaje

Postat pe: 31 August 2010, ora 18:19

De la: ktn91land, la data 2010-08-31 18:15:05As incepe prin a mentiona ca nu cred deloc in vina asistentei. Insa, asupra altui lucru vreau sa atrag atentia:

"Vina Sistemului" - Ce sistem rau! Ar trebui sa-i aratam obrazul! Face el d-astea!

Si acum sa incercam sa revenim cu picioarele pe Pamant: Sistemul e un concept!
Sa nu uitam ca acest "sistem" a fost creat, condus, administrat, de niste OAMENI !
Putem trage la raspundere oameni, nu concepte!

Deci, incepand de la cel mai de jos manager din Maternitate si incheind cu ministrul sanatatii, sau chiar mai sus, toti au o vina mult, mult mai mare decat o simpla asistenta.

Uite ca si in mileniul al III-lea al omenirii moderne domneste tot legea junglei: Cei mari ii mananca pe cei mici. Pofta Buna! Sa va stea in gat!
Va contrazic. Sotia mea a trait un cosmar in spitalul Sf. Pantelimon. Noaptea asistentele si infirmierele se duceau la culcare iar bietii bolnavi urlau de durere. O pacienta dupa ce a aruncat cu toate sticlele pe gol pentru a face zgomot si a trezi carele medicale , a fost nevoita sa sune la 112 , iar aia au sunat la spital si au trezit pe nesimtitii care dormeau de rupeau.

constantin_john2002

35 mesaje

Postat pe: 31 August 2010, ora 18:36

Cine incearca sa isi puna intrebarea : daca este sau nu de vina asistenta de la giulesti pentru parasirea locului de supraveghere a bebelusilor din salonul ATI este cel putin dobitoc,intr un spital la fel ca si toate celelalte spitale DE MUTILAT,lipsesc cele mai elementare dispozitive de detectare a fumului care ar fi declansat alarma generala exterioara salonului ATi si ar fi permis accesul si interventia eventualilor salvatori inclusiv deblocarea usilor protejate magnetic;sisteme de aer conditionat improprii si care in cazul ATI se pretau poate pentru supraveghetori sau mammele vizitatoare ,in conditiile in care incubatoarele creaza un microclimat septic pentru copii prematuri;
putea ca asistenta sa mearga la toaleta si nu la onomastica colegei desi se stie ca de sf.Maria mare este adormirea si nu nasterea Maicii Domnului ... ceea ce ar fi fost acelas lucru,unde este inlocuitoarea asistentei in schimb trebuind sa fie doua;incompetenta unui procuror care aresteaza de a surda asistenta acar paun si pe adminul spitalului nici eel nu stie pentru ce ,in loc sa l caute pe cel care a improvizat instalatia de aer conditionat,fire dezizolate...etc;sistemul de sanatate total deficitar,poate si nigeria ne intrece la nivel de dotarea spitalelor,un premier iresponsabil si un presedinte premier la fel si care platesc medicii rezidenti sau stagiari cu 650 roni/luna ar merita sa fie alaturi de asistenta in celula impreuna cu cei care au guvernat in ultimii 20 ani...

Fosta membra 9am.ro

996 mesaje

Postat pe: 31 August 2010, ora 18:42

De la: constantin_john2002, la data 2010-08-31 18:36:59Cine incearca sa isi puna intrebarea : daca este sau nu de vina asistenta de la giulesti pentru parasirea locului de supraveghere a bebelusilor din salonul ATI este cel putin dobitoc,intr un spital la fel ca si toate celelalte spitale DE MUTILAT,lipsesc cele mai elementare dispozitive de detectare a fumului care ar fi declansat alarma generala exterioara salonului ATi si ar fi permis accesul si interventia eventualilor salvatori inclusiv deblocarea usilor protejate magnetic;sisteme de aer conditionat improprii si care in cazul ATI se pretau poate pentru supraveghetori sau mammele vizitatoare ,in conditiile in care incubatoarele creaza un microclimat septic pentru copii prematuri;
putea ca asistenta sa mearga la toaleta si nu la onomastica colegei desi se stie ca de sf.Maria mare este adormirea si nu nasterea Maicii Domnului ... ceea ce ar fi fost acelas lucru,unde este inlocuitoarea asistentei in schimb trebuind sa fie doua;incompetenta unui procuror care aresteaza de a surda asistenta acar paun si pe adminul spitalului nici eel nu stie pentru ce ,in loc sa l caute pe cel care a improvizat instalatia de aer conditionat,fire dezizolate...etc;sistemul de sanatate total deficitar,poate si nigeria ne intrece la nivel de dotarea spitalelor,un premier iresponsabil si un presedinte premier la fel si care platesc medicii rezidenti sau stagiari cu 650 roni/luna ar merita sa fie alaturi de asistenta in celula impreuna cu cei care au guvernat in ultimii 20 ani...
Intradevar salariul unui rezident este mare raportat la NESIMTIREA pe care o au atunci cand incapi din nefericire pe mainile lor.

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 31 August 2010, ora 19:37

De la: vlad_639, la data 2010-08-30 09:17:43Da,dle Vanea ,din pacate "vanare de vant".cu bine.

Ce esti asa fricos ....este cineva stapan aici .......numai vorbe goale-n vant .....fiecare se exprima cum vrea si ce vrea ......Fi mai curajos ca esti barbat ......

GINA
virgil_electricianul

31 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 31 August 2010, ora 20:13

vreau sa zic ca; 1.In acel salon unde erau copilasii dupa lege trebuiau 2 asistenti.
2.In acea noapte fatidica a fost una singura unde a fost colega ei cine a aprobat invoirea celeilalte.
3.Daca cineva a aprobat invoirea celuilalt asistent a facut proces verbal de preluare de sarcini a celuilalt asistent si daca putea sa se achite de sarcinile colegei .
4Cel care a fost de acord sa lase o singura asistenta sa lucreze la un loc atit de vital prezinta pericol public si ar trebuii arestat preventiv.
5.Parintii copiilor ce faceau in acel moment,se gindeau sa faca altu ca acela era prematur.(ca nu degeaba cere despagubire)
6. Unitatea de aer conditionat functiona cu stecheru bagat in priza si trebuia legat prin circuit separat la o siguranta calibrata si la un dispozitiv diferential ca lucreaza cu condens deci cu umiditate vedeti ce se poate intimpla sa faci economie la sistemele de protectie.

Venv
familiasdavlad

3 mesaje
Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 09:39

Parintii ce faceau??? raspuns: taticii nu au voie sa intre in maternitate, mamicile erau in saloanele lor, pt ca prematurii nu sint "cazati" cu mamele linga ei... Stiu, pt ca asa e de cind haul... La noi - in provincie - mamele erau la etj I, iar bebelusii la etj III, eu cind am tras o fuga sa imi vad copilul, numai bataie nu am luat, ca am incalcat regulile... Dar multa minte trebuie sa ai ca sa intrebi ce faceau parintzii???

roxafoxa

34 mesaje

Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 13:38

Nu este numai vina asistentei ci a intregului sistem sanitar romanesc. Capetele celor mari trebuiau sa cada nu a acelei asistente care trebuia sa faca singura ceea ce ar fi trebuit sa faca 4 asistente,Acel manager care a acceptat aceasta situatie trebuie tras la raspundere.Ce se intamola ci familia si copilul asistentei care este trasa pe jug si infierata si condamnata in locul celor care sant Vinovati ca au acceptat asa ceva.Rusine

elena_o_21

2 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 13:40

ca sa nu se intample tragedia trebuia ca asistenta sa-si faca treaba si sa nu umble aiurea in timpul programului. ca nu s-a dus doar la toaleta, asta ii lua 5 minute, s-a dus la barfa, la cafea si alte alea. daca isi vedea de treaba si statea la locul ei nu patea nimeni nimic. ca era nevoie de 2, 4 sau 1000 de asistente e alta treaba, dar ca sa vada ca izbucneste un incendiu era suficienta una singura, si un copil de 5 ani poate sa vada daca ceva ia foc si sa cheme ajutoare, dar daca asistenta umbla aiurea ce sa-i faci? ar trebui arsa de vie, sa simta si ea cum e

elena_o_21

2 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 13:45

daca nu le convine salariul mai bine pleaca, nu sa stea sa omoare oameni

Fosta membra 9am.ro

61 mesaje

Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 13:47

De la: elena_o_21, la data 2010-09-01 13:45:06daca nu le convine salariul mai bine pleaca, nu sa stea sa omoare oameni

Ha! Ghici cine o sa vina in locul lor?

Fosta membra 9am.ro

996 mesaje

Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 13:50

Va contrazic. Sotia mea a trait un cosmar in spitalul Sf. Pantelimon. Noaptea asistentele si infirmierele se duceau la culcare iar bietii bolnavi urlau de durere. O pacienta dupa ce a aruncat cu toate sticlele pe gol pentru a face zgomot si a trezi cadrele medicale , a fost nevoita sa sune la 112 , iar aia au sunat la spital si au trezit pe nesimtitii care dormeau de rupeau Acesta este adevarul crud .

brtvalentin

2 mesaje
Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 15:06

lasati femeia in pace cautati vinovati in "reforma " din sistemul sanitar romanesc suntem praf si pulbere la acest capitol

Fosta membra 9am.ro

996 mesaje

Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 15:11

De la: brtvalentin, la data 2010-09-01 15:06:53lasati femeia in pace cautati vinovati in "reforma " din sistemul sanitar romanesc suntem praf si pulbere la acest capitol
In mod sigur faceti parte din cadrele medicale si corb la corb.......... Rusinica!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 15:19

De la: brtvalentin, la data 2010-09-01 15:06:53lasati femeia in pace cautati vinovati in "reforma " din sistemul sanitar romanesc suntem praf si pulbere la acest capitol

Sa nu uitam totusi ca raspunderea era pe umerii iei!

denis_happy

11 mesaje
Oras: Campina

Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 15:33

Eu am facut facultate de chimie..Am fost laboranta intr-un spital, dar plec in curand la o clinica particulara....

Problema e ca uneori a atata munca si personal putin, mai ales cel de la baza, asistente infirmiere, incat e o conventie tacita...nu poti face totul, esti om, ai limite...trebuie sa mergi la baie, sa ai o pauza... ar trebui sa fie mai multe asistente, mai ales la sectiile de terapie intensiva, e inuman sa dai vina doar pe cel mai mic cand sistemul e subred...

Bine, e ca in aviatie, oricand se poate o "eroare de pilotaj", o secunda de neatentie, mai ales ca multi buni din medicina pleaca in afara, foarte multi fata de nevoile din tara...Dar cum sa stai aici pe un salariu de nimic si te mai nimeresti in ceasul rau...mai faci si puscarie...doar lucram cu substante si cu vieti omenesti...

denisa
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 15:41

De la: denis_happy, la data 2010-09-01 15:33:41Eu am facut facultate de chimie..Am fost laboranta intr-un spital, dar plec in curand la o clinica particulara....

Problema e ca uneori a atata munca si personal putin, mai ales cel de la baza, asistente infirmiere, incat e o conventie tacita...nu poti face totul, esti om, ai limite...trebuie sa mergi la baie, sa ai o pauza... ar trebui sa fie mai multe asistente, mai ales la sectiile de terapie intensiva, e inuman sa dai vina doar pe cel mai mic cand sistemul e subred...

Bine, e ca in aviatie, oricand se poate o "eroare de pilotaj", o secunda de neatentie, mai ales ca multi buni din medicina pleaca in afara, foarte multi fata de nevoile din tara...Dar cum sa stai aici pe un salariu de nimic si te mai nimeresti in ceasul rau...mai faci si puscarie...doar lucram cu substante si cu vieti omenesti...

Nu stiu cum este in aviatie , dar acolo de cate ori se intampla ceva nu se da vina pe sistem!Vina este ori a pilotului ,ori a aparatului,ori vremea,si fiecare care foloosesc acel aparat de zbor in acel moment isi asuma o intreaga responsabilitate personala ,incepand de la pilot pana la calatori!,pe cand la maternitate ingerasii nu au putut sa-si asume nici macar vina ca se aflau acolo!MINISTRU IMEDIAT TREBUEA SA-SI PUNA DEMISIA DE ONOARE!

SEBI_IULI

7 mesaje
Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 19:02

De la: Rosalie, la data 2010-08-30 11:41:44Din cate am inteles, intr-un astfel de salon in care se afla un numar mare de beleusi ( peste 10) , trebuie sa existe cel putin 3 asistente. ( Regulament facut de Ministerul Santatii).

In cod-ul munci spune ca : " Art. 130. [pauza de mas� �i alte pauze]
(1) �n cazurile �n care durata zilnic� a timpului de munc� este mai mare de 6 ore, salaria�ii au dreptul la pauz� de mas� �i la alte pauze, �n condi�iile stabilite prin contractul colectiv de munc� aplicabil sau prin regulamentul intern.
"

Acum intrebare.

Singura asistenta din acel salon, de cine era inlocuita in pauza de masa? De cine era inlocuita in celelalte pauze stabilite in contractul colectiv de munca?
Daca se intampla nenorocirea in pauza de masa cine era devina?

Adevarul adevarat este ca guvernul se afla in situatia asta: Oamneii vor ca cineva sa plateasca, doar nu o sa plateasca guvernantii ... Asa ca mediatizeaza gresala umana facuta de singura asistenta din acel cabinet .
Concentreaza media pe fapta ei, iar gunoiul lor il ascund sub pres.
Cine va plati?
Tot prostimea.

SEBI_IULI

7 mesaje
Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 19:11

Cu putina demnitate erau necesare multe demisii.Incepand cu cea a ministrului sanatatii,managerilor si o infinitate de puncte puncte.Domnule Bogdan Marinescu puteti dormi noaptea?Gandind la cele 11 victime nevinovate nascute in institutia dvs.?Si la sarmana asistenta pe care ati lasat-o drept cea mai mare raspunzatoare si vinovata a situatiei.Rusine voua!Demisia lasilor!

9am178504

24 mesaje
Postat pe: 1 Septembrie 2010, ora 21:33

Buna seara!nu prea inteleg de ce spitalele au trecut in subordinea primariilor.Ministerul sanatatii cu ce se mai ocupa?cred ca o institutie de orice fel este desfasurata pe bucatele aceasta merge foarte prost.Are si asistenta partea de vina,dar acolo cred ca au fost mai multi factori care au dus la aceasta tragedie.Focarul fiind un cablu electric (sunt electrician cu ani de experienta),cred ca s-a folosit un cablu sau prelungitoare legate de unul la altul subdimensionate.Mare pacat,ca sa intamplat asa ceva,cu investitii minime -piata e plina de aparataj de alarmare si protectie-,se evita nenorocirea.Pe vremuri orice personal din orice institutie,lunar facea pregatire minima de stingere a incendiilor,cu simulari, de un pompier profesionist(care ar trebui sa fie in permanenta intr-un spital mare,la fel si un electrician).Am vazut imaginile,unii fugeau pe acolo,dar erau si cativa care priveau,macar nu se dadeau la o parte.Demisia de onoare a ministrului sanatatii ar fi fost acceptata de dl Boc.

Fosta membra 9am.ro

840 mesaje

Postat pe: 2 Septembrie 2010, ora 00:39

Nu toate spitalele sunt in subordinea primariilor. De 2 ani, maternitatea Giulesti este in administrarea primariei in cadrul unui proiect pilot de descentralizare. Primar este un celebru doctor... Si daca ar fi sa cautam o maternitate in sistemul public in care chiar s-a investit, Giulesti este cap de lista.
Problema e ca atunci cand oamenii nu-si fac treaba, nu sistemul e de vina. Stim povestea: prost platiti, nemotivati, probleme acasa etc. Dar toti au o treaba de facut, au acceptat sa o faca, stiind care este treaba. Ce le lipseste este simtul datoriei, treaba bine facuta, dusa la capat. La o instalatie electrica unul o monteaza, altul o verifica, al treilea receptioneaza lucrarea. Fiecare trebuie sa-si faca treaba. Faptul ca nimanui nu i-a pasat de o improvizatie la instalatia electrica dintr-o maternitate unde normele de siguranta ar trebui sa fie dublate-triplate este deprimant de trist. In anul 2010 nu avem o imbunatatire a standardelor de protectie a muncii, de evitare a riscurilor...inca ne ghidam dupa regula ''merge si asa''.
Detectoarele de fum existau, doar ca nu erau puse in functiune deoarece personalul medical fumeaza in saloane, pe coridor...oamenii sunt incapabili sa-si evalueze consecintele faptelor lor.
E uman sa gresesti. E ok. Dar tocmai din acest motiv trebuie sa existe sisteme de supraveghere/siguranta. Cand ma urc intr-un avion nu stau sa ma gandesc: au insurubat astia toate piulitele? pentru ca stiu ca exista 10 sisteme de control si niste proceduri bine puse la punct. Poate nenorocirea ar fi fost oprita daca existau detectoare de fum functionale, daca exista o intrare/iesire de urgenta, daca asistenta ar fi fost instruita ce sa faca in caz de incendiu in loc sa fuga disperata etc. Este o problema de management al institutiei in primul rand.
Ce sa faca sistemul asta abstract? Sa mearga si sa-l ia de guler pe fiecare si sa-l intrebe de ce nu si-a facut treaba? Problema suntem noi, oamenii.

Think outside the box!
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 2 Septembrie 2010, ora 01:26

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 2 Septembrie 2010, ora 01:27

Primele imagini de pe camerele de supraveghere din maternitatea Giulesti dezvaluie o situatie cumplita. Sunt zeci de persoane pe holul de langa salonul in care ard 11 copilasi, dar se vede ca niciunul nu se implica in salvarea lor.

Primele imagini cu incendiul din interiorul maternitatii Giulesti!

Oamenii sunt poate prea socati, prea speriati sau isi dau seama ca n-au nicio sansa in fata cuptorului. "Asistentele alergau pe scari, ca sa scape", a declarat ruda unei paciente. Dar aceste inregistrari si altele, pe care anchetatorii nu le fac publice, vor lamuri cine a fost in preajma incendiului si cand.

De la ele asteptam raspunsuri la intrebarile: era asistenta de serviciu la post? Putea sa intervina la timp sau macar sa incerce pentru ca toti acei copii sa fie acum vii?

Imaginile surprinse pe camerele de supraveghere arata un fapt trist. Cu toate ca pe hol sunt cel putin 16 persoane, printre ele si barbati, niciuna nu actioneaza, niciuna nu incearca sa sparga geamul ori usa. O asistenta, poate chiar cea care avea in grija salonul de terapie intensiva, fuge cu mainile puse in cap. In urma ei, trei barbati, dupa imbracaminte doi dintre ei agenti de paza, se amesteca printre ceilalti care se agita pe hol.

Minutele trec si se vede cum unii telefoneaza cerand probabil ajutor. Cateva mamici apar si ele disperate acolo, in timp ce fumul umple incet holul maternitatii Giulesti. Abia dupa ceva timp cativa barbati parca incearca sa deschida usa, inchisa electronic. Apoi, obiectivul camerelor de inregistrare este acoperit de fumul tot mai gros.

Apoi inregistrarea se opreste pentru ca pompierii au taiat alimentarea cu energie electrica. Urmatoarele imagini surprind momentul in care militarii sunt deja pe hol, iar evacuarea a avut loc.

Acestea nu sunt singurele scene inregistrate in maternintate in seara in care a avut loc catastrofa. Alte 7 camere au suprrins pas cu pas activitaea cadrelor medicale. Nu pot fi date publicitatii deocamdata, pentru ca sunt probe in dosar. Asistenta a intrat si a iesit de mai multe ori din salonul de terapie intensiva inainte de incendiu. Ea sustine ca a lipsit pentru cateva minute ca sa mearga la toaleta, atunci cand s-a intamplat nenorocirea.

Imaginile vor spune insa daca a fost vorba de putine minute, cum sustine ea, sau cel putin 20, cum reiese din acuzatiile parintilor.
De altfel, toate cadrele medicale care au dat declaratii au sustinut ca asistenta nu se afla impreuna cu ele in momentul izbucnirii focului.

O investigatie separata vizeaza procedurile de lucru. Au existat 8 medici si asistente de serviciu pe sectie, una singura dintre ele la salonul de terapie intensiva unde se aflau 11 copii nascuti prematur.

Acuzatiile ce le vor fi aduse celor care nu si-au facut treaba sunt de ucidere din culpa si vatamare corporala grava. la aceastea procurorii ar putea aduce noi capete de acuzare in functie de audieri si de rezultatul expertizelor tehnice.

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 2 Septembrie 2010, ora 01:35

Iacob: 25 de persoane audiate in cazul Giulesti + perchezitie informatica
Marius Iacob, procuror

Procurorul sef al Sectiei de Urmarirea Penala si Criminalistica de la Parchetul instantei supreme, a afirmat ca din punctul de vedere al Ministerului Public cazul privind incendiul de la maternitatea Giulesti este unic avand in vedere varsta victimelor.

Pentru aceasta ancheta au fost desemnati doi procurori si intregul efectiv al Politiei Omoruri.

La cercetare au participat echipe ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ale Inspectoratului Teritorial de Munca, ale ANRE, ale Agentiei Nationale a Medicamentelor si ale Institutului Cercetari din Petrosani.

Avand in vedere necesitatea analizarii dispozitivelor medicale din salon si a instalatiilor electrice, specialistii in incendii si explozii au solicitat prelungirea anchetei pe acest domeniu trei - patru zile, a spus Marius Iacob.

Acesta a adaugat ca spera ca cercetarea la fata locului sa fie incheieta vineri.

In cadrul anchetei a fost efectuata si o perchezitie informatica, fiind vizionate imagini obtinute de pe cele opt camere din interiorul spitalului, potrivit procurorului Marius Iacob.

La sediul Politiei Capitalei au fost audiate 25 de persoane, printre care cadre medicale, personal auxiliar, precum si persoane din cadrul firmei de paza a spitalului.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Pro sau contra asistenta acuzata de incendiul de la maternitatea Giulesti !
Mergi la: