back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Perle

Pagini: << 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 >> Sari la pagina:

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 23:50

Voi incheia aceasta seara de Dumineca, cu un citat dintr-o poezie a unui mare iubitor de giuvaieruri si pietre scumpe, un poet minunat: I. MINULESCU

" Din tzara-n care palmierii
Vestesc arabilor furtuna
Si caravanelor pierdute
Ca nu se mai intorc nici una,
Din tzara asta minunata,
Tacuta, trista si bizara,
Iti voi aduce trei SMARALDE nemaivazute-
n alta tzara.
Trei PERLE blonde pescuite de negri in
golful Aden
Si trei RUBINE-nsangerate, ascunse toate-
ntr-un REFREN"

(I.Minulescu - " Odeleta" )

Definitie de REBUS : " RUBINE INSANGERATE " (!!!)

Noapte buna!

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 23:52

Vai, a aparut Daniela!
Bun gasit, Ingrid!

Salut calduros Nastase! Bine te-am regasit!

Raporteaza abuz de limbaj
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 23:54

Ma bucur tare mult sa ma reantalnesc cu voi, dupa atata vreme..
Nu credeam ca la orta asta mai este cineva pe aici..

S-aveti o saptamana deosebit de buna!

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 05:57

De la: Bursuc, la data 2011-07-04 23:50:24Voi incheia aceasta seara de Dumineca, cu un citat dintr-o poezie a unui mare iubitor de giuvaieruri si pietre scumpe, un poet minunat: I. MINULESCU

" Din tzara-n care palmierii
Vestesc arabilor furtuna
Si caravanelor pierdute
Ca nu se mai intorc nici una,
Din tzara asta minunata,
Tacuta, trista si bizara,
Iti voi aduce trei SMARALDE nemaivazute-
n alta tzara.
Trei PERLE blonde pescuite de negri in
golful Aden
Si trei RUBINE-nsangerate, ascunse toate-
ntr-un REFREN"

(I.Minulescu - " Odeleta" )

Definitie de REBUS : " RUBINE INSANGERATE " (!!!)

Noapte buna!

Frumos colaj de versuri alese cu grija pentru a reliefa ca multi artisti cunosc atat de bine podoabele naturale ca s-au folosit de ele pentru a infrumuseta, a intregi o idee.
Si mie mi se intampla sa cred ca inca mai e duminica si de fapt e luni!

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 12:03

Ce va fi in era post-Basescu :
de mine.

Ce va fi pe urma ?
Sa presupunem ca Basescu si odiosul PDL pierd alegerile ...
Ce-o sa fie cu Ponta si Antonescu la guvernare ? Si cu UDMR, ca de obicei ...
O sa ia toata lumea bacul, profesorii vor avea salariile marite cu 100%, vor fi absorbite toate fondurile europene, se vor construi autostrazi, nu se vor mai face sali de sport pentru clientela USL, contractele cu statul vor fi date celor de la PDL din opozitie ca sa arate ce cinstiti sunt cei de la guvernare ... medicii vor primii mii de euro pe luna, TVA-ul va scadea la 5% si vor disparea taxele si impozitele ca sa se stimuleze economia. Liderii USL vor avea prieteni in toata Europa, in Rusia, peste tot in lume.
Va curge lapte si miere !
Si va ploua cu carnati !

Fiecare familie va avea spitalul ei cu medici si asistente la dispozitie 24 din 24.
Fiecare elev va avea scoala lui, dupa voia lui si el va numi directorul scolii.
Tribunalele se vor privatiza si se vor da sentinte numai si numai in spiritul adevarului...
Cine nu va fi multumit de ele isi va putea infiinta propriul tribunal.
Televiziunile Realitatea si Antena 3 vor da faliment din lipsa de lucruri de criticat cu profesionalism si moralitate.
B1 si 10 sau ce dracu mai e Moraru acum vor lua locul realitatii si antenei 3 prin cumul de functii si ne vor hrani cu sangele guvernantilor zi de zi.
Ponta va renunta la bona thailandeza sau de care o fi si va lua una romanca neaosa pe care o va plati cu 5.000 euro pe luna.
Socra-su o sa ia agricultura in brate si o sa dea productii minunate la hectar, ca pe vremuri ... si o sa avem succese multe si propasire ...

Bechtel va renegocia cu Nastase contractul autostrazii Transilvania pentru urmatorii 1.000 de ani.
Austriecii ii vor returna, cu titlu gratuit, Petromul si BCR-ul, lui Nastase si vor veni cu bani de acasa de la ei din Austria pentru sustinerea fondului de pensii si salariile bugetarilor.
Bugetarii vor dobandi titlul de bugetar de frunte si vor pleca acasa asteptand sa li se vireze salariul in conturi.
Nimeni nu va mai depasi viteza legala. Limita de viteza va fi de 500 km/h in localitate si de 800 km/h in afara.
Bacul va fi obligatoriu de la 5 ani.
Si va consta intr-o intrebare simpla: cum va numiti ?
Daca cineva nu-si mai aduce aminte, membri comisiei sunt obligati sa treaca numele din CI si sa-l declare admis.
Diplomele de masterat si doctorat se vor putea achizitiona gratuit de catre oricine achita pe loc suma modica de 10.000 euroUSL.
Se va schimba moneda nationala din leu in USLeu.
Adica vor putea umbla cu bani numai membrii USL.
Restul nu.
La restul li se va umbla la bani ...

Basescu si Boc vor fi intemnitati intr-o hruba intunecata si umeda in care vor misuna sobolanii si accesul se va face numai prin tavanul din fier forjat ...
Vor sta in lanturi grele, prinsi perete cu o lumanare aprinsa d-aia mica, singura sursa de lumina.
Din cand in cand, Ponta si Antonescu vor veni impreuna cu televiziunile vecine si prietene, vor calca plini de siguranta pe grilajul metalic, vor privi in jos la cei doi inlantuiti si-i vor intreba: "Vreti afara, javra oridnara ?" In cor, sincronizati dupa repetitii obositoare, cei doi odiosi vor striga cu putinele puteri ramase: "Indurare ! Maria Ta, indurare ....."
Ponta si Antonescu, tot sincronizati, ii vor scuipa in fata si vor pasi maiestuos afara din temnita pentru a reveni a doua zi sa-si mai incarce bateriile prin umilirea celor doi ...
Reportajul se va incheia cu zbaterea celor doi in lanturi, cadrul se va focaliza pe lanturi si, pe stop-cadru cu lantul de otel stralucind in lumina lumanrii anemice se va putea vedea reclama combinatului de oteluri si lanturi de la Galati ...
Minunat !

In studio, ziaristii deontologi si echidistanti in frunte cu Hossu Longin, vor prezenta documentare din perioada Basesciano-Boc ista sub titlul "Memorialul durerii in basca !"
Dupa fiecare episod ne va desfata cu consideratiile sale, marele ganditor de la Gandul, excelenta sa, domnul Cristian Tudor Popescu, acompaniat la tambal de domnul Europa Libera de la Hurezeanu. Ei vor povesti tinerei generatii de oameni de stiinta cu bacul proaspat luat prin metoda USL de ce n-au !
Din cauza cui n-au.
Si din cauza cui nu vor avea niciodata.
Evident, din cauza celor doi odiosi din temnita intunecata: Basescu si Boc, ale caror chipuri se vor proiecta din 30 in 30 de secunde cu sloganul : "D-aia n-ai !"
In tot acest timp, lucrarile la autostrada Dabuleni-Hlipiceni vor avansa cu repeziciune inaugurandu-se cate 1.000 km pe zi.
Mircea Badea se va imbraca in cocos si pe spatele lui va scrie : Berceanu !
Va cadea de pe balustrada si va muri, va fi declarat erou national si trei luni va tine doliul ...
Se va inregistra o criza infioratoare de pamblici inaugurale iar pretul pamblicilor la bursa va creste mult peste cel al aurului asa incat, la inaugurarile ce vor urma se vor folosi pamblici din aur ...
Marean Vanghelie va reveni inchip de marginalizat si va deveni ministrul invatamantului in urma garantarii sale de catre Ecaterina Andronescu ...
Astfel, toti absolventii de invatamant superior vor reusi sa stie ca la carte cum se fac bastonasele.
La masterat si doctorat vor exista premizele pentru ca ei sa invete literele si cifrele, dar putini vor sti ce sa faca cu ele ...

Va plac perlele mele ?

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 14:44

De la: Silviu, la data 2011-07-05 12:03:19Ce va fi in era post-Basescu :
de mine.

Ce va fi pe urma ?
Sa presupunem ca Basescu si odiosul PDL pierd alegerile ...
Ce-o sa fie cu Ponta si Antonescu la guvernare ? Si cu UDMR, ca de obicei ...
O sa ia toata lumea bacul, profesorii vor avea salariile marite cu 100%, vor fi absorbite toate fondurile europene, se vor construi autostrazi, nu se vor mai face sali de sport pentru clientela USL, contractele cu statul vor fi date celor de la PDL din opozitie ca sa arate ce cinstiti sunt cei de la guvernare ... medicii vor primii mii de euro pe luna, TVA-ul va scadea la 5% si vor disparea taxele si impozitele ca sa se stimuleze economia. Liderii USL vor avea prieteni in toata Europa, in Rusia, peste tot in lume.
Va curge lapte si miere !
Si va ploua cu carnati !

Fiecare familie va avea spitalul ei cu medici si asistente la dispozitie 24 din 24.
Fiecare elev va avea scoala lui, dupa voia lui si el va numi directorul scolii.
Tribunalele se vor privatiza si se vor da sentinte numai si numai in spiritul adevarului...
Cine nu va fi multumit de ele isi va putea infiinta propriul tribunal.
Televiziunile Realitatea si Antena 3 vor da faliment din lipsa de lucruri de criticat cu profesionalism si moralitate.
B1 si 10 sau ce dracu mai e Moraru acum vor lua locul realitatii si antenei 3 prin cumul de functii si ne vor hrani cu sangele guvernantilor zi de zi.
Ponta va renunta la bona thailandeza sau de care o fi si va lua una romanca neaosa pe care o va plati cu 5.000 euro pe luna.
Socra-su o sa ia agricultura in brate si o sa dea productii minunate la hectar, ca pe vremuri ... si o sa avem succese multe si propasire ...

Bechtel va renegocia cu Nastase contractul autostrazii Transilvania pentru urmatorii 1.000 de ani.
Austriecii ii vor returna, cu titlu gratuit, Petromul si BCR-ul, lui Nastase si vor veni cu bani de acasa de la ei din Austria pentru sustinerea fondului de pensii si salariile bugetarilor.
Bugetarii vor dobandi titlul de bugetar de frunte si vor pleca acasa asteptand sa li se vireze salariul in conturi.
Nimeni nu va mai depasi viteza legala. Limita de viteza va fi de 500 km/h in localitate si de 800 km/h in afara.
Bacul va fi obligatoriu de la 5 ani.
Si va consta intr-o intrebare simpla: cum va numiti ?
Daca cineva nu-si mai aduce aminte, membri comisiei sunt obligati sa treaca numele din CI si sa-l declare admis.
Diplomele de masterat si doctorat se vor putea achizitiona gratuit de catre oricine achita pe loc suma modica de 10.000 euroUSL.
Se va schimba moneda nationala din leu in USLeu.
Adica vor putea umbla cu bani numai membrii USL.
Restul nu.
La restul li se va umbla la bani ...

Basescu si Boc vor fi intemnitati intr-o hruba intunecata si umeda in care vor misuna sobolanii si accesul se va face numai prin tavanul din fier forjat ...
Vor sta in lanturi grele, prinsi perete cu o lumanare aprinsa d-aia mica, singura sursa de lumina.
Din cand in cand, Ponta si Antonescu vor veni impreuna cu televiziunile vecine si prietene, vor calca plini de siguranta pe grilajul metalic, vor privi in jos la cei doi inlantuiti si-i vor intreba: "Vreti afara, javra oridnara ?" In cor, sincronizati dupa repetitii obositoare, cei doi odiosi vor striga cu putinele puteri ramase: "Indurare ! Maria Ta, indurare ....."
Ponta si Antonescu, tot sincronizati, ii vor scuipa in fata si vor pasi maiestuos afara din temnita pentru a reveni a doua zi sa-si mai incarce bateriile prin umilirea celor doi ...
Reportajul se va incheia cu zbaterea celor doi in lanturi, cadrul se va focaliza pe lanturi si, pe stop-cadru cu lantul de otel stralucind in lumina lumanrii anemice se va putea vedea reclama combinatului de oteluri si lanturi de la Galati ...
Minunat !

In studio, ziaristii deontologi si echidistanti in frunte cu Hossu Longin, vor prezenta documentare din perioada Basesciano-Boc ista sub titlul "Memorialul durerii in basca !"
Dupa fiecare episod ne va desfata cu consideratiile sale, marele ganditor de la Gandul, excelenta sa, domnul Cristian Tudor Popescu, acompaniat la tambal de domnul Europa Libera de la Hurezeanu. Ei vor povesti tinerei generatii de oameni de stiinta cu bacul proaspat luat prin metoda USL de ce n-au !
Din cauza cui n-au.
Si din cauza cui nu vor avea niciodata.
Evident, din cauza celor doi odiosi din temnita intunecata: Basescu si Boc, ale caror chipuri se vor proiecta din 30 in 30 de secunde cu sloganul : "D-aia n-ai !"
In tot acest timp, lucrarile la autostrada Dabuleni-Hlipiceni vor avansa cu repeziciune inaugurandu-se cate 1.000 km pe zi.
Mircea Badea se va imbraca in cocos si pe spatele lui va scrie : Berceanu !
Va cadea de pe balustrada si va muri, va fi declarat erou national si trei luni va tine doliul ...
Se va inregistra o criza infioratoare de pamblici inaugurale iar pretul pamblicilor la bursa va creste mult peste cel al aurului asa incat, la inaugurarile ce vor urma se vor folosi pamblici din aur ...
Marean Vanghelie va reveni inchip de marginalizat si va deveni ministrul invatamantului in urma garantarii sale de catre Ecaterina Andronescu ...
Astfel, toti absolventii de invatamant superior vor reusi sa stie ca la carte cum se fac bastonasele.
La masterat si doctorat vor exista premizele pentru ca ei sa invete literele si cifrele, dar putini vor sti ce sa faca cu ele ...

Va plac perlele mele ?

Si tu,vei fi VLAD TEPES!

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 22:30

" Pe broderia-ntinsa cu flori subtiri si pale
Ce se deschid ca visul de degete visat,
O LACRIMA, o soara a tristelor OPALE,
Luceste tremurat"

(Elena Vacarescu - " Brodand")

Definitie de REBUS:

Sora tristelor opale= LACRIMA

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 22:34

Un alt mare poet raman, a fost cunoscut pentru dragostea sa fata de pietrele pretioase
folosite in arta bijuteriilor: Al. MACEDONSKI :

" Albastra este nopatea si frageda natura,
In cer plutea razleata o pulbere OPAL..."
(Al.Macedonski - In nopate)

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 22:39

" Erau muiate-n aur abisurile albastre
SAFIRE luminoase eliptic gravitau,
Clipeau DIAMANTATE ostirile de astre
Si-n pace sa reintre zadarnic cautau
(Al. Macedonski - In nopate)

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 22:42

De la: Bursuc, la data 2011-07-04 23:52:23Vai, a aparut Daniela!
Bun gasit, Ingrid!

Salut calduros Nastase! Bine te-am regasit!

Bursucule...desi nu ti-am spus-o , ma gandesc in fiecare zi la tine.... si tu stii de ce....

Daniela
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 22:44

" SAFIRUL de-un albastru limped
Implut de-a cerului lumina
Nu straluceste in splendoare
Decat in aur si platina"
(Al.Macedonski - Amorul)

In aceasta strofa, Al. Macedonski dezvaluie faptul ca avea temeinice cunostinte in arta bijuteriilor si a pietrelor pretioase. Doar cunoscatorii stiu ca sant cateva pietre pretioase care daca nu sunt prinse intr-o montura de Aur, Argint sau Platina isi pierd calitatile lor fascinante...)

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 22:50

" La manerul unei spade PERUZEAUA* cand zambeste
Radiaza o poema,, gand de suflet domnitor,"
(...)
(Al. Macedonski - Stepa)

* Peruzeaua = Turquaza

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 22:56

Daniela_iasi

Am bucurie in suflet deja dupa ce am citit postarea ta.

Este un foarte frumos poem oriental, (pe care ma voi stradui sa vad pe unde l-am pus) care spune cam asa :

Fiece lucru este folositor la ceva...
Eu, cui folosesc???

Daca ai motive sa te gandesti la mine dupa atata timp,
inseamna ca am fost si eu folositor cuiva...

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 23:16

Foarte multi alti scriitori si poeti romani au fost niste impatimiti ai pietrelor pretioase, unii dintrei ei avand chiar vaste cunostinte in acest domeniu.(Vasile voiculescu, Ion Barbu, Stefan Augustin Doinas,
Baconschi, Macedonski,

Am sa reproduc o strofa din poezia " Cucerire" a lui Ion Barbu:

" Ca nu cumva sub darza trufie ostaseasca
Sa se adune umbra sau plumbul unui nor,
Vom incrusta viziunii aprinsului KOHINOR*
Si vom lasa ca ochiul de foc sa ne orbeasca"

Am tinut sa reproduc acest citat deoarece strofa face referire la Templul Taj Mahal.
Constructia acestui templu are o istorie incredibila si poate o sa vorbim despre ea alta data.
Important de stiut este ca in varful acestui templu s-a montat o nestemata uriasa care odata ce primele raze de soare o strabatea, radia in jurul ei o lumina mistica, fenomenala care putea orbii pe unii dintrte privitori.
Nestematei i se mai spunea KOH-I-NOOR (Kohinor) si despre aceasta nestemata vorbeste Iom Barbu in poezia sa.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 23:26

Voi incheia in aceasta sera cu un scurt comentariu asupra unui alt mare scriitor roman:
Alexandru Odobescu.

Putini stiu ca Alexandru Odobescu era un admirator titrat al pietrelor pretioase.
O parte importanta a vietii lui a daruit-o in special unei adevarate comori.
Este vorba despre un renumit tezaur si anume:

TEZAURUL DE LA PIETROASA

Poate odata si odata vom vorbi despre acest tezaur daca se vor gasi amatori interesati de acest subiect.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 23:28

Va doresc tuturor o noapte linistita si odihnitoare.

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 6 Iulie 2011, ora 00:34

De la: Bursuc, la data 2011-07-05 22:56:53Daniela_iasi

Am bucurie in suflet deja dupa ce am citit postarea ta.

Este un foarte frumos poem oriental, (pe care ma voi stradui sa vad pe unde l-am pus) care spune cam asa :

Fiece lucru este folositor la ceva...
Eu, cui folosesc???

Daca ai motive sa te gandesti la mine dupa atata timp,
inseamna ca am fost si eu folositor cuiva...

da....

Daniela
Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 6 Iulie 2011, ora 08:36

Cred ca de aici venea si inspiratia lor. Probabil ca acele pietre pretioase sau semipretioase or fi propagat in spatiu niste radiatii... Sa cred ca si Eminescu avea asa ceva?...sau altii...?

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 6 Iulie 2011, ora 08:38

Pe mine chiar ma intereseaza istoria acestui tezaur. Cine la facut si descoperit si apoi `vandut`...

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 6 Iulie 2011, ora 16:27

De la: Marin56, la data 2011-07-06 08:36:54Cred ca de aici venea si inspiratia lor. Probabil ca acele pietre pretioase sau semipretioase or fi propagat in spatiu niste radiatii... Sa cred ca si Eminescu avea asa ceva?...sau altii...?

Eminescu avea cunostinte deosebite in foarte multe domenii.
Cineva facea o remarca interesanta cand se referea de exemplu la poezia sa La steaua :
" Se pare ca poetul avea vaste cunostintze astronomice din moment ce in poezia " La steaua" descrie nici mai mult, nici mai putin, decat celebrul efect " Doppler"
Apoi, multi critici ii recunosc vaste cunostintze din culturile orientale.
Fiind un excelent ziarist,
probabil ca a avut grija sa dobandeasca o cultura generala de exceptie,,,

Nu stiu daca Eminescu iubea pietrele pretioase sau bijuteriile dar multe din poeziile sale, contin versuri surprinzatoare referitoare la acestea.

Mi-ai dat o tema foarte frumoasa si incitanta. Chiar am sa incerc sa recitesc poeziile sale pentru a descoperi versuri legate de aceasta frumoasa tema.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 6 Iulie 2011, ora 17:15

Cat priveste TEZAURUL de la PIETROASA, lucrurile sant tare complicate.
(de fapt, orice mare tezaur are istoria lui proprie si este invaluit in mistere nu totdeauna dezlegate...)

Pe unul dintre cele doua colane de aur ale tezaurului. s-a gasit o inscriptie scrijelita intr-o germana veche (cu caractere runice)

" Guthani Ocwi Hailag "

Sant doua variante de traducere:
1) " Lui Odin, patrie sfanta "
2) " A gotilor proprietate sacra sant "

Inscriptia, modul de prelucrare a aurului, alegerea pietrelor si dispunerea lor, indica fara indoiala ca tezaurul a apartinut gotilor (popor germanic care in primele secole ale mileniului I d.Hr si-a inceput migratia din Nordul Europei catre stepele Marii Negre.
In secolul III gotii au ocupat deja o parte a peninsulei Balcanice iar unele triburi s-au stabilit definitiv pe teritoriul Daciei

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 6 Iulie 2011, ora 17:29

Si ce sa inteleg ca ni l-au dat noua asa de buna voie sau l-am furat,... hai sa zic altfel , ni l-am insusit noi dupa aia...

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 6 Iulie 2011, ora 17:30

Imparatii romani ajung la dese ciocniri razboinice cu acesti " barbari" numerosi si viteji
(Notiunea de " barbar" nu vine de la comportamentul lor ci de la faptul ca barbatii erau barbaosi (adica aveau baraba mare si neingrijita)

Gotii s-au impartit in doua directii: la rasarit OSTROGOTII (intre Don si Nistru)
si VIZIGOTII ( intre Nistru si Dunarea de jos)

Prin 375, regele Vizigotilor ATHANARIC este infrant (de HUNII ce navalisera si ei) iar acesta se retrage intr-o regiune numita CAUCLAND care dupa unii istorici ar fi tinutul Buzaului iar dupa altii ar fi Tzara Barsei sau Banat.

Exista studii complexe referitoare la aceasta tema dar, pentru ca amintisem de Al. ODOBESCU, eu personal voi da crezare teoriei lui, care spune ca Tezaurul de la Pietroasa a apartinut regelui vizigot Athanaric.

In valtoarea acelor evenimente, gotii si-au acuns tezaurul din fatza altor navalitori...
Ascunderea tezaurului ar fi avut loc spre sfarsitul secolului al IV-lea.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 6 Iulie 2011, ora 17:38

In luna Martie a anului 1837, inainte Pasti, doi locuitori ai satului Pietroasa, au descoperit intamplator tezaurului. Cei doi, extrageau piatra dintr-o zona a muntelui Istrita si asa au dat peste comoara.

Din acest moment, se produc atatea evenimente. incat s-ar putea scrie un adevarat Besteller...

Eu (din putinele mele cunostinte) am incercat sa prezint o scurta prezenjtare a istoriei acestui tezaur. Povestea lui nu se opreste aici. Cu toate ca dupa multe intamplari, tezaurul ajunge in proprietatea statului Roman, el nici dupa aceasta data nu-si gaseste linistea...

Daca aveti voi mai multe date, m-as bucura sa le comentam aici...

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 7 Iulie 2011, ora 09:47

Era post-Basescu !

episodul al-2-lea

Proaspatul guvern USL tocmai a redus impozitele pana in pragul desfiintarii lor si acum lucreaza cu spor la absorbtia fondurilor europene ...
UE, numai la auzul acestei intentii, s-a intrunit de urgenta si a decis dublarea fondurilor alocate Romaniei, plus un bonus de 100 miliarde asa ca o mica atentie pentru Romania din simpatie pentru cei doi lideri tineri de la conducerea tarii. Domnul Dragnea de la Teleorman umbla cu manecile suflecate si cu palmele b�t�torite de atata numarat la bani europeni ...
Baronii PDL beneficiaz� de cele mai mari fonduri de c�bd sunt �n opoziție pentru ca USL dorește s� arate schimbarea la faț� a mentalitații politicianului rom�n, cinstea și corectitudinea sa ireproșabil�.
Evident, nes�tuii de la PDL sunt nemultumiți și, sear� de sear�, la B-1 și B-10 TV, �n frunte cu Elena Udrea, transformat� acum �ntr-o Ecaterina Andronescu, tun� și fulger� �mpotriva guvernului corupt și ineficient care duce țara de r�p�, explic�nd aleg�torilor onești ce bine era pe vremea c�nd conduceau tara ei ...
Ecaterina Andronescu e incuiata intr-un birou de la guvern si da bacul dupa programa lui Funeriu. E ingrozit� pentru ca nu poate copia si-i trebuie 3 luni pentru rezolvarea primului subiect la limba rom�n�: Ce este patriotismul și cum ne poate umple el buzunarele ?
Mai are de rezolvat subiecte bizare care-i vor lua inca 6 luni:
- Pedeapsa cu moartea, o soluție pentru politicieni ? E corect sa-i omor�m din scurt sau ar trebui mai �nt�i sa-i chinuim �n piața public� spre desf�tarea pensionarilor si pentru sc�derea dramatic� a ratingului lui Dan Diaconescu ?
- C�ți bani trebuie s� aloc�m zilnic pentru c�inii vagabonzi ? Banii s�-i luam de la gura bolnavilor sau s� venim cu ei de acas�, noi politicienii ?
- C�ți c�ini vagabonzi, pardon comunitari, trebuie s� aiba o localitate cu 1.000 de locuitori:
a) 1.000
b) 10.000
c) 100.000
d) ne doare-n-basc�, nu ne mușc� pe noi !
- Ce salariu ar trebui s� aib� un bugetar USL care nu face nimic ?
a) 1.000 Euro
b) 2.000 euro
c) doar șpaga din care se reține 5,5% pentru s�n�tate și 25% CAS.
- Dar un bugetar moștenit de la PDL ?
a) nimic (pentru ca și-a f�cut suma)
b) totul (pentru c� nu și-a facut treaba și ne-a adus la guvernare)
c) d�-l dracului c� nu ne intereseaz�
d) dac� nu-i convine s� plece prin demisie

O las�m pe d-na Andronescu si pe domnul Marga s� incerce rezolvarea subiectelor, lucru deloc ușor avand in vedere faptul c� de corectarea lucr�rilor se ocup� o comisie �n frunte cu Funeriu, care, imediat dup� alegeri a devenit de genul neutru și a trecut la USL ...

Parlamentarii stau cuminți �n bancile parlamentului cu creionul �n m�n� si conspecteaz� pe caietul cooperatorului ideile principale dezbatute la tribuna.
La sf�rșitul fiecarei zile dau un mic extemporal despre ce s-a �ntamplat �n ziua respectiv�, sunt obligați s� propun� soluții pentru problemele enunțate.
Extemporalele sunt corectate de Gheba.
Soluțiile cele mai bune sunt premiate cu ajutorul unei tombole, cu excursii tematice la fermele de creșterea animalelor și insigne.
Parlamentarii care nu reușesc s� ia 5 sunt batuți cu rigla la palma si la 3 de 5 trebuie s� vina cu mama lor tunsa la parlament.
Numai sunt necesare cartelele electronice, ele sunt inlocuite de cartele de carton, cum erau pe vremuri pentru p�ine (stiti voi care vreme ...) �n care, chestorul acum redenumit vataful parlametului, le trage c�te o dunga atunci cand intra �n sala ...
Votul nu mai este necesar pentru c� toate legile se adopta prin asumare...

PIB-ul ț�rii s-a triplat.
Incas�rile la buget s-au redus de 4 ori.
Cheltuielile bugetare s-au redus de 10 ori.
Liderii de sindicat au murit de oftic� pentru c� au fost concediați de membrii de sindicat c�rora le-a crescut nivelul de trai de 5 ori peste cel al americanilor.
Ambasadorul Americii așteapt� de 6 luni s� fie primit de conducerea bicefala Ponta-Antonescu, pentru a afla cum au ajuns la asemenea performațe economice.

Antonescu nu s-a hot�r�t inc� cum s�-și schimbe numele din Antonescu �n altceva pentru a nu mai fi confundat de ambasadorul american cu Mareșalul.

Problema romilor s-a rezolvat. Madalin Voicu e multumit. El face emisiuni la TV național� pe tema: m�ndria de a fi țigan ! Termenul de rom a fost desființat pentru ca țiganii nu vor s� fie confundați cu rom�nii.
Dup� modelul american, ungurii iși spun atillo-europeni iar țiganii indo-europeni.
Romanilor de la țar� le vine mai greu s� foloseasc� acești termeni �n loc de bozgor �mpiuțit și tigan nenorocit, motiv pentru care, �n toate satele si universitațile din țar� se organizeaz�, cu fonduri europene evident, cursuri serale �n vederea �nsușirii noilor termeni.

Pentru prima oara �n istoria sa, UDMR nu mai este la guvernare. S-a transformat �ntr-o asociație culturala care se ocup� cu dansurile populare și promovarea gulașului ca m�ncare regionala autonom�.
Laslo Tokeș și Corneluș Vadimuț Tudorel și-au dat m�na �n piața din T�rgu Mureș si și-au f�cut, reciproc, seppuku spre deliciul populației rom�np-attilo-europeana infr�țit�.

La Realitate și Antena 3, �n fiecare sear�, Bogdan Chiriac prezint� emisiunea maraton de 6 ore: Ponta și Crinuț = Prop�șire !

Stelian și Dinescu prezint� emisiuni despre Bucureștiul de altadata din perioada Basescu-Boc �n sepia pentru a ne se putea vedea și pentru a nu-și face efectul cravata violet a personajelor istorice.

Mircea Geoan� umbl� imbracat in mov din cap p�na-n picioare. Tot verde.

Marean Vanghelie este rebilitat și numit ministrul prop�șirii.

Lucr�torii de la ADP primesc spor de periculozitate de 1.000 % pentru c�, de dimineaț� p�n� seara, sunt nevoiți sa spele cu leșie made in Romania, suvoaiele de lapte și miere care curg e strazile ai autostrazile ț�rii. Din aceast� cauza se inregistreaza un numar mare de accidente rutiere, mai ales ca benzina si motorina au ajuns sa coste 5 eurocenti (mi-e și rușine sa calculez in lei) și tot cetațenii fojg�ie �ntre munte și mare, nehot�r�ți unde s�-și petreac� cele 7 zile libere pe care la au pe s�pt�m�n� ....
Pe autostr�zi, la intrare, fiecare primește un tichet si, dup� ce iese de pe autostrad�, primeste 1 leu pentru fiecare km parcurs. Acesta este, in premier� mondial�, sistemul de taxare invers�.
Nostalgicii automobiliști iși schimb� amortizoarele și pivoții la mișto, in semn de protest pentru absența gropilor, c�nt�nd: unde e iluziile noastre, care le-am avut ?

P�n� la o nou� �nt�lnire care s-ar putea s� nu mai aiba loc, cump�rați șamponul ROM-CLEAN și sp�lati-v� pe cap !
Nu pe țigani !

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 8 Iulie 2011, ora 15:11

�Doar creierul nicic�nd nu dispereaza,
Desi s-a �nselat de-at�tea ori,
Cu gheare-avide cauta comori.
Iar c�nd gaseste-o r�ma , jubileaza!�

Goethe � Faust

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2011, ora 17:22

Silviu:...........................................................................................................................................................................P�n� la o nou� �nt�lnire care s-ar putea s� nu mai aiba loc, cump�rați șamponul ROM-CLEAN și sp�lati-v� pe cap !
Nu pe țigani !

PAMFL�T, pamflete, s. n. Specie literar� (�n versuri sau �n proz�) cu caracter satiric, �n care scriitorul �nfiereaz� anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realit�ții sociale, tr�s�turi de caracter ale unei persoane etc. � Din fr. pamphlet.
De ce am scris aceasta definitie? Pentru ca am vrut sa incadrez cele doua materialein in acest gen literar. Faptul ca �trasaturile morale�; �conceptiile politice� s.a. nu concorda, m-a oprit! Atunci mi-a venit ideea de a-ti da un sfat: Sa deschizi un topic �Pamflete bolnave� si sa le transferi acolo iar aici sa ramana asa, ca o briza pe care ai vrut-o vijelie! Ai avea invazie de vizitatori pe cand aici multi cunoscand subiectele care sunt dezvoltate, apreciate sau numai citite si neinteresandu-i, nu mai intra! De unde sa stie bietii, ce pierd!?

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2011, ora 17:19

Azi, am sa va spun cateva cuvinte despre
H E M A T I T

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 10 Iulie 2011, ora 17:23

Denumirea acestui cristal vin din greaca: " haima" = sange
Desi cunoscut de pe vremea babilonienilor si vechilor egipteni, hematitul a fost folosit mai rar
ca piatra pretioasa.
Era foarte popular in Evul Mediu, montat pe brose, inele, bratari sau sigilii.
Majoritatea celor ce-l purtau, credeau ca aduce pace si siguranta.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Iulie 2011, ora 17:25

De la: Bursuc, la data 2011-07-10 17:19:22Azi, am sa va spun cateva cuvinte despre
H E M A T I T

chiar sunt curioasa, mie imi impune respect!

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Pagini: << 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PERLE
Mergi la: