back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Perle

Pagini: << 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >> Sari la pagina:

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 10:40

Vazand cum un om se scarpina dupa umar cu mare straduinta, trecatorul il intreba:
- De ce te scarpini tot timpul acolo dupa umar?
- Pentruca numai eu stiu unde ma mananca...

Asa este si in viata: in multe lucruri putem crede, multe lucruri le puntem cunoaste si intelege
DOAR DACA TRECEM PRIN PROPRIA NOASTRA EXPERIENTZA !!
Cineva a spus:
"Mii de pagini si carti nu pot inlocui PROPRIA EXPERIENTA."
Prin extrapolare am putea spune ca ore intregi de teorie nu pot inlocui un minut de practica...
De aceea ar trebui sa nu mai cerem sau sa dam sfaturi nimanui.
Experienta unora nu este valabila altora.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 10:44

De la: Ingrid, la data 2010-09-17 10:35:36
De la: Bursuc, la data 2010-09-17 08:58:34Ingrid,
DeAGOSTINI a realizat mai multe enciclopedii. Eu de exemplu am Enciclopedia Aviatiei. Este ireprosabila. Deci, ii stiu de peste un an iar aceasta colectie (enciclopedie) despre Pietre (semi)pretioase a plecat de la o propunere de-a mea ( )
O astept de un an, desi in materie de carte despre acest subiect nu duc lipsa. Importante sant mostrele naturale (vor fi peste 50 de mostre naturale), plansele spectaculoase dar si multe explicatii despre ele.

Te felicit pentru idee si persuasiune si astept cu interes aparitiile

Du-te la chiosc si cumpar-o deorece a aparut de Miercuri. La inceput toata lumea cumpara cand vede mostra de Ametist, chiar daca dupa aceea nu mai este interesat. (nu sant asa multe exemplare repartizate pe chiosc...)
Bafta si daca o gasesti spune-mi si mie cum ti se pare!

Raporteaza abuz de limbaj
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 11:07

- Bunico, nu mai lua curbele asa de scurt si cu viteza asa mare! O ruga fetita, zguduita de leganatura masinii condusa de bunica ei.
- Stai cuminte acolo in spate si fa ce fac eu: INCHIDE OCHII.

N-ati observat? Uneori orbii conduc pe orbi...

Inchei pentru azi cu o povestire minunata:
Trei tineri morti de beti, mergeau pe trotuar la miezul noptii dupa ce fuseserea la o petrecere.
Din sens opus venea un orb cu bastonul lui batand pe drum si care avea atarnat de gat un felinar.
Unul dintre tineri le zise celorlalti:
- Santem noi beti dar asa ceva n-am mai vazut. Hi,Hi,Hi un orb care poarta un felinar sa vada drumul...
Batranul care orb era dar surd nu, auzind remarca omului, cand ajunse in dreptul lor le spuse:
- Eu stiu drumul iar felinarul nu este pentru mine ci pentru oameni ca voi,
sa ma puteti vedea, altminteri ati intra in mine!

Atat de frumoasa povestire este aceasta incat de multe ori mi-o reamintesc prin drumurile mele.
Tot timpul ma agaseaza ideea de a nu fi si eu
UN ORB CU OCHII LARG DESCHISI.

M-a parasit M_Elody?
Siti ceva de ea?. Sper ca n-am suparat-o.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 11:13

De la: Bursuc, la data 2010-09-17 10:44:22
De la: Ingrid, la data 2010-09-17 10:35:36
De la: Bursuc, la data 2010-09-17 08:58:34Ingrid,
DeAGOSTINI a realizat mai multe enciclopedii. Eu de exemplu am Enciclopedia Aviatiei. Este ireprosabila. Deci, ii stiu de peste un an iar aceasta colectie (enciclopedie) despre Pietre (semi)pretioase a plecat de la o propunere de-a mea ( )
O astept de un an, desi in materie de carte despre acest subiect nu duc lipsa. Importante sant mostrele naturale (vor fi peste 50 de mostre naturale), plansele spectaculoase dar si multe explicatii despre ele.

Te felicit pentru idee si persuasiune si astept cu interes aparitiile

Du-te la chiosc si cumpar-o deorece a aparut de Miercuri. La inceput toata lumea cumpara cand vede mostra de Ametist, chiar daca dupa aceea nu mai este interesat. (nu sant asa multe exemplare repartizate pe chiosc...)
Bafta si daca o gasesti spune-mi si mie cum ti se pare!

Sper sa mi-o cumpere cineva din tara, n-am cum sa-mi exprim parerea deocamdata..
Rodi are treaba, nu te-a parasit...vine si ea cand mai ,,fura'' cate-un moment

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 11:32

De la: Bursuc, la data 2010-09-17 11:07:20-
...................................................................
UN ORB CU OCHII LARG DESCHISI.

M-a parasit M_Elody?

frumoase povete!
M-elody nu stiu unde e ... dar sigur va fi incantata ca ai intrebat de ea ....

Daniela
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 11:34

apropo de perle....bursucule, ai vazut semnatura mea?....

Daniela
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 11:41

De la: daniela_iasi, la data 2010-09-17 11:34:25apropo de perle....bursucule, ai vazut semnatura mea?....

Smaranditzo, eu tot astept sa-mi dai un ok. Il astept degeaba?

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 11:48

De la: Bursuc, la data 2010-09-17 11:41:07
De la: daniela_iasi, la data 2010-09-17 11:34:25apropo de perle....bursucule, ai vazut semnatura mea?....

OK !

Daniela
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 11:50

De la: daniela_iasi, la data 2010-09-17 11:48:31

OK !

Mi-ai luat o piatra dupa inima...
Iti doresc un Weekend minunat. Vorbim Luni.

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 12:12

De la: Bursuc, la data 2010-09-17 11:50:02

OK !

da.!... eu te-am asteptat si pana acum...

Daniela
Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 13:13

De la: Bursuc, la data 2010-09-17 11:07:20-i M-a parasit M_Elody?

Nu am parasit pe nimeni si tu nu m-ai suparat cu nimic.
De citit am citit cam tot ce s-a postat, insa neavand nimic important de spus, am preferat sa nu postez nimic , nu vreau sa mai deranjez pe nimeni.

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 13:18

De la: daniela_iasi, la data 2010-09-17 12:12:42
De la: Bursuc, la data 2010-09-17 11:50:02

OK !

da.!... eu te-am asteptat si pana acum...

m-ai tinut de vorba pana a venit bursuc!.....................sa nu te plictisesti! Gata am plecat,va las

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 13:18

De la: M_Elody, la data 2010-09-17 13:13:59
De la: Bursuc, la data 2010-09-17 11:07:20-i M-a parasit M_Elody?

Nu am parasit pe nimeni si tu nu m-ai suparat cu nimic.
De citit am citit cam tot ce s-a postat, insa neavand nimic important de spus, am preferat sa nu postez nimic , nu vreau sa mai deranjez pe nimeni.
M_elody a fost bun bograciul!

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 13:27

De la: Tramp, la data 2010-09-17 13:18:02

m-ai tinut de vorba pana a venit bursuc!.....................sa nu te plictisesti! Gata am plecat,va las [/quote]
hai, mai !!!!...te-ai tupalat???

Daniela
Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 19:46

De la: Bursuc, la data 2010-09-17 10:40:25
Vazand cum un om se scarpina dupa umar cu mare straduinta, trecatorul il intreba:
- De ce te scarpini tot timpul acolo dupa umar?
- Pentruca numai eu stiu unde ma mananca...

Asa este si in viata: in multe lucruri putem crede, multe lucruri le puntem cunoaste si intelege
DOAR DACA TRECEM PRIN PROPRIA NOASTRA EXPERIENTZA !!
Cineva a spus:
"Mii de pagini si carti nu pot inlocui PROPRIA EXPERIENTA."
Prin extrapolare am putea spune ca ore intregi de teorie nu pot inlocui un minut de practica...
De aceea ar trebui sa nu mai cerem sau sa dam sfaturi nimanui.
Experienta unora nu este valabila altora.

De aceea se si spune: "teoria ca teoria, dar practica ma omoara!"
Cat priveste "ar trebui sa nu mai cerem sfaturi..." eu cred ca nu ar trebui numai in cazul cand se gasesc deja multi amatori "cu experienta in spate", gata oricand sa le dea pe gratis! "Of, si mie mi s-a intamplat asa ceva"! Dar cel caruia i s-a intamplat nu tine seama ca locul, cauza, timpul nu se suprapun, nu sunt identice ci doar efectul. Noi trebuie totusi sa cerem sfaturi pentru ca pot aparea si lucruri pe care nu le-am putut banui a fi existat in momentul nefast. Atunci cand mi se cere mie un sfat nu zic: "poate ar fi bine sa...." ci dupa ce as afla mai multe amanunte as rosti: Daca mi s-ar intampla mie cred ca as proceda... si as spune cum. Astfel ii las posibilitatea sa ramana "el" si nu sa procedeze dupa ceva din mintea mea. Sunt imprejurari pe care, desi primim sfaturi, nu le analizam mai profund ci le respingem cu : I-a uite ce ii trece prin cap! dar mai tarziu ajungem la concluzia ca am gresit ca nu am tinut seama de el. In concluzie, nu putem sa facem un postulat din ideea ca " un sfat totdeauna e bine venit" dar nici din "nu trebuie sa cerem niciodata". Suntem capabili sa analizam mai profund ceea ce ni se ofera ca sfat si sa hotaram in functie de inteligenta de a beneficia sau nu de el.

nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 21:08

2000 i.Hr. - Ia �i m�n�nc� r�d�cina asta .
1000 d.Hr. - R�d�cina asta e p�g�n�, mai bine spune rug�ciunea asta
1850 d.Hr. - Rug�ciunea e supersti�ie, mai bine bea po�iunea asta
1940 d.Hr. - Po�iunea asta e f�cut� din untur� de �arpe, mai bine ia pastila asta.
1985 d.Hr. - Pastila asta nu e eficient�, mai bine ia antibioticul �sta
2000 d.Hr. - Antibioticul e artificial. Ia �i m�n�nc� r�d�cina asta.

Daniela
Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 21:12

De la: Bursuc, la data 2010-09-16 11:15:18As face o abatere de la acest subiect mai ales ca veni vorba despre preoti, predicatori etc..
O tipa tare isteata si draga mie, mi-a aruncat o minge la fileu odata. Era vorba despre un subiect mai aparte si care implica multitudinea de religii si/sau culte precum si crezul multor credinciosi.
Pe scurt era o intrebare retorica... Tatal, Fiul sau Duhul Sfant? Un subiect al naibi de dificil.
Vedem oameni inchinandu-se in fata unei cruci de exemplu ( sau cand trec pe langa vreo biserica )
Vedem oameni, inchinandu-se in fata unor icoane. In fatza Maicii Domnului. Toti se inchina cuiva.
Unii boteaza copii de mici, altii cand sant mai mari si devin constienti de actul botezului. Unii cred in Fiul Domnului iar altii doar in "Duhul Sfant" Unii cred in mai multi zei (Shiva, Kali, etc...) altii, doar in unul (fie el Iisus, Budha sau Mahomed...)
Greu de comentat. Greu de explicat
(de exemplu as intreba -asa de curiozitate- oare domnul nostru Iisus, ce gandeste cand ne vede ca adoram CRUCEA pe care el s-a jertfit pentru pacatele noastre si pe care - suferind cumplit- si-a dat duhul...????

Privesc lucrurile acestea doar ca un simplu observator:
Cum priveste lumea aceasta a oamenilor inchinatori la atatea si atatea forme si idei de inchinaciune, Marele Ziditor al Universului si al tuturor lumilor vazute si nevazute, omniprezent, omipotent si etern?

Nu cumva observa ca noi, oamenii, apreciem mai mult "intermediarii" decat pe EL INSUSI ?
Cred ca uneori, uitam de fapt ca putem fi in PREZENTZA LUI fara ajutorul nimanui...
El este IN TOT si IN TOATE. Nu trebuie cautat nicaieri si nu trebuiesc inventate nici religii, nici secte. ( care de cele mai multe ori ne-au intunecat mintile mai mult decat ne-au luminat. Ne-au intors pe unii impotriva altora. Ne-au dezbinat si nu unit.)
Asa ca, parandu-mi rau ca nu pot raspunde concret la acel subiect, ma limitez la a ramane un simplu observator. Pur si simplu nu pot da nici explicatii, nici comentarii dar mi-am adus aminte ca ceva mai inainte vi l-am prezentat pe Kabir. Cum zicea el? "Imi vine sa rad cand aud ca pestelui in apa ii este sete"
Dragostea Lui ne este arealul in care tarim. Apa pestelui...
Unde cautam noi dragostea Lui? Apeland la cine?
Sa fiu scuzat ca m-am abatut putin de la subiectul propus dar cred ca are totusi o legatura: Nu este tot o PREFACATORIE faptul ca respectam doar datini, ordine si reguli stabilite de "intermediari"?

Dumnezeu sa ma ierte pe mine - pacatosul- daca prin ceea ce am scris am gresit fie prin neindemanare fie prin ignoranta.

Nu voi tine seama de ordinea paragrafelor ci imi voi expune gandurile asa cum vin ele pentru ca daca stau sa le asez intr-o ordine mai elaborata, as pierde multe lucruri pe drumul "scrierii".
Eu am ajuns la concluzia ca cei mai multi credinciosi de fapt sunt niste ignoranti. Cum sa te tarasti, intr-o zi de mare sarbatoare, in genunchi inconjurand de trei ori lacasul de cult? Cine vrea sa faca acest exercitiu sa fie atent la toate gandurile care ii trec prin cap: "m-o fi filmat si pe mine?"; "de la care Tv. sunt aceia si cand ma vad?"; "De ce naiba m-am prins in turma asta cand stiu cat ma dor genunchii?" etc. Cum sa te tarasti si in acelasi timp sa spui rugaciuni in gand? Incercati sa spuneti rugaciunea "Tatal nostr" si o sa descoperiti ca mai tot timpul pe langa rugaciune mai vagabondeaza si alte ganduri care pun la punct lucruri nefacute in timpul zilei; calcule daca iti ajung banii pana la data cand vei primi altii, etc. Daca in adevar lumea ar fi cu adevarat credincioasa, ar sti de "Cele zece porunci" ca nu trebuie calcate nici daca sfaraie sufletul pentru frumusetea vecinei..., nici ca iti vine in minte la noapte sa intri in harbuzaria vecinului si sa-i furi recolta, nici sa injuri toata ziua postasul care a uitat sa-ti aduca pensia; dar nici sa iesi la drumul mare si sa ucizi un om pentru ca acesta odata in tinerete te-a facut de ras in fata iubitei. as continua pana la cekle zece dar... Noi ne nastem cu acel Dumnezeu care e viata, e suflul din noi precum si cu moartea care e adormita de Dumnezeu. Pentru ca pe parcurs nu ne ingrijim de o viata cumpatata, ca trecem in fuga strada, deranjam moarte si in functie de cat de tare s-a suparat s-ar putea numai sa ne ameninte sau chiar sa ne condamne definitiv fara drept de a o indupleca.
Daca omul nu a putut sa-si explice unele fenomene care i-au influentat viata, i-au insuflat teama de ceva pe care nu l-a putut stapani, si-a imaginat ca este cineva mai puternic decat el si ca ar fi bine sa-i aduca osanale pentru a se simti protejat. Mai e si o frica ancestrala cu care ne nastem: frica de necunoscut cu intrebarile care au condus la imaginatia ca exista "Dincolo"! Un dincolo impartit in doua compartimente bine definite: raiul si iadul! De aici au inceput cele mai neghioabe propuneri de a imparti pacatele: unele pentru care trebuie sa zici mai multe rugaciuni, altele care, pentru a fi iertate trebuie sa mai platesti pe cineva care sa se roage pentru tine... Asa au aparut cei necesari a se ingriji de sufletele noastre adica popii! Cum poate un om sanatos sa creada ca un popa, indiferent cat il platesti se va ruga pentru tine? Nu e mai bine ca tu insuti sa te rogi direct la cel care vrei sa te ierte? Si ce institutie dumnezeeasca tine evidenta lor? Daca fiecare din noi am umbla cu un pix si un carnet pentru a nota pacatele de peste zi (care sunt cu gandul, cu cuvantul si cu falte), numai dupa doua ceasuri l-ar umple pentru ca nevoile firesti de trai de peste zi pun atatea probleme la care trebuie sa gasesti raspunsuri incat e imposibil ca raspunsurile sa nu prinda si pacate. La mine sunt o groaza de zile cand nu ai voie nici sa maturi frunzele copacilor cazute peste noapte din cauza unei furtuni, ca-i pacat. Nu tai un brat de lemne, nu intinzi rufele care nu se uscasera indeajuns si tot felul de alte maruntisuri. Am intrebat pe o habotnica de unde stie care sunt pacate si care nu si mi-a raspuns ca asa se"zice".
Daca Dumnezeu Tatal nu a fost de-ajuns pentru ca nu s-a mai aratat nici pe nori si nici in flacari a trebuit inventat unul pamantean. Dar cum sa-l faci ca sa se deosebeasca de noi prin har? Alegem o tanara care trebuia batuta cu pietre ca nu si-a pastrat fecioria, ii cautam un batranel pe care sa-l imbrobodim ca a fost cautata de un duh precum ii prorocise ingerul Gabriel pe care nu-l vazuse nimeni pentru ca venea numai in somn si Dumnezeul-om e gata. Ca nu se stie pe unde a umblat departe de familie ani in sir nu se stie ci doar faptul ca atunci cand s-a reintors nici mama-sa nu l-a recunoscut ca a trebuit sa o convinga altii. Bine, l-am acceptat, Dumnezeul Mare l-a pedepsit ca a vrut sa-i ia locul si atunci i s-a inscenat moartea. Lesinat pe cruce (intepat cu o sulita sa vada daca mai e in viata si s-au convins pentru ca i s-a scurs sange din rana), l-au coborat, l-au infasurat, copii din Ioan 19,20/39: "Nicodim care la inceput se dusese la Isus, noaptea a venit si el si a adus o amestecatura de aproape 100l de smirna si de aloe. (Deci se cunosteau binefacerile aloei).40/ Au luat deci trupul lui Isus si l-au infasurat in fasii de panza de in cu miresme..." Dar sa vedem si cum s-a inaltat: Luca 24/50. El (Isus) i-a dus afara pana spre Betania. Si-a ridicat mainile si i-a binecuvantat. Pe cand ii binecuvanta, s-a despartit de ei si a fost inaltat la cer. Pe atunci cat de sus era cerul ca un om sa se inalte si sa traiasca totusi suficient pana ajunge la Dumnezeu "Tatal"? Ce s-a mai intamplat cand l-a gasit nu se stie: l-o fi pastrat om, l-o fi preschimbat in altceva?... Daca Isus ramanea mort si ni se spunea ca sufletul lui s-a inaltat la cer era o chestie! Era dar nu se putea apoi spune ca sta la dreapta Tatalui!
Cat privesc religiile sunt in functie de imaginatia fiecarui popor din tinuturi departate unele de altele. La un moment dat grecii, romanii si alte popoare si-au facut zei care au disparut pentru ca nu erau pe placul celor care le aduceau jertfe. Acum religia crestina indiferent ca e catolica, ortodoxa, ca sunt secte, trebuie sa tina cu dintii de hristos pentru ca altfel vom fi asimilati de musulmani.
Cat priveste capitolul cu popii catolici pedofili e vina numai a papalitatii care intrezicerea casatoriei lor. Daca acestia ar avea pereche in vazul lumii, s-ar integra in viata sociala si cazurile ar fi izolate precum se intampla si cu preoti ortodocsi. La sfarsit o sa scriu doar ca oamenii nu sunt credinciosi ca il iubesc pe Dumnezeu indiferent cat de mare e si din cate persoane e compus (conform "cartilor sfinte" ci de frica, si mai ales de a obtine ceva: pe care intrebi : De ce te rogi la... sa zic Sf. Paraschieva? "Pentru sanatate, pentru ca fata mea sa aiba noroc...' etc. Nimeni nu e constient ca trebuie doar sa spuna:"MUltuimesc pentru ca exisT!" fara sa ii fie frica de ce va fi dincolo de unde inca nu s-a intors nimeni.

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 21:42

De la: daniela_iasi, la data 2010-09-17 21:08:202000 i.Hr. - Ia �i m�n�nc� r�d�cina asta .
1940 d.Hr. - Po�iunea asta e f�cut� din untur� de �arpe, mai bine ia pastila asta.

Exceptional!

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 18:08

O tanara s-a dus la mama ei spunindu-i de despre viata ei si despre cat de greu ii este. Nu stia cum sa mearga mai departe si se hotarase sa renunte. Parea ca de indata ce o problema se rezolva, aparea alta.
Mama ei o lua la bucatarie. Umplu 3 vase cu apa si le puse pe fiecare la foc mare.
In primul vas a pus morcovi, in al 2-lea a pus oua si in al 3-lea a pus cafea.
In aprox 20 minute ea a stins focul peste tot.
A scos afara morcovii si i-a pus intr-un bol.
A scos ouale si le-a pus intr-un bol.
Apoi a pus si cafeaua intr-un bol
Intorcandu-se catre fiica ei, ea a intrebat: "Spune-mi, ce vezi ?"
"Morcovi, oua, cafea" spuse ea.
Mama ei a impins-o mai aproape, rugand-o sa atinga morcovii.
Ea i-a atins, observand ca sint moi.
Apoi, mama a rugat-o sa ia un ou si sa-l sparga. Dupa ce a inlaturat coaja, ea observa oul fiert tare.
In cele din urma, mama o ruga sa ia o gura de cafea. Fiica zimbea, in timp ce gusta aroma bogata a cafelei.
Apoi, fiica intreba: "Ce inseamna asta, mama?"
Mama ii explica ca fiecare din aceste alimente a suportat aceeasi adversitate: apa fiarta.
Fiecare a reactionat diferit. Morcovul a fost la inceput tare, dur si neiduplecat. Totusi, in apa fiarta el s-a inmuiat si a devenit slab. Oul a fost fragil. Coaja lui subtire proteja lichidul interior, dar, dupa ce a stat in apa fiarta, interiorul sau s-a intarit. Boabele de cafea au fost unice, remarcabile. Dupa ce au stat in apa fiarta, ele au schimbat apa.
"Cine esti tu ?" isi intreba ea fiica. "Cind greutatile bat la usa ta, cum raspunzi ? Esti ca un morcov, ca un ou, sau ca o ceasca de cafea ?"

Gindeste-te la urmatoarele: Cine sint eu? Sint eu precum morcovul care pare tare, dar care prin durere si greutate se moleseste, devenind moale si pierzand puterea ? Sint precum oul care porneste cu o inima maleabila, dar care se schimba la caldura ? Am avut un spirit fluid, dar dupa o moarte, dupa o greutate sau dupa alte incercari, am iesit intarit si puternic, teapan ? Arata coaja mea la fel, fiind inauntru mai inversunat si mai incapatinat, cu spirit teapan si inima tare ? Sau sint precum boabele de cafea ? Ele practic schimba apa fierbinte, circumstanta care aduce durere.
Cind apa devine fierbinte, se parfumeaza . Daca esti precum boabele de cafea, atunci cind lucrurile merg cel mai rau, tu le faci bune si schimbi situatia din jurul tau. Cind clipa este cea mai intunecata si cind incercarile sint cele mai grele, tu oare urci la un alt nivel ? Cum gestionezi adversitatile ?

Esti un morcov, un ou, sau un bob de cafea ?

Sa ai destula fericire, care sa te faca dulce, destule incercari, care sa te faca puternic, destule suparari, care sa te pastreze uman, si destula speranta, care sa te faca fericit.

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 00:21

Este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 04:03

De la: DanubianKnight, la data 2010-09-20 00:21:42Este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania.

Perle.....

originala ...nu-mi plac copiile .
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 04:14

De la: daniela_iasi, la data 2010-09-17 21:08:202000 i.Hr. - Ia �i m�n�nc� r�d�cina asta .

Eu am trecut si de faza din 2000.......

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 08:28

2012e.n.-ne tratam cu meteoriti!simplu si eficient!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 08:29

De la: nastasemihail, la data 2010-09-20 04:14:39

Acum esti pe nulul din 2010

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 08:48

De la: Tramp, la data 2010-09-20 08:29:43
De la: nastasemihail, la data 2010-09-20 04:14:39

Acum esti pe nulul din 2010

Tu ai ramas pe faza?

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 09:48

dor_de_dor,
AI pomenit in comentariul tau despre "frica" (ancestrala sau nu). Ai mare dreptate. Frica, Teama cred ca sant doua notiuni cu care dogma religioasa si-a educat enoriasii. Cu cat erau mai speriati si infricosati, credincioasii puteau fi "controlati" sau "stapaniti" (vezi cruciadele, inchizitia, conchista etc)
In Noul Testament (epistola catre Corinteni ) -daca ne este ingaduit comentariu- ni se da o definitie aproape perfecta a "dragostei".
Acolo unde este dragoste, nu poate fi teama, frica, deoarece Tatal este iertator si indelung rabdataor.
Daca luam in considerare Vechiul Testament ( mai ales daca tinem cont de Legile date catre Moise de insusi Tatal) am putea crede ca Dumnezeul evreilor a fost unul tare rau si care putea inspira teama, frica. Lucrurile nu stau asa, deoarece poprul evreu - la acea vreme- era tare indaratnic, credea in mai multi zei, iar viata lor era de-a dreptul haotica. (mancau total nesanatos, nu se ingrijau
(mai ales curatenia trupului lasa de dorit). Din cauza temperaturilor mari si a necurateniei, taierea preputului la barbati (taierea in prejur, cum se spune) a devenit o necesitate vitala.
Masurile trebuiau sa fie dure si implicit impopulare. Asta nu inseamana ca masurile luate precum si aplicarea Legilor ( cele zece porunci) reprezenta un "rau" care sa induca teama.
Ulterior, Biserca a devenit si mijloc de represiune. Ea a indus teama si frica fata de Dumnezeu.
Pe buna dreptate se spune ca numai acolo unde este necunoastere (ignorantza) apare TEMA.
Cum bine ai scris tu: frica de necunoscut.
Daca L-ai cunoscut pe Tatal si traiesti corect, frica nu mai are loc in sufletul tau.

Ai avut o fraza deosebita referitoare la multumire. Multumirea ca existam.
Cineva spunea asa:
"Multumescu-ti Tie, Doamne! ca imi arati minunea de a vedea soarele rasarind in fiecare dimineata.
Iti multumesc Tata Ceresc pentru bucatele pe care le am in fata mea zi de zi.
Multumesc, Doamne! ca mi-ai mai dat o zi sa traiesc in aceasta fermecatoare NATURA.
Multe si mari sant minunile Tale, Doamne!
Pentru toate Tie iti multumesc!"

Toate aceste minuni ce ni se-arata in fiecare zi, n-au nevoie de intermediari.
Sant pur si simplu rodul relatiei DIRECTE cu Tatal Ceresc.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 10:00

M_Elody,

Nu te mai vazusem pe aici si intrasem la fel de fel de banuieli...
M-am bucurat mult cand ti-am citit istorioara. Intr-adevar, grea intrebare si raspunsul vine tot asa de greu.
Cum gestionam adversitatile?
Oare le vom putea gestiona fara rabdare, incredere, compasiune, iertare si mai ales corecta intelegere?
Ar trebui din cand in cand sa ne aducem aminte de morcovul, oul sau cafeaua bauta dimineata din povestea ta.
Inainte de a "vedea paiul din ochiul vecinului" n-ar fi mai bine sa ne cercetam propriul ochi?
Cati dintre noi se "autogestioneza". Controlul de sine! Cineva spunea foarte frumos:
"Inainte de avedea pe cealalti, FI PROPRIUL TAU SPECTATOR"
Asa cred ca vom reusi sa gestionan toate adversitatile. (mai ales ca noi insine le si creeam)
Sa ai o zi minunata!

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 10:29

De la: Bursuc, la data 2010-09-20 09:48:46dor_de_dor,
AI pomenit in comentariul tau despre "frica" (ancestrala sau nu). Ai mare dreptate. Frica, Teama cred ca sant doua notiuni cu care dogma religioasa si-a educat enoriasii. Cu cat erau mai speriati si infricosati, credincioasii puteau fi "controlati" sau "stapaniti" (vezi cruciadele, inchizitia, conchista etc)
In Noul Testament (epistola catre Corinteni ) -daca ne este ingaduit comentariu- ni se da o definitie aproape perfecta a "dragostei".
Acolo unde este dragoste, nu poate fi teama, frica, deoarece Tatal este iertator si indelung rabdataor.
Daca luam in considerare Vechiul Testament ( mai ales daca tinem cont de Legile date catre Moise de insusi Tatal) am putea crede ca Dumnezeul evreilor a fost unul tare rau si care putea inspira teama, frica. Lucrurile nu stau asa, deoarece poprul evreu - la acea vreme- era tare indaratnic, credea in mai multi zei, iar viata lor era de-a dreptul haotica. (mancau total nesanatos, nu se ingrijau
(mai ales curatenia trupului lasa de dorit). Din cauza temperaturilor mari si a necurateniei, taierea preputului la barbati (taierea in prejur, cum se spune) a devenit o necesitate vitala.
Masurile trebuiau sa fie dure si implicit impopulare. Asta nu inseamana ca masurile luate precum si aplicarea Legilor ( cele zece porunci) reprezenta un "rau" care sa induca teama.
Ulterior, Biserca a devenit si mijloc de represiune. Ea a indus teama si frica fata de Dumnezeu.
Pe buna dreptate se spune ca numai acolo unde este necunoastere (ignorantza) apare TEMA.
Cum bine ai scris tu: frica de necunoscut.
Daca L-ai cunoscut pe Tatal si traiesti corect, frica nu mai are loc in sufletul tau.

Ai avut o fraza deosebita referitoare la multumire. Multumirea ca existam.
Cineva spunea asa:
"Multumescu-ti Tie, Doamne! ca imi arati minunea de a vedea soarele rasarind in fiecare dimineata.
Iti multumesc Tata Ceresc pentru bucatele pe care le am in fata mea zi de zi.
Multumesc, Doamne! ca mi-ai mai dat o zi sa traiesc in aceasta fermecatoare NATURA.
Multe si mari sant minunile Tale, Doamne!
Pentru toate Tie iti multumesc!"

Toate aceste minuni ce ni se-arata in fiecare zi, n-au nevoie de intermediari.
Sant pur si simplu rodul relatiei DIRECTE cu Tatal Ceresc.

Cele zece porunci sunt respectate in mare parte de multa lume care nici nu au auzit de ele ci mai degraba ca ii apara de Legile Statului si nu ajung prin tribunale; ba chiar pentru ca au o conduita sanatoasa in societate. Deci sunt bune si ne ferim a le incalca. Cat priveste grija lui Dumnezeu pentru curatirea reala a trupului, tine putin si de prea multe griji pe care si Le-a asumat. Dar de la evrei pana la toate popoarele care cred in Dumnezeu-Tatal s-au folosit multe argumente ( pe care, in parte le-ai mentionat si tu), insa nu cu forta se crestineaza ci cu intelegerea ca exista o forta suprema dupa care trebuie sa ne ghidam atunci cand gandurile ne indeamna spre actiuni nesociale. Nu teama de pedeapsa ne calauzeste ci doar faptul ca nu percepem exact ce se va intampla cu sufletele noastre cand ne vor parasi. A crede ca se duc in rai sau iad este tot o afacere indiferent cui i-a trecut mai intai prin cap ca ar exista asa ceva dupa moarte. Nu tanjesc sa ma calc pe picioare in raiul deja aglomerat ai celor care sunt "credinciosi" si l-au slavit ca la carte pe Dumnezeu dar nici nu vreau sa ma trezesc intr-un butoi cu smoala ci vreau ca sufletul meu sa se stinga odata cu ultima respiratie. Si eu am o relatie directa cu Dumnezeul meu care ma lasa sa scriu prostii pe forum chiar de luni dimineata, dar asta nu inseamna ca nu i-am multumit ca am mai trecut o noapte spre vesnicie. Pe El il iubesc cu toata puterea mea dar nu Il vad ca pe Cel descris in "Cartile sfinte" ci ca pe un oranduitor de ganduri benefice atat pentru mine cat si pentru El. Am repetat ca niciodata nu apelez la El pentru a cere ci doar pentru a-i multumi iar in clipele grele prin care am trecut si inca mai trec nu-mi vine in minte sa-i cer ajutorul ci caut singura solutii care, in cazul ca nu sunt bune cele alese sa nu-L injur ca nu mi-a aratat calea corecta!

O sa povestesc pe scurt o intamplare reala: Acum cateva luni in urma am codus la cimitir (toata gloata satului) pe un om care a murit intr-un accident. Era in floarea varstei si nimeni nu se astepta sa moara asa pe nepusa masa. Vaduva nu l-a plans si toti am crezut ca are inima impietrita de grozavia care i s-a intamplat. Dupa alte luni de la parastasul de patruzeci de zile, tot timpul am vazut-o cu fata tumefiata de atata plans. Intr-o zi a venit la mine sa rezolvam o problema care ne interesa pe amandoua. Era la fel de "plansa'! Am intrebat-o de ce nu si-a aratat regretul si la inmormantare. Mi-a raspuns clar: Nu am avut de ce sa-l regret pentru ca a fost un om rau! "Acum il plangi pentru ca rau cu rau dar mai rau fara rau?" Nu, acum plang pentru ca nenorocitul a cheltuit luna de luna banii pe care trebuia sa plateasca ratele la Banca si mi-a venit o somatie...

Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 12:13

g_alina,

Apropos de intamplarea postata:
Crezi ca realitatea i-a fost descoperita femeii acelea doar dupa moartea sotului ei? Realitatea traise cu ea in casa. Omul nu se schimbase. Ea a avut nevoie de schimbare pentru a intelege cat a gresit stand cu un asemenea om zi de zi.
Eu zic ca ea ar trebui sa se planga pe ea insasi si nu rautatea acelui om.
Compromisul aduce dupa el alt compromis si ajungem pana la urma sa ne complacem in compromis.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 12:47

M_Elody,
Pentru ca ai dus vorba despre gestionarea adversitatilor:

Furia, lacomia, egoismul, gelozia si mai ales sexualitatea sant elemente principale in aparitia adversitatilor. Toate acestea si inca multe altele ne azvarle in toate directiile, ca si cum ar fi niste forte inconstiente. Daca nu reusim sa ne controlam propriile porniri, vom cauta vesnic vinovati.
Sa dam doar un exemplu: SEXUALITATEA.
Nu observati ca aproape totul se invarte in jurul sexualitatii?
Incerc sa va prezint doua povestiri cu referire la acest subiect:

1) O maicutza intoarsa dupa niste cumparaturi, i se destainui Maici starete:
- Te rog nu ma alunga... pedepseste-ma dar nu ma alunga... n-am unde sa ma duc! Am pacatuit macutza mea! Era un cioban atat de frumos... N-am rezistat ispitei si am facut sex!
Maica staretza nu-i raspunse dar se apuca sa-si stranga putinele sale lucruri.
- Nu zici nimic Maica? Ce faci?
- Nu mai zic nimic! M-am saturat sa aud zi de zi de sex, sex si numai sex.
Acum merg si eu sa fac sex!

Daca reprimam sexul nu rezolvam nimic deoarece mintea va fugi si mai rau dupa sex.
Ne va ocupa o mare parte din timpul nostru.

2) In metrou, o tipa simtzii la spate un tanar cam "excitat"
- Sa sti ca esti vulgar!!!
- Dar n-am mfacut nimic rau... Insa inteleg de ce esti iritata. Sa sti ca nu este vina mea! Azi am luat salariul si patronul mi-a dat banii sub forma de fisicuri de monede. De aceea am buzunarul atat de umflat. Vazi cum iti aluneca mintea?
- Asculta dragutule! ii fi primit tu fisicuri de monezi dar nu-mi spune tu mie ca in tot timpul cat te-ai frecat de mine, patronul tau a hotarat si o "marire de salariu"...

Pagini: << 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PERLE
Mergi la: