back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Perle

Pagini: << 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 14:38

De la: g_alina, la data 2010-09-15 14:35:08
De la: Tramp, la data 2010-09-15 14:02:10
De la: g_alina, la data 2010-09-15 13:59:20
De la: Tramp, la data 2010-09-15 13:55:43
De la: Silviu, la data 2010-09-15 12:40:36Toti iti vor binele ...
Nu-i lasa sa ti-l ia !

sa moara capra vecinului!

Undeva, cred ca lipseste o pereche de ghilimele!!!

Capra nu se tine intre ghilimele!
Se lasa libera la pascut............
Democratie fiind , cred ca, nici iarba nu mai creste!

In materie de capre stiu cum se cresc, am si eu cateva deci nu la ele m-am referit cand am vorbit de ghilimele!
Nu din cauza democratiei nu mai creste iarba ci "din cauze divine"!

Dupa ce am asteptat 10 minute pentru a se posta, iata, constat ca mi-a facut o surpriza (calculatorul? programul 9am?), dar s-a postat de mai multe ori. Asta nu inseamna a am vrut sa intaresc cele scrise!

Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 08:59

De la: Tramp, la data 2010-09-15 13:55:43
De la: Silviu, la data 2010-09-15 12:40:36Toti iti vor binele ...
Nu-i lasa sa ti-l ia !

sa moara capra vecinului!

C'asa-i romanu'
www.youtube.com/watch?v=XMtj-cqje2I

Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 09:17

As incepe ziua cu o tema demna de a fi comentata. Iata intamplarea:

Un predicator in fatza unei Adunari:
- Frati si surori! Subiectul predicii de astazi este . Spuneti-mi, dragii mei, cati dintre voi ati citit Matei, Cap. 69?
Aproape toti din biserica ridicara mana...
- Acum sant convins ca am ales bine aceasta tema, pentruca un asemenea capitol nu exista in Evanghelia dupa Matei...

Nimeni nu va accepta ca este ignorant si ca nu ar cunoaste un anumit lucru.
Toti pretindem ca stim si ne pricepem cam la toate, dam sfaturi chiar daca noi insine nu ne descurcam intr-o o anume problema! Si daca nu dam o solutie, ne prefacem ca "am sti" despre ce este vorba dar "nu vrem sa spunem"..
Asa apare PREFACATORIA.

Ati putea comenta sau da cateva exemple prin care MINCIUNA si PREFACATORIA,
au ingreunat viatza cuiva?

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 09:23

Buna dimineata George!

...minciuna si prefacatoria au intrat atat de adanc in maniera de viata actuala, incat o persoana sincera si care vorbeste franc este de-a dreptul excentrica.
Scuze ca am raspuns pe langa intrebare, acum sunt in graba, dar ma gandesc!

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 09:43

De la: Ingrid, la data 2010-09-16 09:23:14Buna dimineata George!

...minciuna si prefacatoria au intrat atat de adanc in maniera de viata actuala, incat o persoana sincera si care vorbeste franc este de-a dreptul excentrica.

da !

Daniela
Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 09:58

De la: Bursuc, la data 2010-09-16 09:17:16As incepe ziua cu o tema demna de a fi comentata. Iata intamplarea:

Un predicator in fatza unei Adunari:
- Frati si surori! Subiectul predicii de astazi este . Spuneti-mi, dragii mei, cati dintre voi ati citit Matei, Cap. 69?
Aproape toti din biserica ridicara mana...
- Acum sant convins ca am ales bine aceasta tema, pentruca un asemenea capitol nu exista in Evanghelia dupa Matei...

Nimeni nu va accepta ca este ignorant si ca nu ar cunoaste un anumit lucru.
Toti pretindem ca stim si ne pricepem cam la toate, dam sfaturi chiar daca noi insine nu ne descurcam intr-o o anume problema! Si daca nu dam o solutie, ne prefacem ca "am sti" despre ce este vorba dar "nu vrem sa spunem"..
Asa apare PREFACATORIA.

Ati putea comenta sau da cateva exemple prin care MINCIUNA si PREFACATORIA,
au ingreunat viatza cuiva?

Buna-dimineata George! Vreau sa scriu ca omul are atatea calitati si defecte incorporate in sufletul sau ca acestea, fiind multe, sunt inghesuite si uneori adevarul lasa umbre peste minciuna, ignoranta acopera mai bine de o treime stiinta, indoiala lasa urme vagi pe siguranta... Revin la subiect: Enoriasii intrebati despre capitolul... din Matei, nu au vrut sa fie mincinosi ci doar ca ei citind tot ce a scris Matei, erau siguri ca au citit si acel capitol. Vedeti, vina e a predicatorului ca ii pune pe enoriasi sa memoreze titlurile capitolelor, numerele de ordine... "Cel ce cere prea mult, va obtine mult mai putin si va fi vesnic un nemultumit decat cel ce este modest si se multumeste sa obtina chiar de la inceput putin."
In ceea ce priveste prefacatoria, e doar o stare tranzitorie cand un invinuit e prins "cu mata in sac" si atunci, pe loc e nevoie de putina uimire, de o privire intrebatoare... Nu poti fi prefacut intr-o proportie care sa-ti schimbe personalitatea, originea launtrica pentru ca nu te vei mai recunoaste pe tine insuti si mai sunt si atatea alte motive care te deturneaza de la starea de prefacut la cea de mila de ex., sau chiar, sa zicem la cea de mincinos! Minciuna e uneori necesara pentru a da timp unei imprejurari sa-si piarda din intensitate dar se revine de cele mai multe ori la adevar cand iti dai seama ca nu mai explodeaza ura in sufletul celui mintit ci ca o ia ca pe o situatie din trecut care intre timp s-a reparat printr iertare sau prin disparitia efectului.

Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 10:03

De la: daniela_iasi, la data 2010-09-16 09:43:47

da !

Un bebelus nou venit pe lume era foarte linistit. Nu plangea, nu striga, nu vorbea. Parintii lui devenisera ingrijorati, crezand ca copilul lor nu va vorbi nicio data...
Intr-o seara, la cina, copilul care acum avea deja 6 ani, a zis doar atat:
- Nu este destula sare!
Parintii in culmea bucuriei afland fca copilul lor nu este mut l-au intrebat:
- Cum se face ca pana acum n-ai rostit nici un cuvant?
- Pentru ce sa o fac? Pana acum totul era in ordine...

Daniela, prin interventia ta sa inteleg ca ceva nu este in ordine? Prea ai tacut pana acum...

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 10:21

De la: Bursuc, la data 2010-09-16 10:03:28
De la: daniela_iasi, la data 2010-09-16 09:43:47

da !

Un bebelus nou venit pe lume era foarte linistit. Nu plangea, nu striga, nu vorbea. Parintii lui devenisera ingrijorati, crezand ca copilul lor nu va vorbi nicio data...
Intr-o seara, la cina, copilul care acum avea deja 6 ani, a zis doar atat:
- Nu este destula sare!
Parintii in culmea bucuriei afland fca copilul lor nu este mut l-au intrebat:
- Cum se face ca pana acum n-ai rostit nici un cuvant?
- Pentru ce sa o fac? Pana acum totul era in ordine...

Cred ca avea patru ani si-l chema Lucian. Lucian Blaga.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 10:25

g-alina,

Se pare ca am citit un raspuns venit din partea unui fin cunoscator al comportamentului uman.
Capitolul din Matei 69 nu exista. Probabil ca unii dintre ei, citisera aceasta Evanghelie si nici nu si-au dat seama ca de fapt acest capitol nu exista. Mai mult, unii dintre credinciosi, vazand cata lume ridica mana, au ridicat-o si ei pentru a nu se lasa mai prejos. Tot prefacatorie este. de ce trebuie sa aratam tot timpul ca santem in "acord" cu ceva?
Remarca ta privind Predicatorul este foarte pertinenta. Preotii, predicatorii, moralistii au otravit de multe ori inima oamenilor. N-am vrut sa comentez eroarea Predicatorului ci comportamentul "de haita" in care uneori colectivitatile se complac. Tot prefecatorie se numeste. Se zice: "Am vrut sa fiu in rand cu toata lumea"... sau: "N-am vrut sa fac nota discordanta..." este tot o incercare de omitere sau substituire a adevarul si de a recunoaste ca in fapt nu prea stiam despre ce este vorba. Nu este si aceasta o PREFACATORIE?
Raspunsul tau cu observatiile postate este foarte concret si iti multumesc pentru acest lucru.

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 10:35

De la: Bursuc, la data 2010-09-16 10:25:12g-alina,

Se pare ca am citit un raspuns venit din partea unui fin cunoscator al comportamentului uman.
Capitolul din Matei 69 nu exista. Probabil ca unii dintre ei, citisera aceasta Evanghelie si nici nu si-au dat seama ca de fapt acest capitol nu exista. Mai mult, unii dintre credinciosi, vazand cata lume ridica mana, au ridicat-o si ei pentru a nu se lasa mai prejos. Tot prefacatorie este. de ce trebuie sa aratam tot timpul ca santem in "acord" cu ceva?
Remarca ta privind Predicatorul este foarte pertinenta. Preotii, predicatorii, moralistii au otravit de multe ori inima oamenilor. N-am vrut sa comentez eroarea Predicatorului ci comportamentul "de haita" in care uneori colectivitatile se complac. Tot prefecatorie se numeste. Se zice: "Am vrut sa fiu in rand cu toata lumea"... sau: "N-am vrut sa fac nota discordanta..." este tot o incercare de omitere sau substituire a adevarul si de a recunoaste ca in fapt nu prea stiam despre ce este vorba. Nu este si aceasta o PREFACATORIE?
Raspunsul tau cu observatiile postate este foarte concret si iti multumesc pentru acest lucru.

Eu as fi inclinata sa mizez mai mult pe prima varianta. Nu neaparat , cei ce au ridicat mana au fost si prefacuti sau mincinosi, ci mai degraba neatenti. Ei stiind ca au citit toata Biblia si implicit toata Evanghelia respectiva, au fost convinsi ca au citit si acel capitol. Nu s-au gandit nici o clipa ca predicatorul le intinde vre-o cursa sau ii supune la vre-un test. Nu asta e menirea lui.

In general, cand apelezi la smecherii pentru a testa si afla adevarul, asteapta-te si la surprize!

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 10:57

George, eu copii mai tot timpul comentariul celui caruia vreau sa-i raspund pentru a nu omite ceva care ar fi meritat sa fie "despicat" la obiect! Eu as accepta si alta parte a constiintei omului: Uitarea! Prin aceasta nu iti combat nici un argument ci mai degraba vreau sa le completez. Imagineaza-ti ca unii din cei adunati la predica, in momentul cand au fost intrebati au stat la indoiala: dar daca am citit si am uitat nr. de ordine al capitolului? Fiind majoritatea "cititori de biblie" ca altfel ar fi gasit mai lesne alte treburi curente, nu au facut altceva decat sa incline ca nu puteau sa omita si acel capitol. Este adevarat si ca uneori simtim nevoia sa existam intr-o turma pentru ca ne simtim mai puternici de unde si atatea proverbe care rasar in mintea noastra cand ne gandim ca unde-i unul nu-i putere... iar hotararile care se iau in grup, chiar daca nu sunt cele mai adecvate, nu reponsabilizeaza un anume individ. De aceea sunt si putini aceia care, prin demersurile lor sunt responsabili de initiativele lor, de faptele care au urmat acestor initiative. Cat priveste "a fi in rand cu lumea", chiar nu pot sa comentez mentalitatile altora pentru ca eu am avut o atat de mare tarie de caracter ca niciodata nu am gandit sa intreprind ceva numai ca sa fiu in rand cu lumea! Am fost in rand cu indioala ca daca nu fac ceea ce gandesc ca ar trebui sa intreprind imediat, singura voi suporta consecintele si ca abia atunci as fi putut sa ma intreb: Acum ce zice lumea! Din acelasi motiv, mai tot timpul am facut "o nota discordanta" si am primit multe obsevatii de la lume si le-am suportat dar nu m-am inclinat in fata lor ci mi-am pastrat crezul meu interior. "Lumea" e un fel de ocean al carui fata e mereu in schimbare dar in adancul lui sunt curenti calzi si reci, misuna tot felul de vietati precum gandurile noaste. Am intalnit pe cineva care la un moment dat m-a criticat vehement pentru o atitudine iar peste alte cateva zile mi-a dat dreptate. Intrebarea mea este: Si-a schimbat opinia pentru ca si-a dar seama ca aveam dreptate sau doar pentru ca voia sa fie din nou langa mine pentru a mai afla cate ceva? Gandurile noastre fug mai repede ca lumina si cred ca si din acest motiv nu avem ragazul sa luam hotarari corecte: indoiala ca nu actionam la timp intr-o situatie data (recte cea a predicatorului), luam exemplul turmei si dupa ce ne-am exprimat raspunsul incepem sa ne indoim.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 11:15

As face o abatere de la acest subiect mai ales ca veni vorba despre preoti, predicatori etc..
O tipa tare isteata si draga mie, mi-a aruncat o minge la fileu odata. Era vorba despre un subiect mai aparte si care implica multitudinea de religii si/sau culte precum si crezul multor credinciosi.
Pe scurt era o intrebare retorica... Tatal, Fiul sau Duhul Sfant? Un subiect al naibi de dificil.
Vedem oameni inchinandu-se in fata unei cruci de exemplu ( sau cand trec pe langa vreo biserica )
Vedem oameni, inchinandu-se in fata unor icoane. In fatza Maicii Domnului. Toti se inchina cuiva.
Unii boteaza copii de mici, altii cand sant mai mari si devin constienti de actul botezului. Unii cred in Fiul Domnului iar altii doar in "Duhul Sfant" Unii cred in mai multi zei (Shiva, Kali, etc...) altii, doar in unul (fie el Iisus, Budha sau Mahomed...)
Greu de comentat. Greu de explicat
(de exemplu as intreba -asa de curiozitate- oare domnul nostru Iisus, ce gandeste cand ne vede ca adoram CRUCEA pe care el s-a jertfit pentru pacatele noastre si pe care - suferind cumplit- si-a dat duhul...????

Privesc lucrurile acestea doar ca un simplu observator:
Cum priveste lumea aceasta a oamenilor inchinatori la atatea si atatea forme si idei de inchinaciune, Marele Ziditor al Universului si al tuturor lumilor vazute si nevazute, omniprezent, omipotent si etern?

Nu cumva observa ca noi, oamenii, apreciem mai mult "intermediarii" decat pe EL INSUSI ?
Cred ca uneori, uitam de fapt ca putem fi in PREZENTZA LUI fara ajutorul nimanui...
El este IN TOT si IN TOATE. Nu trebuie cautat nicaieri si nu trebuiesc inventate nici religii, nici secte. ( care de cele mai multe ori ne-au intunecat mintile mai mult decat ne-au luminat. Ne-au intors pe unii impotriva altora. Ne-au dezbinat si nu unit.)
Asa ca, parandu-mi rau ca nu pot raspunde concret la acel subiect, ma limitez la a ramane un simplu observator. Pur si simplu nu pot da nici explicatii, nici comentarii dar mi-am adus aminte ca ceva mai inainte vi l-am prezentat pe Kabir. Cum zicea el? "Imi vine sa rad cand aud ca pestelui in apa ii este sete"
Dragostea Lui ne este arealul in care tarim. Apa pestelui...
Unde cautam noi dragostea Lui? Apeland la cine?
Sa fiu scuzat ca m-am abatut putin de la subiectul propus dar cred ca are totusi o legatura: Nu este tot o PREFACATORIE faptul ca respectam doar datini, ordine si reguli stabilite de "intermediari"?

Dumnezeu sa ma ierte pe mine - pacatosul- daca prin ceea ce am scris am gresit fie prin neindemanare fie prin ignoranta.

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 11:28

George, prin toate postarile mele in topicurile care priveau religia indiferent cum se numeau, am raspuns in parte dar acum nu am timp sa disec subiectul dupa constiinta mea dar promit ca revin si ca in parte, imi vei aprecia corect interventia.
Acum plec la culesul merelor si am o intrebare: daca afli prin "vecini" cum le pastreaza inafara de a inveli pe fiecare in hartie si tinute la temperatura 2-4 gradeC. Aceasta metoda repetata an de an nu m-a satisfacut pentru ca prin ianuarie deja nu mai erau la calitatea initiala. (Mentionez ca pe Google nu am gasit nimic.)

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 12:08

De la: M_Elody, la data 2010-09-16 10:35:34

Eu as fi inclinata sa mizez mai mult pe prima varianta. Nu neaparat , cei ce au ridicat mana au fost si prefacuti sau mincinosi, ci mai degraba neatenti. Ei stiind ca au citit toata Biblia si implicit toata Evanghelia respectiva, au fost convinsi ca au citit si acel capitol. Nu s-au gandit nici o clipa ca predicatorul le intinde vre-o cursa sau ii supune la vre-un test. Nu asta e menirea lui.

In general, cand apelezi la smecherii pentru a testa si afla adevarul, asteapta-te si la surprize!

Ai dreptate si tu.
Povestirea in sine mai lamureste un aspect: NEATENTIA este si ea cauzatoare de suferinte. Nu putem da vina pe pastor ca a fost smecher, cat timp NEATENTIA i-au facut sa greseasca. Noi oamenii, cautam tot timpul sa gasim o gresala, o vina facuta de "altcineva" pentru a "ne scoate basma curata"

Indiferent din ce unghi privim MORALA acelei intamplari, este atat de mare lucru ca a trezit comentarii, incat ar trebui sa ne bucuram ca noi, doi-trei oameni, fiecare atat de diferiri unii fata de altii, gasim atatea motive sa dialogam in pace si liniste launtrica, fara contradictii si ego-uri.
"Sa gasim ceea ce este bun si frumos in celalalt" spunea cineva.
Prin expunerile noastre, poate vom reusi sa aratam altora ca inainte de a incerca sa-i schimbam pe ei, incercam sa ne punem ordine in propriile noastre ganduri. Poate altii de pe acest Forum ne vor intelege si cine stie: maine, poimaine vom cunoaste mult mai multi useri interesati de fapt de NORMALITATE.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 12:13

G-alina,
La intrebarea ta despre cum se pastreaza merele:
1) intr-o groapa sapata in gradina (in pamant) plina cu ... paie uscate. Se acopera cu o usa facuta din lemn de brad si eventual de-asupra usii se lipeste hartie gudronata sa nu intre ploaia. Aceasta usa demontabila trebuie sa fie cu cel putin 30 cm mai mare ca groapa...
2) in ladite de lemn, tinute in beci ( intre ele tot ...paie uscate)

Jos strat de paie, mere asezate nu lipite unele de altele, iar strat de paie si tot asa... pana la ultimul strat care intodeauna va fi strat de paie.

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 12:27

De la: Bursuc, la data 2010-09-16 12:13:27G-alina,
La intrebarea ta despre cum se pastreaza merele:
1) intr-o groapa sapata in gradina (in pamant) plina cu ... paie uscate. Se acopera cu o usa facuta din lemn de brad si eventual de-asupra usii se lipeste hartie gudronata sa nu intre ploaia. Aceasta usa demontabila trebuie sa fie cu cel putin 30 cm mai mare ca groapa...
2) in ladite de lemn, tinute in beci ( intre ele tot ...paie uscate)

Jos strat de paie, mere asezate nu lipite unele de altele, iar strat de paie si tot asa... pana la ultimul strat care intodeauna va fi strat de paie.

Iti multumesc pentru promtitudine. Varianta a doua ma satisface din toate punctele de vedere. Nu am incercat-o dar la primavara (sau cand voi termina provizia) o sa te felicit ca metoda respectiva a dat rezultatul asteptat de mine. O zi minunata!

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 12:28

Daca dupa 10 minute de stat la masa si discutat, nu-ti dai seamna cine e fraieru", inseamna ca tu esti ...

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 17:53

De la: Silviu, la data 2010-09-16 12:28:24Daca dupa 10 minute de stat la masa si discutat, nu-ti dai seamna cine e fraieru", inseamna ca tu esti ...

Salut Silviu...

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 19:53

De la: Silviu, la data 2010-09-16 12:28:24Daca dupa 10 minute de stat la masa si discutat, nu-ti dai seamna cine e fraieru", inseamna ca tu esti ...
Multumesc, mie de obicei imi ia mult mai mult timp pana sa cunosc,,fraierul'' Nu-mi place sa aplic etichete in mod pripit!
Poate gresesc

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 21:57

Sunteti foarte subtil: aruncati o fraza si apoi asteptati sa vedeti cine se crede "fraierul"! Imi pare rau ca se raspunde la astfel de provocari pentru ca asa incep discutiile neprietenoase fara tema, fara fond ci doar epitete care, daca am fi fata in fata nu ni le-am adresa.

nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 22:07

De la: M_Elody, la data 2010-09-16 19:53:49
Multumesc, mie de obicei imi ia mult mai mult timp pana sa cunosc,,fraierul'' Nu-mi place sa aplic etichete in mod pripit!
Poate gresesc

Silviu a ,,livrat'' o perla pe care a gasit-o afisata intr-un restaurant...unde sunt mai multe panseuri de genul asta...mie mi-au parut haioase!

Fosta membra 9am.ro

568 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 22:10

De la: Ingrid, la data 2010-09-16 22:07:27
Poate gresesc

Silviu a ,,livrat'' o perla pe care a gasit-o afisata intr-un restaurant...unde sunt mai multe panseuri de genul asta...mie mi-au parut haioase!

Scuze! Atunci trebuia sa fie ori mai explicit, ori le posta acolo! Aici citind ce au scris ceilalti nu am gasit unde vrea sa "bata" mai ales ca nu era preluat nici un text!

nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2010, ora 22:10

De la: Ingrid, la data 2010-09-16 22:07:27
Poate gresesc

Mda, haioase. Depinde insa si de dispozitia celor ce le citesc.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 08:35

Pentru cei interesati de Pietre (semi)pretioase:

La Editura DeAGOSTINII se tipareste lucrarea COMORILE PAMANTULU sub forma de foiletoane cartonate. Apare sapatamanal,. Este o editie de lux iar la fiecare numar veti gasi cate un cadou:
-Bibliorafturile colectiei
-Separatoarele intre capitole
-Bucati din GEME MINERALE NATURALE (de-adreptul suberbe si de inalta calitate) ambalate in cutii speciale pentru expunere
-Pietre (semi)pretioase NATURALE, de marime aprox 3/4cm (destul de maricele) in cutiute de protectie.(asa cum se vand de ex. cerceii, inelele etc..)
-Cutii cu capac si locasuri pentru pastrarea Gemelor sau Pietrelor (semi)pretioase); destul de mari (35x25Cm), cat sa incapa 20 de cutiute cu Geme si pietre

Primul numar a aparut deja la chioscuri si costa 4,99 lei. In acest numar gasiti descrise AMETISTUL si RUBINUL. Cadoul primului numar este o cutiuta cu o foarte frumoasa Gema de AMETIST natural.
Avand in vedere ca un pachet de tigari costa 10 lei, nu cred ca trebuie comentat pretul (probabil de la al doilea numar revista va costa in jur de 9 lei...)
Va recomand cu multa caldura aceasta lucrare care este o adevarata enciclopedie despre minerale, formarea lor, caracteristici, ocurentze (depozite subterane de unde se extrag) precum si despre folosirea lor de catre bijutieri. Dupa cca un an si jumatate, veti avea nu numai o enciclopedie a pietrelor (semi)pretioase ci si o colectie reala si de calitate cu CRISTALE NATURALE.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 08:44

g-alina,
Referitor la pastrarea merelor:
Daca nu gasesti PAIE CURATE si foarte bine uscate, treci pe la vreo tamplarie si procura talash sau rumegus din stejar sau brad. Intre merele din groapa sau ladita se poate pune si talash sau rumegus (mare atentie sa fie rumegus din LEMN (din acela care se foloseste si la afumarea carnurilor cand se taie porcul la tzara)
Asa pastreaza motzii nostri merele pana anul viitor, cu specificatia ca nu cumva sa-ti vina ideea sa speli merele inainte de a le pune la pastrare... Merele se pun in groapa sau ladite asa cum le culegi: nesterse, nespalate (si mai ales foarte bine uscate inainte)
Bafta!

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 08:50

De la: Bursuc, la data 2010-09-17 08:35:53Pentru cei interesati de Pietre (semi)pretioase:

La Editura DeAGOSTINII se tipareste lucrarea COMORILE PAMANTULU sub forma de foiletoane cartonate. Apare sapatamanal,. Este o editie de lux iar la fiecare numar veti gasi cate un cadou:
-Bibliorafturile colectiei
-Separatoarele intre capitole
-Bucati din GEME MINERALE NATURALE (de-adreptul suberbe si de inalta calitate) ambalate in cutii speciale pentru expunere
-Pietre (semi)pretioase NATURALE, de marime aprox 3/4cm (destul de maricele) in cutiute de protectie.(asa cum se vand de ex. cerceii, inelele etc..)
-Cutii cu capac si locasuri pentru pastrarea Gemelor sau Pietrelor (semi)pretioase); destul de mari (35x25Cm), cat sa incapa 20 de cutiute cu Geme si pietre

Primul numar a aparut deja la chioscuri si costa 4,99 lei. In acest numar gasiti descrise AMETISTUL si RUBINUL. Cadoul primului numar este o cutiuta cu o foarte frumoasa Gema de AMETIST natural.
Avand in vedere ca un pachet de tigari costa 10 lei, nu cred ca trebuie comentat pretul (probabil de la al doilea numar revista va costa in jur de 9 lei...)
Va recomand cu multa caldura aceasta lucrare care este o adevarata enciclopedie despre minerale, formarea lor, caracteristici, ocurentze (depozite subterane de unde se extrag) precum si despre folosirea lor de catre bijutieri. Dupa cca un an si jumatate, veti avea nu numai o enciclopedie a pietrelor (semi)pretioase ci si o colectie reala si de calitate cu CRISTALE NATURALE.

Foarte frumoasa ideea, pe mine sigur ma vor avea de client, ca si la colectia Atlas.

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 08:50

Am inteles ca ai cules si PRUNE.
Exista un procedeu prin care poti obtine si prune uscate (pe la noi, prunele uscate si afuma putzin, dandu-le o aroma extraordinara). De asemenea, ciorchini intregi de struguri se pun pe sfoara la dezhidratat si toata iarna ai struguri stafidati (mmmmm ce buni is in cozonaci...)

O excelenta mancare stramoseasca se obtine din prune uscate cu pui fiert. Este nemaipomenit de gustoasa, si nu are deloc grasimi (colestetrol)!

Bursuc

2153 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 08:58

Ingrid,
DeAGOSTINI a realizat mai multe enciclopedii. Eu de exemplu am Enciclopedia Aviatiei. Este ireprosabila. Deci, ii stiu de peste un an iar aceasta colectie (enciclopedie) despre Pietre (semi)pretioase a plecat de la o propunere de-a mea ( )
O astept de un an, desi in materie de carte despre acest subiect nu duc lipsa. Importante sant mostrele naturale (vor fi peste 50 de mostre naturale), plansele spectaculoase dar si multe explicatii despre ele.

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 10:25

De la: Bursuc, la data 2010-09-17 08:44:50g-alina,
Referitor la pastrarea merelor:
Daca nu gasesti PAIE CURATE si foarte bine uscate, treci pe la vreo tamplarie si procura talash sau rumegus din stejar sau brad. Intre merele din groapa sau ladita se poate pune si talash sau rumegus (mare atentie sa fie rumegus din LEMN (din acela care se foloseste si la afumarea carnurilor cand se taie porcul la tzara)
Asa pastreaza motzii nostri merele pana anul viitor, cu specificatia ca nu cumva sa-ti vina ideea sa speli merele inainte de a le pune la pastrare... Merele se pun in groapa sau ladite asa cum le culegi: nesterse, nespalate (si mai ales foarte bine uscate inainte)
Bafta!

Buna-ziua George! Noroc ca am venit sa stau putin jos si asa am deschis la Perle. Deja am spalat o cantitate mare de mere pentru ca anul asta, nu stiu de ce dar au ceva ce aduce a pete de funingine care se iau usor cu apa. O sa le folosesc la gem si compot iar cele pe care le-am cules azi le voi pastra conform celor scrise de tine. Eu nu usuc prune dar cumpar din piata in timpul iernii pentru ca si la noi se gateste mancarea de prune in mai multe feluri. Mai am de facut un rand de majun ( eu il fac fara zahar) si adaug miez de nuca din recolta anului trecut. Multumesc mult pentru tot!.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 10:35

De la: Bursuc, la data 2010-09-17 08:58:34Ingrid,
DeAGOSTINI a realizat mai multe enciclopedii. Eu de exemplu am Enciclopedia Aviatiei. Este ireprosabila. Deci, ii stiu de peste un an iar aceasta colectie (enciclopedie) despre Pietre (semi)pretioase a plecat de la o propunere de-a mea ( )
O astept de un an, desi in materie de carte despre acest subiect nu duc lipsa. Importante sant mostrele naturale (vor fi peste 50 de mostre naturale), plansele spectaculoase dar si multe explicatii despre ele.

Te felicit pentru idee si persuasiune si astept cu interes aparitiile

Pagini: << 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PERLE
Mergi la: