Login · Inregistrare
Acceseaza wall-street.ro/sati pentru a vedea Topul Siteurilor din Romania.

back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Indemnizatia persoanelor cu handicap de gradul 1

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

balaban
1 mesaj
Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 12:48

mentionez k am o bunica care este paralizata de 17 ani a avut un asistent personal dar care si-a datdemisia . acuma am incercat sa primeasca indemnizatia lunara de handicap de la primarie , in urma careia am primit raspunsul k nu ne poate face deoarece nu au fonduri. intrebarea mea este sunt obligate primariile sa acorde indemnizatia de handicap sau nu .

Fosta membra 9am.ro
Avatarul lui Fosta membra 9am.ro
8969 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 13:06

De la: balaban, la data 2010-07-29 12:48:52mentionez k am o bunica care este paralizata de 17 ani a avut un asistent personal dar care si-a datdemisia . acuma am incercat sa primeasca indemnizatia lunara de handicap de la primarie , in urma careia am primit raspunsul k nu ne poate face deoarece nu au fonduri. intrebarea mea este sunt obligate primariile sa acorde indemnizatia de handicap sau nu .
Conform noi ordonante date de guvern...nu !!!

"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA....... -Sa rad mult si des; -Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; -Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti; -Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare; -Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu; -Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 16:14

De la: balaban, la data 2010-07-29 12:48:52mentionez k am o bunica care este paralizata de 17 ani a avut un asistent personal dar care si-a datdemisia . acuma am incercat sa primeasca indemnizatia lunara de handicap de la primarie , in urma careia am primit raspunsul k nu ne poate face deoarece nu au fonduri. intrebarea mea este sunt obligate primariile sa acorde indemnizatia de handicap sau nu .

Eu nu stiam ca nu se mai dau aceste indemnizatii .O sa ma interesez si eu sa vad cum stau lucrurile .Daca insa doamna Merry are dreptate, atunci este chiar cumplit ,fara exagerare este o crima fata de niste oameni oricum loviti de Dumnezeu.Nu o spun deoarece nu imi place mie conducerea actuala a Romaniei si ii caut eu noduri in papura.O spun deoarece acest lucru este pur si simplu o tragedie ingrozitoare...

Dorulet
7874 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Iulie 2010, ora 14:53

De la: Merry, la data 2010-07-29 13:06:14
Conform noi ordonante date de guvern...nu !!!

Îndemnizațiile de handicap nu primăriile le acordă...din câte știu eu!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
DOC
8 mesaje
Postat pe: 31 Iulie 2010, ora 11:07

Indemnizatia pentru persoana cu handicap este achitata de DGASPC. Asistentul personal isi primeste drepturile pentru munca sa de la primarie.
Aceste drepturi sunt valabile, in continuare...cu conditia ca persoana sa fie, intr-adevar, incadrabila ! Din pacate, efortul financiar al statului nu se regaseste in ameliorarea starii de sanatate a persoanei cu handicap, banii fiind consumati de apartinatori. Ar fi posibil ca in viitor, banii "gheta" sa fie inlocuiti cu bonuri valorice nominalizate si netransmisibile, pe care persoana cu handicap sa le foloseasca doar pentru servicii medicale de recuperare. Ceea ce ar fi, in sfarsit, normal...

Dorulet
7874 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2010, ora 16:44

De la: parvulescu_dan, la data 2010-07-31 11:07:53Indemnizatia pentru persoana cu handicap este achitata de DGASPC. Asistentul personal isi primeste drepturile pentru munca sa de la primarie.
Aceste drepturi sunt valabile, in continuare...cu conditia ca persoana sa fie, intr-adevar, incadrabila ! Din pacate, efortul financiar al statului nu se regaseste in ameliorarea starii de sanatate a persoanei cu handicap, banii fiind consumati de apartinatori. Ar fi posibil ca in viitor, banii "gheta" sa fie inlocuiti cu bonuri valorice nominalizate si netransmisibile, pe care persoana cu handicap sa le foloseasca doar pentru servicii medicale de recuperare. Ceea ce ar fi, in sfarsit, normal...

Corect...până la un punct Nu știu de ce, dar am impresia că lumea confundă asistentul social care face ancheta socială cu fondul bănesc alocat ptr persoanele cu handicap...care, repet...nu primăriile le acordă!
Primăriile acordă doar ajutoare sociale...care nu au nimic în comun cu persoanele cu dizabilități. Primăriile mai acordă, tot prin SPAS salariile asistenților personali...unde este cazul!

Raporteaza abuz de limbaj
9am173766
6 mesaje
Postat pe: 31 Iulie 2010, ora 17:56

Faceti cerere si depuneti-o la consiliul local de care apartineti. Sunt obligati sa v-o onoreze. Aceasta suma este pentru asistentul personal, dar este primita in mana de catre persoana cu handicap, si nu este platita din fondurile proprii ale primariei, ci este transferata din fondurile statului cu aceasta destinatie. Departamentul contabilitate al primariei este interogat mereu de catre DGFP cu privire la fondurile necesare in aceasta privinta, iar ei sunt obligati sa va onoreze cererea, sa ceara fonduri suplimentare si sa-si majoreze bugetul.
Cu respect! - contabil primarie -

nataliaolga
4 mesaje
Postat pe: 31 Iulie 2010, ora 19:27

Persoanele cu handicap grav (I) primesc:

1. "Drepturi banesti pt persoanele cu handicap" 202+91=293RON - pensia care parvine prin posta cu acel cupon rosu (aici sunt incluse veniturile complementare de 91 RON, care cu ani in urma intrau la plata telefonului fix si a energiei electrice).

2.Indemnizatia de curator pentru persoanele cu handicap,va copiez raspunsul primit de mine in urma reclamatiei facute:

'' Referitor la petiția dumneavoastră înregistrată la instituția noastră cu nr.7127/17.06.2010 vă comunicăm următoarele:
Potrivit art. 42 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap vă precizăm următoarele: (4) Părinții sau reprezentanții legali ai copilului cu handicap grav, adulții cu handicap grav ori reprezentanții legali ai acestora, cu excepția celor cu handicap vizual grav, pot opta între asistent personal și primirea unei indemnizații lunare.
Respectiv conform art. 44. - Autoritățile administrației publice locale prevăzute la alin. (2) au obligația:
a) de a angaja și salariza asistentul personal al persoanei cu handicap grav, în condițiile legii;
b) de a asigura și garanta plata indemnizației lunare, în cazul în care persoana cu handicap grav sau reprezentantul ei legal a optat pentru aceasta.
În bugetul local vor fi prevăzute sumele necesare din care se suportă salarizarea asistenților personali și plata indemnizaților lunare.
Întrucât sumele la care faceți referire sunt gestionate de către Ministerul Finanțelor publice în calitate de reprezentant al administrației publice locale primarul localității trebuie să depună diligențele necesare alocării resurselor financiare pentru plata asistenților personali.
Sperăm ca informațiile furnizate să clarifice nelămuririle dumneavoastră.
Cu respect,

Direcția Juridică Compartimentul Relații cu Publicul
Toader DIMA- Director Întocmit consilier Maniu Margareta

Data 30.06.2010

ynocentta
6 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2010, ora 22:16

Modificarile legislative survenite nu au efect asupra acestor indemnizatii
Staruiti la nivelul autoritatii publice locale in acordarea indemnizatiei in cuantum de 293 ron,in situatia in care persoana in cauza detine documentele legal impuse
Raspunsul comunicat dvs de catre autoritatea locala ,este netemeinic ,intrucat platitor de drept al sumelor financiare cu titlu de indemnizatie pentru persoane incadrate in afectiuni cu grad de handicap sunt suportarte de catre Ministerul Finantelor
Succes

nataliaolga
4 mesaje
Postat pe: 1 August 2010, ora 18:38

ynocentta ,
sa nu va suparati ,dar faceti confuzie intre "Drepturi banesti pt persoanele cu handicap" 202+91=293RON si ''Indemnizatia de curator pentru persoanele cu handicap'' in valoare de 532 RON.
E adevarat ca ''Modificarile legislative survenite nu au efect asupra acestor indemnizatii'',DEOCAMDATA ,dar mai stii? Vor lua si de la gura acestora, mai ales ca prin intarzierea platilor ii silesc pe bolnavi sa nu-si ia medicamentele la timp si sa mearga mai rar la controlul medical periodic.
Va spun din experienta,ce sa platesti mai intai? Sa mananci ,sa te tratezi,sa ajungi la controlul medical,sa-ti platesti reteta ?
De intretinere,energie lectrica ,gaze nu mai vorbim! Ne sinucidem sau ii lasam sa ne omoare, ce ziceti?

cioran_nelutu
2 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 1 August 2010, ora 21:11

Conform legii daca asistentul personal si-a dat demisia bunica ta trebuie sa completeze(la primarie -comp. asistenta sociala) o optiune prin care spune daca vrea in continuare asistent personal sau poate opta pt,indemnizatie .
Primaria in cazul in care nu mai are in organigrama posturi pt asistenti personali este obigata sa plateasca indemnizatia

ana__totir
1432 mesaje

Postat pe: 2 August 2010, ora 01:47

De la: nataliaolga, la data 2010-08-01 18:38:56ynocentta ,
sa nu va suparati ,dar faceti confuzie intre "Drepturi banesti pt persoanele cu handicap" 202+91=293RON si ''Indemnizatia de curator pentru persoanele cu handicap'' in valoare de 532 RON.
E adevarat ca ''Modificarile legislative survenite nu au efect asupra acestor indemnizatii'',DEOCAMDATA ,dar mai stii? Vor lua si de la gura acestora, mai ales ca prin intarzierea platilor ii silesc pe bolnavi sa nu-si ia medicamentele la timp si sa mearga mai rar la controlul medical periodic.
Va spun din experienta,ce sa platesti mai intai? Sa mananci ,sa te tratezi,sa ajungi la controlul medical,sa-ti platesti reteta ?
De intretinere,energie lectrica ,gaze nu mai vorbim! Ne sinucidem sau ii lasam sa ne omoare, ce ziceti?

Exista in parlament o initiativa legislativa prin care e posibil sa fie majorate indemnizatiile ...

originala ...nu-mi plac copiile .
nataliaolga
4 mesaje
Postat pe: 2 August 2010, ora 07:07

Buna dimineata,

Asa este ''Primaria in cazul in care nu mai are in organigrama posturi pt asistenti personali este obigata sa plateasca indemnizatia ''.

tiberiosaraiva
4 mesaje

Postat pe: 2 August 2010, ora 14:51

dupa cite stiu eu in tarile occidentale se plateste nu de la primarie cum este cazul aici ci de catre asistenta sociala,care in urma examinarii persoanei ii aloca o suma de bani din care sa plateasca serviciile,iar in caz exceptional cum este acesta , exista servicii de la asigurari sociale care efectueaza toate nevoile unei persoane cum ar fi bunica ta,ba mai mult daca este nevoie ei fac si curatenie.,iar primaria ia in evidenta aceste persoane care din cind in cind au nevoie de schimbat un bec,o priza,etc.
Eu doresc multa sanatate in limita posibilitatilor bunicii tale,si mult curaj

milica_neagu
2 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 2 August 2010, ora 16:14

Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
Postat pe: 2 August 2010, ora 19:17

De la: 9am188508, la data 2010-08-02 14:51:02dupa cite stiu eu in tarile occidentale se plateste nu de la primarie cum este cazul aici ci de catre asistenta sociala,care in urma examinarii persoanei ii aloca o suma de bani din care sa plateasca serviciile,iar in caz exceptional cum este acesta , exista servicii de la asigurari sociale care efectueaza toate nevoile unei persoane cum ar fi bunica ta,ba mai mult daca este nevoie ei fac si curatenie.,iar primaria ia in evidenta aceste persoane care din cind in cind au nevoie de schimbat un bec,o priza,etc.

Aceasta postare nu are legatura cu topicul si nici nu este deloc un repros la adresa domnului 188508.Ma intreb insa cat de normal este sa urezi "multa sanatate" ,chiar si "in limita posibilitatilor" ,unei persoane care de 17 ani este paralizata. Nu il acuz pe domnul care a facut aceasta postare de absolut nimic,pur si simplu ma intreb sincer daca aceasta urare de "multa sanatate" este normala sau nu. Exista intr-adevar multe tipuri de paralizii iar dansul a procedat corect pentru modul general. Pentru un om insa care poate sa stea doar in pat ,incapabil sa isi controleze nevoile fiziologice sau sa isi miste restul corpului, oare urarea aceasta este ceva firesc ?Dar daca nici macar nu mai este o persoana constienta ? Ma gandesc ca poate firesc este,in unele cazuri(nu il stiu pe acesta si deci nu despre acest caz discut ) sa spunem "sa-si faca mila Dumnezeu de el/ea sa-l(o) ierte de suferinta"...

ynocentta
6 mesaje

Postat pe: 2 August 2010, ora 21:31

nataliaolga
chiar si daca in interiorul nostru comentam si dezavuam masurile permanente dispuse impotriva intereseleor noastre,de catre aceia pe care i-am ales sa ne reprezinte interesele ,.aspreciati ca avem puterea sa schimbam in bine situatia?
Va respect si va inteleg perfect temerea privitoare la prioritati....
Referitor la ultimul paragraf,"ne sinucidem sau ii lasam sa ne omoare" ,va sfatuiesc ,sa nu abordati aceasta varianta
Succes ,sa ne dorim sa depasim situatia actuala,asa cum am facut-o si in multe alte situatii disperate trecute .

9am182087
4 mesaje
Oras: Hunedoara

Postat pe: 2 August 2010, ora 21:35

eu stiu ca este lege si asta inseamna 'da'

Lara33
2 mesaje
Oras: Campina

Postat pe: 3 August 2010, ora 14:15

Primariile sunt cele care platesc salariul asistentului personal si indemnizatia de insotitor (persoana cu handicap fiind cea care alege daca sa beneficieze de asistent personal sau de indemnizatie de insotitor).
Cand nu au fonduri pentru a face aceste plati trebuie sa solicite la consiliul judetean noi fonduri , insa acest lucru se poate face doar atunci cand CJ face rectificare bugetara.
Asistentii personali vor suferi de reducerea cu 25% a salariului, iar persoanelor nevazatoare le va scadea indemnizatia de insotitorla 461 lei cf legii 118/2010

hho_hho2004
8 mesaje
Postat pe: 3 August 2010, ora 20:33

deci daca are asistent ii scade 25 la suta ca e angajat de primarie deci bugetar
daca nu mai vrea asistent poate sa aleaga ea banii si sa si plateasca om cand are nevoie dar ptr asta trebe alte acte
si nu se scade 25 la suta
aia cu 293 o ia orice pers cu handicap de gr 1 si nu se scade nilk din ea
ori isi ia alt asistent insa alte acte si acolo
dar angajatu ala trebuia sa dea la primarie preaviz nu sa plece asa tam nesam

nataliaolga
4 mesaje
Postat pe: 3 August 2010, ora 22:48

Buna seara,

Eu nu vad foarte bine , puteti, va rog, sa-mi indicati ce articol din lege spune ca
''Asistentii personali vor suferi de reducerea cu 25% a salariului, iar persoanelor nevazatoare le va scadea indemnizatia de insotitorla 461 lei cf legii 118/2010 ''

Multumesc pentru amabilitate

ana__totir
1432 mesaje

Postat pe: 4 August 2010, ora 15:58

De la: 9am188508, la data 2010-08-02 14:51:02dupa cite stiu eu in tarile occidentale se plateste nu de la primarie cum este cazul aici ci de catre asistenta sociala,care in urma examinarii persoanei ii aloca o suma de bani din care sa plateasca serviciile,iar in caz exceptional cum este acesta , exista servicii de la asigurari sociale care efectueaza toate nevoile unei persoane cum ar fi bunica ta,ba mai mult daca este nevoie ei fac si curatenie.,iar primaria ia in evidenta aceste persoane care din cind in cind au nevoie de schimbat un bec,o priza,etc.

Legea nr. 17/2000, lege privind asistenta sociala a persoanelor varstnice , republicata in 2007 !
Republicat in Monitorul Oficial , Partea I nr. 157 din 06/03/2007

Sunt mai multe grade de dependenta in functie de care persoanele aflate la pensie primesc ajutor de la primaria locala ! E ceva asemanator gradelor de handicap !

originala ...nu-mi plac copiile .
Dorulet
7874 mesaje

Postat pe: 6 August 2010, ora 15:04

De la: nataliaolga, la data 2010-08-03 22:48:31 Buna seara,

Eu nu vad foarte bine , puteti, va rog, sa-mi indicati ce articol din lege spune ca
''Asistentii personali vor suferi de reducerea cu 25% a salariului, iar persoanelor nevazatoare le va scadea indemnizatia de insotitorla 461 lei cf legii 118/2010 ''

Multumesc pentru amabilitate

Nu există nici un articol de lege care să spună asta.....însă atunci când s-a redus cu 25% salariul bugetarilor ( ptr o perioadă de 3 luni ) și salariul asistenților personali a avut de suferit aceleași schimbări. Având în vedere că sunt plătiți din bugetul statului ...sunt practic bugetari.
Dacă persoana cu handicap nu are asistent personal și preferă să primească personal acești bani de la stat ( își alege el o persoană care să-l ajute și-l plătește personal) ...evident că remunerația va suferii aceleași modificări ca orice alt salar bugetar.

eugenb
1641 mesaje

Postat pe: 7 August 2010, ora 14:32

http://www.romleas.ro/legi/legea%20448-2006/index010109.html

se refera la :

LEGE nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (actualizată până la data de 1 ianuarie 2009)

EMITENT: PARLAMENTUL

pana acum a ramas in vigoare Legea dar a tot fost "prelucrata" de Guvernul Boc IV si nu se mai stie cat a mai ramas din Lege "nealterat".

Ordinul lui Boc (recte Basescu) este ca sa se reduca numarul celor care sunt Handicapati cu 50%, numai ca n-a precizat din cine sa piarda acest drept (cei "falsi handicapati" sau cei "adevarati"). Asa ca cei de la Comisiile de stabilire a celor handicapati au aplicat ordinul primit in "folosul" lor. Adica au inceput sa "epureze" cei care intr-adevar sunt handicapati (cei "falsi" platisera Certificatul si ... ii luau la bataie daca il retrageau - cei "adevarati" invalizi nu puteau evident sa-i bata).

Voi reveni cu amanunte in legatura cu problema ridicata ulterior pe acest topic (asistentul social).

P.S. Sunt paralizat pe partea dreapta a corpului (mana si picior) si ... ma lupt de 3 ani cu aceasta invaliditate. De abia acum doua luni am constietizat ca am dreptul la acest Certificat si ... ma lupt cu "morile de vant" Ale lui Basescu si Boc.

servetel98
1 mesaj
Postat pe: 7 August 2010, ora 21:44

Ajutoarele pt persoanele cu handicap se acorda oricum, dar din lipsa de fonduri sunt foarte mici. Mama mea are o indemnizatie de 20 lei pe luna (pt grad 2), iar dupa 6 luni dosarul trebuie reinoit. Copii xerox, dosare, declaratii legalizate prin notar public, tranportul Acasa-Spital-Primarie... toate astea costa... si te intrebi .. chiar merita? e bataie de joc pt oamenii care oricum sunt deja batuti de soarta...

marinelaciocarlan
1 mesaj
Postat pe: 8 August 2010, ora 14:04

primesti de la stat 234 lei,atat

eugenb
1641 mesaje

Postat pe: 8 August 2010, ora 18:33

Am un vecin de strada (in Bucuresti - sta cam la 50 metri de mine) si este invalid de cand il stiu (cam de 30 de ani), dar de cand a venit Boc la conducerea Guvernului trebuie sa vina in fiecare an (pana anul acesta venea din 3 in 3 luni) la Comisie, probabil ca sa dovedeasca ca ... n-a murit sau, poate, ca nu i-a crescut membrul amputat ?! El era unul din cei care nu au dat ... "spaga" la Comisie si consecintele se vad (in Sectorul 5) !!!

cornelius55
7 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 9 August 2010, ora 18:04

aceasta indemnizatie va fi redusa cu 25%?????

dory20_do
1 mesaj
Oras: Resita

Postat pe: 9 August 2010, ora 20:01

buna, am si eu o problema, bunica mea sufera de Alzheimer, are asistent personal, problema este ca de la primarie i s-a spus ca nu sunt bani pentru salarii si ar fi recomandabil sa renunte la asistentul personal ceea ce ar fi aberant pentru ca e foarte grav bolnava; din discutiile de pe forum am aflat ca indemnizatiile nu sunt platite de catre primarie , dar salariile asistentilor personali nu stiu..... ma poate ajuta cineva cu un raspuns ?

broscuta_super_verde
Avatarul lui broscuta_super_verde
1267 mesaje

Postat pe: 9 August 2010, ora 20:29

Pana la urma pensia medicala sau de handicap constituie venitul minim de subzistenta pentru persoanele trecute de o anumita varsta si care nu au alta alternativa pana la implinirea varstei de pensionare care se indeparteaza prin lege de la an la an din cate stim. E o realitate. Omul care nu mai are nici o sansa sa fie chemat macar la interviu datorita varstei....ce are de facut ? Piata muncii e cea care ...aproape nula si destinata firesc celor in floarea varstei. Dupa 45 sau 50 de ani cu greu esti chemat la un interviu. E o realitate. Cunosc ata oameni simpli cat si manageri de top care au ajuns sa taie frunzxe la caini dupa o anumita varsta....Se presupune ca la varsta asta ai acumulat suficienta experienta pentru a lucra pe cont propriu dar intr-un mediu fiscal in care este impozitat nimicul (vezi asa zisul forfetar), cine e sinucigas sa se ingroape de buna voie in datorii si penalitati de neimaginat la fisc. Pana sa incepi sa lucrezi esti dea capacit cu datorii.....

Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

Mergi la: