Login · Inregistrare
Acceseaza wall-street.ro/sati pentru a vedea Topul Siteurilor din Romania.

back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Masini second-hand din parc auto sau din targ de masini?

SACALUL
3 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 14 Februarie 2010, ora 14:34

Buna,

As avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu achizitionare unei masini second hand. Vreau sa stiu de unde ii mai bine sa cumpar, adica din parc auto sau din targ de masini?
M-ar interesa unde sunt targuri mai ieftine de masini.
As vrea sa stiu la ce trebuie sa fiu atent cand iau o masina second hand.

Multumesc

Raporteaza abuz de limbaj
walsall
3 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2010, ora 07:19

din targ e mai convenabil la pret numai ca trebuie sa te pricepi un pic la masini si la acte. de preferat e s-o iei direct cu numere germane ,cu carte service cu cel mult doi proprietari,cu TUV valabilsi,bineinteles ,cu proba de drum.e de preferat sa mergi si in oras,prin gropi,sa-i vezi trenul de rulare dar si afara .sa vezi cum se comporta la 140-150km/h.pentru mai multe detalii iti stau la dispozitie cu placere!

skoika_sotto
3 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 06:34

cumpar din germania bmw seria 3..2008..la 14800 euro si dau la oricine sa o testeze prin gropi...sa fim seriosi!!!

Far_Cry
137 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 7 Martie 2010, ora 07:15

Din cate-mi dau seama,prietenul nostru nu-i vreun" as " in domeniu (ca majoritatea dintre noi de altfel) si de aceea doreste si un sfat prietenesc de la noi ! D.p.m.d.v. cred ca cel mai bine este s-o achizitionezi dintr-un parc auto(AAA-Auto/Militari sau Tiriac/Otopeni etc),chiar daca mai dai vreo 1000-1500 euro in plus ! Din cate am auzit,firma iti acorda un an de service si garantie. Eu as opta ptr vreo preluare de contract leasing,masina fiind mai ieftina cu pana la 30 % si ...este aproape noua !

sotto050750
17 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 07:51

skoika pai ceare ma se rupe ? nu ptr gropi o aduci aicea ?

gygy_sotto
11 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 08:34

Chiar daca e mai scump, recomand parc auto... esti mai sigur pe ce cumperi, ti se ofera garantie, timp in care iti poti da seama ce hibe mai are masina..

dumitru_raul
1 mesaj
Oras: Calarasi

Postat pe: 7 Martie 2010, ora 09:32

Salut! din proprie experienta iti sugerez sa fii foarte atent daca iti cumperi masina chiar si din parc auto. Garantia nu este furnizata decat pentru motor, nicidecum suspensie si nush sigur dak e pentru partea electrica. Eu am avut surprize ft neplacute legate de AAA Auto si am cunoscut si samsari care vindeau masini catre ei...bineinteles le retusau inainte. deci..parerea mea...mare atentie chiar daca cumperi din parc auto...cu toate ca sansele sa iei o teapa maxima sunt mai reduse decat daca ai cumpara-o direct de la baietii veseli din vitan. multa bafta !

catalin_gabriel90
10 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 09:42

cel mai bun lucru pe care l-ai putea face e sa cumperi masina de la persoana fizica( de la om de acasa). Si da , daca vrei sh trebuie sa stii si putina mecanica daca nu ia pe cineva care se pricepe cu tine. S-o stapanesti sanatos ;)

bv26cry
17 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 12:49

Din ziar.

jac006
1 mesaj
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 13:38

Salut,

Din experienta mea pe care am acumulato pana acum, trebuie sa iti precizez k poti lua teapa din ambele variante ...in ambele locuri masinile sunt bine retusate pt a fi "frumoase" la vanzare...cel mai bn e sa iei de la persoana fizica sau direct din germania..in special nu lua masini din bucuresti sau apropierea acestuia ...dak ar fi sa-ti dau un sfat de targuri bune si ieftine ar fi :timisoara, cluj, baia mare...orase mai mici dar targuri ff bune..atentie! asta nu inseama k aici nu iei teapa!dak nu sti cate ceva despre masini ia pe cineva cu tn...multa bafta!

silviudaia
1 mesaj
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 16:34

Pentru numai 4.000 euro, predau leasing Kia Cee'd 1.6, benzina, cutie automata, 5.5oo km, Martie 2009, versiunea City, 10 airbaguri, ABS, ESP, Climatronic, comenzi audio pe volan, CD mp3, intrare USB, Jante aliaj, Garantie inca 6 ani, platit 30.000 lei, ramas de plata 36 rate x 1.600 lei, inclusiv TVA si CASCO. Relatii tel 0722350494

sotto044172
1 mesaj
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 17:53

predau leasing la o dacia logan 1.6 16v, 5500km, full fara jante si airbag-uri laterale, imepcabila, fara accidente....s-a platit azi 18540, mai sunt de platit 70x610 lei. predau leasingul cu pretzul de 3600 euro usor negociabil. god_Dionisos@yahoo.com

creatza_ely
2 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Martie 2010, ora 19:44

salut,
si eu optez ptr parc auto cu toate ca e mai scumpa...in targ sunt foarte multe tepe (daune,furate, etc) si daca alegi varianta asta tre sa mergi cu cineva care are experienta si se pricepe (motor, caroserie - urme de lovituri, sasiu)......o alta varianta este sa iti iei masina de la un prieten care a avut grija de ea sau din germania.

creatza_ely
2 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2010, ora 19:51

1.6 dsl pro_cee'd, style, 5000 km, 2008.....11500 euro.
ce zici de asta?
u vrei sa zici ca ajungi in 18 000 euro cu masina aia???

importatorul arepe stoc varianta 2009 (faceliftul) la 11000 euro.

paul1302
9 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2010, ora 21:34

DACA POTI AR FI BINE SA MERGI PE AFARA SA ITI ADUCI TU MASINA DIN PARC AUTO CA MAI DAU SI GARANTII SI MAI AI SI POSIBILITATEA SA ALEGI MODEL AN PRET DOTARI!! PRETURILE SUNT MAI MICI DECAT LA NOI DAR ASTA MAI PUTIN CONTEAZA CA MAI SI CHELTUI PINA ADUCI MASINA DAR AI MAI MULTE SANSE SA NU FI UMBLAT NIMENI LA EA!!MA REFER LA CHILOMETRI PIESE!!!

skoika_sotto
3 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2010, ora 05:54

pai de mah nene sotto...eu o aduc in romania...dar o dau unuia ca tine sa o testeze dupa ce imi da banii..nu innainte..:))

tanasegheorghe99
80 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2010, ora 09:31

De la: SACALUL, la data 2010-02-14 14:34:12Buna,

As avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu achizitionare unei masini second hand. Vreau sa stiu de unde ii mai bine sa cumpar, adica din parc auto sau din targ de masini?
M-ar interesa unde sunt targuri mai ieftine de masini.
As vrea sa stiu la ce trebuie sa fiu atent cand iau o masina second hand.

Multumesc

Salut,
1) Hotareste asupra marcii, modelului
2) Cauta forumuri unde sunt date explicatii tehnice despre modelul respectiv
Sa ma exprim mai detaliat:
Sa zicem ca ai "pus ochii" pe un ..., inainte de a te documenta intens fa o vizita pe la reprezentanta si intreba cat costa un test complet ( incepand de la testul caroseriei si pana la cuplul motor, si asigurate ca iti dau o factura insotita de un "deviz" in care sa specifice totate testele efectuate.
Daca totusi nu esti dispus sa faci acele teste sau gasesti"in scurt" ( exemplu am vazut de autovit un logan bun cu 2900euro si pana sa ma dumiresc l-au cumparat "samsarii" si au repostat anuntul cu 4000euro cu caracteristici false, primul proprietar afisase datele reale euro3/65cp/150000km si samsarul euro4/85cp/50000km) intra pe un forum dedicat acelei marci si cerele parerea, s-ar putea sa ai surprize placute/neplacute.
TESTE la prima vedere:
curentul de repaos al bateriei: cumperi ( este mai ieftin ca sa aduci un mester) un aparat de masura tip "cleste ditz" si masori curentul de repaos, este foarte important poti depista eventuale probleme la partea electrica ( iti consuma bateria " samsarul" invocand ..ce vrei frate schimbi si tu bateria...si de fapt poti sa schimbi n'spe mii de baterii ca sufletu... si costa reparatia de te duci mancand pamantul), te uiti sub chederele de pe stalpi ( nuanta vopselei nu trebuie sa difere ca nuanta cu vopseaua de perestul masinii si doar luciul),la motor nu prea ai ce sa verifici pt ca sa dus vremea daciei 1300 ...deci un motor tine mult si bine, te duci la o unitate unde face ITP si vezi ce spune despre noxe( asta sa nu ai surprize la un control ARR ulterior).
Bafta in alegerea masinii dorite.

filipfarcamihai
3 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2010, ora 10:05

Salut, de preferat de afara si max 120.000 sau daca nu eu recomand parcuri auto dar ale unui dealer de ex Peugeot de la Eurial, beneficiezi de garantie motor si cutie, si daca se intampla ceva ei avand service se poate schimba dar majoritatea masinilor sunt in perfecta stare tehnica pentru ca altfel nu ar da garantie ca apoi sa schimbe pe banii lor cine stie ce piese scumpe, este adevarat preturile sunt ceva mai sus cu cateva sute dar te scuteste de viitoare cheltuieli pe care esti 'obligat' sa le faci la achizitia unui auto SH. Tot ce spun este din SURSA SIGURA, am vazut si am probat multe masini din parc pana am ales una, daca te intereseaza un peugeot poti sa-mi zici si te ajut.

Florin_Nedelea
4 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2010, ora 16:14

Daca esti un tip super pretentios, sugestia mea este sa mergi pe masina noua. Decat o masina straina de marca super consacrata si veche, mai bine o masina noua, clasa mai mica, brand mai putin exclusivist. Eu am avut si masina noua si second, am avut experiente si-si. Si noua mi-a facut probleme, dar si cun VW Passat, dupa 5 ani de functionare, mi-a luat tot a 4-a luna, cate 1000 eur.

sotto062736
13 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2010, ora 09:14

daca nu vrei un noua, chiar model-marca mai putin "exclusivista", atunci ia una second, de la un importator din tara. Motivatie:
- acesti importatori lucreaza cu alti dealeri -autohaus, la randul lor, tot firme, masinile sunt testate, iti dau garantie, si la fel au ei garantie din partea dealerului. Nici un dealer de acolo, n-ar vrea sa-si piarda clientul, la o concurenta acerba. Deci masinile bune, se duc catre importator. Jafurile, le vor vine ei acolo, la "turisti" sau samsari, care nu le strica nicidecum jocurile.
Si oricum, tu nu vei putea scoate la autohause, un pret ce-l scoate imporatatorul. Deci nu cred ca faci mare branza, tinand cont si de cheltuielile de drum.
Exceptie face cazul, cand o cumperi "din curte" de la propietar. Si vezi sa-ti prezinte istoricul masinii, breful sau copie dupa el. Cine n-are nimic de ascuns la masina, pastreaza o copie dupa bref. Acuma...nu stiu la firmele de import cum este, dar la unele am inteles ca se face test pe stand, in fata cumparatorului, s-apoi iti face garantia. Bafta! NU CUMPARA DE LA SAMSARI!

9am086018
2 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 17:50

ma intereseaza un bmw seria 3 din 2000 cam la 2-3000 euro,daca se poate;
0745666110

STANCIU_VIRGIL22
10 mesaje
Postat pe: 13 Iunie 2010, ora 08:26

riscul de a achiztiona o masina sh este acelasi de oriunde se achizitioneaza de pe piata libera adica vazut placut cumparat sau parc auto unde se da o relativa garantie a automobilului si sint mai bine testatesau mai bine zis evaluate starea tehnica .surprize sint de ambele parti.vezi bugetul pe carel ai fati bine calculele si mergi la un dealer serios din zona ta si fati acte ptru un auto nou .bafta

virgil
STANCIU_VIRGIL22
10 mesaje
Postat pe: 13 Iunie 2010, ora 08:30

si nu in ultimul rind daca faci alegerea (gresala sa cumperi ceva second)nu cumpara nimic daca nu accepta testare pe calculator a masinii intr-un service autorizat acolo se scot multe erori care le-ai scapat din vedere la prima vedere a unei masini sh.inca odata bafta banii la tine marfa la mine dar fi destept si ia nou miroase bine se conduce fara batai de cap sute de multiiiii km de la achizitie.

virgil

Mergi la:

close setari

off