back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Mersul cu proiectoarele de ceata in locul fazei scurte este interzis?

Pagini: << 1 2 3 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

140 mesaje
Oras: Cernavoda

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 15:22

De la: Seth, la data 2010-02-04 01:32:10Eu aprind proiectoarele tot timpul pt a fi vazut, DAR, nu am becuri cu halogen sau vreun xenon nesimtit in ele, ci niste becuri identice cu cele originale ca montura dar cu LED-uri multe in loc de bec. Fac lumina destul de putina pe drum, dar sunt foarte vizibile si nu au cum sa deranjeze pt ca sunt slabe ca intensitate.
Prefer sa aprind pe astea pt ca sunt LED si nu se ard, pe cand la faza scurta m-am saturat sa schimb instalatii de xenon asa ca o aprind doar cand e nevoie.
Sunt constient ca pot fi amendat, pana acum nu mi-am luat-o, timpul nu e pierdut, dar prefer sa fiu vizibil si considerat nesimtit, cocalar samd, decat sa se urce vreun bolovan peste mine.
Raspunsul la intrebarea initiala este un DA clar.

Corect. Nu am fost niciodata "orbit" de proiectoarele de ceata ale cuiva care a venit din sens opus.
Hai sa fim seriosi si sa terminam odata cu povestea asta. Eu le folosesc in continuare, sunt prea multe accidente pe ruta C-voda Constanta ca sa nu ma fac vazut prin orice mijloace posibile.
Si mai ales cand vin d-alde smecheri ca voi catre Constanta, de nu va mai incape soseaua, de nu pot si eu sa fac o tura normala pana la C-ta din cauza voastra, astia care dati navala sa va bronzati.

Seth

11 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 16:23

De la: tzepelin, la data 2010-02-04 11:28:15esti vazut si cu faza scurta aprinsa nu trebuie neaparat sa aprinzi ledurile. tu nu-i vezi pe ceilalti care vin din sens opus si au doar faza scurta aprinsa?

Reciteste te rog postul meu, am spus ca aprind LED-urile ca sa nu mai aprind faza scurta pt ca m-am saturat sa schimb instalatii de xenon. Cred ca am fost destul de explicit.

Raporteaza abuz de limbaj
ollyvers

37 mesaje
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 21:47

Cei care vor sa fie vazuti is mai degraba niste soferi neexperimentati care nu pot sa fereasca, Doamne fereste, un accident. Nu orice sofer reuseste sa ramana prompt in orice situatie si sa gaseasca cat e nevoie de rapid varianta cea mai buna pt a iesi din ea. Asta e ideea cu care trebuie sa ne obisnuim.
Sunt de acord sa mai aprinzi proiectoarele de ceata cand ai greutate pe masina, tractezi p cineva, urgentza...exista exceptii.

tzepelin

48 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 12:25

De la: rothmans, la data 2010-02-04 15:22:38
De la: Seth, la data 2010-02-04 01:32:10Eu aprind proiectoarele tot timpul pt a fi vazut, DAR, nu am becuri cu halogen sau vreun xenon nesimtit in ele, ci niste becuri identice cu cele originale ca montura dar cu LED-uri multe in loc de bec. Fac lumina destul de putina pe drum, dar sunt foarte vizibile si nu au cum sa deranjeze pt ca sunt slabe ca intensitate.
Prefer sa aprind pe astea pt ca sunt LED si nu se ard, pe cand la faza scurta m-am saturat sa schimb instalatii de xenon asa ca o aprind doar cand e nevoie.
Sunt constient ca pot fi amendat, pana acum nu mi-am luat-o, timpul nu e pierdut, dar prefer sa fiu vizibil si considerat nesimtit, cocalar samd, decat sa se urce vreun bolovan peste mine.

Corect. Nu am fost niciodata "orbit" de proiectoarele de ceata ale cuiva care a venit din sens opus.
Hai sa fim seriosi si sa terminam odata cu povestea asta. Eu le folosesc in continuare, sunt prea multe accidente pe ruta C-voda Constanta ca sa nu ma fac vazut prin orice mijloace posibile.
Si mai ales cand vin d-alde smecheri ca voi catre Constanta, de nu va mai incape soseaua, de nu pot si eu sa fac o tura normala pana la C-ta din cauza voastra, astia care dati navala sa va bronzati.

probabil nu mergi noaptea. eu prefer sa merg noaptea pentru ca este mai liber si chiar ma deranjeaza proiectoarele altora.
de ce nu mai ai loc de "smecheri" ca noi sa dai o tura pana la C-ta? din cauza proiectoarelor?
ai avut vre-un accident si nu te-a vazut cineva ca ai avut proiectoarele stinse?
sa inteleg ca toata lumea care vine la mare sa se bronzeze sunt "smecheri"? voi care sunteti de la malul marii cum va numiti?

Mondeo
Seth

11 mesaje

Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 15:26

De la: ollyvers, la data 2010-02-04 21:47:58Cei care vor sa fie vazuti is mai degraba niste soferi neexperimentati care nu pot sa fereasca, Doamne fereste, un accident. Nu orice sofer reuseste sa ramana prompt in orice situatie si sa gaseasca cat e nevoie de rapid varianta cea mai buna pt a iesi din ea. Asta e ideea cu care trebuie sa ne obisnuim.
Sunt de acord sa mai aprinzi proiectoarele de ceata cand ai greutate pe masina, tractezi p cineva, urgentza...exista exceptii.

Asta e cea mai mare aberatie pe care am citit-o pana acum.
Ce legatura poate avea experienta cu faptul ca iti iese unu in fata in 2 metri sau se baga intr-o depasire idioata si iti iese in fata pe contrasens.
Fratilor dar voi chiar nu recititi cum suna dupa ce postati?

danilo2000m

4 mesaje
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 15:33

farurile daca sunt bine reglate si esti atent vezi si carutele si bicicletele fara a avea ceata aprinsa de foarte multe ori se intimpla ca din auza altora care vin din sens invers cu faruri si proectoare dereglate sa faci unele tragedii

ollyvers

37 mesaje
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 22:46

De la: Seth, la data 2010-02-06 15:26:18
De la: ollyvers, la data 2010-02-04 21:47:58Cei care vor sa fie vazuti is mai degraba niste soferi neexperimentati care nu pot sa fereasca, Doamne fereste, un accident. Nu orice sofer reuseste sa ramana prompt in orice situatie si sa gaseasca cat e nevoie de rapid varianta cea mai buna pt a iesi din ea. Asta e ideea cu care trebuie sa ne obisnuim.

Asta e cea mai mare aberatie pe care am citit-o pana acum.
Ce legatura poate avea experienta cu faptul ca iti iese unu in fata in 2 metri sau se baga intr-o depasire idioata si iti iese in fata pe contrasens.
Fratilor dar voi chiar nu recititi cum suna dupa ce postati?

Imi zici u ce legatura are faptul k-ti "iese unul in fata in 2 metri sau se baga intr-o depasire idioata si iti iese in fata pe contrasens" cu subiectul nostru? Dak ai lampile de ceata aprinse crede k esti balaur si nu mai face ce-a facut? Sau crezi k o ia pe aratura sa nu dea in tine? Eu tare cred k tine de indemanarea fiecaruia k sa salveze situatia k el nu se mai pune...e praf, sau crezi k lampile de ceata is un scut protector echivalent cu al unui tanc? La un caz cum si descris u logic k se vede experienta, mori/traiesti(vatamat). Fostul meu coleg de la pizza a fost in situatia asta; in ultima clipa dak n-ar fi tras frana de mana(experienta) s-ar fi urcat camionul pe el, asa s-a urcat pe motor si...a supravietuit. In cazul lipsei de experienta cred k te las sa gandesti. Pe marginea drumului, cunoaste toata lumea->plopi.

Seth

11 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 15:12

Dupa cum scrii in limbaj de messenger imi dau seama ca nu prea am cu cine discuta asa "k" am sa inchei aici polemica. Drive safe, asta in caz ca ai varsta pentru a fi posesor de permis de conducere.

Fosta membra 9am.ro

140 mesaje

Postat pe: 9 Februarie 2010, ora 17:29

De la: tzepelin, la data 2010-02-05 12:25:16
De la: rothmans, la data 2010-02-04 15:22:38

probabil nu mergi noaptea. eu prefer sa merg noaptea pentru ca este mai liber si chiar ma deranjeaza proiectoarele altora.
de ce nu mai ai loc de "smecheri" ca noi sa dai o tura pana la C-ta? din cauza proiectoarelor?
ai avut vre-un accident si nu te-a vazut cineva ca ai avut proiectoarele stinse?
sa inteleg ca toata lumea care vine la mare sa se bronzeze sunt "smecheri"? voi care sunteti de la malul marii cum va numiti?

Pai depinde acum ce intelegi prin mersul noaptea, ca daca-i noapte noapte e tarziu nu mai este trafic si nu te mai orbeste nimeni cu nimic.
Si trebuia neaparat sa am un accident ca sa-mi dau seama daca-s vazut sau nu?
In alta ordine de idei si ca sa inchei, nu sunt de la malul marii, merg la C-ta de nevoie si nu de placere. Nici nu-mi place la mare sau mai bine spus nu-mi place litoralul romanesc. Eu fac plaja pe alte meleaguri.
Cam atat, a, sa nu uit, tot cu ele aprinse conduc. Sic !

tzepelin

48 mesaje

Postat pe: 10 Februarie 2010, ora 11:00

poti conduce cu ele aprinse dar cand ti-o da amenda nenea politistu sa nu te plangi. scuze ca te-am facut " om de la malul marii". dar atunci voi care va bronzati in strainatate cum va numiti? ca astia care se bronzeaza la noi sunt "smecheri".

Mondeo
ollyvers

37 mesaje
Postat pe: 12 Februarie 2010, ora 21:20

Chiar am povestit cu un sofer de TIR problema proiectoarelor de ceata...Si mi-a zis ce-a patit cu cele 4 ale lui in plus. Cel care venea din sens opus nu a stins "ceata" cand i-a blitz-uit cu pr. de ceata si s-a gandit k ar putea sa-l invete minte cu ale lui. Problema s-a finalizat cam nasol, incapatanatul cu ceata aprinsa iesind de pe drum si lovind un parapet. Nu zic k asa trebuia sa se termine, dar daca nea' politai n-a apucat sa-l sanctioneze pe cel ce merita la timp si s-a nimerit unde nu trebuia...

tzepelin

48 mesaje

Postat pe: 14 Februarie 2010, ora 00:59

nu pot sa zic ca ma bucur pentru ce s-a intamplat (nu doresc nimanui asa ceva) ,dar cei care merg cu ceata aprinsa sa-si dea seama ca cel din povestea lui ollyvers l-a orbit chiar si pe soferul de TIR.

Mondeo
Seth

11 mesaje

Postat pe: 14 Februarie 2010, ora 15:20

De la: tzepelin, la data 2010-02-14 00:59:09nu pot sa zic ca ma bucur pentru ce s-a intamplat (nu doresc nimanui asa ceva) ,dar cei care merg cu ceata aprinsa sa-si dea seama ca cel din povestea lui ollyvers l-a orbit chiar si pe soferul de TIR.

Cate tampenii s-au putut posta pe topicul asta... incredibil!

ollyvers

37 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 19:57

Seth, am fost destul de neclar in ultimul post...blitz'ul a fost pentru a semnaliza conducatorul din sens opus sa schimbe luminile de drum sau ceata si sa ramana pe faza scurta pentru ca a fost deranjat. Eu am fost in situatia cand aveam greutate pe masina si batea faza scurta in sus, m-am mirat k atata lucru a deranjat un sofer de TIR ce venea din sens opus care mi-a aprins toate luminile(noroc k n-a avut dotari prea nesimtite), desi i-am semnalizat cu faza lunga; a fost prea scurta intalnirea si-am scapat repede...
Si, te rog, nu te mai lua dupa "limbaj de mess" si lasa modul asta de caracterizare a oamenilor ca sa poti intelege ideea din spatele vorbelor.

paduche

6 mesaje

Postat pe: 26 Februarie 2010, ora 09:20

din cate imi aduc aminte in decret scrie ca nu ai voie sa folosesti luminile de ceata decat in conditi de vizibilitate redusa sub (nu mai stiu cati metri). poate gresesc. cautati in decret si deslusiti misterul

yedoo88

2 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 13:33

mianca-ti-as permisul tau de baiat destept , ai dat mult sa il iei? daca in decret scrie ca luminile de ceata se folosesc NUMAI PE TIMP DE CEATA SAU NINSORI ABUNDENTE SAU CAND VIZIBILITATEA ESTE REDUSA crezi ca au scris asta ca nu aveau ce scrie ???la fel ca tine gandesc ,daca pot spune asa, majoritatea si este total gresit. ia fa tu un experiment cand stai tu frumos la calculator seara cu veioza aprinsa ,indreapta veioza spre tine si sa-mi spui daca tot lafel vezi ecranul calculatorului. succes si ai grija pe unde circuli , s-ar putea sa dai de mine pe asfalt

viorell2004

5 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2010, ora 21:22

Eu le folosesc mai mereu farurile de ceata , asa de fite, treaba mea ... . Daca vine vreunu si zice ca=l deranjeaza niste amarate de becuri de 55 W , le mananc. cat despre politie... sa ma amendeze... Pa

ollyvers

37 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 11:04

Nah...poftim cultura...rezultata din democratie. Macar a fost sincer...Oricum cu oamenii care incalca subiectul ce-l comentam aici chiar nu se poate comunica si cadea la un acord comun in aproape nici o chestie. Nu-i intereseaza parerea lu' altu', ei stiu tot si au dreptate...vai s-amar. Asa e omu, n-ai ce-i face. Gandeste...si aici pierde chiar in fata unei necuvantatoare. Nu vede ca respectand unele reguli in viata devine mai bun pentru el si pentru altii. Oricand exista exceptii, dar in limite ale bunului simt(trasatura umana). Doamne ajuta!

NEXTEL

59 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 22:42

ollyvers ai incercat sa-i raspunzi la un "JMECHER" ! Care si-a explicat concret si in mod democratic parerea. A fost sub centura fraza aia cu aia 80.000 km si te-ai aparat frumos.
Respekt si las' ca o patesc si altii mai rau.
Cine ii jmecher...tot asa ramane...pana vre-o data se intampla si lui un necaz.
Daca ar condece toti corect si ar respecta LEGEA si ar fi mai buni ar fi mai putine accidente.

Mixu

11 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2010, ora 09:55

De la: edsecami, la data 2009-08-16 11:09:04am fost oprit in trafic pt. ca aveam aprinsa pozitia si proiectoarele fara a avea faza scurta. mi-a spus ca se sanctioneaza mersul cu proiectoare.

Simplu: gasesti legislatia in vigoare pe net. Citeste-o si vei vedea ca te-au ars pe buna dreptate. Cel putin conform legii in vigoare.
www.igpr.ro/DPR/legislatie_rutiera.htm

Alynutz

1 mesaj
Postat pe: 5 Aprilie 2010, ora 12:20

luminile de intalnire ...se referea la faza scurta ....restul e in zadar..

Far_Cry

305 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 09:39

NU SUNT PREVAZUTE SANCTIUNI LA SPETZA DUMNEAVOASTRA !!! Regulamentul precizeaza" obligativitatea mersului pe timp de zi in afara localitatilor cu luminile de pozitie,faza mica sau proiectoare aprinse fara a deranja prin luminozitate pe ceilalti participanti la trafic". POLITIA RUTIERA ROMANA apeleaza DES SI PREMEDITAT la multe "TERTIPURI sau IMPROVIZATII ",sanctionand si speculand lipsa D-Voastra de reactiune si de cunostinte in materie de circulatie rutiera la zi ! DACA TE VEDE MAI "TRAS LA FATZA" ,"ADUS DE SPATE"( sau mai invarsta)SI CONDUCI VREO MASINA VECHE SAU MAI IEFTINUTA ,AGENTII TE" TRAG PE DREAPTA.".. CA SA-SI ADUCA SI EI APORTUL LA NORMA DE SANCTIUNI SI AMENZI a M.A.I. ! ( AVAND IMPLICIT SI EI NISTE PREME SI ALTE BONIFICATII DE SARBATORI SAU CONCEDII )

tiklosu

3 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 08:37

Scuzati limbajul dar sunt plin de draci cand vine vorba de acest subiect. Fac mii de kilometri lunar si vad ca e plina tara asta de animale de soferi de Astra, Golf 4, BMW 3xx si altele care nu inteleg denumirea acestor becuri.
Se numesc proiectoare/faruri DE CEATA. DE CEATA. DE CEATA bai tampitilor. adica trebuie sa le folositi in conditii DE CEATA. DE CEATA. normal ca sunt halogen sau lupa sau xenon - daca nu cumva s-au ars si voi ca desteptii le-ati inlocuit cu becuri normale - deci normal ca sa vezi cu ele pe timp de ceata nu sa le folositi voi ca bezmeticii cand vreti. Deranjeaza folosirea lor pe timp de zi in conditii FARA CEATA.

Fosta membra 9am.ro

140 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2010, ora 03:07

De la: tiklosu, la data 2010-04-27 08:37:31Scuzati limbajul dar sunt plin de draci cand vine vorba de acest subiect. Fac mii de kilometri lunar si vad ca e plina tara asta de animale de soferi de Astra, Golf 4, BMW 3xx si altele care nu inteleg denumirea acestor becuri.
Se numesc proiectoare/faruri DE CEATA. DE CEATA. DE CEATA bai tampitilor. adica trebuie sa le folositi in conditii DE CEATA. DE CEATA. normal ca sunt halogen sau lupa sau xenon - daca nu cumva s-au ars si voi ca desteptii le-ati inlocuit cu becuri normale - deci normal ca sa vezi cu ele pe timp de ceata nu sa le folositi voi ca bezmeticii cand vreti. Deranjeaza folosirea lor pe timp de zi in conditii FARA CEATA.

Pssst, vezi ca-ti creste tensiunea aiurea si faci poc.
Iar un bec "xenon" nu se poate inlocui cu unul "normal", e chestie de high voltage aici.
Intre timp sa stii ca eu tot cu ele aprinse merg, mai ales ca p'aci pe la malu' Dunarii e mai ceatza dimineatza si apoi le uit aprinse, dar nu m-a oprit nimeni pana acum si nici n-o sa ma opreasca. Si asta pt ca nu deranjeaza pe nimeni, inclusiv pe mine (adica nu ma deranjeaza cand vin altii din fatza cu ele aprinse, vb de alea de sub bara)
Asta a fost asa ca sa-ti fac in ciuda la miile alea de km care le faci tu lunar. Sic!!!

9am149053

11 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2010, ora 09:00

De la: rothmans, la data 2010-04-28 03:07:58
De la: tiklosu, la data 2010-04-27 08:37:31Scuzati limbajul dar sunt plin de draci cand vine vorba de acest subiect. Fac mii de kilometri lunar si vad ca e plina tara asta de animale de soferi de Astra, Golf 4, BMW 3xx si altele care nu inteleg denumirea acestor becuri.

Pssst, vezi ca-ti creste tensiunea aiurea si faci poc.
Iar un bec "xenon" nu se poate inlocui cu unul "normal", e chestie de high voltage aici.
Intre timp sa stii ca eu tot cu ele aprinse merg, mai ales ca p'aci pe la malu' Dunarii e mai ceatza dimineatza si apoi le uit aprinse, dar nu m-a oprit nimeni pana acum si nici n-o sa ma opreasca. Si asta pt ca nu deranjeaza pe nimeni, inclusiv pe mine (adica nu ma deranjeaza cand vin altii din fatza cu ele aprinse, vb de alea de sub bara)
Asta a fost asa ca sa-ti fac in ciuda la miile alea de km care le faci tu lunar. Sic!!!

9am149053

11 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2010, ora 09:28

Aveti dreptate, farurile de ceata sunt un scut protector pentru navele voastre spatiale, daca le opriti veti fi atacati de Vader si ucisi pe loc...Nu imai incerca sa educi prostii, sunt multi...tare multi. Doar in Romania frustratii epateaza prin orice mijloace (inclusiv farurile de ceata). Asta inseamna CIVILIZATIE, dar cei care se tem sa mearga fara faruri de ceata cand soarele straluceste puternic, nu inteleg termenul. Pun pariu ca tot ei intra la metrou cu ochelarii de soare D&G pe nas....

ollyvers

37 mesaje
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 01:19

Deocamdata ma delectez la drum de noapte cu PHILIPS Night Guide si din cate am observat au facut fata bine si pe ceata. Am avut OSRAM cool blue, dar nu se comparau cu astea si au tinut 6 luni. N-are rost sa intru in batalia celor obijnuiti cu toate luminile aprinse, legea pica de cele mai multe ori pe capul celor care stiu sa se schimbe in bine si sa ia binele si din rau. Pana la urma fiecare dupa capu lui...caci asta este ideea haosului din timpurile noastre cu interpretari infinite pentru orice.
Sanatace!

9am093206

4 mesaje
Postat pe: 24 Mai 2010, ora 20:54

Parerea mea e ca cei ce folosesc proiectoarele si STOPUL de ceata cind nu e nevoie de ele au creierul in ceata.

escu_sotto

2 mesaje
Oras: Pitesti

Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 10:55

pai daca ai faruri cu xenoane aftermarket ,dar cand aprinzi farurile cu xenon cum ccrezi ca este pentru cei care vin din sens opus ?

Sandel

271 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2010, ora 11:32

Decat deloc, prefer ca cel din fata sa aiba si proiectoarele sau macar proiectoarele aprinse. Legea e cam blanda la noi cu luminile, ar trebui impuse pe toate categoriile de drumuri. De mult ori pe DN era sa mi-o iau in depasiri ca cel din sens opus nu avea nici macar pozitii aprinse (o sa ziceti ca n-am experienta sau ca-s chior, nu ma intereseaza ce spuneti, eu stiu ca nu se poate vedea de la o distanta in care sa poti face o depasire). Proiectoarele deranjeaza daca cel in cauza coboara de pe un pod, la denivelari etc. In rest e suportabil. Eu rar le folosesc in alte situatii decat pe ceata, oricum doar cand sunt pe un drum cu multe gropi si sunt singur. Mergeam anul trecut pe A2, ploua, si in spatele masinilor se face o oarecare perdea de apa (nu stiu cum se spune, o fi avand un termen mai elevat dar nu-l stiu). Toti care erau pe autostrada avea stopul de ceata, in caz de lispa erau macar pozitiile. Eram pe banda 1 si cand ma trezesc cu un matiz alb in fata fara pozitii aprinse, mai aveam mai putin de 1 m pana sa intru in el. Nu mai zic ca i-am facut un calvar drumul vreo 15 km pana sa-si dea seama idiotul sa aprinda luminile. Daca nu ai luminile in stare buna mai bine stai acasa.
Iar pe timp de ceata, cu faza lunga vezi putin mai mult pe asfalt daca sunt marcaje, daca nu...speri ca cei din fata sa nu-ti intre pe contrasens.
In concluzie, daca as fi politist si legea mi-ar fi permis, ti-as fi anulat permisul pe vreo 5 ani si incercam sa te bag si-n puscarie (cu o oarecare blandete ca ai avut ceva lumini aprinse). La restul, as da pedeapsa maxima

Regret ca traiesc in Romania
Pagini: << 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului mersul cu proiectoarele de ceata in locul fazei scurte este interzis?
Mergi la: