Login · Inregistrare
Acceseaza wall-street.ro/sati pentru a vedea Topul Siteurilor din Romania.

back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Mersul cu proiectoarele de ceata in locul fazei scurte este interzis?

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:

sergiu_generalu
5 mesaje
Postat pe: 16 August 2009, ora 11:09

am fost oprit in trafic pt. ca aveam aprinsa pozitia si proiectoarele fara a avea faza scurta. mi-a spus ca se sanctioneaza mersul cu proiectoare.

PARAIPAN
2 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 August 2009, ora 01:12

Trebuie sa vezi si sa fii vazut.Tu doar vedeai, dar nu erai vazut de ceilalti soferi din fata ta din cauza ca proiectoarele sunt jos[ la unele masini]!Asa ca pe buna dreptate ai fost sanctionat!As amenda si mersul pe vreme buna, cu stopul de ceata aprins ,mai ales la Cielo, sau mersul cu faza lunga prin oras [unii habar nu au de diferenta].Mai sunt altii care merg pe ceata cu faza lunga, desi nu vad nimic in fata!!! Sau unii[femeile mai ales] care nu aprind farurile deloc noaptea, ori pentru ca nu stiu de unde,ori pentru ce sunt preocupati sa stranga volanul tare, tare sa vada cata apa iese din el si nu mai vad nimic in jur ,desi ceilalti le fac semne sa aprinda farurile ,dar nu comunica cu ceilalti soferi pt ca au gatul intepenit si ochelarii de cal pe ochi.Sa observati cate femei sunt in situatia asta[ dar nu am eu dreptate ,sunt misogin- o sa zica doamnele].Domnii o sa fie de acord cu mine 100%.Daca nu era nevoie de faruri la masini nu se puneau,crede-ma!Se puneau proiectoare si atat!

Sa auzim de bine

Raporteaza abuz de limbaj
tanasegheorghe99
80 mesaje
Postat pe: 20 August 2009, ora 11:11

De la: savulescugiulio, la data 2009-08-20 01:12:00Trebuie sa vezi si sa fii vazut.Tu doar vedeai, dar nu erai vazut de ceilalti soferi din fata ta din cauza ca proiectoarele sunt jos[ la unele masini]!Asa ca pe buna dreptate ai fost sanctionat!As amenda si mersul pe vreme buna, cu stopul de ceata aprins ,mai ales la Cielo, sau mersul cu faza lunga prin oras [unii habar nu au de diferenta].Mai sunt altii care merg pe ceata cu faza lunga, desi nu vad nimic in fata!!! Sau unii[femeile mai ales] care nu aprind farurile deloc noaptea, ori pentru ca nu stiu de unde,ori pentru ce sunt preocupati sa stranga volanul tare, tare sa vada cata apa iese din el si nu mai vad nimic in jur ,desi ceilalti le fac semne sa aprinda farurile ,dar nu comunica cu ceilalti soferi pt ca au gatul intepenit si ochelarii de cal pe ochi.Sa observati cate femei sunt in situatia asta[ dar nu am eu dreptate ,sunt misogin- o sa zica doamnele].Domnii o sa fie de acord cu mine 100%.Daca nu era nevoie de faruri la masini nu se puneau,crede-ma!Se puneau proiectoare si atat!

Nota 10+
Sa auzim de bine

perado
2 mesaje
Postat pe: 20 August 2009, ora 15:45

erai in localitate sau in afara.. ?
ziua sau noaptea ?

sergiu_generalu
5 mesaje
Postat pe: 21 August 2009, ora 01:09

era zi , in localitate si era DN

cm_alin
7 mesaje
Postat pe: 21 August 2009, ora 02:08

E scump curentul ;)

perado
2 mesaje
Postat pe: 21 August 2009, ora 13:03

cred ca exista o reglementare, ceva, pt. ca mai stiu cazuri, care au luat amenda pt. acelasi lucru, iar cu privire la faptul ca atare eu iti recomand sa folosesti faza scurta la drum lung, ajuta in depasiri.

salut

bucatar_jean
2 mesaje
Postat pe: 27 August 2009, ora 18:09

De la: cm_alin@yahoo.com, la data 2009-08-21 02:08:40E scump curentul ;)

Pentru unii chiar e scump curentul dar cred ca e si vorba de o oarecare grandomanie a romanului atata tot...

sotto049756
29 mesaje
Postat pe: 27 August 2009, ora 18:29

pai daca erai in localitate ce sens mai are sa ai luminile aprinse? chiar daca o traversezi..acolo nu are de ce sa te opreasca!

9am100301
1 mesaj
Postat pe: 30 August 2009, ora 08:00

daca nu ma insel si nu cred, in regulament e precizat ca trebuiesc folosite luminile corespunzator. Problema nu era ca nu aveai faza scurta aprinsa , era ca aveai proiectoarele care se folosesc pentru conditii de drum nefavorabile. Deci nenea politaiu avea tot dreptul sa-ti dea amenda.

ionutz_dambu
1 mesaj
Postat pe: 30 August 2009, ora 10:47

Folositi faza scurta in loc de faruri de ceata! Am incasat o amenda destul de mare in Ungaria datorita lor acu cativa ani si de atunci nu mai folosesc becuri de ceata DECAT DACA ESTE CEATA! AU inceput sa ma deranjeze in trafic cei care au si bec de ceata si faza scurta; le fac semn si tot degeaba, asa ca politia ar trebui sa face ceva in sensul asta, nu e normal sa mergem cu bec de ceata deca nu e ceata, nu?

Tomi_sotto
20 mesaje
Postat pe: 30 August 2009, ora 11:59

De la: edsecami, la data 2009-08-16 11:09:04am fost oprit in trafic pt. ca aveam aprinsa pozitia si proiectoarele fara a avea faza scurta. mi-a spus ca se sanctioneaza mersul cu proiectoare.

Pe scurt:
Art. 108

1. Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:

b) 3 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
8) folosirea luminilor de ceata in alte conditii decat pe timp de ceata
Eu sunt de acord cu sanctiunea asta, deoarece luminile de ceata deranjeaza pe ceilalti cand este vreme buna. Unii aprind luminile de ceata pur si simplu ca se remarce in trafic . (Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face )

iulianpope
1 mesaj
Postat pe: 30 August 2009, ora 12:13

In Italia este interzisa aprindere proiectoarelor de ceata atunci cand nu este nevoie, asa si in Ungaria pt ca odata am fost sanctionat.
In Romania toti aprind proiectoarele de ceata pt ca e ceva de fite, sa arate romanu' cat de tare e ;)

cedrik
3 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 30 August 2009, ora 13:54

eu folosesc uneori seara luminile de ceata impreuna cu faza scurta pentru ca vad mult mai bine. luminile de ceata lumineaza in lateral mai mult decat faza scurta si astfel vad mult dincolo de marginea laterala a drumului.

din moment ce lumina de ceata e jos de tot, nu vad cum deranjeaza pe ceilalti participanti. mai mult deranejaza dobitocii care-si pun becuri super puternice ( de off-road sau de vanatoare) sau cei care le au reglate sa bata in sus (sau dereglate).

ollyvers
37 mesaje
Postat pe: 30 August 2009, ora 21:32

Folosirea farurilor de ceata ar trebui sa fie interzisa si sanctionata atata timp cat sunt folosite in alta ipostaza decat cea pentru care sunt proiectate!!!eu eram cu bicicleta intr-o seara cand un sofer venea spre mine cu faza scurta si proiectoarele de ceata aprinse, din cauza lui n-am mai vazut drumul si am franat aproape sa ma dau peste cap...si el, culmea parca nu m-a vazut, venind foarte aproape de mine. Deci Proiectoarele de ceata sunt folosite 90% din cazuri pentru fitze din lipsa de gandire. Sunt deranjante in alte conditi de drum in afara de ceata, mai ales noaptea pe ploaie k degaja fascicul de lumina destul de imprastiat si reflectia de pe asfalt si parbriz te cam orbeste. ziua esti vazut oricum in trafic daca ai faza de drum in functie. Cei care le folosesc pentru ca nu vad destul sunt neexperimentati. Un sofer profesionist nu emite niciodata acest motiv. Doar un egoist care se gandeste ce-i mai bun pentru el si nu e constient de foarte multe treburi. Vorbesc dupa mai mult de 100.000km din care 80.000 in oras. Am vazut o faza: un golf IV cu blituri a stins faza scurta seara la intalnirea cu un M3 si dupa trecerea acestuia le-a aprins din nou. n-au existat alte semnalizari intre cei 2 cum ca s-ar cunoaste...Explicatie? Somebody plz, think clear...

neghina_liviu
7 mesaje
Postat pe: 30 August 2009, ora 21:54

Am facut de curand doua drumuri de aproximativ 500 km , si am mers foarte mult noaptea . Am constatat ca peste 90% din cei ce au pe masini proiectoare merg cu ele aprinse , de ce sa zic si eu am pe masina proiectoare dar daca constructorul a zis ca sunt pt. ceata atuci asa sa fie .
De remarcat ca in localitati unde sunt carute , biciclisti si mai ales pietoni , sunt foarte eficiente pe timp de noapte .
Multi km si fara evenimente .

danilo2000m
4 mesaje
Postat pe: 30 August 2009, ora 23:48

eu as suspenda permisul la anumiti smecheri care merg cu proiectoare de ceata aprinse care de fapt deranjeaza enorm in trafic .umii ori sunt inconstienti ori habar nu au de unde se aprind si se sting dau si ei la nimeeala pe butoane pina vad ceva lumina pe strada foarte bine fac tarile straine cu amenzile pacat ca nu se face si la noi la fel ca ungaria sau alte tari

iordache_octavian
133 mesaje
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 15:16

De la: sotto049756, la data 2009-08-27 18:29:02pai daca erai in localitate ce sens mai are sa ai luminile aprinse? chiar daca o traversezi..acolo nu are de ce sa te opreasca!

nu pot crede k ai scris o asemenea prostie.in cazul in care ai permis,ceea c nu cred,sa vii sa til tai cu foarfeca bucatele bucatele.nu t supara k?p dn e obl circul cu luminile d intaln aprinse.nu stau s fac legislatie p forumuri dar colegul nostru c a luat amenda a luato p buna dreptate.si eu am uitat sami aprind luminile si am fost sanctionat.ceva normal. urasc persoanele ce au xenon si in proiectoare si in faruri.jur ca o sami pun ca si in wrc 10 proiectoare cu xenon doar pt ai orbi si eu p nesimtiti.scz limba dar tb sami dati dreptate.sall

rothmans
140 mesaje
Oras: Cernavoda

Postat pe: 10 Septembrie 2009, ora 00:30

De la: ollyvers, la data 2009-08-30 21:32:15Folosirea farurilor de ceata ar trebui sa fie interzisa si sanctionata atata timp cat sunt folosite in alta ipostaza decat cea pentru care sunt proiectate!!!eu eram cu bicicleta intr-o seara cand un sofer venea spre mine cu faza scurta si proiectoarele de ceata aprinse, din cauza lui n-am mai vazut drumul si am franat aproape sa ma dau peste cap...si el, culmea parca nu m-a vazut, venind foarte aproape de mine. Deci Proiectoarele de ceata sunt folosite 90% din cazuri pentru fitze din lipsa de gandire. Sunt deranjante in alte conditi de drum in afara de ceata, mai ales noaptea pe ploaie k degaja fascicul de lumina destul de imprastiat si reflectia de pe asfalt si parbriz te cam orbeste. ziua esti vazut oricum in trafic daca ai faza de drum in functie. Cei care le folosesc pentru ca nu vad destul sunt neexperimentati. Un sofer profesionist nu emite niciodata acest motiv. Doar un egoist care se gandeste ce-i mai bun pentru el si nu e constient de foarte multe treburi. Vorbesc dupa mai mult de 100.000km din care 80.000 in oras. Am vazut o faza: un golf IV cu blituri a stins faza scurta seara la intalnirea cu un M3 si dupa trecerea acestuia le-a aprins din nou. n-au existat alte semnalizari intre cei 2 cum ca s-ar cunoaste...Explicatie? Somebody plz, think clear...

suta aia de mii ai facut-o pe bicicleta?
si daca raspunsul este nu, atunci inseamna ca tu la viatza ta te-ai dat cu masinutza de la aprozar la paine, bloc, market, etc, toate in jur de 80.000km!!!
hmmm, curios.
bicicleta este cu pedale sau motor?
uite ce-i, eu aprind farurile de ceata (impropriu spus proiectoare, pentru ca nu sunt proiectoare, sunt doar niste faruri cu o alta sfera de reflectare a luminii becului)
in niciun caz farurile de ceatza montate sub bara masinii vor deranja participantzii la trafic mai rau decat o faza scurta, doar daca, asa cum cineva spunea pe forum, un nesimtzit sau mai multzi nu-si monteaza becuri cu putere mai mare decat cea specificata in cartea masinii.
in niciun caz nu-i vb de fitze.
zicea un binecunoscut actor, Dan Puric, citez: 'Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!!!', am incheiat citatul... si discutia.
pa.

canne_neo
2 mesaje
Postat pe: 10 Septembrie 2009, ora 07:40

CRED CA DACA NU AI MAI FACUT ASTA ERA BINE SA FII AVERTIZAT DAR DACA ESTI CRONIC ATUNCI TREBUIE SA FII OPRIT MAI DES.URASC "CONDUCATORII AUTO" CARE MERG CU FAZA LUNGA IN ORAS NOAPTEA CAND E SI MULTA LUMINA IN JUR SI CEI CU FLASH-URI PENTRU SPORIREA VITEZEI PE ANUMITE SEGMENTE DE DRUM CAND BANDA A 2 A E LIBERA SI EU SUNT PE BANDA 1 .MA GANDESC SERIOS SA IMI MONTEZ PROIECTOARE SUSPENDATE PE CAPOTA DAR ORIENTATE IN SPATE SA II VAD EU ATUNCI CU FLASH-URI CE LE DAU?!?!?!?

markizu29
1 mesaj
Postat pe: 12 Octombrie 2009, ora 19:33

Cum ar putea sa deranjeze?
-Pai la unele masini sunt prost pozitionate si bat in sus, la unele si faza scurta bate aiurea;
- la unele din cauza ca masina este ceva mai inalta, iar celalat intr-una mica de oras, ii bate normal in fata;
In al doilea rand: este far de ceata, ca e un bec mai special sau etc.. acelasi rahat, este proiectat sa te folosesti de el cand este nevoie.

Dece nu mergeti si cu stopul de ceata? de ce nu franati cu frana de mana, de ce nu mergeti in maini? de ce ganditi cu c...ru? aaa asta o faceti deja...

Deci sunt impotriva tuturor imbecililor care conduc cu farurile de ceata aprinse atunci cand nu este cazul. Mai ales ca este interzis. Felicit toti politistii care dau amenzi si pentru abateri de genul acesta.

Adi_BV
54 mesaje
Postat pe: 12 Octombrie 2009, ora 20:18

pai deranjeaza farurile de ceata mai mult decat o faza scurta in multe cazuri...pe pozitia de faza scurta farurile proiecteaza lumina in jos, nu drept inainte precum cele de ceata. Pe mine ma distreaza cei cu Dacii 1310 care au proiectoarele alea de ceata dreptunghiulare, care lumineaza de 3-4 ori mai puternic decat farurile normale..la fel, nu vad sensul in cazul celor care merg cu faza de drum prin orase luminate; imi pare rau, dar astea chiar sunt fite (nu fitze).

ollyvers
37 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 16:47

rothmans, daca esti asa stiutor, km de care vorbeam ii am in 9 luni de livrare pizza in Timisoara, si restu 3 ani am condus prin tara, adik : Oradea, Alba-Iulia, Cluj, Orsova, Drobeta...si multe drumuri in judetul Caras(pline de serpentine si smekeri->CS). In plus an condus Dacia papuc 1.9D mai bine decat se laudau multi ca vezi tu, au beamveu sau passat Am condus si passat, bemeveu, masini mai mici, zi sau noapte...wherever. Prefer drumurile cu serpentine in locul celor intinse; da pentru ca am papuc si nu se intinde k altele, dar cred k e mai putin periculos decat sa prind un pericol cu peste 100km/h. Oricum viteza pare mai mare si mai palpitanta pe un drum ingust. Nu imi place sa conduc un BMW sau PASSAT si din cauza k nu prea simt viteza, imediat aluneca, mai ales iarna, ploaie. Am condus pe ceata foarte densa destul sau tragand pe cineva si n-am murit cu faza scurta, foarte buna(H4 PHILIPS 60/55w). Daca tragi cu ochiu prin decret observi pentru ce sunt destinate proiectoarele de ceata.
In general prefer condusul noaptea.
-Te sfatui sa fi atent noaptea pe ploaie cum se oglindesc proiectoarele de ceata pe parbriz si in masina-oglinzi si cat de bine mai vezi si fara ploaie, fata de faza de drum(oare de ce are aceasta denumire internationala). Sau incearca sa aprinzi pe rand proiectoarele si faza de drum k sa faci o comparatie-care e mai folositoare...faza care bate precis pe carosabil sau proiectoarele? Mie mi se pare k proiectoarele bat chiar in fata masinii unde nu bate faza de drum si gropile par mai maricele, in locul care nu observi mare lucru cand trebe sa te uiti cat mai departe k sa conduci bine, preventiv, in viteza.
Referitor la becuri mai puternice; nu cred k gasesti prea multi care sa se bage sa schimbe decat chiar nesimtitii.
Ziua de ce folosesti pr de ceata? oricum esti vazut si cu faza de drum, poate trebuie sa-ti mai cauti inca o pereche de ochi sau un set de aforisme(sa le intelegi, nu doar sa le citezi).

rothmans
140 mesaje
Oras: Cernavoda

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 12:39

De la: ollyvers, la data 2009-10-13 16:47:11rothmans, daca esti asa stiutor, km de care vorbeam ii am in 9 luni de livrare pizza in Timisoara, si restu 3 ani am condus prin tara, adik : Oradea, Alba-Iulia, Cluj, Orsova, Drobeta...si multe drumuri in judetul Caras(pline de serpentine si smekeri->CS). In plus an condus Dacia papuc 1.9D mai bine decat se laudau multi ca vezi tu, au beamveu sau passat Am condus si passat, bemeveu, masini mai mici, zi sau noapte...wherever. Prefer drumurile cu serpentine in locul celor intinse; da pentru ca am papuc si nu se intinde k altele, dar cred k e mai putin periculos decat sa prind un pericol cu peste 100km/h. Oricum viteza pare mai mare si mai palpitanta pe un drum ingust. Nu imi place sa conduc un BMW sau PASSAT si din cauza k nu prea simt viteza, imediat aluneca, mai ales iarna, ploaie. Am condus pe ceata foarte densa destul sau tragand pe cineva si n-am murit cu faza scurta, foarte buna(H4 PHILIPS 60/55w). Daca tragi cu ochiu prin decret observi pentru ce sunt destinate proiectoarele de ceata.
In general prefer condusul noaptea.
-Te sfatui sa fi atent noaptea pe ploaie cum se oglindesc proiectoarele de ceata pe parbriz si in masina-oglinzi si cat de bine mai vezi si fara ploaie, fata de faza de drum(oare de ce are aceasta denumire internationala). Sau incearca sa aprinzi pe rand proiectoarele si faza de drum k sa faci o comparatie-care e mai folositoare...faza care bate precis pe carosabil sau proiectoarele? Mie mi se pare k proiectoarele bat chiar in fata masinii unde nu bate faza de drum si gropile par mai maricele, in locul care nu observi mare lucru cand trebe sa te uiti cat mai departe k sa conduci bine, preventiv, in viteza.
Referitor la becuri mai puternice; nu cred k gasesti prea multi care sa se bage sa schimbe decat chiar nesimtitii.
Ziua de ce folosesti pr de ceata? oricum esti vazut si cu faza de drum, poate trebuie sa-ti mai cauti inca o pereche de ochi sau un set de aforisme(sa le intelegi, nu doar sa le citezi).

Mai "ollyvers", sa le iau pe rand, in sens invers (in "marsalier" cum zici tu pe topicul despre mercedes e-klasse vs audi a6).
Am, deja, inca o pereche de ochi (port ochelari din clasa a-4-a), iar farurile de ceatza le folosesc sa fiu vazut bine de smecherii care nu aprind pozitiile nici macar pe inserat. Si nu le aprind tot timpul, doar pe vreme rea, ploaie, burnita, etc. Ceata n-o mai pun la socoteala.
Noaptea se vede mai bine in lateral iar gropile fie ele si mici se vad mult mai pronuntat (chestie de umbre).
Si mi-au folosit foarte bine pe cel mai rau drum din tara (Turnu Severin-Orsova, Baile Herculane, Caransebes - mai ales de la Orsova in sus, spre Caransebes). Acum s-a refacut, e ca lumea, am mers pe el acum 3 saptamani dar numai de la Herculane la Orsova ca de acolo spre Turnu e jale, drum in lucru, stopuri, dobitoci care se baga in fata, etc.
Veneam dinspre Petrosani prin Tismana, pe sus pe la Baia de Arama, Herculane, Orsova spre Bucuresti.
Si mie-mi place condusul pe serpentine (dar nu cu papucul, ca n-am!) cu masina mea, am un Auris de 1,6 VVT M/M la care pe serpentine folosesc modul manual, ca-i mai sportiv, ami incitant ca sa zic asa. Am condus si "beamveu" cum ziceti voi banatenii la BMW si Mercedes si Audi si etc, etc, dar cea mai buna masina este aceea pe care o ai. Am inceput cu o Skoda S100 pe cand aveam 16 ani, ma dadeam intre Otelu Rosu si Poiana Marului si am mai mers cu un IMS intre Borlova si Muntele Mic.
Dupa cum vezi ma stiu un pic pe zona prin care conduci!
Sa-ti mai spun de Defileul Jiului, intre Sadu si Petrosani si apoi spre Caransebes prin Hateg sau spre Brasov prin Deva si Sibiu.
Hai ca ti-am facut capul mare si am depasit de mult suta aia de mii a ta.
Sa revin la topic, eu tot cu farurile de ceata aprinse conduc si pe la mine prin oras si prin Constanta, Bucuresti, pe oriunde conduc, asta este. Mai bine ca mine decat deloc, ca altii.
Drum bun si la multi kilometri!

ollyvers
37 mesaje
Postat pe: 2 Noiembrie 2009, ora 19:48

Aia care au "macar" pozitiile aprinse(rothmans) oricum nu circula regulamentar, Papucu Diesel 1.9 nu e sportiv doar dak nu sti sa-l conduci(sa dai din 4->3 in deal si sa-ti scartie rotile din spate sau chiar la 1->2->3). Daca enumeri multe orase nu inseamna k ai experienta....sory pentru off topic.
Oricum, am un prieten care a primit avertisment din cauza subiectului nostru. Nu stiu cat de tare te feresc de pericol toate farurile aprinse, cred k mai mult rau faci prin asta. Nu toti apreciaza ca tu vrei sa fi ferit, obosindu-i cu gestu asta egoist. Daca vrei sa fi ferit inseamna k nu esti in stare sa feresti si poate cam ai permisul degeaba, caci in trafic, tu esti singurul care poate avea grija de propria persoana(etc.) cel mai bine!
Nu mai stiu daca am precizat mai sus, dar am patit-o cu un prieten intr-o noapte. Venea unu din fata cu faza de drum si proiectoarele de ceata aprinse, drumul era nemarcat, proaspat turnat si nevazand nici un marcaj pe asfalt a iesit cu rotile din dreapta de pe drum, lovindu-si bratul inferior de acostament. E adevarat, avea pana in 40.000km, experienta vorbeste. Am vazut si pe mine k dupa niste km. e altfel, te mai obijnuiesti. DAR nu toata lumea circula zi de zi.

ollyvers
37 mesaje
Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 18:06

sorry pt double post...

caisacaisa
12 mesaje
Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 09:31

In legislatia rutiera scrie ca trebuie asigurata cel putin functionarea becului de lumini de intalnire din partea stanga si a unei lampi spate tot din stanga. Deci, in mod sigur ai savarsit o contraventie.

tzepelin
49 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 17:39

nu conteaza pe unde mergi , proiectoarele sunt pentru ceata, se merge cu faza scurta si zi si noapte , unde este vizibilitatea redusa se aprinde faza lunga. ii urasc pe cei care merg cu proiectoarele aprinse pentru ca ii orbesc pe cei din fata. ei nu-si dau seama , li se pare ca vad mai bine dar nu se vede decat 5 metri in fata masinii. eu conduc mai mult noaptea si ma deranjeaza foarte mult proiectoarele altor masini.

Mondeo
9am014314
4 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 09:14

asa scrie la lege (consider ca pentru fraieri)
am patit-o - perfect legal _ da' vasilica politistu, a citit articolu' din lege si baga amenda ca n-am vrut sa dau spaga _ daca tot platesc barem sa platesc bilteu' la circ si sa vad cum se chinuie sa scrie procedsul verbal - incercati ca este f. amzant si daca aveti timp cel putin 80 % din ele pot fi contestate (bu am pile''' da' citesc si legea lor
Un exemplu concret: la iesirea din Ploiesti spre Plopeni ( 15 KM) drum national destul de aglomerat, ora 18.00 - decembrie .e frum se opreste faru' STANGA -nu aveam dacat pozitie ... paba in curtea cadsei mele mai aveam 7 km - oricum nu aveam cum sa schimb becu' --nenea vasilica militianu - pac la razboiui.. fa PV si vedem in instanta.
Situatia este reala, inteleg magaria unora care te orbesc efecgtiv - din prostie sau infatuare - da' militianu asta nu a fost testat daca gandeste... sau treb' doar sa execute !!
(nu mi-a cerut dacat 100 ron sa ma lase in pace )

Seth
11 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 01:32

Eu aprind proiectoarele tot timpul pt a fi vazut, DAR, nu am becuri cu halogen sau vreun xenon nesimtit in ele, ci niste becuri identice cu cele originale ca montura dar cu LED-uri multe in loc de bec. Fac lumina destul de putina pe drum, dar sunt foarte vizibile si nu au cum sa deranjeze pt ca sunt slabe ca intensitate.
Prefer sa aprind pe astea pt ca sunt LED si nu se ard, pe cand la faza scurta m-am saturat sa schimb instalatii de xenon asa ca o aprind doar cand e nevoie.
Sunt constient ca pot fi amendat, pana acum nu mi-am luat-o, timpul nu e pierdut, dar prefer sa fiu vizibil si considerat nesimtit, cocalar samd, decat sa se urce vreun bolovan peste mine.
Raspunsul la intrebarea initiala este un DA clar.

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:

Mergi la:

close setari

off