Login · Inregistrare
Acceseaza wall-street.ro/sati pentru a vedea Topul Siteurilor din Romania.

back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Mazda6 sau toyota avensis?

indianu
8 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 15:48

Salut pe toata lumea.
Seful meu, un tip f de treaba care vorbeste mult cu noi, se gandeste zilele astea ce masina sa-si ia. El zice ca-i place mult Mazda6, asta noua, dar pana acu cateva luni a avut Toyota Avensis, aia veche. Asa ca acum e fifty-fifty intre Mazda 6 si noua Avensis.
Parerea mea i-am spus-o: Mazda6 arata muuuult mai bine.

Voua care va place mai mult? Vreau sa-i arat topicul asta dupa ce va spuneti parerea

Raporteaza abuz de limbaj
danodan
22 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 00:33

avensis.. are mai mult "sange albastru" shi mai mult stil.

lau_calin_1803
19 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 08:58

Amandoua sunt masini bune. Dar daca faci referire la fosta generatie Avensis si actuala Mazda 6 eu zic sa recomanzi Mazda 6 pentru ca, pe langa fiabilitatea foarte buna (pe care o ofera si Avensis) este mai confortabila mai sigura si arata mult mai bine. In plus motoarele sunt mai performante, fiind de generatie mai noua.

necunoscut
1 mesaj
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 10:39

Da si eu as merge pe mazda6. Arata mult mai bine, este cel putin la fel de fiabila ca toyota. Desi dintre cele 2 personal n-as alege nici una si eu as merge pe Honda.
Dar cum spuneam mazda are si motoare mai noi si mai performante. Iar consumul este dat de stilul de conducere in primul rand.
Spor la alegere!

danodan
22 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 19:49

parca era vorba de placut nu de date tehnice

cristiancluj
7 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 17:57

eu asa alege Avensis doar din pricina motorizarilor diesel. altfel nici una nu este prea tinereasca(desi mazda arata ceva mai dinamica) ambele au finisarile destul de ok. in plus daca iei mazda iei un ford in cele din urma

invata sa conduci incet!
ondin666
205 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 19:44

daca e seful tau inseamna ca si imaginea nu doar fiabilitatea masinii este importanta..inclin si eu spre mazda 6..iar daca se extind putin criteriile cred ca trebuie verificat si noul golf, precum si noul mondeo.

vasiolteanu
11 mesaje
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 19:42

dintre mazda 6 si toyota avensis as recomanda Honda Accord ,cea mai fiabila masina ,deja peste cele 2 cu mult desi pretul e cam acelasi,cel mai bine sa mearga la test cu toate si sa aleaga ce ii place mai mult cea mai buna varianta

g_cllaudiu
1 mesaj
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 09:33

Golf-ul este o masina Ok, din toate punctele de vedere; nu acelasi lucru as putea sa spun despre Mondeo, am lucrat in trecut la Ford, direct la vamzari si masina nu este chiar asa de OK, ma refer aici la finisari, calitatea masinii per ansamblu. Este stiut faptul ca Ford nu aduce in RO masini la fel de bine finisate ca in Europa de Vest. Si mai este o chestie, Mondeo este o masina grea, foarte grea iar motorizarile sunt prea mici, poate dieselul de 2.2l si 175 CP.

sotto016655
3 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 09:51

va invitam sa postati gratuit anunturi si pe http://www.anunturipecriza.ro

alex_tutty
1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 12:34

salut, am citit ce ai spus dar aici tin sa te contrazic. Cand iei o mazda, nici pe departe nu iti iei un ford. Si acum vin si te intreb ce are avensis in fond si pana la urma urmei? e confortabila si atat si nici macar aici nu e mai tare ca mazda6 (cea noua).
Eu am o mazda6 (model 2008) si da, poate vb subiectiv, dar stiu ce inseamna masina. e mult prea tare. eu as opta pt New Mazda 6.
Am motor de 2.5l, si imi consum 12 in oras, ceea ce mi se pare un atuu pt cei care tin neaparat sa isi ia diesel.

Bafta

Basi
1 mesaj
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 12:40

Sal

eu as alege Avensis deoarece este model mai nou cu multe dotari in varianta de baza peste mazda 6. Aici ma refer la modelul nou.
Ca sef nu te gandesti la o masina sportiva ci la una care poate imbina ambele tipuri.

CB
nitacodrin
5 mesaje
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 14:08

salut, avensis pentru un singur lucru (eu unu as alege masina asta) are distributia pe lant, ceea ce e foarte bine

Fosta membra 9am.ro
Avatarul lui Fosta membra 9am.ro
140 mesaje
Oras: Cernavoda

Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 16:17

De la: alex_tutty, la data 2009-06-12 12:34:29salut, am citit ce ai spus dar aici tin sa te contrazic. Cand iei o mazda, nici pe departe nu iti iei un ford. Si acum vin si te intreb ce are avensis in fond si pana la urma urmei? e confortabila si atat si nici macar aici nu e mai tare ca mazda6 (cea noua).
Eu am o mazda6 (model 2008) si da, poate vb subiectiv, dar stiu ce inseamna masina. e mult prea tare. eu as opta pt New Mazda 6.
Am motor de 2.5l, si imi consum 12 in oras, ceea ce mi se pare un atuu pt cei care tin neaparat sa isi ia diesel.

Bafta

Pe mine nu ma inspira Mazda6, e dragutza nu zic, dar cam atat.
Dar nu din cauza asta postez.
Ma enerveaza ca nu se aduce in Romania TOYOTA Camry 2.5-liter DOHC 16-valve dual VVT-i 4-cylinder; 179 hp @ 6000 rpm/171 lb.-ft. @ 4100 rpm, asta masina tati, super si fara cuvinte.
Cautati pe net si va veti convinge.

Bafta tuturor

ondin666
205 mesaje
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 16:46

nu sunt fan declarat nici mazda nici toyota, dar intre cele 2 modele cred ca mazda ofera mult mai mult inclusiv la capitolul noutate si inventivitate, e mai proaspata masina, fara de avensis, care se vinde si se comporta bine, dar are deja, ca model, o varsta.

Fosta membra 9am.ro
132 mesaje
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 19:29

draga rothmans tin sa t anunt k ai dreptate in leg cu toyota camry.si da,a avut taikmiu una dar model mai vechi si credema k ma impresionat.de aceea masina preferata aleasa in descrierea mea este toyota camry dar doar cele facute pt america din cauza designului modificat subtil si a multor alte detalii(pozitii in afara farului etc).pt colegul nostru,as opta pt toyota avensis.punct.nu exista comparatie intre cele doua din pct meu d vedere.salut cu respect

sotto016655
3 mesaje
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 17:39

Daca ma intrebati pe mine ambele sunt masini fiabile. Dar trebuie sa tineti cont de faptul ca Toyota este lider mondial in industria auto. Iar modele Toyota sunt mult mai raspandite in Romania decat Mazda din puct de vedere al vanzarilor de masini noi cf. APIA.

O comparatie corecta se poate face numai intre modelele noi(nu intre un model nou si unul vechi). Pe langa faptul ca Toyota are o gramada de premii internationale (ex. euroencap, premiul german J.D. Power,etc.)inaintea Mazdei cam la toate clasele; in momentul de fata noul model Avensis foloseste o tehnologie superioara fata de Mazda din mai multe puncte de vedere(cutie viteze, noua tehnologie de motoare, etc.) si este mult mai fiabila decat Mazda 6.

Dar cu toate astea, seful tau ar trebui sa faca un test drive cu ambele modele la fel de dotate si sa consulte ambele oferte din toate punctele de vedere corelat cu nevoia lui vis-a-vis de masina si dpdv al raportului pret/calitate.

Toate bune,
S

Fosta membra 9am.ro
3 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 08:16

Eu din cele 2 modele as alege Hond Accord:))

dinos
4 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 19:09

nu doar ca mazda 6 arata mult mai bine, dar este super masina
am avut 4 ani mazda6 de cand a aparut modelul nou la sf de 2002 si a fost excelent.

iar daca te gandesti ca la momentul acela (nu m-ar mira sa fie si acum) era numarul 1 in vanzari in israel (!!), tine cont deci de mentalitatea cumparatorului de acolo si de conditiile de mediu, cred ca decizia e usor de luat.

dinos
4 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 19:15

nu e rea nici honda, dar e mult mai scumpa decat mazda6 sau avensis, daca nu gresesc

iulianlaptes
1 mesaj
Oras: Constanta

Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 09:02

Buna ziua, tuturor! Am Noua Avensis cu motor de 2,5 diesel. Este o masina superba referitor la clasa ei. Este putin cam zgomotoasa la reprize si la suprafete altele decat asfaltul, dar in rest totul superOK. Am condus si Mazda6 (o masina impresionanta) dar referitor la istoria TOYOTA intotdeauna voi opta pentru ,,un produs Toyota'' Seful tau este liber sa aleaga. N-ul invatam noi ca de aia este sef. Bafta tuturor.

Fosta membra 9am.ro
27 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 19:05

Hmmmm,doua japonezefrumoase,agresive,supertehnologie la nivel maxim !!!! Totusi am totala incredere in TOYOTA,cea mai bine vinduta marca in lume!!!!!!!!! TOYOTA-insemnul international al calitatii!!!!!!!!!!

I never seen before a wild thing who cry himself
9am4129
13 mesaje
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 06:16

eu zic sa se mai gandesca si la un citroen c5 careca si aspect daca zici ca doar aspectul conteaza e de luat in calcul

9am4129
13 mesaje
Postat pe: 1 Decembrie 2009, ora 06:17

si cand isi ia in sfarsit masina sa ne anunti si pe noi

Far_Cry
140 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 09:24

Orice driver si cu.."cars-knowledge in portbagaj"stie ca masinile bune in lumea asta sunt germane si americane ! Este si un proverb de 100 de ani : "visul oricarui sofer este sa conduca o masina americana ,construita cu meticulozitate germana " asa ca spune-i sefului Dv de proverbul asta !

Mergi la: