Login · Inregistrare
Acceseaza wall-street.ro/sati pentru a vedea Topul Siteurilor din Romania.

back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Taxa auto - o aberatie pe banii nostri!

dundee
9 mesaje
Oras: Giurgiu

Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 13:04

Eu nu mai inteleg nimic. Am cumparat o masina noua, la care am platit 8 mili si ceva taxa de prima inmatriculare. Evident, acum o suspenda pentru masinile noi, dar fara ca eu si toti cei care au platit-o sa primim banii inapoi! E normal?? Adica eu a trebuit sa platesc pt ca am cumparat masina cand nu era criza auto? Apoi s-a declarat criza si nu se mai plateste... e aberant!

cristi1_3
26 mesaje
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 14:02

si eu la fel.....doar traim in Romania, nu?...totul e posibil....bineinteles in defavoarea fraierilor de romani.

Raporteaza abuz de limbaj
mitza_foto
1 mesaj
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 22:24

astia fac ce vor, sfideaza pe toata lumea si nu le pasa decat de buzunarele lor...adevarul este ca noi romanii ne meritam soarta, pentru ca suntem un popor de blegi si de naivi si pentru ca acceptam aceste aberatii ale celor ce ne conduc.

mary_yan007
1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Decembrie 2008, ora 23:31

sa nu il mai votati pe tariceanu si sa esim in strada cred ca nu exista egoist mai mare si mai hot ne fura bani si asa putini pe care ii avem taxa este un avantaj taricescuca e actionar la dacia si ne forteaza sa cumparam daciile lui da azi rablele de maine

gabitzu_raduca
3 mesaje
Oras: Pitesti

Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 16:41

Ba fratele meu ... tu ai idee cum e sa faci un automobil..., iti spun eu nu ai nici ce-a mai mica idee...
te-asi ruga ca pe viitor sa nu mai subestimezi DACIA ca nu te obliga nimeni sa o iei si 2 la miine eu zic ca isi face bani.
bafta si sa te mai interesez si u cum se produce un automobil ... nu e asa usor pe cum crezi.
pa

zon
84 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 01:18

mai gabitzu raduca , adica mai NIMENI , ce zici tu de automobil si de Dacia , no apoi sunt 2 lucruri diferite. Automobil e masina care merge si la care nu schimbi nimic la fiecare 50 000 km , apoi Dacia e cotetu cu care te dai tu pe aratura si cu care te dai mare ca e numai bun pentru drumurile de la noi . Cat despre cealalta chestie :L s0 iei la m..e tu si cu tariceanu tau sa mergeti de manuta voi si altii ca voi , unde vedeti cu ochii , ca noi restu vrem sa scapam tara asta de hotii si de gunoaie . Cat despre ; la cat de greu se fabrica o masina : daca o faci pe genunchi in beci , i-ti ia ceva timp .

gabitzu_raduca
3 mesaje
Oras: Pitesti

Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 15:45

se pare ca m-am daresat unei persoane putin ... nu stiu cumsa-i spun...
In fine legat de tariceanu si din punctul meu de vedere e .. a fost ... si probabil o sa fie o persoana dubioasa ...
pe mine ma deranjaza criticile unor "adevarati profesionisti in automobile" adevarati critici ...
in fine ...
apropo ... ce-mi doresti tu mi-e acelasi lucru til doresc eu tie...
o zi faina

ondin666
205 mesaje
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 22:58

singura problema a acestei taxe este faptul ca nu prea este legala..nu se pot introduce taxe si impozite peste noapte..in rest..si asa bugetul este pradat sistematic oricate taxe am plati noi nu o sa avem nici orase frumoase, nici drumuri bune si largi, nici transport in comun civilizat, nici protectie sociala, nici PIB, si asa mai departe. totul este sa ii votam pe cei 300 si ceva de parlamentari, ca sa primeasca apoi dupa un mandat de parlamentar o pensie pe viata si posibil si o casa nationalizata cu 100 lei, plus posibilitatea sa voteze si sa propuna legile care ii convin multelor lui afaceri, care cat de legale sunt ele sunt incompatibile cu functia de parlamentar.
in plus cu reducerile de acum cred ca ne-ar lasa sa murim de frig si foame daca nu am avea calitatea de contribuabili.
servus

belmondo71b
1 mesaj
Oras: Vaslui

Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 15:52

taxa auto a aberanta am vazut discutiile de mai sus apropo de dacia si de masinile din strainatate eu cred ca masinile nemtesti sant cele mai bune an functie de dotari dacia de la noi e buna doar ca nu are materiale de calitate cum ar fi anteriorul e tot din plastic eu am doua logan una berlina ful si una van si vreau sa spun ca sant bune de facut bani cand vine vorba sa sofez elegant fara sa simt gropile co linie eleganta audio si scaune din piele si iteriorul sa fie rafinat modern ma simt an al noulea cer loganu e pentru saraci care castiga pana la 15 mil lei restu nu conduc asa ceva

pandurum
1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 10:01

Oameni buni, voi nu ati auzit de faptul ca Bucurestiul e cea mai poluata capitala europeana? Nu ati trecut niciodata prin oras si sa simtiti miros de gaze de esapament? Nu ati vazut niciodata "fumigene" in trafic?

Poate ca sunt Gica Contra, dar am cumparat recent o masina Euro IV noua si am platit taxa de poluare fara sa fac scandal (deci nu vorbesc de pe margine!)

Daca ar exista mai mult spirit civic si lumea s-ar orienta catre masini mai ecologice, nici taxa nu ar avea un impact atat de mare.

Iar faptul ca suntem saraci... Ha-Ha! Ati vazut, in plina criza cum erau partiile de schi din Poiana Brasov? (nb. eu am vazut doar la televizor) DN1 e plin în week-end sã mearga lumea la tara sa praseasca porumbul??? Astea sunt povesti!

Va doresc sa va bucurati de masinile voastre, dar sa mai lasati si aer de respirat!

ovidiulucian
1 mesaj
Oras: Timisoara

Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 07:17

Natiune condusa de timpiti care se pun in calea progresului si a dezvoltarii.Singura lor preocupare este sa ne indobitoceasca prin toate mijloacele invatamint cultura cunoastere libertate de miscare conditii de viata

zon
84 mesaje

Postat pe: 15 Februarie 2009, ora 08:35

adevarat si mai au o preocupare sa-si umple conturile cu bani inainta sa lase pe altii , rasa de hotii. ce sa mai zici si noi stam si tot discutam degeaba cand domnu tariceanu concesiona terenuri din Romania.

KOKET
8 mesaje
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 10:20

am cumparat in 2008 opel astra disel 1.7 euro 4 si am platit taxa de prima inmatriculare 1500lei (15 mil vechi)iar o alta taxa anuala ,nu se poate asa ceva ,la dacie 1400 cm platesc 30lei iar la opel 170 lei nu inteleg aceasta taxa nici taxa de inmatriculare dar nici pe cea de impozitare totul este aberant

mihaita1969
2 mesaje
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 16:17

TARICEANU E TATA ROMANILOR SA LE-O S--A LA TOTI ROMANI

margino23
2 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 09:41

Dundee, chestia cu scoaterea taxei nu e aberanta. Intr-o perioada de criza in care principala durere este faptul ca nu se mai vinde, deci nici nu se mai produce, trebuie sprijinita economia. Astfel prin scoaterea taxei se reduce pretul final pe care noi il platim pentru o masina, sau un produs in general. In plus este o MASURA TEMPORARA.
Gandestete ca daca nu se sprijina economia nationala tu, eu si multi altii nu vom mai avea unde sa muncim ca sa ne castigam banul si implicit sa putem sa mai cumparam ceva. Daca tie ti-ar da banii pe taxa inapoi la ce s-ar ajunge? La o gaura si mai mare in buget, care in caz ca nu ai urmarit stirile e deja cu un - MARE. Acest lucru afecteaza in afara de bugetari si pe noi pt ca nu se vor aloca banii necesari pt spitale, educatie, etc.
ZON, in caz ca ai o masina, ai putea proba si o dacie noua. Prin scutirea de taxe temporare nu te obliga nimeni sa-tzi cumperie dacie ci orice masina noua. Dacia nu mai e masina care pica des, uita-te si in curtea(service-urile) celorlalti producatori. In afara de masinile nemtesti sa stii ca totusi daciile au devenit destul de fiabile. Plus ca nu ti-as recomanda sa ajungi in service cu o masina straina si sa platesti din buzunarul tau. Oricum nush daca merita s-si bata cineva mintea cu tine deoarece prin "complimentul" NIMENI atribuit lui gabitzu raduca TE CARACTERIZAI PE TINE. Apropo, la orice automobil schimbi destul de multe pana la 50.000 de km, nu uita de revizii(filtre, distributie, etc)

muresan_marius84
4 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 21:21

eu am citit parerile tuturor si sunt de acord cu margino

zon
84 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 17:37

Mai pasarica , asta sa nu-ti zic mai NIMENI , sa nu ma repet : esti total rupt de realitate si-ti zic si de ce : tu crezi ca sprijini economia nationala daca-ti cumperi Dacia nu ? ei bine Dacia apartine Renault cu procent destul de mare , deci ce profit face Dacia comform procentului de actiuni profitul se duce in France draga pasarica sii sprijini pe francezi nu pe romanul de aici . si la cate dotete s-au vandut au facut francezii ceva profit , bine si tariceanu tau ca tot il lingi atat si crezi tot ceti explica el , ideea e ca intradevar teoretic asa e , ar revenii ceva si statului roman dar practic e foarte putin pentru ca Romania nu se poate baza in industrie numai pe cotetele produse de Dacia By Renault , nu stiu daca ai vazut asta , ca oricum ai ochii inchisi. si tu daca-ti cumperi Logan ei bine majoritatea profitului il ia francezul , deci banul romanesc al tau da e exportat , daca un neamt cumpara un Logan e mai bine pentru economia rom pentru ca banul lui vine la noi in buget respectiv intra in tara. asta ca sa ai si desenat in caz ca nu intelegi. taxa de mediu , mai pasarica , influenteaza in foarte mica masura PIB-u dar in mare masura concesionarile facute de tariceanu si reprezentantele pe care le are el , nu in ultimul rand si conturile "de stat" a lui , adica banii de taxa au luat dar ai vazut ca au facut ceva cu ei >>>??? pur si simplu au disparut undeva , dar mare fraier mai esti sa crezi toata teoria cu taxa si cu economia romaneasca care trebe sprijinita , deci teoria e buna numai ca practic e altfel < intelegi odata > daca am masina ? mai pasarica in Septembrie 2008 am cumparat noua o Skoda Roomster si a trebuit sa platesc si taxa pentru ca la momentul respectiv cea de Euro4 nu era suspendata , stiu cum e sa ai masina noua si lasa-ma cu sfaturile tale nationaliste . acum am si o Alfa 156 ts secondhand din 2000 si umblu cu ea cu numere rosii pentru ca nu am vrut sa pun botu la taxa triplata a lui tatucu tau si o sa platesc mult mai putin acum la o eventuala imatriculare , asa ca nu-mi da tu mie sfaturi ce sa-mi iau si cand . "sa ajung in service cu o masina straina" dupa felul cum vorbesti se vede ca tariceanu a avut de unde . La orice auto schimbi mai pasarica ce zici tu in garantie si dupa dar ale sunt consumabile auto nu sunt piese de schimb ,ma refeream numai la piese , intelegi? mai NIMENI , ca nu m-am putut abtine . hai ciao ca-mi pierd timpul cu tine si cu altii ca tine degeaba , tot incuiati o sa ramaneti .

margino23
2 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 09:57

ZON, ezi ca la librarie sunt carti de economie. Una la mana, impozitul pe profit se plateste in Romania si nu in Franta. Prea putin ne intereseaza ce se intampla cu profitul ramas dupa plata impozitelor. Restul de profit nu ajunge la stat sau la noi. in cel mai bun caz este reinvestit tot in tara. Doi la mana, taxa auto se scotea de pe toate autoturismele noi, nu numai de pe dacie, deci acelasi avantaj il avea si skoda si alte marci. In comparatie cu skoda si alte marci, dacia si in curand si ford-ul au fabricile in Romania, deci fac parte din industria noastra, angajeaza romani(mai sunt si ceva francezi in functiile de conducere). Odata cu aplicarea aceluiasi regim de taxe si impozite pt produsele romanesti ca si pt cele straine duce la "omorarea" productiei pe timp de criza. Din asta castiga "superperformantele" produse chinezesti, care costa putin si tzin la fel de mult. Pe langa asta, din scutirea de taxe pt autoturismele NOI (ATENTIE, NU ZIC DOAR DACIA) mai castigam prin faptul ca unii din noi lucreaza la concesionari, si au de munca in continuare pe vanzari si service. In Iasi, la concesionari lucreaza cca 1000 de angajati. Daca nu se mai vinde, vor mai lucra 200 maxim.
Taxa auto nu o plateste producatorul ci consumatorul. Deci vei fi incurajat sa cumperi o masina NOUA. Din sh-uri traiesc doar cca 1000 de romani in toata tara. In urma scutirii de taxe pt autovehiculele noi nu vor muri de foame, itzi garantez. Cel putin nu vor mai avea profiturile alea mari pe care le aveau, dar cine vrea ca pe un golf V sa dea doar 11-12.000 de euro full din 2007 in loc sa dea 24000 la noi pe unul nou, tot sh isi va lua. Gresesc cumva?
Si apropo, tzi s-a pus pata rau e tariceanu, ai vazut undeva ca-l aprob sau il mentionez? Nu cred.
Deci
1. profitul din dacia se IMPOZITEAZAa in tara, ce ramane pleaca in franta sau in modernizari si campanii de promovare la noi
2. scutirea de taxe a autovehiculelor noi nu te oblga sa-tzi iei dacie, itzi iei si skoda, si tata, si ce vrei tu. Important e sa fie NOU
3. tariceanu e prea neimportant pt mine ca sa-l pomenesc(si din cauza ta a trebuit sa-l pomenesc de 2 ori)
4. taxe pt autovehiculele sh sunt si in afara, sunt anuale si se reflecta in asigurare.
5. cum ai tu alfa romeo am si eu un golf IV la sh si is multumit de el, nu l-as schimba probabil cu o masina noua, decat tot cu un vw sau o skoda.
6. nu te lansa in dicutii pe baza de economie daca nu cunosti partea asta. De la TV nu se invatza. Daca vrei totusi sa prinzi tainele economiei nationale, uita-te putin la BIZ BAZAR pe antena3. Aia e emisiune economica unde vin niste oameni din economie importanti( De Bogdan Baltazar ai auzit? El itzi poate da lectii corecte de economie, nicidecum Cristoiu, Gadea si celalalt dezaxat din emisiunea lui care e invitat pt spectacol - sincer acest trio e mai bun la circ).
7. stiu mai bine acest domeniu deoarece sunt si economist si lucrez si in domeniul auto.
Sa auzim de bine.
Apropo, s-a anulat triplarea taxei si scutirea de taxe.
Si cine are ceva neuroni in cap raspunde cu bun simt si nu cu injurii cum ai facut tu.

zon
84 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 04:38

1. nu ziceam e impozit ci de profit dare merge in Franta in loc sa fie reinvestit in tara , poti sa te pi...si pe el impozit la ce avantaje ,din profit neinvestit , se pierd.
2. daca citeai bine ce am scris ai fi observat ca Skoda ,care am cumparat-o, e noua deci nici eu nu ma refeream numai la Dacia.
3. tariceanu e modelul tau de aia ii promovezi politica de orbire a romanilor, de fapt nu o promovezi tu chiar crezi in ea.
4. asta nu stiam , trebuia sa-mi spui tu, dupa ce am avut doua auto din Germania , un Mondeo si Alfa.
5. ma bucur pentru Golf-ul tau dar dupa ce am condus Alfa nu ma mai intorc la masinile germane
6. nu pierd timpul la tv , la emisiuni "economice" si mai putin ma intereseaza cine ce prezinta pentru ca pana nu se vede la noi la omul de pe strada , gargara aia nu reprezinta nimic. mai faci si reclama la posturi tv de mana a 3-a .
7. da fascinant si tu lucrezi in domeniul auto , eu m-am uitat mult la tv si de acolo am invatat pentru ca la librarie nu mai erau carti despre economie .
8. scutirea de taxe nu s-a anulat ci numai ordonanta din 15 DEc 2008.

Palalex
21 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 16:19

din cate am citit intr-un articol pe net a intervenit CE referitor la taxa auto si a facut o somatie catre Romania prin care cere explicatii.le-a dat tremen 2 luni,iar daca nu prim un raspuns multumitor se va ajunge pana la curtea de justitie. sa speram ca scamap de ea! aici aveti articolul respectiv: http://www.wall-street.ro/articol/Auto/66984/Taxa-auto-protectionista-Comisia-Europeana-cere-schimbarea-legislatiei.html

ondin666
205 mesaje
Postat pe: 11 August 2009, ora 16:51

nu scapa nimeni de taxa pur si simplu asa cum nu scapi fara sa faci nimic nici de raie. eu i-am dat in judecata si mi-am recuperat banii. ca si multi altii. bafta.

sotto062920
1 mesaj
Postat pe: 10 Octombrie 2009, ora 14:56

sa traiti bine.............

sotto050750
17 mesaje
Postat pe: 11 Octombrie 2009, ora 09:05

am inteles ca si pe bulgaria s-a scumpit taxa? undeva la jumate fata de noi?

iordache_octavian
133 mesaje
Postat pe: 12 Octombrie 2009, ora 21:26

De la: sotto050750, la data 2009-10-11 09:05:55am inteles ca si pe bulgaria s-a scumpit taxa? undeva la jumate fata de noi?
Danyel ce mai faci draga?tot nu t las sa traiesti ca.....Nu maestre nu s-a scumpit taxa....de fapt nu s-a majorat....daca te intereseaza cauta-ma si rezolvam cu inmatriculatul in bulgaria.Dar stai,tu ai dacie man si nu ai nevoie de taxa la o masina inmatriculata in anul 1 d.HR.Eu am o ruda in Silistra si am rezolvat cu toate taxele de toata jena de la noi.mie scarba de tot ce tine de taxe si impozite si prefer varianta usoara si eficienta.si uite ca tot la noi poluez,tot la noi o rup in gropi,tot la noi.....nu e o aberatie o taxa dar cuantumul ei este.mai ales la noi unde pt a-mi inmatricula o masina sh platesc taxa de prima inmatriculare cat valoarea greutatii masinii in aur.Oricum nu rezolvam nimic pana la urmatorul boicot national....am toti prietenii(aproape)cu nr de bulgaria si nu avem nicio problema.intr-adevar avem actele in regula.si oricum circulam regulamentar cum ne-a invatat pe noi nenea instructorul. oricum nu pot spune nimic pe forum ce le-as dori celor ce au instituit aceasta taxa...va las imaginatia sa zburde...numa bn

ondin666
205 mesaje
Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 15:06

e bine totusi ca nu se mai include aceasta taxa abuziva si in impozitul anual. asa cine a platit taxa auto mai platea pana vindea masina inca o taxa aiurea, iar cine si-a luat banii inapoi platea si el, dar macar avea o satisfactie morala.
oricum o dam tot nu scapam de taxe pentru ca altfel nu au cei din conducerea statului ce sa cheltuiasca aiurea.

suciu_adrian2003
1 mesaj
Oras: Tg Mures

Postat pe: 13 Decembrie 2009, ora 01:48

Cum ai procedat cad i-ai dat in judecata? De ce acte ai avut nevoie?

9am147042
3 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2009, ora 20:51

am ajuns o tara de rasul tuturor.Eu sunt de 6 ani plecat din tara si am observat ca oriunde te-ai duce si zici ca esti roman te privesc ...Anul trecut am vrut sa inmatriculez masina pe care o am in tara, un euro 3,taxa era undeva la 1700 euro,(pret de criza spunea doamna de la inmatriculari),tinand cont de salariile din tara tot sa traiesti i-am raspuns eu....

9am083124
1 mesaj
Postat pe: 10 Iunie 2010, ora 10:45

Pentru cei care ati platit taxa auto sa stiti ca se poate recupera integral! Asa cum au intuit multi, aceasta nu este legala! Eu mi-am recuperat taxa pentru 2 masini + multe altele. Pentru cine este interesat sa isi recupereze banii de pe taxa sa dea un add la ID "radutib" sau un email la radutibrea@gmail.com

Mergi la:

close setari

off