back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Remedii naturiste pentru diferite afectiuni

 


 
Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
 
blueali208

110 mesaje
Membru din: 23/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Martie 2010, ora 16:31

Deoarece guvernul are grija ca noi sa nu mai avem acces la medicamente,scumpindu-le,si nici la sistemul medical ,introducind tot felul de co-plati,adica sa mai platim odata ceea ce platim deja prin impozite si asigurari de sanatate,va propun un nou topic,despre diverse remedii naturiste pe care le putem folosi pentru a preveni sau trata diverse afectiuni.
Stiu ca exista o gramada de informatie pe net legata de tratamente naturiste,dar as vrea sa postam aici atit remedii verificate de noi insine sau de cunostinte ale noastre,cit si informatii de pe net,demonstrate stiintific,despre tratamente IEFTINE si EFICIENTE,ca exista si in farmacii o gramada de medicamente asa zis naturiste,destul de scumpe si care nu au intotdeauna efectul dorit,fie pentru ca nu ne permitem sa luam tratamentul complet pentru ca e scump,fie pentru ca ele au atit de putina substanta activa incit sint apa de ploaie...Deci sint binevenite recomandari de tratamente cu PLANTE sau alte SUBSTANTE NATURALE,nu cu medicamente asa-zis naturale! Producatorii lor isi fac destula reclama si singuri,nu e cazul sa-i mai ingrasam si noi...

Raporteaza abuz de limbaj
blueali208

110 mesaje
Membru din: 23/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Martie 2010, ora 16:34

Incep eu, cu un articol despre CHIMEN:

CHIMENUL este o planta parca special facuta sa ne ajute la inceput de primavara. Trateaza cu succes gastrita, alergia, colesterolul marit, bronsita, chiar si astenia de primavara. Sa o cunoastem mai bine, asadar

Originea chimenului (Carum carvi) nu este pe deplin elucidata: unii cercetatori sustin ca este originar din Asia Mica (actualul teritoriu al Turciei), de unde ar fi fost raspandit in lumea intreaga de catre greci si apoi de catre romani, in timp ce altii sustin ca provine din Caucaz ori chiar din ramura sudica a Carpatilor. Cert este ca planta inaltuta, cu flori albicioase, cu seminte cenusii la culoare si cu o aroma racoritoare s-a raspandit astazi in toata lumea, crescand din India si pana in vestul Europei, fiind aclimatizata si in America de Nord, in America de Sud ori in Africa.
Primele dovezi despre folosirea chimenului in scopuri medicinale le avem de la invatatii egipteni, care l-au descris in papirusurile lor, la fel ca si medicii Greciei antice, care au inclus aceasta planta in tratatele vremii. Pe timpul imparatului roman Iulius Cezar, chimenul a trait momentele sale de "glorie", fiind introdus obligatoriu in dieta soldatilor, pentru a-i feri de bolile infectioase, de epuizare si de afectiunile digestive. In medicina populara a diferitelor popoare europene chimenul este nelipsit, fiind folosit in alimentatie, ca medicament si, nu in ultimul rand, ca ingredient magic. In Germania, de pilda, era considerat, pana nu demult, un panaceu in afectiuni gastrice si intestinale. Din el se facea un lichior ("Kummel") folosit in inapetenta, iar semintele pisate se puneau in baia sugarilor pentru a le calma colicile. In Olanda, aburul emanat de fiertura de chimen era inhalat pentru usurarea respiratiei si vindecarea celor cu bronsita, iar in Franta se pune si acum in diferitele feluri de branza fermentata, pentru a usura digestia. In arhipelagul britanic, chimenul se dadea gainilor pentru a nu se rataci si a ramane "legate" de gospodarie. Mai mult, sotiile ori sotii cu inclinatii spre aventuri erau tratati pe fata sau pe ascuns cu chimen, pentru aceeasi actiune de infranare a vagabondajului si pentru a le fi calmate pornirile spre infidelitate.
In Romania, chimenul se mai numeste si secarea, chimion, chimin sau chiman. El este printre putinele condimente care cresc spontan la noi, diferite varietati de chimen fiind intalnite prin fanetele si pe pajistile din zonele de deal, montane si subalpine. Planta foarte raspandita, exista numeroase cunostinte in medicina populara despre utilizarea semintelor sale. Decoctul si ceaiul din seminte de chimen se dadeau copiilor mici ca sa nu planga de dureri de burta. Tot cu el erau spalati pe cap copiii contra bubelor, iar fetele din unele sate se spalau cu zeama de chimen calduta, ca sa se faca frumoase si sa aiba fata curata. Peste tot se punea in vin sau tuica, pentru pofta de mancare. Chimenul fiert in lapte sau apa se lua pentru bolile inimii. Pisat si amestecat cu putin unt se lua contra durerilor de stomac. Ceaiul din chimen cu iarba creata se dadea ca intaritor celor slabiti de boala. Se mai folosea la raceli sau pentru boli femeiesti combinat cu trandafir alb si malin alb. Femeile care aveau copii mici mancau supa de chimen, ca sa aiba lapte mai mult. Dar sa aflam mai concret care sunt utilizarile medicinale ale chimenului, confirmate si de stiinta actuala.





blueali208

110 mesaje
Membru din: 23/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Martie 2010, ora 16:36

Cum se prepara si se administreaza chimenul

Pulberea
Semintele uscate se macina bine cu o rasnita de cafea, pana cand devin o pulbere fina, care se pastreaza (maximum 7 zile) intr-un borcan inchis ermetic, la frigider. Se administreaza de regula cate jumatate de lingurita, de 4 ori pe zi.

Infuzia fierbinte
Intr-o cana (250 ml) cu apa clocotita, se pun 1-2 lingurite de seminte, se acopera si se lasa asa vreme de 15 minute, dupa care se filtreaza. Infuzia se consuma cat de calda posibil, pentru a avea maximumul proprietatilor antispastice si calmante.

Uleiul volatil
Se extrage doar prin procedee industriale, prin distilare si, mai rar, prin antrenare cu alcool. Se gaseste in farmaciile si in magazinele naturiste, dar trebuie sa aiba specificat pe ambalaj faptul ca este valabil si pentru uz intern. La adulti, se administreaza cate 2-6 picaturi de trei ori pe zi, la copiii intre 6 si 16 ani - 1-3 picaturi, de 2-3 ori pe zi, la copiii intre 1 an si 6 ani - sub o picatura pe zi, adica maximum 0,02 ml pe zi. Uleiul de chimen este inclus si in diverse siropuri ori ceaiuri preambalate, cu efecte calmante pentru copii.

Infuzia combinata
Se pun 2 lingurite de pulbere de seminte intr-un pahar de apa si se lasa la macerat vreme de 6-8 ore, la temperatura camerei, dupa care se strecoara. Extractul obtinut se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca un pahar de apa, apoi se lasa sa se raceasca. In final, se combina cele doua extracte, iar preparatul obtinut se va administra pe parcursul unei zile.

Tinctura
Se pun intr-un borcan 10 linguri de pulbere de seminte, care se acopera cu 400 ml de alcool alimentar de 50 de grade, amestecand incontinuu. Cand intreaga masa de pulbere a fost acoperita, se inchide borcanul ermetic si se lasa continutul la macerat vreme de 12 zile. Apoi preparatul se strecoara, se adauga 10 picaturi de ulei volatil de chimen, se agita bine, iar extractul astfel obtinut se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza o lingurita de 4 ori pe zi, in tratamente cu o durata de 1-3 luni.

Uleiul pentru uz extern
In jumatate de litru de ulei de masline sau floarea-soarelui se pun 10 linguri de pulbere de seminte de chimen. Se lasa la macerat vreme de 2 saptamani, la soare, dupa care se filtreaza, se adauga 15 picaturi de ulei volatil de chimen, iar preparatul astfel obtinut se trage intr-o sticla inchisa la culoare, care se pastreaza in locuri intunecoase si reci.


Raporteaza abuz de limbaj
blueali208

110 mesaje
Membru din: 23/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Martie 2010, ora 16:39

Tratamente interne* Astenie psihica, incapacitate de concentrare mentala - se iau cate 4 lingurite de tinctura de chimen pe zi, in cure de o luna. Uleiul volatil continut de semintele de chimen are efecte tonice nervoase, favorizeaza circulatia cerebrala, confera o senzatie de vioiciune si tonus mental. Acelasi tratament se recomanda si ca adjuvant in depresie.
* Astm, astm alergic, bronsita cronica - se administreaza amestecul de infuzie combinata si ulei volatil de chimen. Pe langa efectul antispastic mentionat, chimenul are in aceste afectiuni si un efect expectorant (ajuta la eliminarea secretiilor in exces de pe caile respiratorii), antiinflamator si antibiotic. De asemenea, uleiul volatil de chimen este antihistaminic, ajutand la calmarea reactiilor alergice la nivelul aparatul respirator.
* Cancer de colon - un studiu de medicina experimentala dat publicitatii in martie 2006 arata ca un tratament facut vreme de 15 saptamani cu pulbere de chimen inhiba dezvoltarea tumorilor in intestinul gros. Interesant este ca efectul antitumoral al chimenului a fost potentat de introducerea in alimentatie si a uleiului de arahide, care este indicat celor care sufera de tumori pe tubul digestiv. Se recomanda administrarea a 7 grame de pulbere de seminte de chimen pe zi (doza exacta este de 0,06 grame pe kilogram-corp), in cure cu o durata de patru luni, urmate de doua luni de pauza.
* Cancer de piele - chimenul, ingerat sub forma de pulbere si aplicat sub forma de ulei pentru uz extern pe formatiunile canceroase aparute pe piele, inhiba cresterea tumorilor maligne si, mai mult, declanseaza procesul de remisie a acestora. Se recomanda un tratament de patru luni cu chimen luat intern (7 grame pe zi) si aplicat extern, sub forma de ulei, pe zonele afectate
Pentru a-i creste eficienta, chimenul trebuie macinat.
* Deficit de fier in organism - infuzia combinata de chimen din care se bea cate o cana dimineata si seara, pe stomacul gol, este un eficient remediu contra anemiei feriprive. Acest remediu nu contine decat cantitati infime de fier, in schimb, imbunatateste foarte mult asimilarea acestui oligoelement, care de cele mai multe ori se gaseste in alimentatia de zi cu zi (in oua, in spanac, in urzici, in icre, in peste etc.), dar nu este metabolizat corespunzator de organism.
* Diaree, colita de fermentatie - se administreaza pulbere de seminte de chimen amestecata in proportii egale cu pulbere de frunze de menta. Se iau zilnic cate 4-6 lingurite din aceasta combinatie, pe o perioada de 1-3 saptamani. Combinatia chimen-menta este aproape imbatabila in mai multe afectiuni digestive, printre care diareea si colita de fermentatie, unde efectul lor este rapid, datorita calitatilor antiseptice, antiinflamatoare, carminative (determina eliminarea gazelor intestinale) ale celor doua plante.
* Dispepsie - exista mai multe cercetari care arata fara dubiu ca semintele de chimen, singure sau in combinatii cu alte plante, vindeca fara gres aceasta afectiune. Intr-un astfel de studiu, facut in Germania, un numar de 118 pacienti au fost impartiti in doua grupe de terapie egale. Cei din prima grupa au fost tratati cu seminte de chimen si frunze de menta (Mentha piperita), in timp ce a doua grupa fost tratata cu cisaprida, un medicament de sinteza foarte eficient in tratarea dispepsiei. Dupa patru saptamani, 69,7% din cei tratati cu chimen si menta nu mai prezentau simptome de dispepsie. Durerile abdominale, senzatia de greata sau de greutate in stomac disparusera, la fel si balonarea si eructatiile. In lotul tratat cu cisaprida, procentul pacientilor care nu mai prezentau simptomele dispepsiei a fost foarte apropiat de cel al pacientilor tratati naturist, fiind de 70,2%, dar aici au aparut si reactii adverse (dureri de cap, diaree, aritmie), reactii inexistente la lotul tratat natural. Asadar, pe termen lung, o solutie eficienta si sigura contra dispepsiei este administrarea zilnica, inainte de masa, a unei lingurite de amestec de pulberi de chimen si menta, combinate in proportii egale. Plantele trebuie sa fie proaspat macinate, pentru a avea un continut maxim de uleiuri volatile, care imbunatatesc secretia de bila si de sucuri gastrice si elimina durerile abdominale.
* Gastrita - un studiu facut in laboratoarele Universitatii din Riad, Arabia Saudita, arata ca administrarea semintelor de chimen protejeaza epiteliile gastrice (tesuturile protectoare ce captusesc stomacul) de actiunea secretiilor gastrice acide, dar si de actiunea unor substante iritante, cum ar fi solutia de clorura de sodiu concentrata, alcoolul etilic pur etc. Astfel, desi administrarea chimenului sporeste secretia de sucuri digestive, tratamentul cu infuzia combinata din semintele sale este eficient pentru gastrita, avand efecte calmante, antiinflamatoare, protejand mucoasa gastrica. Se administreaza 2-3 cani de infuzie combinata pe zi, in cure de 3 saptamani, urmate de o pauza de 10 zile, dupa care se poate relua.
* Greata provocata de medicatie - se administreaza infuzia combinata obtinuta din chimen si menta, amestecate in proportii egale, din care se bea, de preferinta neindulcita, cate o jumatate de litru - un litru pe parcursul zilei, inaintea meselor principale. Are efect antiemetic (elimina senzatia de greata), actionand atat local, la nivelul terminatiilor gustative si olfactive de la nivelul tubului digestiv, cat si la nivelul sistemului nervos central. Este un bun tratament si contra anorexiei.

Raporteaza abuz de limbaj
blueali208

110 mesaje
Membru din: 23/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Martie 2010, ora 16:40

* Halena (miros urat al respiratiei) - se mesteca dupa masa si, intre mese, seminte de chimen. Au un miros placut si, mai mult decat atat, imbunatatesc digestia, eliminand cauzele profunde care duc la aparitia halenei.
* Micoze (adjuvant) - prin teste de laborator s-a constatat ca uleiul volatil de chimen este foarte eficient contra infectiilor cu ciupercile parazite Candida albicans, Aspergillus. Se administreaza uleiul volatil de chimen, cate 2-5 picaturi, de trei ori pe pe zi, in cure de 14 zile, urmate de alte 10 zile de pauza. Acelasi tratament este recomandat ca adjuvant in infectiile, de aceasta data bacteriene, cu Pseudomonas aeruginosa.
* Prevenirea cancerului - mai multe studii facute in Japonia, in India si in China arata ca administrarea chimenului impiedica mutatiile celulelor normale spre celule canceroase, fiind un protector de incredere contra bolii canceroase care afecteaza stomacul, intestinele, ficatul, pancreasul. Se consuma chimenul ca si condiment in alimentatie, iar de doua ori pe an se tin cure cu o durata de patru saptamani, timp in care se administreaza cate o lingurita rasa de pulbere de seminte de patru ori pe zi.
* Sindromul colonului iritabil, colon spastic - se beau zilnic 2-3 cani de infuzie combinata de seminte de chimen. Tratamentul se face vreme de 4 saptamani, cu 5-7 zile de pauza. Are efecte spasmolitice si antiinflamatoare intestinale puternice, ajuta la echilibrarea florei intestinale. Tratamentul este valabil si contra crampelor abdominale, care atunci cand sunt foarte puternice vor fi tratate, in prima faza, cu infuzie fierbinte de chimen.
* Sindromul de postmenopauza (adjuvant) - se administreaza pulberea proaspat macinata de chimen, cate trei lingurite pe zi, in cure de 30 de zile, urmate de alte 30 de zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua. Este un remediu cu efecte estrogene blande, ideal pentru femeile care au intrat la menopauza de mai mult de doi ani si se confrunta cu simptome cum ar fi osteoporoza, hirsutismul, astenia, depresia.
* Spasme musculare - se administreaza infuzia combinata de chimen, cate o jumatate de pahar (100 ml), de trei ori pe zi. In fiecare doza de infuzie combinata se pun si doua picaturi de ulei volatil de chimen, pentru a amplifica efectele antispasmodice ale acestui tratament. Studii facute in Statele Unite au aratat ca substantele volatile din chimen inhiba efectul mai multor enzime care determina contractura musculara. Astfel, acest tratament este valabil nu doar in spasmele muschilor voluntari (cum ar fi cei ai bratelor, ai picioare, ai pleoapelor etc.), ci si al celor care nu pot fi controlati voluntar. Acest tratament antispasmodic s-a dovedit eficient si contra sughitului, contra tusei spasmodice si chiar contra astmului.
* Valori crescute ale colesterolului si trigliceridelor - intr-un studiu din anul 2005, facut de o echipa mixta de cercetatori din Maroc si din Franta, se arata ca administrarea de infuzie combinata de chimen, 1-1,5 litri pe zi, in cure de patru saptamani, scade semnificativ procentul de colesterol negativ (LDL) si de trigliceride din sange. Acelasi studiu arata ca organismul diabetic este ferit de complicatii cardiace si vasculare prin tratamentul cu infuzie combinata de chimen. Un alt efect al tratamentului cu chimen este si o usoara scadere a glicemiei, dar care apare mai ales la tratamentul cu pulbere de chimen si mai putin la tratamentul cu extract apos sau in alcool.
* Viermi intestinali (adjuvant) - se administreaza ulei volatil de chimen, cate 2-5 picaturi de trei ori pe zi, in cure de 21 de zile, urmate de aceeasi perioada de pauza. Acest remediu are efecte puternic vermifuge si insecticide, paralizand centrii nervosi vitali ai acestor organisme parazite.

Raporteaza abuz de limbaj
blueali208

110 mesaje
Membru din: 23/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Martie 2010, ora 16:40

Aplicatii externe cu chimen

* Crampe abdominale la sugari si la copiii mici - in apa de baie a copilului se toarna 1-3 linguri de tinctura de chimen. Principiile active cu efect calmant gastro-intestinal si carminativ vor fi preluate prin piele de catre circulatia sanguina periferica si isi vor face rapid efectul.
* Micoza bucala - de trei ori pe zi se fac clatiri ale gurii cu 100 ml de infuzie combinata, in care s-au pus 1-2 picaturi de ulei de chimen. Acest tratament are efecte antimicotice, antiinflamatoare, fiind de un real ajutor pentru candida cu localizare pe segmentul buco-faringian.
* Rani deschise (prim ajutor) - se spala rana si se curata foarte bine cu tinctura de chimen nediluata. Este un tratament dureros pe moment, dar extrem de util, mai ales in cazul in care rana se produce intr-un loc cu puternica incarcatura microbiana. Chimenul are efecte antibiotice puternice si distruge, aplicat direct, virusul tetanic.
* Scabie - se aplica uleiul pentru uz extern pe portiunile afectate. Aplicatia se face de 3-6 ori pe zi, pana la vindecarea totala. Este un tratament simplu si eficient, recomandat mai ales celor care nu suporta unguentele cu substante de sinteza folosite in acest scop.

Precautii si contraindicatii

La copiii mici se administreaza intern cu prudenta, intrucat - foarte rar - poate declansa crize de epilepsie. De regula, pentru copiii foarte mici este recomandat din acest motiv feniculul, in locul chimenului.
La femeile insarcinate, supradozarea semintelor de chimen (peste 7 g luate zilnic) poate produce avortul.
Chimenul este contraindicat persoanelor care au alergie la plantele din familia Apiaceae (Umbeliferae).

Raporteaza abuz de limbaj
blueali208

110 mesaje
Membru din: 23/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Martie 2010, ora 16:46

Acest articol l-am copiat de pe net pentru uzul personal cu mult timp in urma,dar din pacate nu mi-am notat si sursa,deci SCUZE celui care l-a scris...
Va propun ca in cazul in care copiati articole de pe net,sa precizati sursa,asa incit multumirile celor ce-l citesc si le folosesc informatiile respective sa se adreseze celui/celei care le merita.

Raporteaza abuz de limbaj
ElectricStorm

11 mesaje
Membru din: 13/05/2009
Postat pe: 28 Martie 2010, ora 18:35

Desene cu iod pe piele

* O metoda straveche, folosita de doctorii rusi, este tratarea afectiunilor tiroidei in faza incipienta, folosind aplicatii cu iod, care favorizeaza normalizarea functionarii glandei tiroide in ambele sensuri: atat pentru insuficienta, cat si pentru surplusul de hormoni produsi. Dozele pentru tratament erau prescrise strict individual, folosind in prealabil urmatoarea metoda de testare a pacientului
* Inainte de culcare, pe partea exterioara a bratului stang, la mijloc, intre cot si incheietura mainii, se fac 3 dungi cu iod. Prima dunga se deseneaza o data, usor, ca sa obtinem o culoare deschisa. A doua dunga se deseneaza cu betisorul de doua ori, pe acelasi loc, ca sa obtinem o culoare mai intensa. A treia dunga se deseneaza de 3-4 ori, pe acelasi loc, ca sa obtinem o dunga de culoare inchisa. Dimineata se controleaza care din dungi au disparut complet. Daca pielea a absorbit toate dungile fara a lasa urme, deficitul de iod este mare si tratamentul se face cu aplicatiile de culoare inchisa. Daca au disparut numai primele doua dungi, atunci se folosesc aplicatiile de culoare medie (dunga nr.2). Daca se absoarbe numai prima dunga, se face cura cu culoarea deschisa. Dupa alegerea intensitatii culorii, se stabileste marimea individuala a aplicatiei, care este egala cu marimea palmei de la mana stanga (fara degete). Se decupeaza un oval din carton de marimea palmei, se aplica pe locul unde se face aplicatia si se incercuieste cu un betisor cu vata inmuiat in iod. Apoi, in interiorul zonei incercuite se aplica tinctura de iod, cu ajutorul unui tampon de vata. Tratamentul se face timp de 6 zile, fara pauze, altfel se pierde efectul.
* In prima seara, inainte de culcare, se aplica cartonul si se tamponeaza ovalul din interiorul cercului, pe exteriorul antebratului stang, acolo unde ati facut testarea.
* Se tamponeaza cu iod partea exterioara a gambei de la piciorul stang, la mijloc, intre glezna si genunchi.
* Se repeta pe piciorul drept. La persoanele cu circulatia slaba, iodul nu se absoarbe complet.
* Iodul se aplica pe partea exterioara, la mijlocul antebratului drept.
* Iodul se aplica pe gamba stanga.
* Ultima ungere cu iod se face pe partea exterioara de la gamba dreapta.
Procedeul se repeta de 3-4 ori pe an, in functie de necesitatile organismului.

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Martie 2010, ora 02:22

Bun topic.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
blueali208

110 mesaje
Membru din: 23/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Martie 2010, ora 19:24

Asa am crezut si eu,dar din pacate nu sintem prea multi de aceeasi parere...Interesul maxim e in zona cu injuraturi...

Raporteaza abuz de limbaj
blueali208

110 mesaje
Membru din: 23/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Martie 2010, ora 19:45

Anyway,eu mai postez niste informatii care,sper eu,sa fie de folos celor ce citesc:

PARAZITII INTESTINALI
Parazitii intestinali apar cu precadere la copii.Cu cat copilul creste mai mare cu atat creste probabilitatea de a se infesta cu paraziti intestinali-viermisori (helminti).
Statistica ne spune: la varsta de 1-3 ani,80% dintre copiii ajung sa fie infestati de helminti.
In termeni medicali, helmintii sunt viermii parazitari si larvele (oule) lor.Varietatea parazitilor intestinali daunatori omului este foarte mare,dar majoritatea acestora se intalneste destul de rar.
La noi cei mai frecventi "invadatori"al organismului uman sunt :
-limbricii
-oxiurii
-giardia
-echinococoza
mai rar parazitii care se localizeaza in peretii intestinelor:
-tenia
-trichinela spiralis
-ankylostoma duodenale,etc.

Descriere:

ASCARIZI-LIMBRICII
-sunt viermi cilindrici,cu lungimea de 15 - 35 cm, de culoare alb-galbuie, adesea semitransparenti.Se localizeaza de preferinta in intestinul subtire, fara a se fixa de peretele acestuia, parazitand doar interiorul lui, miscandu-se in permanenta in directia opusa celei a bolului alimentar. Acesta este si motivul pentru care sunt atat de greu de depistat prin analiza materiilor fecale.Periodic, o data cu eliminarea materiei fecale, se elimina si oua de ascarizi, nevizibile cu ochiul liber, dar aceasta NU se intampla in fiecare zi, fapt care ingreuneaza diagnosticarea ascaridiozei prin analiza fecalelor.Daca nu se aplica tratament ascarizii pot trai in organismul uman cativa ani.


OXIURI
- paraziti foarte mici, subtiri, cu dimensiunea de pana la 1 cm, adesea curbati, albiciosi.
Se localizeaza in partea inferioara a intestinului gros, motiv pentru care, spre deosebire de ascarizi, pot fi depistati in fecale. O data ajunse in organism, femelele inainteaza in tubul digestiv si ies prin anus, pentru a-si depune ouale in pliurile anusului.
Acest lucru, care se intampla de obicei in cursul noptii, provoaca mancarimi intense in regiunea anusului, obligand la scarpinare. Prin scarpinare, ouale ajung pe degete, in special sub unghii, de aici, ouale ajung din nou in organism daca se duc degetele la gura.
Durata de viata a oxiurilor este de pana la 1,5 luni dar, din cauza cantitatii mari de oua pe care le depun, numarul lor este in continua crestere, inmultindu-se in permanenta, astfel incat, fara tratament, afectiunea poate dura ani de zile. Infestarea cu oxiuri se numeste enterobioza.

LAMBLIA (Giardia)
-este una dintre cauzele frecvente de diaree acuta si cronica - atat la adulti - cat si la copi.
Transmiterea se face pe cale digestiva, prin consum de apa sau alimente contaminate, precum si prin maini murdare.
Parazitul se gaseste sub doua forme: chist si adult.
Omul se infesteaza ingerind chisturi de Giardia Lamblia. Odata ajunse in intestin, chisturile se transforma in Giardia, care se prinde de mucoasa intestinala si determina tulburarea absorbtiei, manifestata prin diaree. Uneori, boala trece neobservata. Diareea este insotita de dureri abdominale, balonare, greturi, varsaturi, stare de rau. Caractersitica este data de durata mai indelungata a diareei - de 7-10 zile sau chiar mai mult. Diagnosticul se face prin examenul microscopic al 'scaunului' evidentiindu-se chisturile.
Este importanta administrarea tratamentului tututor membrilor familiei,din cauza riscului de re-infestare.

ECHINOCOCCOZA( Hidatidoza sau Chistul Hidatic)
-este o afectiune parazitara in care omul este gazda intermediara pentru viermii din genul Echinococcus.
Omul se infesteaza ingerind oua de Echinicoccus, de obicei din apa sau alimente contaminate cu resturi fecale provenite de la caini.
De mentionat ca ouale sunt rezistente la uscaciune, supravietiund in praf perioade lungi de timp.
Din oua ies in tubul digestive larvele care ajung pe cale sangiuna in diverse organe, formand chisturi.
Chisturile se intilnesc de obicei in ficat si la plamani, dar pot aparea in orice tesut, inclusive in inima, creier sau oase.
Simptomele depind de localizarea si marimea chistului, care poate determina modificari locale prin presiune. Ruperea chisturilor duce la fenomene alergice severe, pina la soc anafilactic. Diagnosticul se realizeaza prin explorari imagistice. Tratamentul este medicamentos si/sau chirurgical - in functie de aprecierea medicului specialist si de marimea, localizarea si numarul chisturilor.


Teniaza( Panglica)
-este determinate de doua specii de tenii: Saginata si Solium.
Transmiterea Teniei se realizeaza prin ingestia de carne de vita cruda sau insuficient preparata (cruda) - care contine chisturi larvare de tenie.
In intestin, larvele se transforma in viermi adulti, cu dimensiuni de aproximativ 10-12 metri, care elimina oua prin segmentele lor terminale.
Oule ajung in mediul exterior odata cu scaunul si reprezinta o sursa de infestare . Astfel, ciclul se reia.
Clinic, boala poate trece neobservata. Intr-un numar mic de cazuri, se poate manifesta prin dureri abdominale moderate, astenie, stare de rau. Transmiterea Teniei la om se face pe cale digestiva, omul poate fi gazda intermediara sau definitiva. Astfel, daca ingera oua de Tenia, devine gazda intermediara, imbolnavindu-se de cisticercoza. In acest caz este de vina consumul de carne de porc in stare cruda sau insufficient preparata - continind larve de Tenia. Simptomele in cazul Teniei sint deseori absente iar in cazul cisticercozei este severa. Diagnosticul in teniaza se bazeaza pe examinarea fragmentelor de Tenie din scaun. Tratamentul se efectueaza cu substante antiparazitare si trebuie supravegheat de medic.


Raporteaza abuz de limbaj
blueali208

110 mesaje
Membru din: 23/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Martie 2010, ora 19:56

TRATAMENT NATURIST

Usturoiul - inamicul viermilor

Toate tratamentele descoperite de-a lungul timpului, de la antibioticul Metronidazol, primul medicament activ asupra Giardiei, pina la Zentel, cea mai noua arma de distrugere in masa a tuturor viermisorilor au ramas putin in urma.
Explicatia e simpla: intens folosite in primii ani de la inventare, armele s-au tocit, viermisorii dobindinf rezistenta. Medicii spun ca in prezent, accentul se pune pe produsele care nu se absorb in intestin, avand efecte secundare minore.
Medicamentele clasice sint bune - cu conditia sa facem copilului testele hepatice inainte de administrare.
De asemenea, tratamentul trebuie sa fie repetat, la interval de un an .

Folosirea Propolisului imparte medicii in doua tabere.
Unii sustin ca este contraindicat in tratametul giardiei. In urma unor studii s-a demonstrat ca acesta face mai mult rau - stimuland starea de agitatie a copilului, fara sa deranzeze viermisorii.
Pe de alta parte, propolisul si-a demonstrat ca o activitate anti-microbiala impotriva bacteriilor, virozelor sau infectiilor fungale ca : E.coli, chamydia,salmonella, giardia.

Bioterapeutul, profesor Niculae Coriciuc recomanda:

Pelin
-infuzie -se fac comprese seara in zona anusului, - 7 zile
-ceai -se fierbe ceai foarte concentrat se iau 2 linguri seara,

-seminte de bostan decojite , crude,se piseaza si se amesteca cu miere de albine-50gr.seminte pasta cu miere de albine-in fiecare seara timp de 7 zile;
a doua zi se bea ceai de crusin sau se ia un medicament pentru constipatie,semintele de bostan au rolul de a aduna viermisorii de pe peretii intestinelor,iar diareea ajuta la eliminarea lor foarte rapid.
-lenjeria se fierbe si se calca ,obligatoriu
-recomandat tuturor membrilor familiei pentru a preintampina reinfestarea.

1,2 kg seminte de dovleac se trec prin masina de tocat, se amesteca cu 0,5 kg miere si 100 ml lapte proaspat.
Se imparte in 3 parti, care se iau din ora in ora.
Dupa alte 3 h, se iau 3 linguri de ulei de ricin.
Daca nu s-au eliminat parazitii, tratamentul se repeta a doua zi.
Cu 12 ore inainte, nu se mananca nimic.

Pentru tenie:
250 g seminte de dovleac se zdrobesc, se adauga miere. Se ia dimineata. Dupa 2 ore, se iau 2 linguri ulei de ricin sau ceai de crushin. Se repeta 3 zile.
Pentru teniaza: 250 g seminte crude de dovleac curatate de coaja se dau prin masina de tocat nuci + 4-5 linguri miere. Cu o zi inainte se mananca doar iaurt. in ziua de tratament, se mananca incet, dimineata, semintele macinate, pe stomacul gol si se mai mananca doar seara, un iaurt. Cand apare senzatia de scaun, persoana bolnava se asaza pe o oala in care a pus apa calda, tenia se trage la caldura.

Se macereaza 6 zile o ceapa mare, felii, intr-un litru de vin alb.
Se bea un pahar in fiecare dimineata, la sculare, timp de o saptamana. Se reia timp de 2-3 luni.
Seminte de dovleac + ceai de cimbrisor (seara) - numarul de seminte se ia in functie de
varsta.
La copii 10-15 seminte, la adulti cam 20-30 seminte decojite, pe care cojita
(pielita) fina, subtire, trebuie sa ramana.
Recomandare - numarul de seminte in
functie de varsta: la o persoana de 50 ani se iau 50 seminte. Ajuta la oxiuri, tenie, giardia
etc. Este bine ca tratamentul sa inceapa intr-o zi cu luna plina si dureaza 3 saptamani. Se
face pauza 1 saptamana pana la viitoarea luna plina si se repeta 4 luni consecutiv. Este
bine sa se consume regim lacto-vegetarian.
Pentru prevenire: 2 cepe de arpagic tocate - 2 linguri miere - un pahar cu lapte - seara.
Se poate fierbe 15 min. laptele cu ceapa (mai ales la copiii agitati).
Se administreaza copiilor intre 6 si 9 ani, 2 lingurite seara; copiilor intre 9-12 ani,
3 lingurite seara; copiii mai mari si adultii iau cate 3-4 pahare, de 1-2 ori/saptamana,
timp de 2 saptamani.
Sa se consume 500 g afine sau fragi, dimineata pe stomacul gol. Timp de 6 h nu se mai
consuma nimic. Se repeta 5 zile. in acest timp nu se consuma carne, zahar, fainoase.

Seminte de bostan 1 kg, se imparte in 10 portii (100 g pentru 10 zile). Fiecare portie se
da prin masina de tocat nuca, cu coaja cu tot. Semintele se dau de 5-6 ori prin masina. Se
amesteca cu 300-400 ml ceai de cimbru. Se lasa la macerat timp de 24 h, apoi se strecoara
prin tifon. Se stoarce, iar zeama obtinuta se imparte in 3 portii egale, pentru 1 zi
(dimineata, pranz si seara, cu 1/2 h inainte de masa). Tratamentul dureaza 10 zile, apoi
se tin 10 zile pauza. Daca e nevoie se repeta cura.

Cura de argila are efect antiparazitar.
Pe abdomen se aplica o cataplasma rece cu argila sau caolin, se ingereaza argila si se fac clisme cu suspensii argiloase. Cura dureaza 3 saptamani.

Firma „Forever Living" ofera produsul Aloe Vera Plus. Sucul de aloe are proprietati vermifuge, antiparazitare, antimicotice si antivirale. Se iau dimineata si seara,cu 30 min. inainte de mese, cateva linguri suc.

Extern: ceai de pelin (oxiuri), radacini de ipgarice si decoct de radacini de sapunarita,
40 g/l 1 apa. Se foloseste pentru bai de sezut.
Radacini pisate de praz, patrunjel in lapte - 1/2 - 1 pahar suc, 3 dimineti la rand, la
apusul lunii. Pentru copii: 20-30 ml. Se pun pe abdomen, jos, frunze de varza, in timpul
noptii. Se repeta timp de 3-4 luni, cu pauze.

Decoct de seminte de varza.
Ulei de cimbru; esenta de leurda (15-20 picaturi); bitter suedez.
Limbricii se combat cu legume, morcovi cruzi, sfecla rosie, zeama de varza, precum si cu
usturoi, hrean, ceapa, care se fierb in lapte si se consuma fierbinti.

Infuzie din 50 g cimbru la 1 l apa. Se bea 3 zile pe saptamana.
Se bea infuzie de: afin (oxiuri - 2 lingurite la 100 ml apa, fractionat in 3 reprize),
anason, cicoare, cimbrisor si cimbru (tricocefaloza - 2 lingurite la cana - 2 cani pe zi),
coada-soricelului si galbenele (limbrici - neindulcit, dimineata, 2 linguri la 100 ml), coriandru
(limbrici - 4 lingurite la 100 ml apa, dimineata, pe stomacul gol), crusin + pelin (oxiuri,
limbrici - 2 lingurite la l 1/2 cana apa, dimineata, pe stomacul gol), maces (limbrici - 2 parti
macese fara puf si o parte miere, din care se iau 2-3 lingurite pe zi), frunze de nuc.
Decoct de radacini de iarba-mare (limbrici), 4 linguri/cana. Se iau 3-4 linguri pe zi.
Decoct de radacini de ghintura (limbrici), 1 lingurita la l. Se bea cate 1/2 cana, de 2 ori pe zi
sau tinctura 15-20 picaturi in apa, de 2 ori pe zi.

-Un alt factor important este igiena.Daca se respecta regulile elementare de igiena, pericolul infestarii cu asemenea paraziti este tinut la distanta.
-------------------------------------------------------------------------------------
Bibliografie:
1. Beaver P.C., Young R.C., Cupp E.W. Clinical Parasitology, 9-th ed. FIBIGER, 1984
2. Bornuz M., Fazakas B., Elias M.I. si colab. Parazitologie medicala, Ed. Did. si Pedag., Bucuresti, 1981
3. Elias M.I., Iacobiciu I. Parazitologie medicala si boli parazitare, Lito I.M.T., 1977
4. Gherman I. Compendiu de Parazitologie Clinica, Ed. ALL, Bucuresti, 1993
5. Jeffrey H.C., Leach R.M. Atlas of Medical Helminthology and Protozoology, Churchill, Livingstone, 1984
6. Mandell G.L., Douglas R.G., Bennett J.E. Principles and Practice of Infectious Diseases, Sec.ed. Churchill, Livingstone, 1988
7. Nitzulescu V., Gherman I. Parazitologie Clinica, Ed. Med., Bucuresti, 1986
8. Nitzulescu V., Gherman I. Entomologie medicala, Ed. Acad. Rom., 1990
9. Radulescu S., Meyer E.A. Parazitologie medicala, Ed. ALL, Bucuresti, 1994
10. Voiculescu M. Boli infectioase, Vol. 2, Ed. Med., Bucuresti, 1990
11.Coriciuc Niculae,Tratamente naturiste.

Raporteaza abuz de limbaj
IonescuMarian

6 mesaje
Membru din: 10/04/2010
Postat pe: 10 Aprilie 2010, ora 19:39

EXCELENTA IDEE! pacat ca toti par fi mai interesati de ce se masturbeaza fetele si alte cacaturi de genu' asta...
Postez si eu un remediu natural pentru tratarea infectiilor urinare recidivante,care la mine a avut un efect neasteptat de bun:
Cura cu argila :la nivelul aparatului renal aceasta avand un puternic efect bactericid si antitoxic. Specialistii afirma ca la inceputul tratamentului este posibil ca urina sa-si schimbe culoarea si sa fie urat mirositoare, dar acesta reprezinta primul semn ca organismul sufera o dezintoxicare rapida. Dupa cateva zile, aceste simptome dispar. In numeroase cazuri, dupa o cura cu argila crizele persoanelor ajunse la dializa s-au ameliorat, iar la cei cu calculi renali sau nisip s-a observat disparitia lor din vezica urinara.
Se face in felul urmator: se pune de seara la dizolvat intr-un vas de sticla sau portelan argila cit o nuca in 250 ml apa plata sau de izvor.Dimineata se amesteca bine cu coada unei linguri de lemn si se bea asa tulbure,cu 30 min inainte de masa.Restul de pe fundul canii se arunca si se pregateste portia pt amiaza.La amiaza se pregateste portia pt seara,etc. Tratamentul dureaza minim 10 zile,cu repetare dupa 20 zile.
La inceput s-ar putea sa va simtiti mai rau,dar e semn bun.Daca dupa 8 zile va simtiti tot rau,intrerupeti cura,faceti o dezintoxicare (post negru doua zile pe saptamina pina la amiaza,in rest numai fructe si legume crude,coapte sau fierte,plus multa apa intre mese,timp de 7 zile),dupa care reluati cura cu argila.
In timpull curei NU se bea alcool,nu se consuma dulciuri rafinate si sucuri gazoase.
Succes si sanantate maxima!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

1281 mesaje
Membru din: 30/12/2012
Oras: Iasi

Postat pe: 26 Ianuarie 2013, ora 23:29

De la: ElectricStorm, la data 2010-03-28 18:35:39Desene cu iod pe piele

* O metoda straveche, folosita de doctorii rusi, este tratarea afectiunilor tiroidei in faza incipienta, folosind aplicatii cu iod, care favorizeaza normalizarea functionarii glandei tiroide in ambele sensuri: atat pentru insuficienta, cat si pentru surplusul de hormoni produsi. Dozele pentru tratament erau prescrise strict individual, folosind in prealabil urmatoarea metoda de testare a pacientului
* Inainte de culcare, pe partea exterioara a bratului stang, la mijloc, intre cot si incheietura mainii, se fac 3 dungi cu iod. Prima dunga se deseneaza o data, usor, ca sa obtinem o culoare deschisa. A doua dunga se deseneaza cu betisorul de doua ori, pe acelasi loc, ca sa obtinem o culoare mai intensa. A treia dunga se deseneaza de 3-4 ori, pe acelasi loc, ca sa obtinem o dunga de culoare inchisa. Dimineata se controleaza care din dungi au disparut complet. Daca pielea a absorbit toate dungile fara a lasa urme, deficitul de iod este mare si tratamentul se face cu aplicatiile de culoare inchisa. Daca au disparut numai primele doua dungi, atunci se folosesc aplicatiile de culoare medie (dunga nr.2). Daca se absoarbe numai prima dunga, se face cura cu culoarea deschisa. Dupa alegerea intensitatii culorii, se stabileste marimea individuala a aplicatiei, care este egala cu marimea palmei de la mana stanga (fara degete). Se decupeaza un oval din carton de marimea palmei, se aplica pe locul unde se face aplicatia si se incercuieste cu un betisor cu vata inmuiat in iod. Apoi, in interiorul zonei incercuite se aplica tinctura de iod, cu ajutorul unui tampon de vata. Tratamentul se face timp de 6 zile, fara pauze, altfel se pierde efectul.
* In prima seara, inainte de culcare, se aplica cartonul si se tamponeaza ovalul din interiorul cercului, pe exteriorul antebratului stang, acolo unde ati facut testarea.
* Se tamponeaza cu iod partea exterioara a gambei de la piciorul stang, la mijloc, intre glezna si genunchi.
* Se repeta pe piciorul drept. La persoanele cu circulatia slaba, iodul nu se absoarbe complet.
* Iodul se aplica pe partea exterioara, la mijlocul antebratului drept.
* Iodul se aplica pe gamba stanga.
* Ultima ungere cu iod se face pe partea exterioara de la gamba dreapta.
Procedeul se repeta de 3-4 ori pe an, in functie de necesitatile organismului.
Interesant

Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
Fosta membra 9am.ro

1281 mesaje
Membru din: 30/12/2012
Oras: Iasi

Postat pe: 26 Ianuarie 2013, ora 23:30

si de raceala?

Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Mai 2013, ora 21:42

Stiti vreun tratament contra "ficat marit"?

Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 21 Mai 2013, ora 10:34



CANCERUL si remediile naturale
În volumul sãu "World Without Cancer", autorul american Edward Griffin descrie adevãrul despre o descoperire mai veche, ascunsã cu grijã de marele public, ºi anume proprietãþile curative ale vitaminei B17, numitã ºi laetril sau amigdalina, scrie EsoReiter, citat de Agerpres.

Este un fapt demonstrat faptul cã aceastã substanþã distruge repede celulele canceroase. Autorul oferã mai multe informaþii despre vindecarea bolnavilor de cancer graþie B17, precum ºi explicaþiile ºtiinþifice ale acþiunilor sale ºi ridicã întrebarea 'De ce medicina convenþionalã nu recurge la aceasta pe scarã largã împotriva bolii înºelãtoare?'.

Griffin susþine cã vitamina B17 nu este utilizatã în medicina convenþionalã nu din raþiuni de ordin ºtiinþific, ci din cauza politicii elitei mondiale în domeniul oncologic. Miliarde de dolari sunt cheltuite anual pe cercetare ºi tratamente ale cancerului, alte miliarde sunt cheltuite pe producþia armatei de substanþe chimice destinate sã lupte împotriva bolii. Astfel, ascunderea vitaminei B17 este de ordin economic pentru o industrie farmaceuticã dominantã în lumea noastrã.

Vitamina B17, care ucide cancerul, este conþinutã în special în sâmburii de caise. Aceºtia au fost declaraþi oficial medicament împotriva tuturor tipurilor de cancer încã acum 35 de ani. Dupã cel de-al Doilea Rãzboi Mondial, dr. Max Gerson ºi-a tratat cu succes pacienþii cu acest remediu ºi l-a inclus în metoda sa de combatere a cancerului.

Amigdalina se gãseºte în sâmburii de caise, migdale, viºine, piersici, prune ºi mere, precum ºi în seminþele de mere, sorg, mei, seminþe de in, linte, unele soiuri de fasole ºi struguri. De asemenea, în unele plante ºi multe alte produse pe care omul modern nu le utilizeazã în mod curent în alimentaþie.

Modul actual de viaþã ne face sã consumãm produse din fãinã rafinatã, mult zahãr, ulei de gãtit ºi alte produse industriale ºi procesate, în timp ce alimentele organice naturale au fost mult timp absente din meniul nostru. Bunicii noºtri au mâncat alimente naturale nerafinate, iar cancerul pe vremea lor era un eveniment rar. Ei consumau fructe uscate, pâine din fãinã brutã ºi chiar pâine din mei. Astfel, ei aveau acces, fãrã sã ºtie, la vitaminele necesare pentru o viaþã sãnãtoasã, feritã de boli, inclusiv amigdalina (B17).

Vitamina B17 a fost interzisã pentru tratamentul cancerului acum 35 de ani, chiar dacã numeroºi savanþi susþineau cã, dacã o persoanã ar consuma zilnic aceastã vitaminã, ea nu ar dezvolta cancer, susþine autorul volumului menþionat. Potrivit acestuia, giganþii farmaceutici, precum ºi Ministerul Sãnãtãþii al SUA au exercitat presiuni uriaºe asupra Direcþiei de control pentru calitatea alimentelor ºi medicamentelor, care a declarat drept ilegalã comercializarea vitaminei B17, împreunã cu informaþiile ataºate despre efectele sale terapeutice împotriva cancerului, precum ºi vânzarea unor categorii de fructe proaspete ºi sâmburi de caise.

Tactica mai includea rãspândirea de zvonuri cã sâmburii de caise ºi de migdale conþin cianurã ºi cã aceasta i-ar putea otrãvi pe cei care le mãnâncã. Dar adevãrul este cã nimeni nu s-a otrãvit din aceastã cauzã pânã în zilele noastre, chiar dacã a consumat în cantitãþi mari sâmburi de caise sau migdale, scrie Edward Griffin în volumul sãu.
Sursa;Jurnalul.ro

Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Mai 2013, ora 15:17

de s-ar face caisele anul asta!!!!

Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 21 Mai 2013, ora 15:52

mama-mama si cu ce placere stringeam simburii de caise, ii spargeam si, rontz-rontz !
si acum imi plac si am obiceiul sa pun in dulceata de caise simburii curatati de pielicica si cind dau de ei, e o placere , caci aduc si o usoara aroma amaruie dulcetii !.... adevarul e ca-mi place gustul dulce-amarui si dulceata de grepfruit si andivele sunt preferatele mele !

Raporteaza abuz de limbaj
symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 23 Mai 2013, ora 10:55

Aveti grije de sanatatea trupului...si sufletului nu in ultimul rand...


..................................................................CATINA.......................................................................
Sub formã de ulei, cãtina este folositã de mii de ani în uºurarea simptomelor bolilor de inimã ºi de piele, precum ºi a reumatismului. Revista „Click! pentru femei" îþi prezintã metode pe cât de simple, pe atât de eficiente de a-þi prepara singurã acest ulei.
Întãreºte sistemul imunitar

Uleiul de cãtinã este bogat în vitamine (A, B-uri, C, D, E), acizi graºi esenþiali, beta caroten, flavonoide, acizi graºi esenþiali ºi alþi compuºi importanþi. Toate aceste substanþe „lucreazã" împreunã atunci când în organism existã o infecþie cu stafilococ.
În plus, remediul contribuie la întãrirea sistemului imunitar, prevenind reapariþia ºi înmulþirea bacteriilor periculoase.

Se iau 30-40 de picãturi pe zi, simplu sau cu puþinã miere. O curã dureazã minimum 14 zile.

Domoleºte simptomele reumatismului

Datoritã proprietãþilor sale antiinflamatoare ºi analgezice, uleiul de cãtinã acþioneazã în mod asemãnãtor cu medicamentele destinate tratãrii reumatismului. Pentru efecte vizibile, se recomandã o curã de o lunã, timp în care se iau douã picãturi de ulei de cãtinã cu o linguriþã cu miere, de trei ori pe zi.

Alte avantaje ale uleiului de cãtinã

Fortfiant pentru inimã

Cãtina conþine aproximativ 20 de tipuri de acizi graºi nesaturaþi, care au o serie de efecte pozitive asupra organismului. Pe lângã faptul cã reduc nivelul de colesterol „rãu" din sânge, aceste substanþe active îmbunãtãþesc fluxul sanguin cãtre inimã ºi creier, scad vâscozitatea sângelui ºi înlãturã durerile de cap.

Cum îl prepari

Într-un vas de lemn pune 150 g fructe proaspete de cãtinã mãrunþite pe care le acoperi cu 150 ml de ulei de soia, de floarea-soarelui, de germeni sau de mãsline. Preparatul se þine la temperatura camerei trei sãptãmâni, timp în care se agitã de câteva ori pe zi. Dupã acest interval, zdrobeºte boabele ºi pune-le din nou în ulei (cât sã le acoperi). De aceastã datã, amestecul se þine la cãldurã ºi la luminã pentru încã douã zile. Partea limpede a compoziþiei se transferã cu grijã în sticluþe de sticlã ºi se depoziteazã în locuri rãcoroase, ferite de luminã.
Eu am folosit siropul de catina,pentru imunitate;0,5l de sirop/200ml miere/50ml ulei de masline/....se bea in fiecare dimineata pe stomacul gol,cam 50ml zilnic

Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
symy1

4661 mesaje
Membru din: 4/02/2009
Oras: Zalau

Postat pe: 23 Mai 2013, ora 11:05

Am uitat sursa;Clik/Lifestile....

Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Mai 2013, ora 16:06

De la: daniela_, la data 2013-05-21 15:17:18de s-ar face caisele anul asta!!!!

La o gradina ce parea parasita de vreo 2-3 ha, a aparut un proprietar ce ataiat un cais enorm din gard.
probabil face gard nou.
Se pare ca nici anul asta nu prea sint caise, ca nu l-am vazut cu caise, nici cu flori.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje
Membru din: 14/12/2010
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Mai 2013, ora 18:00

Va cer si eu un sfat. Ce trebuie folosit pentru dureri in brat datorate vertebrelor tasate si a ciocurilor de calciu depus aiurea pe vertebre?

Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
Fosta membra 9am.ro

1134 mesaje
Membru din: 6/03/2013
Postat pe: 25 Mai 2013, ora 19:08

Bai desteptule, mergi la un medic specialist, nu cere sfaturi de la tamaduitori ambulanti, vraci sfatosi, sau tiganci vestite mari comerciante de panacee, si descantece

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Membru din: 20/03/2012
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Mai 2013, ora 19:45

Pentru naparlire are cineva vreun remediu?
Nici nu ma gandesc sa ma duc la doctor pentru asta, astept vracii si tamaduitorii, dar nu prea mult, ca ma mananca pielea arsa.

Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje
Membru din: 14/12/2010
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Mai 2013, ora 19:55

De la: _Ingrid, la data 2013-05-25 19:45:33Pentru naparlire are cineva vreun remediu?
Nici nu ma gandesc sa ma duc la doctor pentru asta, astept vracii si tamaduitorii, dar nu prea mult, ca ma mananca pielea arsa.


Eu stiu..eu stiu! Pentru naparlire, dusuri si un burete aspru. Pielea arsa se inlatura, nu ai ce sa-i mai faci.

Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Membru din: 20/03/2012
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Mai 2013, ora 20:08

De la: Black_Friday, la data 2013-05-25 19:55:08
De la: _Ingrid, la data 2013-05-25 19:45:33Pentru naparlire are cineva vreun remediu?
Nici nu ma gandesc sa ma duc la doctor pentru asta, astept vracii si tamaduitorii, dar nu prea mult, ca ma mananca pielea arsa.


Eu stiu..eu stiu! Pentru naparlire, dusuri si un burete aspru. Pielea arsa se inlatura, nu ai ce sa-i mai faci.


Burete?!!

www.youtube.com/watch?v=WJizAYb7OAk

Sunt cam la minutele 2.16...2.30..

Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Membru din: 7/02/2013
Postat pe: 25 Mai 2013, ora 20:38

De la: Black_Friday, la data 2013-05-25 18:00:51Va cer si eu un sfat. Ce trebuie folosit pentru dureri in brat datorate vertebrelor tasate si a ciocurilor de calciu depus aiurea pe vertebre?


Gaseste un osteopat si un energoterapeut. Vor sti sa te sfatuiasca cel mai corect. Pentru ca durerea aceea poate fi cauzata de tasarea vreunui nerv prins pe undeva din cauza deplasarii vertebrelor.

La Cluj este cineva cine trateaza asta. Poate si in Germania.


Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje
Membru din: 14/12/2010
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Mai 2013, ora 20:40

De la: _Ingrid, la data 2013-05-25 20:08:30
De la: Black_Friday, la data 2013-05-25 19:55:08
De la: _Ingrid, la data 2013-05-25 19:45:33Pentru naparlire are cineva vreun remediu?
Nici nu ma gandesc sa ma duc la doctor pentru asta, astept vracii si tamaduitorii, dar nu prea mult, ca ma mananca pielea arsa.


Eu stiu..eu stiu! Pentru naparlire, dusuri si un burete aspru. Pielea arsa se inlatura, nu ai ce sa-i mai faci.


Burete?!!

www.youtube.com/watch?v=WJizAYb7OAk

Sunt cam la minutele 2.16...2.30..


Cam asa ceva!

Foarte tare filmul! Multumesc ca mi l-ai reamintit. Cu ocazia asta l-am vazut si pe cognitivul.

www.youtube.com/watch?v=zemfVfLCsKA

La minutul 1:18! Precoce baiatul, la trei ani avea mintea de acum....

Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Membru din: 7/02/2013
Postat pe: 25 Mai 2013, ora 20:41

De la: _Ingrid, la data 2013-05-25 19:45:33Pentru naparlire are cineva vreun remediu?
Nici nu ma gandesc sa ma duc la doctor pentru asta, astept vracii si tamaduitorii, dar nu prea mult, ca ma mananca pielea arsa.


Pielea trebuie protejata inainte si dupa expunerea la soare. Arsurile pot deveni grave. In fine, data viitoare stii. Dar pana atunci, trebuie ori gomaj si apoi hidratare a pielii proaspete, cea ramasa. Ori, daca pielea cea noua este gingasa, hidratare doar.

Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Remedii naturiste pentru diferite afectiuni
Mergi la: