back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care credeti ca ar trebui sa fie prioritatea numarul 1 a guvernului romaniei in 2010?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

bdoinana

7 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 14:43

Indicatorii macroeconomici arat� c� Rom�nia este din ce �n ce mai afectat� de criz� �i, mai mult dec�t at�t, pentru perioada urm�toare, nu se inregistreaza, deloc, semnale pozitive menite s� ne sporeasca gradul de �ncredere. Potrivit unei analize a X-Trade Brokers, dat fiind contextul actual, nici anul 2010 nu poate fi luat �n calcul ca reprezentand startul pentru redresarea economic� mult-a�teptat�. M�sura privind posibilitatea disponibiliz�rii a 100.000 - 150.000 de angaja�i din aparatul de stat, este, de asemenea, de dimensiuni ��ngrijor�toare� �i nu va avea numai efecte pozitive asupra sc�derii cheltuielilor statului, ci va pune �i o anumit� presiune asupra bugetului, pentru c� persoanele vizate vor trebui s� primeasc� ajutor de �omaj. �n plus, o astfel de m�sur� va afecta sectorul privat, deoarece cei implicati nu vor mai putea s�-�i achite creditele �i nici nu vor mai achizi�iona diferite bunuri, induc�nd un efect de domino asupra altor produc�tori sau importatori de produse. F�r� urm�toarele tran�e de la FMI �i celelalte institu�ii financiare interna�ionale, Rom�nia va intra �n colaps �i va fi "campioana" sc�derii economice, consider� patronatele. Comisia European� �i Banca Mondial� vor aproba noi tran�e de �mprumut din cadrul acordului de finan�are cu Rom�nia doar dup� validarea legilor privind reformele structurale, care privesc salarizarea (aspect partial rezovat�), pensiile �i responsabilitatea fiscal�. 2010 va fi un an de reforme dure, care se vor resim�i, negativ, �ntr-o prim� etap�, asupra cet��eanului. Personal, cred c� vom asista la disponibiliz�ri masive �n r�ndul personalului bugetar. Relansarea economic� nu o v�d inca posibil� Pentru fiecare nou Guvern, o eterna prioritate este reprezentata de... infrastructura. Pentru a accede la putere, politicienii promit autostr�zi, sosele, poduri, tot ceea ce este necesar pentru o �ar� civilizat�. Cu toate acestea, drumurile arat� c� Rom�nia a r�mas coda�a Europei la infrastructur� ; chiar, mai mult, conform ultimelor stiri, tara noastra ocupa ultimul loc �n Europa la num�rul de kilometri de autostrad�

b3lissima

1 mesaj
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 15:11

Prioritatea numarul 1 a noului guvern ar trebui sa fie scaderea numarului somerilor din romania.

Raporteaza abuz de limbaj
9am180268

1 mesaj
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 15:15

ca drogurile sa dispara din romania

hitchlastspider

1 mesaj
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 16:11

Prioritatea numarul 1 a Guvernului Romaniei in 2010 trebuie sa fie modernizarea serviciilor sanitare in conformitate cu standardele europene. In felul acesta populatia va beneficia de servicii medicale de calitate, multe dintre afectiuni vor putea fi depistate precoce si se va putea interveni in timp util, se va reduce rata mortalitatii si a morbiditatii, va creste si forta de munca.

bluesmile

3 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 16:32

Cred ca ar trebui sa inceapa sa puna populatia pe primul loc si sa mai uite de interesele personale

ruadesol

4 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 16:55

Iesirea din criza

Fosta membra 9am.ro

662 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 16:57

Sa-si schimbe laptopurile si masinile de serviciu !

boolinuta

2 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 17:00

Nivelul somajului declarat a atins cote alarmante, netinand cont de faptul ca nivelul real e cu mult mai mare si cu tendinte ascendente. Guvernul ar trebui sa conceapa strategii practice pentru asimilarea somerilor cat mai curand pentru ca economia sa nu sufere un declin acutizat cum se preconizeaza. Ar fi o modalitate buna pentru ca populatia sa perceapa pozitiv aceasta perioada gri si iesirea din criza sa se realizeze cat mai rapid. Activitatea Guvernului ar avea o parte palpabila perceputa la nivelul cetateanului pe termen scurt si pe termen lung la nivelul economic. Oricare ar fi prioritatea Guvernului sper sa fie una cu adevarat eficienta si inteleapta pentru ca noi vom suporta consecintele.

why

1 mesaj
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 17:11

copiii.

9am180275

1 mesaj
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 17:32

In primul rand ar trebui create locuri de munca , peste tot in tara oamenii isi pierd locul de munca. Multzi tineri cu studii sunt nevoitzi sa plece din tara deoarece aici nu au nici o sansa sa isi gaseasca un loc de munca ,si nu ma refer la un loc de munca bine platit ci pur si simplu nu te angajeaza nimeni nici pe bani putzini pentru ca nu sunt locuri de munca.

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 17:44

Prioritatea nr.1 a acestui guvern este justitia !! Daca acest aparat nu va fi reformat drastic , rapid si eficient , lasat pe urma sa-si exercite singur functia de putere in stat... Ne vor bantui ani buni sechele precum comunism , teroristi "inexistenti" , dosare masluite sau procese " rezolvate " din interes...!
Va reamintesc ca acelasi aparat poate " trage " la raspundere persoane se comit ilegalitati in toate domeniile !! Lasarea de izbeliste a justitei romane sau si mai grav , implicarea politicului in sistemul justitar , va conduce automat la haos , care ne caracterizeaza ca stat de 20 de ani...Ordinea si nu debandada va crea un climat de buna desfasurare a vietii cotidiene romanesti
Pana atunci , degeaba vorbim de reforme si schimbarea calitatii vietii romanului

Pe plan secund ar veni , relansarea adevarata a sistemului economic privat , cel care sustine in mod real economia tarii romanesti... Bugetarii , cei care acum tipa ca din gura de sarpe , sa nu uite ca noi , cetatenii , ii PLATIM , ca ei sa aiba un salariu sa subexiste........

pusy_55

283 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 18:08

economia tarii

pusy_55

283 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 18:09

ECONOMIA TARII

lenuu_79

2 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 19:01

CRIZA SI SCADEREA RATEI SOMAJULUI

bmarga

3 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 20:13

Prioritatea numarul unu vad ca este deja micsorarea cheltuielilor (urmeaza un nou val de someri dar de aceasta data sunt vizati cei din invatamant).Salariul unui profesor dupa o luna de munca este cat jumatate din salariul unui subofiter.De ce nu se umbla si la salariile celor din politie si la salariile celor de la jandarmi in loc sa se dea afara profesorii?

9am061793

28 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 20:22

Ce economie credeti ca va absorbi marea masa de someri de la stat ...toata lumea isi da cu parerea ca statul va face ceva in sensul asta ....Ia ganditi dumneavoastra ce ECONOMIE mai are tarisoara asta ...si in mainile cui sunt banii (marile forte financiare din occident )......va deplang domnilor cu servici la stat ..nu stiti ce va asteapta !!! SUCCES

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 20:34

Prioritatea numarul 1 a Guvernului Romaniei in 2010 ar trebui sa fie criza financiara!

andradeedee

12 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 21:12

Sa relizeze noi locuri de munca.

Manu_C

2 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 21:38

Eliminarea sectoarelor de activitate lipsite de relevanta si utilitate, regandirea bugetului pe sectoare economice serios afectate de criza si instituirea unor masuri de sprijinire a acestora. Asta ca prioritate nr. 1, caci altfel e mult de lucru pentru ca situatia socio-politica sa intre in normal.

Floman

2 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 21:44

Crearea unor masuri de sprijinire a sectoarelor economice afectate de criza si eliminarea unitatilor administrative inutile. Pe langa restructurarea personalului din domeniul juridic si administrativ si uniformizarea pensiilor.

Cutremuur

51 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 21:44

Trotinete in caz de cutremur. Se simte cutremurul mai lin.

Floman

2 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 21:46

Succes tuturor, mai ales mie

love_dealer

3 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 22:33

Prioritatea numarul 1 a Guvernului Romaniei ar trebui sa fie respectul fata de popor, iar mai apoi restul ar veni de la sine. Sa nu se gandeasca sa bage doar in buzunarele lor si sa-i lase pe altii in mizerie, sa ii respecte ca si ei sunt tot oameni si ei daca au functii mari nu le au ca sa ii vedem noi oamenii de rand cum dorm, cum vizioneaza filme sau mai stiu eu ce ocupari mai au in loc sa gaseasca solutii pentru iesirea din criza si alte probleme ce distrug Romania si cetatenii ei.

viobarbu

3 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 22:50

Relansarea turismului romanesc prin oferte atractive pt straini si reabilitarea statiunilor turistice.

Fosta membra 9am.ro

3581 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 22:55

De la: viobarbu, la data 2010-01-12 22:50:42Relansarea turismului romanesc prin oferte atractive pt straini si reabilitarea statiunilor turistice.

nu va suparati, sunteti cumva doamna Udrea?

Nu trageti in pianist!
floricika_papusika

1 mesaj

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 23:34

Consider ca prioritatea numarul 1 a Guvernului Romaniei in 2010 ar trebui sa fie cresterea numarului alarmant al somerilor, deoarece afecteaza foarte puternic economia tarii, creste indatorarea la banci ceea ce poate duce la falimentul acestora si in cel mai grav caz poate duce la mortalitate,,,,

9am180298

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 00:04

cred ca ar trebuie sa se incerce scoaterea tarii din criza in care ne aflam, insa prin alte metode si nu prin disponibilizari in masa...importul ar trebui redus si sa ne axam pe agricultura caci doar candva era "Granarul europei"...nu?:)

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 01:30

daca mai o farima de umanitate, nr.1 sint oamenii
nu am nevoie de excursia voastra

9am180302

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 05:40

Reducerea drastic� a cheltuielilor administrative �i nemodificarea sistemul de taxe �i impozite, au completat lista propunerilor reprezetna�ilor mediului de afaceri pentru viitorul Guvern. �n privin�a crizei financiare, Marius Bostan, senior partner VMB sus�ine c� �ara noastr� ar trebui s� profite de pe urma cesteia. Criza financiar� interna�ional� ar putea fi ocazia autorit��ilor s� externalizeze serviciile sociale de la consiliile jude�ene �i de la stat c�tre mediul privat

patriscollection

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 06:47

prioritatea nr. 1 ar fi atragerea de investitii in turism, agricultura, etc

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Care credeti ca ar trebui sa fie prioritatea numarul 1 a Guvernului Romaniei in 2010?
Mergi la: