Info
x
Concurs: 9am si avis romania te provoaca sa arunci la cos!
|
zizi 3 mesaje Membru din: 13/11/2009 |
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 21:01
Eu nu am masina, asa ca aruncatul mizeriei pe geam iese din problema. Circuland cu transport in comun....sa arunc mizeria pe geam? RUSINE!!!! Ce fac eu pentru "o lume mai curata"?
Profesia mea imi permite sa -i invat pe altii, adica pe "cei mici" cum sa se comporte si cum sa pastreze curatenia. Predau intr-un sat apropiat de orasul in care stau, unde curatenia lasa de dorit.... Asa ca, am decis ca atunci cand timpul imi permite, sa ies cu elevii, sa le arat in ce loc traiesc ei, sa vada ce obiceiuri rele au unii oameni, si ca din aceasta cauza se polueaza aerul pe care ei il respira. Si, nu este nici estetic...mizerie aruncata pe langa cosul de gunoi, cand acesta este gol. asa ca.... la lucru....ne apucam si adunam mizeria...mizerie care de fapt a fost aruncate exact de ei. Raporteaza abuz de limbaj |
|
zizi 3 mesaje Membru din: 13/11/2009 |
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 21:03
Eu nu am masina, asa ca aruncatul mizeriei pe geam iese din problema. Circuland cu transport in comun....sa arunc mizeria pe geam? RUSINE!!!! Ce fac eu pentru "o lume mai curata"?
Profesia mea imi permite sa -i invat pe altii, adica pe "cei mici" cum sa se comporte si cum sa pastreze curatenia. Predau intr-un sat apropiat de orasul in care stau, unde curatenia lasa de dorit.... Asa ca, am decis ca atunci cand timpul imi permite, sa ies cu elevii, sa le arat in ce loc traiesc ei, sa vada ce obiceiuri rele au unii oameni, si ca din aceasta cauza se polueaza aerul pe care ei il respira. Si, nu este nici estetic...mizerie aruncata pe langa cosul de gunoi, cand acesta este gol. asa ca.... la lucru....ne apucam si adunam mizeria...mizerie care de fapt a fost aruncate exact de ei. |
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 21:41
De la: 9am171010, la data 2009-11-09 15:30:39ok,foarte buna ideea acestui tip de concurs,dar va mai dura foarte mult timp pana se va ajunge sa avem sosele curate.daca as vedea pe careva care arunca hartiile ambalajelor pe jos,l-as urmari pana la un stop si i-as da hartia.poate asa am reusi sa fracem mai curat pe sosele Sunt unii care te iau la bataie,daca le faci vreo observatie......fie si de genul asta......in ziua de astazi nu sti cu cine ai de-a face......ar trebui sa aibe toti, un minim de bun simt si sa foloseasca ,cosurile special amenajate,sau sa adune intr-o pungulita,pana la urmatorul cos sau tomberon......lipseste bunul simt si educatia...unora...vor sa fie civilizati ,dar nu stiu bunele maniere..........
|
|
drs 1 mesaj Membru din: 11/11/2009 |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 18:34
Poate fiecare dintre noi are nevoie de o astfel de intamplare:
Cea mai mare palma primita referitor la subiectul discutat a fost prin anul 2000, cand ma aflam cu masina in Franta, intr-o parcare publica pe autostrada, si din obisnuinta probabil sau din 'needucarea' sociala la care eram supusi zilnic in tara, avand in vedere ca eram si mult mai tanar la acea vreme, am aruncat mai mult sau mai putin instinctiv niste servetele folosite pe jos. In acel moment, un domn intre doua varste a vazut gestul, a venit la mine, a luat acele servetele de pe jos si le-a pus in cosul de gunoi aflat la marginea parcarii, spunandu-mi ca asa ceva nu se face la ei in tara (asta dupa ce mi-a vazut numarul de inmatriculare de Romania) si gesticuland sugestiv din cap. In acel moment mi-a fost destul de rusine de mine,i imi aduc aminte de multe ori momentul stanjenitor. Odata cu trecerea timpului si modelarea mea ca om, am inceput sa constientizez ca responsabilitatea sociala si implicarea in astfel de actiuni, la nivel de individ, ajuta comunitatea sa se comporte corect, ca un tot unitar, si astfel cu totii sa traim intr-o lume mai buna. In prezent, nu numai ca sunt o persoana responsabila si atenta asupra actiunilor mele care au impact asupra mediului, dar incerc pe cat posibil sa responsabilizez si pe cei alaturi de care interactionez zilnic, inclusiv alaturi de participantii la trafic care in continuare arunca pachete de tigari din mers, sau alte deseuri. Cred ca lectia de viata din anul 2000 a avut poate cel mai mare impact in schimbarea de comportament si atitudine pe care o aveam pana atunci si sunt sigur ca oricare dintre noi la un moment dat are posibilitatea sa isi aleaga calea pe care merge mai departe, vis-a-vis de impactul asupra mediului inconjurator si interactiunea cu ceilalti membrii ai comunitatii, inclusiv in implicarea educarii acesteia. |
|
9am042065 4 mesaje Membru din: 30/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 20:21
Intotdeauna tin in masina o punga in care pun toate resturile menajere care rezulta in timpul cand sunt cu masina la plimbare sau in deplasare in interes de servici. [ ca de ex: resturile de la fructele pe care le consum ocazional, sau ambalajul de la vreun sendvici, sau resturile menajere ce raman cand sunt in wikend,] iar cand ajung acasa seara arunc punga cu toate resturile menajere in cosul de gunoi al familiei din curte, pe care il goleste REBU in ziua programata pt.cartierul meu.
Asa rezolv eu de fiecare data problema resturilor menajere care rezulta in timpul unei zile cand sunt plecat cu masina. Gheorghe Pricopi |
|
9am075748 10 mesaje Membru din: 15/06/2009 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 07:46
Nicaieri in lume educatia nu s-a facut cu vorba buna si nici cu exemplul personal ! Legea aplicata in spiritul si litera ei va singura care va aduce si curatenie pe strazi ,dar si in viata economico-sociala !
Dar cine sa o aplice ? |
|
9am075748 10 mesaje Membru din: 15/06/2009 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 07:56
Vad adeseori fete frumoase, bine machiate si rujate care odata coborate din mijlocul de transport in comun arunca cu dezinvoltuta biletul chiar langa cosul de gunoi ! Odata am atentionat o asemenea frumusete de fata
ca tocmai a pierdut ceva... am luat biletul de jos si i l-am dat in mana ... ce credeti ca a facut ? S-a uitat la mine ca la un extraterestru ! Si prostul de mine s-a uitat la ea ca la un ...inger ! |
|
valceanu_adriana 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 12:46
De la: 9am_admin, la data 2009-11-09 13:00:46 |
|
|
|
|
ClaudiaLungu 7 mesaje Membru din: 15/11/2009 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 17:02
Pentru a pastra soselele mai curate NU arunc niciodata mizeria pe geam,strang resturile in urma mea si le pun la cos si am o masina curata ,care polueaza cat mai putin.
|
|
nicustoica 1 mesaj Membru din: 20/10/2009 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 19:21
Eu nu am masina! Deci, nu arunc gunoaie pe strada! Deci, eu ar trebuie sa castig! Macar un cos de gunoi pentru masina pe care o sa mi-o cumpar peste cativa ani (buni)
|
|
rhatoi 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 19:27
Eu cind sunt cu masina,in lipsa cosului, prefer sa depozitez gunoiul in masina ,pe presul de la picioare cat mai sub scaun.La prima oprire il iau si il arunc la primul cos de gunoi.Nici pe strada daca sunt nu il arunc pe jos,prefer sa le tin in mana sau in buzunar pina la primul cos si in functie de ce de aruncat.
Sunt dezolat ca multi dintre oameni nu pastreaza curatenia care e foarte importanta pentru toti,nu ii intereseaza ca traim intr-o mizerie tot timpul si la tot pasul.Sper totusi ca intr-o zi sa constientizeze toti oameni ca e mult mai bine sa traiesti in curatenie decat in mizerie. Mare realizare cu cosul de gunoi pentru masina.
|
|
9am173187 3 mesaje Membru din: 15/11/2009 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 20:54
De la: 9am_admin, la data 2009-11-09 13:00:46 |
|
9am173187 3 mesaje Membru din: 15/11/2009 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 20:56
Eu cind sunt cu masina,in lipsa cosului, prefer sa depozitez gunoiul in masina ,pe presul de la picioare cat mai sub scaun.La prima oprire il iau si il arunc la primul cos de gunoi.Nici pe strada daca sunt nu il arunc pe jos,prefer sa le tin in mana sau in buzunar pina la primul cos.
|
|
9am173189 1 mesaj Membru din: 15/11/2009 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 21:08
Eu nu am masina.Dar cand sunt intr-o masina a cuiva nu arunc gunoaiele niciodata din masina,ci le pastrez pana cobor si ajung la cel mai apropiat cos de gunoi.
|
|
Arthemis1177 1 mesaj Membru din: 16/11/2009 |
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 02:26
Cand vad pe cineva c-arunca pe jos resturi de tigari, hartii sau pungi, ii atrag frumusel atentia. De rusine, ridica fiecare ce a aruncat si pune la cosul de gunoi din apropiere sau pastraza in mana punga,hartia, etc.
Nu am arunct niciodata pe jos: nici in vreun mijloc de transport in comun, dar nici pe strada, pe peronul garii. etc. Eu asa am vazut acasa, asa am fost educata si la fel face si fetita mea. Daca are ceva de aruncat, imi da mie sau se duce pur si simplu - daca ne aflam in parc - si pune singurica orice in cosul de gunoi. Acasa, la fel: nimeni nu arunca asa diverse prin casa, ci fiecare duce la galeata de gunoi ceea ce nu-i mai este de trebuinta. Cum sa arunci la voia-ntamplarii hartii, pungi, sticle, etc.? De ce trebuie sa treaca pe-acolo altcineva si sa calce peste ele? Daca fiecare si-ar imagina cum ar fi sa-ntalneasca el sau ea acele mizerii pe jos de la altii care au trecut pe-acolo inaintea-i, nu cred ca ar mai face asa ceva! Asadar, sa facem un mic exercitiu mental si sa ne-nchipuim cum ar fi sa calcam numai printre gunoaiele aruncate de altii! Ne-ar placea? Deci ... nu-i asa ca e mai frumos cand e curat in jur?
|
|
bondar_viorel 5 mesaje Membru din: 16/11/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 14:58
De mic copil am invatat,
Sa traiesc doar in curat. Ori in masina, ori pe jos, Mereu ma folosesc de cos. Mananci un corn, bei limonada, Nu arunca resturile-n strada. Chiar de ai Dacie sau Limuzina, Trebuie sa ai cos in masina ! Si va rog sa incercati, De gunoaie sa scapati Intr-un mod cat mai frumos, Auncandu-le la cos. 9am si Avis ne spun, Sa nu aruncam gunoaie-n drum. Si trebuie sa le multumim, Ca ne-nvata sa traim ! |
|
dragos503 3 mesaje Membru din: 16/11/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 15:52
Salut..
Cat in gluma, cat in serios am sa va povestesc o intamplare reala, petrecuta in vara aceasta. Am fost impreuna cu niste prieteni, la un gratar in apropierea Iasului, la vreo 7 km distanta de oras. Presupun ca stiti ce cantitate de gunoi genereaza un astfel de eveniment.. La plecare am strans toate deseurile in pungi de naylon si le-am luat cu noi in masina, cu gandul sa le aruncam la un container ceva. Faza comica a fost ca, pe drum, unul din prieteni nu a inteles intentia noastra si vazand pungile de gunoi in masina, le-a luat, a deschis geamul si le-a facut vant pe marginea drumului. Reactia mea a fost instantanee, am oprit masina si l-am dat jos lasandu-l la cativa km de casa. Tipul s-a suparat f tare, pentru ca nu mai vorbeste cu mine de la evenimentul in cauza, dar pot sa jur ca n-o sa mai repete aceeasi greseala tot restul vietii lui! Sper ca v-a placut povestea mea si v-as ruga pe toti cei care aveti astfel se prieteni sa ii rasplatiti asa cum merita! |
|
9am075222 19 mesaje Membru din: 15/06/2009 Oras: Galati |
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 19:02
Daca vrei este cat se poate de simplul sa nu arunci gunoaie din masina, eu un am tot timpul saci menajeri in care strag totul si arunc la primul container cand fac popas. Totusi am avut experenta neplacuta cand intr-un loc, mai retras, am fost opostrofat de rezidenti din zona care au motivat ca daca arunca toti se umple containerul mai repede. Nustiu poate ca au dreptate, in localitatea de domiciliul platim taxa de habitat, dar la drum...?, oricum nu mai facem gunoi acasa cand mergem cu masina si s-ar compensa cunva.
|
|
9am173294 2 mesaje Membru din: 16/11/2009 |
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 22:37
Am incercat odata sa fac atent pe un smecher cu BMW,ca isi aruncase chistocul si un servetel pe geamul masinii.La 1 km tipul m-a blocat,a iesit din masina cu o bata si venea suparat spre mine.N-am iesit din masina,nici n-am ripostat in vreun fel,pentru ca erau 3 in masina,nici n-am incercat sa fug ca eu am un TICO.Asadar civilizatia la noi mai are de asteptat 30-40 de ani cand implinim o generatie de la revolutie
|
|
Cipri29 12 mesaje Membru din: 10/11/2009 Oras: Arad |
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 23:41
Pentru a pastra soselele curate:
1. trebuie gasita o metoda de a educa si constientiza populatia cu privire la acest aspect, prin punerea unor bannere "pastrarea mediului curat" in care sa fie trecute cateva idei prin care putem pastra curat mediul; 2. impartirea de pliante prin benzinarii cu pastrarea mediului curat -si anume in momentul in care un client alimenteaza la o benziarie sa se imparta aceste pliante; 3. curatarea drumurilor de catre cei care au in administrare soselele; 4. amenajarea unor popasuri cu banci si cosuri pentru a arunca gunoiul; 5. propunerea unor cursuri educationale in institutiile scolare; 6. prezentarea situatiilor in care se poate ajunge datorita indiferentei noastre fata de aceasta problema; 7. sensibilizarea instituiilor care sunt in masura sa reglementeze si ia atitudine. Multumesc. |
|
bondar_marius 1 mesaj Membru din: 13/11/2009 |
Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 00:03
Buna seara,
O sa strang un grup de studenti ecologisti, infiintam un ONG care sa se numeasca "Ia de jos si da la cos" si vom milita pentru curatarea soselelor. Vom face campanie pe drumurile Romaniei, oferindu-le gratuit celor din trafic un cos de masina si un p,iant cu efectele desurilor asupra mediilor. O sa incercam sa ajutam lumea sa se gandeasca de doua ori inainte de a arunca gunoaie pe geam. E pacat, ne batem joc de noi ! Felicitari 9am si Avis pentru intiativa voastra, sa speram ca va afea impact pozitiv in mentalitatea tuturor romanilor! |
|
gavrilescu_ovidiu 2 mesaje Membru din: 13/11/2009 Oras: Suceava |
Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 00:10
As pune un afis pe masina...in care sa atrag atentia asupra imbolnavirii mediului prin aruncare de gunoaie din masina...si sa le spun de existenta unui cos de masina...si apoi i-as trimite sa participe la concurs la 9am sa castige un cos
|
|
gavrilescu_ovidiu 2 mesaje Membru din: 13/11/2009 Oras: Suceava |
Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 00:13
De la: bondar_viorel, la data 2009-11-16 14:58:38De mic copil am invatat, bravo !! cred ca o sa ma multumesc cu un cos, e clar cine ia Opelul...:)) cand se afiseaza?.. |
|
9am_admin 43 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 15:50
Avem castigatori!
Marele premiu: mykka88 Premii suplimentare: - snicol24 - drs - vali2024 - geronimo00 - onut24 - asimov - Cipri29 - rusty_bugy - eni25oct - horhocalex Toti cei 11 castigatori vor primi un mail de confirmare in cursul zilei de astazi. Va multumim tuturor pentru participare, Echipa 9AM si AVIS Romania |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 17:48
De la: 9am_admin, la data 2009-11-19 15:50:14Avem castigatori! BEY ADMYNE; JENANT !...tu chiar ne consideri batuti in cap ?!... mykka88 Avatarul lui mykka88 Ultima vizita: acum 5 zile Adaug-o ca prietena Trimite-i un mesaj * Poze (0) * Video (0) * Prieteni (0) * Trimite prin Y!M Cauta in comunitate: Cauta job Discutii pe forum * Ce parere aveti de inconsecventa lui... * Cum te poti ingriji * Ecotuning, chiptuning pt. automobile... * Pitagorismul * Isi sacrifica viata pt un nume si o... * Multumiri si nemultumiri * Hiv a mai obosit, dar cui ii pasa? * Rugam insistent parlamentul sa faca... * Cati bani vrei tu * Becali vinovat Anunturi pe LumeaEMica * Glx180713 inchiriere hal Glx180713 inchiriere hala comerciala birouri in ... * Vand skoda fabia charm 1 Abs sistem antiblocare ro i pachet sunset calcul... * Machiaj mirese profesion Make up ul are scopul de a armoniza si satisface... * Urgent vand teren Vand teren 10000 m2 deschidere 400 m la drumul j... * Glx110501 teren de vanza Glx110501 teren de vanzare bucurestii noi vav de... * Glx170803 inchiriere spa Glx170803 inchiriere spatiu comercial 50 mp piat... * Ofer garsoniera spre inc Ofer spre inchiriere garsoniera semimobilata la ... * Titan badeni Garsoniera cf1 dec 6 10 42mp constructie 1988 cu... * Glx13067 inchiriere apar Glx13067 inchiriere apartament 2 camere confort ... * Subtraversari prin foraj Subtraversari prin foraj dirijat de cai de comun... Toate anunturile � Adauga anuntul tau � mykka88 Date personale: Sex: feminin Descriere personala: Notificarile lui mykka88: Nici o notificare legata de mykka88. Poze mykka88 nu are nici o poza! Prietenii lui mykka88 mykka88 nu are nici un prieten adaugat! Vedete favorite necompletat Gadget favorit necompletat Personaje politice favorite necompletat Echipa de fotbal favorita necompletat Marca auto favorita necompletat Comentarii pe forum mykka88 a scris pe forum de 1 de ori de la 9/11/2009, avand o rata medie de 0.09 posturi pe zi. Data Topic Comentariu 9 Noi 2009, 19:57 Concurs: 9AM si Avis Romania te provoaca sa arunci la cos! Parerea mea este ca oricat de mult am lupta unii dintre noi pentru pastrarea bunului simt, din pacate ne dapesesc cu mult cei care nici macar nu pot da o definitie acestei expresii.Nesimtirea ocupa acum un loc de top.As avea cateva sugestii pentru a incerca macar sa mai stapanim acest fenomen numit "nesimtire". 1. Incep cu o varianta mai costisitoare si la care practic eu doar visez..sau de fapt nici nu visez..pur si simplu incerc sa gasesc eu motivul cel mai plauzibil pt saracirea tarii noastre...sa existe camere de luat vederi si astfel cei care vor primi amenda pentru aruncarea :lucrurilor nefolositoare(gunoaielor):din masina sa nu comenteze si sa faca bine sa plateasca amenda..astfel se vor strange banii pe cale legala care ar putea fi folositi in scopuri caritabili(caci se vor strange foarte multi credeti-ma)..dar cum acest lucru nu poate fi posibil pt ca Romania nu are bani nici macar pt plata salariilor sa trecem la pasul 2.. 2. Cred ca doar premiindu-i pe cei care fac cat mai mult gunoi vom avea de castigat..asa ca ascultati propunerea mea....asa cum cel mai des intalnite pe soselele din Romania sunt benzinariile propun ca fiecarui sofer sa i se ofere in schimbul gunoiului pastrat si adus la ghenele de gunoi aflate in benzinarii si nu aruncat pe geam distrugand astfel natura un bonus constand in: -ceva de mancat -sau ceva de baut -sau cel mai important un talon constand in cateva puncte iar cu cat se vor strange mai multe taloane persoana in cauza va putea sa se foloseasca de aceste taloane oferindu-le in schimbul unui plin al masinii-sau primirea gratuita a unei rovignete pe o perioada aferenta punctelor de pe taloane... Cred ca doar platindu-i mai mult sau mai putin(aceasta plata constand in ceva folositor omului de rand) nesimtirea va putea fi invinsa.... Citeste tot subiectul
|
|
Fosta membra 9am.ro 6522 mesaje Membru din: 23/09/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 19:06
si..a naibii ca acest utilizator mykka s-a inscris exact in ziua cind s-a lansat concursul si de atunci nici nu a mai postat de altfel ca si toti ceilalti utilizatori care au cistigat cu execptia lui asimov care are 2 mesaje totusi,in rest majoriatea sint anonimi ,5 inscrisi pe data de 30-11,2 pe 10-11 si bineinteles mykka inscris exact pe 9.Toti au ramas doar cu un mesaj deci ...concursul a fost cit se poate de aranjat.
|
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 19:11
...phai ce-ati crezut, ca nu-i haranjat?..ha !...
si pentru tupeul, obraznicia cat si toate celelalte mangafalacuri, admin merita sa suga shretzelul doamnelor. |
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 19:16
De la: mytcor, la data 2009-11-19 19:11:18...phai ce-ati crezut, ca nu-i haranjat?..ha !... habar n-am ce inseamna sheretzelul ,si oricum ce ? crezi ca oricine ajunge la sheretzecel???? hm!!! Ma asteptam oarecum sa fie aranjat dar mai cu jena cit de cit .Bunul simt a disparut complet
|
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 19:20
De la: crio, la data 2009-11-19 19:16:21De la: mytcor, la data 2009-11-19 19:11:18...phai ce-ati crezut, ca nu-i haranjat?..ha !... dosul chilo�eilor de dam� , aia-nseamn� !...ciro te faci c� plou� !? |
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 19:34
Myc...crede-ma nu le stiu pe toate!!!
|
|
|
|

De ce trebuie sa treaca pe-acolo altcineva si sa calce peste ele?