back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Concurs: 9am si avis romania te provoaca sa arunci la cos!

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:

nicolae_costica

2 mesaje
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:06

De la: onut24, la data 2009-11-11 10:44:48 Hai sa iesim un pic din subiect, daca aruncam sau nu gunoi pe geamul masinii este o problema de educatie si de obisnuinta in acelasi timp, dar mai este si un efect al vietii moderne iar cauzele nu sunt putine si sunt greu de eliminat.
Exact ce spun unii din cei care au postat: nu fumez - nu arunc mucuri si in plus ma enerveaza cei care o fac eventual in fata noastra; nu mananc seminte - nu fac coji ; nu mananc produse in ambalaje poluante; nu consum bauturi din pet-ri; etc.
Acum sincer vorbind, sunt rare cazurile in care am cumparat un suc sau o apa plata la pet. Am pastrat ambalajul gol in masina, de obicei in portiera pana cand i-am gasit o intrebuintare sau l-am aruncat la gunoi - desi ma gandesc intotdeauna cand arunc gunoiul ce se intampla cu el, daca se mai recupereaza ceva din atatea si atatea materii. Personal eu cred ca se face o foarte mare risipa. Beneficiile sunt prea mici pe langa costurile care se fac atat in procesul de fabricatie al ambalajelor si cu menajul, daca se face.
Si totusi se fac multe lucruri inutile care sfarsesc la gunoi, se consuma mult mai mult decat e necesar.
Doar noi suntem vinovati de invadarea mediului in care traim, pentru ca noi cumparam si consumam toate aceste produse. Personal le consider in mare parte porcarii, am ajuns sa mancam totul din plastic, apa o bem la fel si nu ne dam seama ce nociv ne este atat pentru organism cat mai ales pentru spirit.
Ma limitez pe cat posibil sa reduc consumul si nu fac asta din zgarcenie, prefer sa beau apa din izvor sau fantana decat sa cumpar apa plata la pet. Mi se pare artificial tot ce se poate cumpara, mai bine ma abtin sa consum produse ambalate in plasticuri si care de obicei contin mai toate substante artificiale.
Acum sa revenim la concurs, va spun ce am facut eu de cateva ori impotriva acestui prost obicei si va recomand sa faceti la fel.
Am urmarit si oprit o masina doar pentru ai spune soferului ca nu e normal si nu e bine pentru nimeni sa-si arunce el mucurile de tigara in parbrizul meu sau pe strada. Sunt un antifumator convins si reactionez pana si ca pieton aca cineva imi afuma mediul.
Apostrofez pana si pe pasagerii din masina , inclusiv sotia daca arunca ceva nedegradabil pe geam. Am oprit masina oriunde si l-am obligat sa coboare si sa-si recupereze obiectul.
Si sa nu credeti ca sunt un tip atletic sau cu veleitati de luptator, chiar era sa o incurc de cateva ori datorita razvratirii mele impotriva nesimtirii si tiganimii pe care o gasim din ce in ce mai des pe aceste meleaguri frumoase dar uitate din pacate de multi dintre noi.
Eu va doresc multa sanatate si implinire sufleteasca.

Raporteaza abuz de limbaj
nicolae_costica

2 mesaje
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:10

De la: 9am_admin, la data 2009-11-09 13:00:46

Spune NU aruncatului pe geamul masinii, un sport ce are sanse de a deveni national, si poti castiga:

� Marele premiu: un Opel Corsa cu rezervorul plin pe durata unui week-end*.
� Unul din cele 10 premii oferite de Avis: un CD cu muzica relaxanta si cosuri de unica folosinta pentru masina ta.

Cum? Simplu! Povesteste-ne ce faci pentru a pastra soselele mai curate, iar cele mai interesante raspunsuri vor fi premiate!

Avis Romania iti da un pont: foloseste cosul de masina.

Campania de responsabilizare asupra mediului inconjurator "Drumuri mai curate" marcheaza 15 ani de existenta Avis Romania pe piata autohtona de rent-a-car si isi propune sa educe soferii in privinta aruncarii gunoaielor pe geamul masinii prin distribuirea gratuita a 100.000 de cosuri de unica folosinta in 100 de statii Petrom din toata tara.

Cosul portabil pentru masina este alcatuit din hartie 100% degradabila si exista trei modalitati de atasare in interiorul masinii: prinderea in usa torpedoului, lipirea pe bord sau agatarea printr-un carlig.

Avis Romania, licenta a Avis Europe plc, este lider pe piata locala de rent-a-car si detine peste 500 de autovehicule si 13 locatii in 6 din cele mai importante orase din Romania (Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara). Responsabilitatea sociala este o preocupare constanta derivata din filozofia Avis, �We try harder�. Interesul pentru reducerea impactul activitatii sale asupra mediului a fost recunoscut prin acordarea statutului CarbonNeutral� inca din 2006. www.avis.ro

* De vineri dimineata pana luni dimineata. Castigatorul trebuie sa indeplineasca conditiile Avis de inchiriere: varsta minima 25 ani, posesor al permisului de conducere de minim 12 luni si posesor al unui card de credit / debit pentru garantarea inchirierii.

Atentie: Toate comentariile care nu au legatura cu tema concursului vor fi sterse!

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Prezentare

Internet Corp SRL si Avis Romania organizeaza un concurs prin intermediul caruia orice utilizator, inregistrat ca membru al site-ului www.9am.ro poate sa intre in cursa pentru castigarea marelui premiu: un Opel Corsa cu rezervorul plin pe durata unui week-end sau unul din cele 10 premii constand in: un CD cu muzica relaxanta si 10 carbags. Pentru a participa la concurs, utilizatorii inregistrati cu date reale trebuie sa povesteasca ce fac pentru a pastra soselele mai curate. Premiile vor fi oferite prin jurizare.

Organizator

La organizarea prezentului concurs, Internet Corp SRL (organizatorul) colaboreaza cu Avis Romania.

Perioada desfasurarii

Concursul se desfasoara in perioada 9 noiembrie � 16 noiembrie 2009.

Procedura de desfasurare

Concursul se desfasoara pe site-ul www.9am.ro. Pentru a te inscrie la concurs, trebuie sa fii utilizator inregistrat al www.9am.ro si sa postezi in topicul "Concurs: 9AM si Avis Romania te provoaca sa arunci la cos!" deschis pe forumul 9am un comentariu in care sa povestesti ce faci pentru a pastra soselele mai curate.

Este obligatoriu ca la inregistrarea ca membru al 9am datele de identificare furnizate sa fie cele reale (nume, prenume, adresa de email, data nasterii, sex). Participarea la concurs se poate face numai de pe un singur cont de utilizator, un singur raspuns/utilizator si doar in conditiile in care datele furnizate la deschiderea contului sunt datele complete de identificare ale utilizatorului care si-a deschis respectivul cont.

Premii

Marele premiu: un Opel Corsa cu rezervorul plin pe durata unui week-end (de vineri dimineata pana luni dimineata).

10 premii fiecare constand in: un CD cu muzica relaxanta si 10 carbags.

Dreptul de participare

Pentru a participa la acest concurs trebuie sa fii cetatean roman, sa ai minim 25 ani, sa fii posesor al permisului de conducere de minim 12 luni si posesor al unui card de credit / debit pentru garantarea inchirierii. Nu este permisa participarea la concurs a angajatilor companiilor Internet Corp SRL, ai partenerilor sai prezentati la inceputul acestui regulament, precum si a rudelor si afinilor acestora pana la gradul doi inclusiv.

Validarea castigatorilor

Castigatorii vor fi desemnati prin jurizare in perioada 17 - 18 noiembrie 2009. Ulterior, castigatorii vor fi anuntat prin e-mail, urmand a li se comunica toate detaliile procedurii de intrare in posesie a premiului castigat. Intrarea in posesia premiului se va face doar cu respectarea tuturor prevederilor prezentului regulament, in caz contrar organizatorii isi rezerva dreptul de a nu valida premiul. Premiul castigat nu se poate schimba in bani. Premiul este nominal si nu poate fi transferat unei alte persoane. Lista castigatorilor va fi postata in pagina de pe forumul 9AM dedicata concursului.

In cazul in care castigatorul: a. - nu a furnizat datele sale reale pentru inregistrarea ca membru al 9am; b. - a folosit mai multe conturi pentru a participa la concurs; c. - are o adresa de email invalida, ilizibila sau a participat la concurs cu adresa de email a altui titular; d. - nu indeplineste conditiile de participare la concurs; e. - nu raspunde emailului trimis de organizatori, prin care este anuntat ca a castigat concursul, se va proceda la selectarea unui alt castigator.

Confidentialitatea emailurilor si dreptul la imagine

Organizarea prezentului concurs se realizeaza in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si pentru libera circulatie a acestor date. Participarea la acest concurs implica in mod expres si neechivoc ca datele transmise sa fie facute publice si sa fie folosite de catre organizator in scopuri publicitare pe suport audio, video si in ziar. Prin participarea la concurs, utilizatorii isi exprima in mod expres si neechivoc acordul ca datele lor personale sa fie folosite in activitati de marketing ale organizatorului concursului, pentru validarea si acordarea premiului. Internet Corp SRL este inscris in este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 3240.

Alte prevederi

Regulamentul de desfasurare a concursului va fi publicat pe site-ul www.9am.ro si va putea fi consultat gratuit la solicitarea oricarui participant la concurs. Eventualele reclamatii legate de concurs vor fi facute la urmatoarea adresa de email: [email protected], pana la sfarsitul concursului. Reclamatiile ulterioare termenelor prevazute de Regulament nu vor fi luate in considerare. Detalii despre concurs la telefon 031-2286630 - telefon cu tarif normal. Eventualele litigii aparute intre Organizator si participantii la prezentul concurs se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul Organizatorului.

lcsongor

8 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:15

Eu ma plimb minimum 25 km cu masina pe zi.
Nu fumez deci nu chistoace.
Cateodata mananc in masina, si se aduna in masina. Asa la vreo 3 luni, cand nu mai incap in masina de hartii, pungi de pufulet, le adun pe toate intr-o punga si le arunc in tomberon.

Cand insa vad pe cineva in fata mea cu masina si arunca diferite obiecte prin geam (hartie, tigari etc.) schimb intr-o treapta inferioara, dau podea, ma bag in fundul masinii lui si ii fac blitzuri incontinuu asa vreo 500 de metri.

mazarata

1 mesaj
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:25

Eu colectez intotdeauna gunoiul in buzunarul usii de la masina, intr-o punga eventual, si il arunc numai la cos, la prima oprire. Ma gandes la viitorul baietelului meu, aflat la inceput de drum, la viitorul tarii noastre.

adyman18

1 mesaj
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:35

Buna ziua! Tin foarte mult la masina mea sa o pastrez cat mai curata, dar si la curatenia de pe strazi Sunt de principiu ca pentru a avea un mod de viata sanatos trebuie sa pastram curatenia din jurul nostru dar nu numai: sa evitam sa aruncam gunoaiele la intamplare pentru ca acestea duc numai la dezastre: de exemplu poluarea care la randul ei ne afecteaza intr-un mod periculos sanatatea.
Te simti bine atunci cand iesi undeva, la o plimbare, fie ea si cu masina, la un picnic si vezi in jurul tau curatenie, astfel tepoti bucura din plin de timpul liber fara nici un impediment .Atunci cand vrei sa arunci un gunoi la intamplare este bine sa te gandesti: cum ar fi daca toti care ar trece prin acel loc ar arunca acele gunoaie??? Astfel te poate determina sa te abtii de la aceste obiceiuri proaste.
De obicei in masina mea tin tot timpul o punguta mai ales la calatorile mai lungi pentru a depozita gunoiul pe parcursul drumului...normal mi-ar placea sa am un cos portabil sau unul potrivit pentru masina pentru a fi cat mai practic.
Sunt de parere ca aceste cosuri au devenit o necesitate mai ales cele pentru masini avand in vedere ca in ultimul timp maisna nu mai este un lux...
Mentionez ca am permis de 25 de ani, in prezent avand 44 de ani.

9am095133

28 mesaje
Oras: Miercurea Ciuc

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:38

Orice om cu Bun� Sim�ire poate spune NU p�n�-�i d� duhul c� NESIM�IREA nu are limite. Jmekerul de Romania nu e pe internet �i chiar dac� ar fi ��i trimite �i aici niscai replici de "duh"-neal� mahalagist� de nu-�i vine s� te mai dai pe net vreo 2 s�pt�m�ni.

A�a c� .....

S� auzim numai de Bine.

Poate �n viitorul secol, deci �ncep�nd cu 2101 popula�ia Rom�niei se va putea denumi Cetp�eni ai ROM�NIEI.

Nikita_Piovra

1 mesaj
Oras: Slobozia

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:43

Este foarte simplu: trebuie sa primeze bunul simt, motiv pt care campania dvs trebuie sa aiba un rezultat. Noi, soferii, practic nu putem rezolva aceasta situatie decat individual. Dvs sau oricine altcineva, autorizat bineanteles, nu va face decat sa centralizeze efectele.

gaby_theone2003

2 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:51

Momentan nu am masina, dar sunt "ecolog"nativ...avand in vedere ca am terminat facultatea si masterul in Geografia Mediului; ca mod de prevenire al deteriorarii axelor de comunicatie as strange cat mai multi adepti al unei idei: amplasarea pe geamul din spate al autoturismului a unei instalatii cu beculete "verzi" care sa fie modelata sub forma textului: SA NE PASTRAM PROPRIA "CALE" ACCESIBILA, ECOLOGICA,UMANA!...instalatie care sa se palpaie in momentul in care intalnim in trafic conducatori auto care isi bat joc de mediul in care traiesc! Va multumesc! Gabi

maricici21

1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:53

Avand in vedere ca nu fumez si nici nu las sa se fumeze in masina nu am ce mucuri de tigarete sa arunc pe geam. Gunoiul menajer il strang in pungi/a si il arunc la un loc special amenajat. Nu-mi place sa am tot felul de gunoaie aruncate prin masina alandala.

aditelegescu

2 mesaje
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:54

aruncatul gunoiului pe fereastra este ceva ce se petrece destul de des in BUCURESTI.
nu cred sa poti face ca anumite persoane sa nu faca acest lucru ptr ca depinde de cultura fiecaruia dar mai ales de cei 7 ani de acasa.ar trebuii ca sa existe pe marginea drumurilor mai multe cosuri de gunoi,pe dn 1 sau pe autostrada ,ptr ca astfel personele sa nu mai arunce din viteza pachetul de tigari si chiar as propune politiei romane nu amenzi ca degeaba ,ele pot fii ocolite ,ci sa dea persoana prinsa cu matura vreo saptamana sa vedem daca data viitoare ii mai convine.masuri sant o gramada de la pungi speciale ptr gunoi ,la responsabilizarea conducatorilor auto,ce-ar fii sa stai la drum si sa te trezesti cu o punga de gunoi la picioare sau in geam dar dupa ce ca sant vai de capul lor ,ca se vaita ca nu u benzina ce-ar fii sa prinda si asemenea persoane.eu cred ca depinde de fiecare dintre noi sa responsabilizam acest lucru si de ce nu cand observam asa ceva in trafic sa il filmam si sa il punem pe nesimtitul din trafic ,nu stiu ndeva unde sa il vada toata lumea si sa primeasca acasa si o instiintare ca a facut acest lucru,si cand v-a fii chemat sa dea cu matura vreo saptamana si cu uniforma speciala sa il vada toata lumea poate atunci se trezeste domnul.

claudia_elenaro

1 mesaj
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:55

burlacescu_maria

1 mesaj
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:56

Cand am venit eu prima oara in Bucuresti, acum 35 de ani, am lasat sa-mi cada biletul de tramvai pe srada.
Un domn m-a batut usor pe umar si mi-a atras atentia ca sa fiu atenta ca mi-a cazut ceva din buzunar. Am ridicat biletul, dar m-a obsedat toata viata rusinea pe care am patit-o eu atunci si niciodata nu mi-a mai cazut ceva din buzunar cu buna stiinta.

P.S. Sunt absolut de acord sa nu scapam nimic pe jos, dar cosurile de gunoi sunt asezate in asa fel ca sa nu ai acces la ele. In statiile de masini sau tramvaie, locuri populate, aproape lipsesc, sau sunt asezate in asa fel sa nu le umpli prea repede.

[email protected]

ramonaelena

1 mesaj
Oras: Timisoara

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 16:10

Buna tuturor,

Buna initiativa, dar foarte greu de schimbat mentalitatea si obiceiurile unui popor de-un car de ani.
Eu sunt fumatoare, dar din totdeauna am detestat sa fumez in locul in care urmeaza sa petrec un timp, deci implicit in masina, astfel ca problema mucurilor de tigara nu o am. Iar in ceea ce priveste ambalajele diverselor alimente, servetele sau orice necesita aruncat, le adun in punga/ plasa/ continatorul in care le-am cumparat si in ultima instanta le indes in portierele masinii si le arunc la prima oprire mai indelungata.
Pana la urma, nu e asa greu sa fii disciplinat, dar daca nu te formezi devreme, devine din ce in ce mai greu. Obisnuinta e a doua natura.

9am162807

1 mesaj
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 16:13

Buna ziua.
Ma numesc Anca si impreuna cu sotul meu avem o dacie ponosita de vreme,care de abia se mai tine pe patru roti.Cu toate ca aceasta masina nu are nici o dotare preferam sa "ne aruncam" ambalajele chiar la noi in masina.
intotdeauna avem la noi o plasuta in care aruncam gunoaiele in ea.
Nu ne place cand vedem gunoaie pe sosea,(sunt destule animale moarte )sau sa ne arunce cineva din masina din fata o guma care se va lipi pe perbrizul nostru........este destul de jenant.

florin_chelea

1 mesaj
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 16:16

sal io am tot tinpul saci menajeri in masina cind ma opresc la un picnic numi lipsec din portbagaj

claudiuromosan

2 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 16:17

Buna ziua,

Ca multi alti compatrioti si eu gasesc o modalitate placuta de relaxare in weekend, plimbarea cu motorul pe drumurile neasfaltate din jurul Sibiului, impreuna cu prietenii.

In cursul lunii august, mergand cu motorul in spatele unui "urias" TICO, cu tineri infierbantati de alcool, m-am trezit lovit de un pet gol de bere, aruncat de unul dintre ei. Am oprit si am recuperat acel pet, apoi am ajuns din urma repectivul automobil, care avea geamul din spatele soferului deschis si l-am aruncat inapoi, intreband din mers persoana respectiva daca asa face si acasa la el. Reactia lui a fost o surpriza pentru mine, deoarece si-a cerut scuze pentru gestul sau.
Cred ca aceasta reactie a fost si din cauza faptului ca eram impreuna cu alti zece motociclisti.

Speranta mea este sa citeasca aceste randuri toti cei care fac asemenea gesturi si sa constientizeze faptul ca daca toata lumea ar face la fel, noi ne vom plimba in viitor, doar printre gunoaie.

O zi deosebita pentru fiecare

gabi1dovi

1 mesaj
Oras: Tulcea

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 16:24

Am inceput prin a-mi mustra colegul cu care lucram pe masina atunci cand isi aruca chistoacele si pachetele goale de tigari pe geam. Apoi am inceput sa atrag atentia prietenilor dar si membrilor familiei care se urcau in autoturism, sa lase gunoaiele in masina, chiar si pe jos, ca fac eu curatenie. Am participat la campanii de constientizare gen "Strada nu e tomberonul tau!", "Eu nu arunc gunoi pe strada" si atrag atentia de cate ori am ocazia celor din jurul meu asupra faptului ca exista scrumiere in autovehicule dar si cosuri de gunoi pe strada. Incerc sa-mi educ copilul in spirit ecologic astfel incat acesta la randul lui sa transmita si colegilor aceste idei. Probabil ca nu vom reusi mare lucru prin exemple sporadice dar daca tot mai multe persoane si societati se implica in acest demers poate ca intr-o zi vom avea o Romanie mai curata.

rusty_bugy

1 mesaj
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 16:27

Toti suntem atat de buni la teori.Majoritatea persoanelor cand se face o astfel de campanie spun ca ei nu fac asa si asa.Toti suntem la fel.Am trait atatia ani in contradictie cu sistemul si de a lungul anilor ne-am format sa facem lucrurile care sunt interzise.Doar asa eram noi buni si anticomunisti.Au trecut 20 de ani de atunci si cred ca nu s-a schimbat prea mult mentalitatea.Poate ca acum traind multi in afara granitelor sa se mai schimbe ceva.Eu personal pot spune ca asta m-a ajutat sa inteleg de ce trebuie sa avem grija cu curetenia.Prima data cand mi s-a intamplat sa-mi fie rusine ca am aruncat o hartie pe jos s-a intamplat in 1991 in Germania.Dupa ce am aruncat hartia si am vazut ca de jur imprejur era o curetenie exemplara,mi s-a facut rusine si am mers sa ridic hartia si sa o arunc la gunoi.De atunci am inteles ca asa trebuie sa fie.Da,avem masina suntem fumatori dar asta nu ne face sa fim necivilizati.Am mers pe autostrazi,in afara tari si cu toate ca nu aveam pungi speciale de gunoi, nu ne-a oprit sa strangem mizeria intr-o punga si sa o aruncam la gunoi cand ne opream.Cum sa pastram sosetele curate...AUTOEDUCARE... EXEMPLUL PERSONAL....SI NICI UN COMPROMIS...

cristynasty

2 mesaje

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 16:39

Este o initiativa extraordinara dar se adreseaza celor care nu citesc astfel de anunturi. In sprijinul acestei campanii si cu speranta ca vreodata nu va mai fi nevoie de astfel de metode de a atrage atentia persoanelor neindemanatice, care scapa multe lucruri pe geamul masinii, doresc sa precizez ca de fiecare data cand ajung cu masina la spalatorie sunt ironizat si chiar "apreciat" de baietii care imi spala masina in mod obisnuit intrucat trebuie sa goleasca buzunarele usilor de la masina de diversele materiale promotionale, servetele murdare si chitante de parcare adunate in cursul saptamanii. Banuiesc ca asa arata mai toate masinile romanilor???!!!!

addan

127 mesaje

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 16:46

Buna ziua !...eu, "murdarici' caci acesta e numele meu , am uitat sa v-a spun... am urcat astazi in masina proprie(caci cea de "servici"era plina de gunoaie...) si am "curatat" toate pungile si resturile de mancare , basca si vreo 2,3 pet-uri ce zaceau pe acolo goale si vreo 2 sticle de suc (la 2 L !)umplute pe jumatate si le-am varsat constiincios pe trotuar...caci doar nu era sa-mi murdaresc eu bunatate de masina...
Cum eram tare grabit (mersul la cos , devenise o corvoada) am strigat la un "nene" cu matura (oare de ce ?) sa faca el curat si pt. mine...ca doar "traim" la oras, nu ? Avem niste "oameni cu matura "care sunt obligati in fiecare moment sa stranga dupa noi, nu-i asa ?
Eheeee,... si ce sa v-a mai spun ,cand am iesit pe linia de centura , am gasit aceeasi "curatenie"pe care o lasasem si eu mai devreme in urma mea, dar pe cine mai intereseaza ca de data asta trebuia sa fac slalom printre munti de gunoaie si sute de pet-uri aruncate pe te miri unde...

...ACUM AM INTELES, DE MAINE VOI INCEPE UN NOU STIL DE VIATA, VOI MERGE SA DEPUN GUNOIUL LA COS , CHIAR DACA VA TREBUI SA FAC FEBRA MUSCULARA PT. ASTA...

...hai v-am pupat fratilor ,caci poate mai sunt si printre voi unii care se recunosc mai sus...

777
carstea_delis

2 mesaje
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 17:02

CAND PLECAM LA DRUM LUNG AVEM IN MASINA UN SAC MENAJER SI ACOLO STRANGEM TOT GUNOI.VREAU SA SPUN CA NE INTOARCEM CU EL ACASA SI IL IN DRUMUL NOSTRU GASIM NOI UN TOMBERON.
VA MULTUMIM PENTRU INITIATIVA! :

el_corasonel

2 mesaje
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 17:07

De la: 9am_admin, la data 2009-11-09 13:00:46

Spune NU aruncatului pe geamul masinii, un sport ce are sanse de a deveni national, si poti castiga:

� Marele premiu: un Opel Corsa cu rezervorul plin pe durata unui week-end*.
� Unul din cele 10 premii oferite de Avis: un CD cu muzica relaxanta si cosuri de unica folosinta pentru masina ta.

Cum? Simplu! Povesteste-ne ce faci pentru a pastra soselele mai curate, iar cele mai interesante raspunsuri vor fi premiate!

Avis Romania iti da un pont: foloseste cosul de masina.

Campania de responsabilizare asupra mediului inconjurator "Drumuri mai curate" marcheaza 15 ani de existenta Avis Romania pe piata autohtona de rent-a-car si isi propune sa educe soferii in privinta aruncarii gunoaielor pe geamul masinii prin distribuirea gratuita a 100.000 de cosuri de unica folosinta in 100 de statii Petrom din toata tara.

Cosul portabil pentru masina este alcatuit din hartie 100% degradabila si exista trei modalitati de atasare in interiorul masinii: prinderea in usa torpedoului, lipirea pe bord sau agatarea printr-un carlig.

Avis Romania, licenta a Avis Europe plc, este lider pe piata locala de rent-a-car si detine peste 500 de autovehicule si 13 locatii in 6 din cele mai importante orase din Romania (Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara). Responsabilitatea sociala este o preocupare constanta derivata din filozofia Avis, �We try harder�. Interesul pentru reducerea impactul activitatii sale asupra mediului a fost recunoscut prin acordarea statutului CarbonNeutral� inca din 2006. www.avis.ro

* De vineri dimineata pana luni dimineata. Castigatorul trebuie sa indeplineasca conditiile Avis de inchiriere: varsta minima 25 ani, posesor al permisului de conducere de minim 12 luni si posesor al unui card de credit / debit pentru garantarea inchirierii.

Atentie: Toate comentariile care nu au legatura cu tema concursului vor fi sterse!

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Prezentare

Internet Corp SRL si Avis Romania organizeaza un concurs prin intermediul caruia orice utilizator, inregistrat ca membru al site-ului www.9am.ro poate sa intre in cursa pentru castigarea marelui premiu: un Opel Corsa cu rezervorul plin pe durata unui week-end sau unul din cele 10 premii constand in: un CD cu muzica relaxanta si 10 carbags. Pentru a participa la concurs, utilizatorii inregistrati cu date reale trebuie sa povesteasca ce fac pentru a pastra soselele mai curate. Premiile vor fi oferite prin jurizare.

Organizator

La organizarea prezentului concurs, Internet Corp SRL (organizatorul) colaboreaza cu Avis Romania.

Perioada desfasurarii

Concursul se desfasoara in perioada 9 noiembrie � 16 noiembrie 2009.

Procedura de desfasurare

Concursul se desfasoara pe site-ul www.9am.ro. Pentru a te inscrie la concurs, trebuie sa fii utilizator inregistrat al www.9am.ro si sa postezi in topicul "Concurs: 9AM si Avis Romania te provoaca sa arunci la cos!" deschis pe forumul 9am un comentariu in care sa povestesti ce faci pentru a pastra soselele mai curate.

Este obligatoriu ca la inregistrarea ca membru al 9am datele de identificare furnizate sa fie cele reale (nume, prenume, adresa de email, data nasterii, sex). Participarea la concurs se poate face numai de pe un singur cont de utilizator, un singur raspuns/utilizator si doar in conditiile in care datele furnizate la deschiderea contului sunt datele complete de identificare ale utilizatorului care si-a deschis respectivul cont.

Premii

Marele premiu: un Opel Corsa cu rezervorul plin pe durata unui week-end (de vineri dimineata pana luni dimineata).

10 premii fiecare constand in: un CD cu muzica relaxanta si 10 carbags.

Dreptul de participare

Pentru a participa la acest concurs trebuie sa fii cetatean roman, sa ai minim 25 ani, sa fii posesor al permisului de conducere de minim 12 luni si posesor al unui card de credit / debit pentru garantarea inchirierii. Nu este permisa participarea la concurs a angajatilor companiilor Internet Corp SRL, ai partenerilor sai prezentati la inceputul acestui regulament, precum si a rudelor si afinilor acestora pana la gradul doi inclusiv.

Validarea castigatorilor

Castigatorii vor fi desemnati prin jurizare in perioada 17 - 18 noiembrie 2009. Ulterior, castigatorii vor fi anuntat prin e-mail, urmand a li se comunica toate detaliile procedurii de intrare in posesie a premiului castigat. Intrarea in posesia premiului se va face doar cu respectarea tuturor prevederilor prezentului regulament, in caz contrar organizatorii isi rezerva dreptul de a nu valida premiul. Premiul castigat nu se poate schimba in bani. Premiul este nominal si nu poate fi transferat unei alte persoane. Lista castigatorilor va fi postata in pagina de pe forumul 9AM dedicata concursului.

In cazul in care castigatorul: a. - nu a furnizat datele sale reale pentru inregistrarea ca membru al 9am; b. - a folosit mai multe conturi pentru a participa la concurs; c. - are o adresa de email invalida, ilizibila sau a participat la concurs cu adresa de email a altui titular; d. - nu indeplineste conditiile de participare la concurs; e. - nu raspunde emailului trimis de organizatori, prin care este anuntat ca a castigat concursul, se va proceda la selectarea unui alt castigator.

Confidentialitatea emailurilor si dreptul la imagine

Organizarea prezentului concurs se realizeaza in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si pentru libera circulatie a acestor date. Participarea la acest concurs implica in mod expres si neechivoc ca datele transmise sa fie facute publice si sa fie folosite de catre organizator in scopuri publicitare pe suport audio, video si in ziar. Prin participarea la concurs, utilizatorii isi exprima in mod expres si neechivoc acordul ca datele lor personale sa fie folosite in activitati de marketing ale organizatorului concursului, pentru validarea si acordarea premiului. Internet Corp SRL este inscris in este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 3240.

Alte prevederi

Regulamentul de desfasurare a concursului va fi publicat pe site-ul www.9am.ro si va putea fi consultat gratuit la solicitarea oricarui participant la concurs. Eventualele reclamatii legate de concurs vor fi facute la urmatoarea adresa de email: [email protected], pana la sfarsitul concursului. Reclamatiile ulterioare termenelor prevazute de Regulament nu vor fi luate in considerare. Detalii despre concurs la telefon 031-2286630 - telefon cu tarif normal. Eventualele litigii aparute intre Organizator si participantii la prezentul concurs se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul Organizatorului.

ichirca_ro

3 mesaje
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 17:21

Buna,
Ma bucur de imitiativa luata de Avis. Meritam cu totii mai mult.Haideti sa facem ceva !

marcdorina

1 mesaj
Oras: Oradea

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 17:36

Folosesc cosul de masina

eni25oct

1 mesaj
Oras: Bistrita

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 17:42

Ce fac eu pentru sosele mai curate? Precum altii ce au scris inaintea mea, am pungi de gunoi in masina, iar cand uit sa aduc un "stoc" nou daca cel vechi s-a epuizat, am surpriza sa constat ca fiecare a mai consumat cate ceva "dulciuri ilicite" (adica fara a le imparti cu toata lumea !). Pot extrapola acest obicei "prost" : la noi in balcon exista un sac pentru hartie, exista un sac pentru PET-uri, exista o cutie mai mica pentru baterii uzate, inca o cutie pentru metal, cosulete de hartii in camerele copiilor si o mare INTREBARE : ce sa fac cu toate aceste deseuri menajere sortate? le duc frumusel la containerul de gunoi de la bloc , unde vin "cautatorii de comori" si le imprastie.... Nu stiu cati din voi ati circulat in judetul Maramures (nu sunt din acest judet, deci nu fac propaganda, doar ii laud) , in zona Targu-Lapus... Am avut o surpriza imensa la primul drum cand am vazut la capatul satelor niste incinte mari de cativa mc din plasa metalica unde erau colectate PET-uri... si care chiar erau folosite...
Deci, nu arunc nimic pe jos (nici ceilalti membrii ai familiei noastre - cand spal haine trebuie sa fiu atenta sa golesc buzunarele tuturor de diverse ambalaje, servetele, pungi, hartiute, etc.), nu fumez si in general nu imi este rusine sa-i atentionez pe cei din jur cand arunca ceva jos, ca exista un cos de gunoi la doar cativa metri distanta - la unii mai are si efect. Zilele trecute eram in trecere prin fata primariei si cam la 40-50 m in fata mea -deci cam departe pentru a-mi pune in aplicare spiritul civic- un pusti (cred ca era de liceu), frumos imbracat cu o jacheta rosie participant la campania electorala a unui candidat/partid a terminat de rontait un mar si a aruncat cotorul acestuia pe jos (fix in fata usii de acces in primaria Bistrita) fara nici o jena sau gand ca ar putea cineva sa-l vada sau sa-l amendeze. Mi-a fost sila sa merg cele 2-300 m pana la sediul respectivului partid si sa le atrag atentia cu cine "defileaza", dar putin probabil ca as fi obtinut vreun rezultat concret (mai mult de niste scuze de fatada nici o sansa, deci daca tot nu ridica din fata primariei cotorul de mar cineva, era o cauza pierduta din punctul meu de vedere).... Asta e... Sper ca macar generatiile ce vin din urma sa-si schimbe comportamentul !
De ce nu exista "spiritul de turma" si la lucruri bune, de ce daca vede ca angajatul de la salubrizare isi face treaba, categoria "bovis" (scuze pentru jignirea rasei bovine) arunca mizeria in urma lui, pe suprafata igienizata, razand rasunator si sfidator la adresa bunului simt... Trebuie doar sa avem curajul sa-i interpelam , pentru ca isi pierd din bravada si lasa capul in pamant...
Aproape ca terminasem "interventia"...
Cum facem sa curatam "vocabularul stradal" si nu vorbesc de soferii-birjari ci de domni sau chiar domnisoare cu fitze...multe... dar asta e subiect pentru un topic separat....
O zi buna tuturor....

camelia_sept

1 mesaj

Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 17:45

Nu este necesar un cos unica folosinta pentru masina, este de ajuns sa punem resturile (ambalaje,cotoarele fructelor,sau orice alt gunoi) intr-o punga iar cand ajungem la destinatie sa aruncam punga la un cos de gunoi.
Insa este mult prea greu pentru oameni sa faca acest lucru, e mult mai simplu sa spunem ca exista prea putin personal care se ocupa de salubritatea strazilor si ca trebuie sa aiba si ei ceva de facut,doar sunt platiti,decat sa ne ocupam personal de gunoaiele noastre.
O seara frumoasa!

noneea

1 mesaj
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 18:12

Nu cred ca e nevoie de nici un premiu pentru a nu arunca gunoaie pe geamul masinii..ci lucrul asta ar trebui sa vina de la sine..insa noi asa suntem obisnuiti, nu facem nimic daca nu primim ceva in schimb. nu cred ca e asa un chin sa punem chistoacele de tigara in scrumiera, ca de aia sunt dotate masinile cu asa ceva, iar gunoaiele sa le punem intr-o punga pana coboram din masina. Eu personal as propune amenzi drastice pentru asemenea gesturi, si nu doar pentru aruncatul pe geamul masinii, ci si pentru orice se da drumu din mana fara pic de bun simt. Dar e o initiativa buna si asta, felicitari pentru organizatori! O zi buna!

roxana_alexe

3 mesaje
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 18:29

Dragii mei, sunt o ghinionista sau vreau sa cred asta avand in vedere ca vedeam foarte des astfel de cazuri.... indiferent ca era un jeep de toata frumusetea, sau o decapotbila, ori o masina ''ragalie'' (nu ca sa fiu rea dar ma refer la infatisarea masinii) din care ''urlau'' manelele sau parazitii, se deschidea portiera sau geamul si zburau pungi cu resturi de la MeC sau pahare de cafea ori cutii de bere... GROAZNIC... si totusi asta este societatea in care traim... Ce am facut eu cand am vazut toate astea??? am claxonat cat am putut eu de tare si le-am aratat obrazul celor ''implicati''.. evident ca de fiecare data - fara exceptie - am fost injurata si ... iar injurata fara ca cineva sa isi dea seama de ceea ce a facut. Evident - nu eram decat o ''femeie la volan'' si blonda si cu ochelari.. si aveau ce sa imi tot spuna. Ce as face in viitor? as sustine o lege prin care sa se amendeze usturator aceste fapte.... vorba aia -toate pana la bani. General vorbind, daca de bun simt ducem lipsa, sa dam bani pe o amenda nu e chair ok si poate asa vom mai reduce din ''mizerii'' si ''mizerabili''. Cu drag .9am, Roxana

tirbuson

2 mesaje
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 19:01

Hartiile, servetelele si altele de genul acesta le pastrez in buzunarul de pe portiera pana acasa, iar pentru chistoacele de tigari exista scrumiera. Pur si simplu nu arunc pe geam nimic. Si pe mine ma deranjeaza gunoaiele de tot felul din tara asta

horhocalex

11 mesaje
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 19:25

Intrucat urasc sa merg pe strada si s vad maldare de mizerie pe sosea,pe linga sosea, sub sosea eventual ...incerc si reusesc pe cat posibil impreuna cu prietena sa nu aruncam gunoaie din masina.
Simplu am facut din masina un gunoi mobil.
Situatia e simpla, in momentul in care am mancat de exemplu o banana o punem pe un shervetzel sau o punga in masina pe jos, daca e orice altceva care nu implica zahar sau ceva lipicios, o aruncam pur si simplu prin masina si asteptam sa vina ziua aceea cand le vom lua din masina.
Deobicei le recuperam seara cand ajungem acasa si le plasam in tomberonul de gunoi de la parterul blocului.
Unele chestii, da sunt enervante,de exemplu ambalajul de la inghezata,oh daaaa ,eventual cu putin rest de inghetata sau de sos de ciocolata in ea,da stim problema,insa intotdeauna avem la noi nelipsita punga, in ultima vreme una de hartie (ca de au inceput sa apara si la market-uri, pana mai de curand era de negasit)
Macar o punguta de plastic dar nu e preaa indicata, noi nu prea folosim plastic, avem un amic ecologist pana in dinti si ne-a cam explicat cum sta treaba, ca sa salvam natura si din cauza vorbei " vrei sa tai un copac sau vrei sa sufoci un pescarus ?" mai bine taiem un copac, avem grija sa creasca altii, tnu vrem sa omoram animale totusi.
Toti cetatenii cand revin din strainatate ii auzi: " Ce curat era la aia" si la 2 colturi isi arunca pachetu de tigarii sau doza de energizant ( ce m-am iritat cand l-am vz pe mertist aruncandu-si pe geam R.. B...)
Si ca sa revin, este foarte simplu,daca vrei ca strada,ulita,orasul,tara sau continentul in care traiesti sa arate ok, iti tii bagajele ( deserurile ) ,resturile, mizeriile si ce mai ai in masina intr-o punga/poseta/rucksac/shervetzel.portbagaj,orice pana ajungi la orice destinatie cu cos de gunoi unde le porti depune. Aceste lucruri nu ne-a invatat la scoala, ci le facem noi din bun simt si sincer chiar cu mare placere. Speram ca si alti concetateni sa ne urmeze exemplul, alaturi de campania AVIS
Sincer ne-ar trebuii o legislatie usturatoare.
Cu stima si speram de bun augur, Lolec si Bolec.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Concurs: 9AM si Avis Romania te provoaca sa arunci la cos!
Mergi la: