Info
x
Concurs: 9am si avis romania te provoaca sa arunci la cos!
|
tzop 7 mesaje Membru din: 28/10/2009 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 10:54
salutare! in primul rand
pt tema aceasta!Sunt fumator... , mancator de batoane de ciucalata, cornuri cu ciocolata si bautor de orice non alcoolic la volan, dar asta nu ma face sa ma descotorosesc de ele pe geamul masinii! Cum spunea un alt "green-man" mai sus, masina mea arata ca o cocina pt simplul fapt ca sunt strangator de gunoaie. Acum va zic 2 intamplari legate de acest sub:1. cativa prieteni de-ai mei din provincie au plecat in plimbare prin Buc, in timp ce mergeau cu masina unul dintr-e ei s-a hotarat sa goleasca scrumiera masinii in trafic. Zis si facut.... din spate vine un baiat de nota 10 si le spune politicos: "baieti, baieti...vedeti ca v-a cazut ceva din masina....ciobanii dreaq!!! ". De atunci de cate ori am ocazia rad de ei aducandu-le aminte ca sunt "ciobanii dreaq" si de atunci s-au lecuit de a arunca diferite chestii pe geamul masinii ! 2. in timp ce ma intorceam de la serviciu, dintr-o mansina din fata mea a sarit o sticla de suc pe geam fix pe spatiul verde abia cosit si udat.Am ambalat putin motorul pt a-l trage de urechi pe cel in cauza, si am vazut cu stupoare ca era un domn "bine" cu un copil in masina. Si normal ca i-am atras atentia de sticla pe care din "greseala" o scapase din masina si l-am intrebat ce exemplu da el copilului acela. Normal ca de jena ca un flacau ca mine ii atrage atentia nici macar nu mi-a dat vreo replica acida. .Asa ca recomand sa atacati de fiecare data cand vi se da ocazia, macar din jena sa nu se mai faca asemenea chestii primitive daca nu din bun simt si respect pt mediu. Pacat ca nu am 25 de ani sa am si yo vreo sansa la premiu!!!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
flonta 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 11:22
Sunt sofer de peste 30 de ani, dar umblu cu placere si cu bicicleta. Intr-o zi , eram in Bucuresti, intersectia Dorobanti cu Dacia, intersectie aglomerata unde trec multe masini scumpe. Cu bicicleta fiind, m-am strecurat printre masini si am ajuns aproape de stop. Cand avansam, in fata mea se deschide geamul unei masini luxoase si este azvarlita afara o doza de aluminiu, in care fusese o bautura. Intr-o secunda m-am gandit: Sa-i spun ceva sau nu? Risc sa ma scuipe sau injure?
Cand am ajuns la nivelul masinii cu pricina, am batut in geam. Soferul a deschis. I-am spus: Cine credeti ca trebuie sa adune gunoaiele dupa Dvs? Raspunsul a fost surprinzator: Eeeeu? N-am aruncat nimic! M-am gandit ca oricum a fost mai bine decat s-ar fi putut: inseamna ca macar i-a fost rusine. Sau poate doar ma amagesc. De cate ori am vazut astfel de comportamente de aruncare a gunoiului pe strada, am intervenit direct. Pana acum nu am patit nimic neplacut. |
|
petriko_remus_2 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 12:29
Eu sunt sofer de ceva timp si cand ma deplasez cu masina, nefumandu-se in masina chistoacele nu zboara pe fereastra si dc se opreste masina pentru fumat se face undeva unde exista o benzinarie sau ceva de genul unde e si un gunoi.Gunoaiele in rest gen pungi si hartii sunt "pastrate " in masina intr-o punga mai mare si se arunca la gunoi la o oprire, sau in buzunarele masinii, ca sunt destule...si astai bine nu numai gunoie.In rest cand vad ca se incearca aruncarea a ceva din masina pe geam sau mai stiu eu ce alte moduri de aruncare a gunoaielor folosesc expresia "NU FI TARAN!!.....CUM IS ALTII" si chestia e ca functioneaza si nu se arunca nimic.Cel putin unii sa n-arunce ca tarani care arunca is cu duiumul ( animale la pascut.......)(si aici cuvantul "taran" nu se adreseaza celor care locuiesc in mediul rural ci celor care nu au un bun simt dezvoltat corespunzator- in general cei din mediul rural sunt oameni respectuosi si cu bun simt.
|
|
ALINA77 2 mesaje Membru din: 10/07/2009 Oras: Buzau |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 12:52
'NU aruncati gunoaie din masina'.
Este cel mai penibil lucru sa vezi cum in fata autoturismului sunt aruncate sticle, cutii, hartii, ambalaje, tigari...oribil. Noi avem in masina tot timpul o sacosa din plastic. toate gunoaiele le strangem acolo iar in momentul in care cobaram luam sacosa si o aruncam intr-un cos sau tomberon. la orice parcare gasim un cos de gunoi in care putem arunca sacosa. daca ajungem acasa luam sacosa si o ducem la gunoiul blocului. e foarte simplu. sa pastram soselele curate.depinde de noi.si copilul stie ca in sacosa trebuie sa puna ambalajele de la dulciurile mancate in masina. si sa nu uitam: sa claxonam la maxim pe nesimtitii care arunca din masina in fata noastra. |
|
miri_nina 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 12:53
...Nu merg niciodata descaltata, doar in sosete si le schimb foarte des.:)
|
|
cos_tel31 3 mesaje Membru din: 13/12/2008 Oras: Slatina |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 12:58
nu
|
|
carmenm10 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Pitesti |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:00
Pai (asta e in loc de "deci")
-mi-am vindut masina ca oricum e criza , asa ca nu mai murdaresc soselele , nu mai poluez nici mediul inconjurator si nici nu arunc pe carosabil mucuri , ambalaje, scuipati ; -oricum este oripilant acest gest , si si mai oripilant este scuipatul -eahhhhhhhhhhhhhh! si am o mare dilema :de ce o multitudine de romani conducatori auto , cind sofeaza pe strazile UE se comporta mai mult de civilizat dar, imediat cum intra pe sosele patriei considera ca ghena de gunoi este jur-imprejur "cit vezi cu ochii"- poate cineva sa-mi raspunda? -"hai sa dam mina cu mina" sa-i educam pe acesti "aborigeni"
|
|
Cricricri 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:00
Buna. In vara aceasta am fost la Constanta si pe drum am vazut aceste specimene care isi aruncau gunoaiele pe geam. Sincer nu am avut ce sa fac.. dar daca as avea putere si as avea cum as pune continutul unui tomberon plin cu gunoi in masina lor( poate asa vor constientiza mai bine situatia). Daca noi nu ne educam, nu o sa ne educe nimeni
. Foarte buna initiativa dumneavoastra .
|
|
|
|
|
tunari_dobrin 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:01
De la: mykka88, la data 2009-11-09 19:57:09Parerea mea este ca oricat de mult am lupta unii dintre noi pentru pastrarea bunului simt, din pacate ne dapesesc cu mult cei care nici macar nu pot da o definitie acestei expresii.Nesimtirea ocupa acum un loc de top.As avea cateva sugestii pentru a incerca macar sa mai stapanim acest fenomen numit "nesimtire". da frate ca bine zici, o sa aduc si eu gunoiul de acasa si sa-l duc la benzinarii ca sa primesc bonusuri
|
|
marin_spanci 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Satu Mare |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:11
Recent am fost inafara tarii, pana la Budapesta, si am constatat ca pe autostrada sunt o gramada de parcari( de fapt constat acest lucru de cate ori ies pe autostrazile din Ungaria-in Croatia nu sunt asa multe parcari), si bineinteles ca sunt amenajate cu mese, banci si cosuri de gunoi; in momentul in care ai unde sa te opresti si ai un cos de gunoi sigur ca nu vei arunca gunoiul pe jos; in plus fata de acest lucru si cand circulam pe soselele tarii noastre familia mea stim ca nu e frumos sa aruncam nimic pe geam din masina; avem si fetita care asa a fost educata de mica, ca gunoiul, de orice fel ar fi el se pune intr o punga in masina si se arunca la primul loc amenajat, la primul cos intalnit; stiti cum este, nici mie nu mi place daca vine cineva la mine sa mi arunce mizerie prin curte sau pe gazon sau chiar in casa, de aceea ce tie nu ti place altuia nu i face... practic noua tuturor, pentru ca tara este a noastra a tuturor.
O zi buna |
|
tunari_dobrin 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:13
In primul rand ,la noi va dura foarte mult timp sa devenim civilizati, dar pana atunci este bine sa atragem atentia fiecarui individ pe care il vedem ca isi arunca resturile pe geam si asta nu se intampla numai la autovehicule ci pur si simplu si omul care umbla perpedes pe strada si nu numai ci mai vezi cazand de la balcon cate un muc de tigara sau cine stie ce resturi menajere... Asa ca ...TRAIASCA ROMANIA ,vorba lui Oprescu saracu
|
|
sun_catalina 4 mesaje Membru din: 22/01/2009 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:14
In primul rand este vorba de respectul fata de noi insinie si apoi de ceilalti. Cum acasa nu ne place sa stam in mizerie asa ar trebui sa gandim si cu mediul exterior, cu natura. Aruncarea gunoiului pe geam (din masina sau din bloc... , lasearea resturilor si pet-urilorin locurile in care am facut gratar sunt chestii care tin in primul rand de civilizatie; noi strangem gunoiul in punguta, il lasam in masina, iar cand ajungem acasa il aruncam la ghena . Nu e greu...doar ca asa mi se pare normal. Nu-mi place cand vad pe drum MIZERIE, HARTII, GUNOAIE DE TOT FELUL, PET-URI...Trecem si noi pe acolo , cu copii nostrii..La greci de exemplu , iti este mila sa calci... si ei sunt tot oameni. Ar trebui amplasate mai des tomberoane pentru depozitarea gunoiului...poate face cu ochiul la cine trece pe acolo...As scrie pe tomberoane "Foloseste-ma, nu ma supar!" sau "imi place sa fiu folosit!" Poate poate
|
|
appolodor 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:16
simplu si la obiect...de cate ori am vreun un gunoi in masina fie mucurile de tigari din scrumiera fie servetele sau orice altceva ,,de cate ori ajung cu masina acasa le pun intro punga de plastic si le duc la cosul de gunoi.
am avut o intamplare cu un amic mergeam undeva spre ploiesti si il vad dintro data ca coboara geamu si arunca doza de cola din care bea...am oprit aproape instantaneu...ceilalti ramanad asa un pic blocati de gest.. i-am spus amicului respectiv sa se duca sa ia cutie de unde cazuse...altfel il las acolo .si de cate ori am ocazia si vad pe altii ca fac gesturi specifice unui om necivilizat si fara eductie de atatea ori atrag atentia in masura in care se poate...
|
|
misha1980 1 mesaj Membru din: 2/09/2009 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:21
mda..bun subiect; am carnet de 10 ani; trebuie sa recunosc ca pana acum cativa ani aruncam si eu chistoacele de tigara pe geamul masinii; m-am lasat de activitatea asta; si masina mea e in general comparabila cu un depozit de pungi si ambalaje; le pastrez sa le arunc unde e un cos disponibil;
acum cativa ani, eram undeva spre resita (nu mai tin minte exact unde) pe o portiune de drum unde se lucra si erau semafoare; la un moment dat, la un semafor, din masina din fata mea zboara ca o pasare un pet, care se prabuseste la vreo 2 metri de masina; find inca rosu, ma dau jos din masina, iau pet-ul, ma apropii de masina; bat in geam; tipul de la volan, usor uimit, da jos geamul; ii arunc pet-ul inapoi zicandu-i "ti-ai pierdut sticla"; eu fiind un tip destul de masiv si soferul fiind ceva mai mic decat mine, a bolborosit doar un "scuze" si a inchis geamul; mi-a dat satisfactie gestul asta, si sper ca s-a gandit de doua ori inainte sa mai arunce gunoaie pe geam |
|
gertru2004 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:23
Fiica mea este o soferita pasionata, dar un cetatean cam needucat in privinta pastrarii ambientului, desi are ca exemplu pe mama ei care este ecologista cu acte in regula si bineinteles in :cuget si simtiri". Drept urmare, cand am fost martora aruncarii unui servetel pe geamul masinii, chiar de fiica mea, am luat toate masurile ca acel servetel sa fie "recuperat" si aruncat unde trebuie. Se stie ca si pasii marunti in aceasta directie duc la schimbarea mentalitatii.
Trebuie doar sa ne unim fortele Spune NU aruncatului pe geamul masinii, un sport ce are sanse de a deveni national, si poti castiga: � Marele premiu: un Opel Corsa cu rezervorul plin pe durata unui week-end*. � Unul din cele 10 premii oferite de Avis: un CD cu muzica relaxanta si cosuri de unica folosinta pentru masina ta. Cum? Simplu! Povesteste-ne ce faci pentru a pastra soselele mai curate, iar cele mai interesante raspunsuri vor fi premiate! Avis Romania iti da un pont: foloseste cosul de masina. Campania de responsabilizare asupra mediului inconjurator "Drumuri mai curate" marcheaza 15 ani de existenta Avis Romania pe piata autohtona de rent-a-car si isi propune sa educe soferii in privinta aruncarii gunoaielor pe geamul masinii prin distribuirea gratuita a 100.000 de cosuri de unica folosinta in 100 de statii Petrom din toata tara. Cosul portabil pentru masina este alcatuit din hartie 100% degradabila si exista trei modalitati de atasare in interiorul masinii: prinderea in usa torpedoului, lipirea pe bord sau agatarea printr-un carlig. Avis Romania, licenta a Avis Europe plc, este lider pe piata locala de rent-a-car si detine peste 500 de autovehicule si 13 locatii in 6 din cele mai importante orase din Romania (Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara). Responsabilitatea sociala este o preocupare constanta derivata din filozofia Avis, �We try harder�. Interesul pentru reducerea impactul activitatii sale asupra mediului a fost recunoscut prin acordarea statutului CarbonNeutral� inca din 2006. www.avis.ro * De vineri dimineata pana luni dimineata. Castigatorul trebuie sa indeplineasca conditiile Avis de inchiriere: varsta minima 25 ani, posesor al permisului de conducere de minim 12 luni si posesor al unui card de credit / debit pentru garantarea inchirierii. Atentie: Toate comentariile care nu au legatura cu tema concursului vor fi sterse! REGULAMENTUL CONCURSULUI Prezentare Internet Corp SRL si Avis Romania organizeaza un concurs prin intermediul caruia orice utilizator, inregistrat ca membru al site-ului www.9am.ro poate sa intre in cursa pentru castigarea marelui premiu: un Opel Corsa cu rezervorul plin pe durata unui week-end sau unul din cele 10 premii constand in: un CD cu muzica relaxanta si 10 carbags. Pentru a participa la concurs, utilizatorii inregistrati cu date reale trebuie sa povesteasca ce fac pentru a pastra soselele mai curate. Premiile vor fi oferite prin jurizare. Organizator La organizarea prezentului concurs, Internet Corp SRL (organizatorul) colaboreaza cu Avis Romania. Perioada desfasurarii Concursul se desfasoara in perioada 9 noiembrie � 16 noiembrie 2009. Procedura de desfasurare Concursul se desfasoara pe site-ul www.9am.ro. Pentru a te inscrie la concurs, trebuie sa fii utilizator inregistrat al www.9am.ro si sa postezi in topicul "Concurs: 9AM si Avis Romania te provoaca sa arunci la cos!" deschis pe forumul 9am un comentariu in care sa povestesti ce faci pentru a pastra soselele mai curate. Este obligatoriu ca la inregistrarea ca membru al 9am datele de identificare furnizate sa fie cele reale (nume, prenume, adresa de email, data nasterii, sex). Participarea la concurs se poate face numai de pe un singur cont de utilizator, un singur raspuns/utilizator si doar in conditiile in care datele furnizate la deschiderea contului sunt datele complete de identificare ale utilizatorului care si-a deschis respectivul cont. Premii Marele premiu: un Opel Corsa cu rezervorul plin pe durata unui week-end (de vineri dimineata pana luni dimineata). 10 premii fiecare constand in: un CD cu muzica relaxanta si 10 carbags. Dreptul de participare Pentru a participa la acest concurs trebuie sa fii cetatean roman, sa ai minim 25 ani, sa fii posesor al permisului de conducere de minim 12 luni si posesor al unui card de credit / debit pentru garantarea inchirierii. Nu este permisa participarea la concurs a angajatilor companiilor Internet Corp SRL, ai partenerilor sai prezentati la inceputul acestui regulament, precum si a rudelor si afinilor acestora pana la gradul doi inclusiv. Validarea castigatorilor Castigatorii vor fi desemnati prin jurizare in perioada 17 - 18 noiembrie 2009. Ulterior, castigatorii vor fi anuntat prin e-mail, urmand a li se comunica toate detaliile procedurii de intrare in posesie a premiului castigat. Intrarea in posesia premiului se va face doar cu respectarea tuturor prevederilor prezentului regulament, in caz contrar organizatorii isi rezerva dreptul de a nu valida premiul. Premiul castigat nu se poate schimba in bani. Premiul este nominal si nu poate fi transferat unei alte persoane. Lista castigatorilor va fi postata in pagina de pe forumul 9AM dedicata concursului. In cazul in care castigatorul: a. - nu a furnizat datele sale reale pentru inregistrarea ca membru al 9am; b. - a folosit mai multe conturi pentru a participa la concurs; c. - are o adresa de email invalida, ilizibila sau a participat la concurs cu adresa de email a altui titular; d. - nu indeplineste conditiile de participare la concurs; e. - nu raspunde emailului trimis de organizatori, prin care este anuntat ca a castigat concursul, se va proceda la selectarea unui alt castigator. Confidentialitatea emailurilor si dreptul la imagine Organizarea prezentului concurs se realizeaza in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si pentru libera circulatie a acestor date. Participarea la acest concurs implica in mod expres si neechivoc ca datele transmise sa fie facute publice si sa fie folosite de catre organizator in scopuri publicitare pe suport audio, video si in ziar. Prin participarea la concurs, utilizatorii isi exprima in mod expres si neechivoc acordul ca datele lor personale sa fie folosite in activitati de marketing ale organizatorului concursului, pentru validarea si acordarea premiului. Internet Corp SRL este inscris in este inscris in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 3240. Alte prevederi Regulamentul de desfasurare a concursului va fi publicat pe site-ul www.9am.ro si va putea fi consultat gratuit la solicitarea oricarui participant la concurs. Eventualele reclamatii legate de concurs vor fi facute la urmatoarea adresa de email: [email protected], pana la sfarsitul concursului. Reclamatiile ulterioare termenelor prevazute de Regulament nu vor fi luate in considerare. Detalii despre concurs la telefon 031-2286630 - telefon cu tarif normal. Eventualele litigii aparute intre Organizator si participantii la prezentul concurs se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul Organizatorului.[/quote] |
|
stroe_adrian2006 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:34
Ca participant la traficul cotidian pe soselele Romaniei, cred ca cele mai importante criterii de care trebuie sa tinem seama in evitarea contaminarii cu gunoaie a naturii, sunt: folosirea cosului masinii pentru colectarea gunoiului si ulterior depozitarea acestora in spatiile speciale; evitarea depanarilor accidentale ale autovehiculelor in mijlocul naturii si efectuarea acestora in spatii specializate; montarea de cosuri, inscriptionate vizibil, pe toate soselele tarii;montare de camere de luat vederi in principalele parcari sau locuri de agrement de pe parcursul traseelor turistice si avertizarea sonora a celor ce incalca regulile bunului simt; premierea inopinanta a celor cu masinile curate pe trasee; mediatizarea acestei campanii, chiar pe sosele, efectiv prin acordarea de mici premii. Este mult de munca, incepand cu copiii prescolari si terminand cu pensionarii conservatori, dar finalul trebuie si va fi unul singur : o Romanie mai curata , pentru un popor mai civilizat.
|
|
monik_davi 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:36
Buna Ziua!
Ma numesc Monica Vasile si as avea multe experiente sa le povestesc dar va relatez doar una din ele. La un moment dat eram la un semafor cind un alt sofer a aruncat pe geam un servetel. M-am dat jos din masina, am luat servetelul si am mers dupa el pana la urmatorul semafor unde l-am prins si i-am spus ca a scapat servetelul !? A ramas putin surprins dar am insistat totusi sa-i atrag atentia ca s-au inventat cosurile de gunoi. Evident ca nu a fost foarte incintat de gestul meu dar cred ca trebuia sa-i atraga cineva atentia. De regula fugim de responsabilitati si refuzam sa ne implicam chiar si in cele mai marunte lucruri, dar cred ca este de datoria noastra sa ne educam unii pe altii si mai ales incepand cu copii nostrii . Copilul meu are prin buzunare tot felul de mici hirtii si diverse ambalaje pe care le arunca atunci cind ajunge acasa pentru ca a inteles ca strada nu este cosul lui de gunoi ! O zii frumoasa si o Romanie curata ! Monica Vasile |
|
eugentampa958 26 mesaje Membru din: 27/05/2009 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:44
Din punctul meu de vedere problema murdaririi soselelor in primul rand se datoreaza starii drumurilor laturalnice pe care trebuie sa circulam vrand nevrand.Aceste drumuri sunt in general murdara de pamant si pamantul se ia pe roti si se depune pe sosele. De aceea consider ca ori de cate ori sunt in situatia de a trage pe dreapta ma asigur ca spatiile de stationare sa fie curate ca sa nu se murdareacsa rotile .Peste tot se vad urme de roti care intra pe sosele din drumuri laterale cu pamant. Fumez rar la volan de regula numai cand sunt singur.Dar resturile le pun in scrumiera pe care o golesc acasa in tomberonul de gunoi.Intotdeauna cand fac drumuri lungi care necesita stationari, iau la mine manusi de unica folosinta si cand fac opriri in parcari imi fac timp pentru a face putina curatenie in zona parcarii.Am avut de cateva ori placuta surpriza ca altii opriti in parcare sa vina sa ma ajute sa facem curat. Tot in acest scop iau la mine saci menajeri mari si strang in saci resturile nedegradabile.Leg sacii undeva la inaltime daca este posibil pentru ca eventualii comunitari sa nu atenteze la saci in cautarea resturilor comestibile.Par poate ciudat, dar nu mi pasa de faptul ca multi se uita stramb la mine cand fac acest lucru.
Am convingerea ca din 10 persoane care ma privesc facand acest lucru unul sau doi , mai devreme sau mai tarziu vor face acelasi lucru.Si incetul cu incetul sunt convins ca nu voi mai vedea locuri de undesa am ceva de strans. |
|
Poldark 13 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:46
Simplu, am provizat un cos de gunoi propriu in masina, cand golesc cosul si atunci arunc gunoiul la containerul colectiv sortat, masina e o casa in aldoilea rand asa esti de curat si tu ca persoana cum procedez cu gunoiul pe care il aduni in jurul tau decat sa imprastii, e simplu fa curat sa fi curat !
Sanatate multa la toti |
|
palltina 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:50
Salutare tuturor.
Din pacate, mergand pe drumurile noastre, cu masina sau pe jos, vezi mormane de gunoi. In loc sa ne bucuram de frumusetile naturii, si de locurile minunate care ne poate oferi tara noastra, noi nu facem decat sa trecem cu vederea toate acestea, lasand in urma gunoi. A fost idee f inteleapta pentru cei care realizeaza acest concurs. Eu personal nu scriu numai sa particip la concurs, dar isi poate exprima omul parerea in acest mod. Sunt soferita, conduc zilnic pana la servici, in week-enduri cand avem si timp mai facem cate o iesire in familie sau cu prietenii. Nu sunt fumatoare, deci chistoace nu vezi nici in masina, si nici aruncate pe geam. Tot timpul am la mine un sac de gunoi, sau macar o punga de plastic in care sa putem pune gunoiul pe care ulterior il aruncam la un tomberon. Ce fac cand vad pe cineva care arunca ceva pe geam? Multe nu prea poti face, ca in primul rand e vorba de cei sapte ani de acasa. Dar, totusi macar sa-l atentionez il claxonez fara nici o mila. Dar asa ceva oricum nu prea da roade. Am vazut printre mesajele deja postate tot felul de idei: cu puncte de la benzinarii, etc. Va felicit pentru idei, dar parerea mea este ca in primul rand cei de sus ar trebui sa faca cate ceva pt tara, de exemplu: cosuri de gunoi in parcari, sau popasuri, ca poate asa ar mai fi aruncate gunoaiele si la cosuri, nu numai pe unde se apuca. Si nu numai sa fie cosurile de gunoi acolo, dar sa se si ocupe cineva de ele. O zi frumoasa si o Romanie curata! |
|
chpetruta 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 13:58
Nu vi se pare incredibil ca tot noi, romanii, atunci cand suntem in afara granitelor acestei tari ne comportam chiar civilizat? De ce doar aici, in Romania, se practica acest gen de comportament? Poate pentru ca stim ca nu vor suporta consecintele faptelor....
In plus, nu este adevarat ca cei ce au masnile curate isi arunca gunoiul pe strada. Va pot da cel mai bun exemplu - sotul meu! E aproape un maniac in ale ordinei si curateniei... Si acasa si in masina... Si avem si noi doi baieti, nu va inchipuiti ca suntem doar noi doi... Dar in masina curatenia trebuie pastrata oricum. Nu trebuie sa-ti fie sila sa te urci in ea... Ca si acasa dealtfel. Iar cu aruncatul gunoaielor pe strazi avem o mare problema. Sotul meu ii claxoneaza, ii admonesteaza... Si nu numai ptr asta, ci si ptr incalcarea celorlalte reguli de bun simt. Si pot sa va asigur ca nu putini aceia... Dar totul pleaca de la lipsa de educatie si civilizatie a acestor oameni. Si continua cu absenta unor penalitati puse cu adevarat in practica. Mai trebuie sa ne cizelam...... Mult, din pacate...... |
|
gabriel_a_1 2 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 14:10
Ce fac pentru a pastra soselele curate?
Cand merg cu masina pe distante lungi (destul de des) ,n primul rand, NICIODATA nu arunc nimic pe geamul masinii. Mereu am la dispozitie in masina o punaga de hartie sau de plastic pe care o folosesc pentru a depozita eventualele ambalaje sau resturi. De fiecare data cand opresc la o benzinarie arunc la cos resturile ramase. La drumurile scurte, prin oras, e si mai simplu, pun la cosul de gunoi resturile, de fiecare data cand cobor din masina. S-a intamplat de multe ori, pe soselele patriei (pentru ca in afara tarii nu am vazut asa ceva, ma refer la traseul clasic, Ungaria si Europa de Vest) sa vad masini din care se arunca diverse resturi in mers (s-a intamplat chair sa se arunce sticle de plastic pe geam si din cauza curentului de aer sa-mi ajunga in parbriz). De cate ori s-a intamplat asta, am claxonat imediat, insistent, sa-l fac pe cel care a aruncat sa inteleaga ca nu e bine ce face. Reactia oamenilor claxonati, a fost foarte diferita: unii au injurat si au amenintat pe geamul masinii, altii au ridicat mainile in semn de scuza, ceea ce , ma face sa cred, ca, poate, mai avem o sansa sa ne vindecam... |
|
buggy234h 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 14:14
Buna
Am carnetul de 5 ani de zile si pot sa spun ca stiu si eu sa conduc cat de cat, si am vazut multe pe soselele din Romania. In legatura cu pastaratul curateniei pe sosele asta depinde de fiecare dintre noi. Un singur sofer nu-i poate influenta pe toti dar poate influenta pe cei din jurul lui. Eu de exemplu ce fac sa pastrez soselel curate: de cand paractic soferia niciodata nu am aruncat nimic pe geam si in plus pe langa asta niciodata nu dau voie la nimeni sa arunce nimic pe geam din masina in care sunt eu chiar daca o conduc sau nu. Tot timpul imi molestez prietenii car fac aceasta. La mine in masina in spatiile de depozitare din usi tot timpul se face repede mizerie deoarece acolo pun toate pungile, ambalajele , cojile de fructe ,etc si pot sa spun ca nu imi este deloc greu sa le strang seara cand parasesc masina si sa le arunc la gunoi. Sotia s-a obisnuit cu mine si nici ea nu mai arunca nimic pe geam cu taoate ca la inceput mai arunca, acu si ea face la fel ca si mine si mai imi spune si sa ii clacsonez pe cei pe care ii vedem pe starada ca arunca pe geam. Sincer acu sper ca nu numai soselele sa devina mai curate ci si tara in sine deoarece mizerie este peste tot in tara, asa ca haideti sa gandim la mai mult. Sa facem o Romanie curata care sa ne placa. Sper sa va reuseasc campania si sosele cat mai LIBERE SI CURATE!!! |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 14:23
Succes in campanie.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
gaboru95 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 14:30
buna ziua celor de la 9am si celorlalti.......eu va povestesc cum sunt eu in trafic....eu sunt din galati si fac foarte multe curse prin tara cu masina personala...timpul este forte scurt su nu am de fiecare data timp de a opri si a manca la un restaurant/fast food..etc. eu am mai mereu o punga/sacosa in masina...si la drum lung dupa ce consum un anumit aliment(mancare, bautura) le pun in acea punga/sacosa dupa care le arunc la un spatiu special amenajat pentru asha ceva.... cred k asa ceva poate face oricine mai ales ca o punga/sacosa nu ocupa mai deloc intr-o masina!!
cu respect, radu, galati. |
|
valentinaandrei 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 14:31
Sunt posesoare de permis auto, masina nu mai am ,pentru ca am considerat ca nu-mi este atat de necesara ,dar ii simt lipsa. In schimb am calatorit mult in alte tari din UE, cu masina, si intotdeauna aveam un saculet pentru gunoi in masina. Nu mi-as fi permis sa arunc ceva pe geam sau pe strada. Imi era pur si simplu rusine. Aici insa cand merg cu prietenii cu masina observ ca nu toti pastreaza curatenia si arunca pe geam.Le atrag atentia, ei se amuza, dar daca nu mi-ar fi prieteni probabil as iesi batuta daca mi-as permite sa atrag atentia cuiva.Interesant este faptul ca multi isi manifesta acest gest in locurile muradre, necuratate sau nematurate. Dar daca merg in alta localitate sau intr-o statiune unde vin oamnei din toata tara nu se comporta la fel ca la ei acasa. Asa ca pe langa efortul nostru de a pastra curatenia,primordial ar trebui sa fie gestul primarului de a angaja salariati in aceasta campanie si de a curata nu numai strazile principale ci toate strazile.
|
|
monica_alexandra 1 mesaj Membru din: 11/11/2009 Oras: Braila |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 14:35
da sunt inebunita dupa curatenie nu numai in locuinta ci si p strada.sa va spun o faza eram pe soseaua spre constanta si inaintea nostra unautoturism strain cu 4 tineri cu muzik la maxim aruncau pahare de unica folosinta cistoace coji d seminte pe geamul masinii la un moment dat mirata am fost cand am vazut ca pe geamul autoturismului au fost aruncate o pereche de chiloti tanga.ce sa facem traim in romania
imi vine sa urlu de necaz ca din cauza unora ne facem de ras.peste tot unde am fost cand au auzit ca suntem braileni ne-au intors spatele au zis k suntem cei mai mizerabili
ionel
|
|
razvanick 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 14:48
Salut tuturor, eu am de fiecare data in portiera un mic cos, fie o punga de la Mec fie o punguta normala sau una de la farmacie, in care depozitez resturile pana la prima oprire unde arunc la un tomberon gunoiul, pe viitor vreau sa imi iau o cutie ermetica pe masura golului dinportiera, pe care sa o pot tine mai mult, cosurile sunt inca o problema, sunt foarte rare.
|
|
IONITA_A 2 mesaje Membru din: 11/11/2009 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 14:50
Buna ziua!Mai intii de toate nu arunc niciodata gunoaiele din masina,folosesc cosul de hirtie sfatuindu-i si pe cei din jur sa procedeze astfel.Daca s-a intimplat sa vad pe cineva in trafic ca arunca din masina gunoaiel ,imediat am claxonat sa stie ca cineva l-a vazut si nu este singur in trafic.Alta data mi s-a intimplat sa opresc intr-o parcare,unde erau imprastiate in jurul cosului sticle,pungi.M-am aplecat si le-am strins in cos,nu-mi place sa vad in jurul meu gunoaie,pe principiul ce tie nu-ti place /altuia nu-i face.
|
|
claudia82 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 14:55
faptul ca este nevoie de discutia asta spune absolut totul! cum spunea un forumist mai devreme "vreti sa vedeti curatenie pe strazi, mutati-va in alta tara". eu personal am obosit sa claxonez si sa ma cert cu exemplarele deloc rare ce isi arunca gunoiul pe geam. asa ca mi-am luat spray cu piper si ii urmaresc pana la primul semafor rosu.......... cu o floare nu se face primavara, e adevarat, dar daca o sa faceti si voi la fel.....avem sanse mai multe. nu trebuie sa ii atacati, provoca-tii, va vor ataca ei, si ve-ti fi in legitima aparare.
|
|
|
|

pt tema aceasta!
, mancator de batoane de ciucalata, cornuri cu ciocolata si bautor de orice non alcoolic la volan, dar asta nu ma face sa ma descotorosesc de ele pe geamul masinii! Cum spunea un alt "green-man" mai sus, masina mea arata ca o cocina
pt simplul fapt ca sunt strangator de gunoaie. Acum va zic 2 intamplari legate de acest sub:
.
. Foarte buna initiativa dumneavoastra .
da frate ca bine zici, o sa aduc si eu gunoiul de acasa si sa-l duc la benzinarii ca sa primesc bonusuri
, lasearea resturilor si pet-urilorin locurile in care am facut gratar sunt chestii care tin in primul rand de civilizatie; noi strangem gunoiul in punguta, il lasam in masina, iar cand ajungem acasa il aruncam la ghena . Nu e greu...doar ca asa mi se pare normal. Nu-mi place cand vad pe drum MIZERIE, HARTII, GUNOAIE DE TOT FELUL, PET-URI...Trecem si noi pe acolo , cu copii nostrii..La greci de exemplu , iti este mila sa calci... si ei sunt tot oameni. Ar trebui amplasate mai des tomberoane pentru depozitarea gunoiului...poate face cu ochiul la cine trece pe acolo...As scrie pe tomberoane "Foloseste-ma, nu ma supar!" sau "imi place sa fiu folosit!" Poate poate
.si de cate ori am ocazia si vad pe altii ca fac gesturi specifice unui om necivilizat si fara eductie de atatea ori atrag atentia in masura in care se poate...