back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Indemnizatia pt. persoanele cu handicap din romania

 


 
Pagini: << 1 2 3 >> Sari la pagina:
 
Hotea_M

23 mesaje
Membru din: 3/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 14:53

Nimeni nu obligă o femeie să nască un copil cu handicap, dacă o face....o face din inconștiență. Ea este cea care ar trebui să-și pună o astfel de întrebare, nu eu!
....
Dora, afirmatia pe care ai facut-o este dovedeste fie ca esti foarte cinica, fie ca nu gandesti....cum poti sa afirmi asa ceva? Pari a fi o femeie matura, nu ai auzit pana acum despre copii care dobandesc un handicap in urma complicatiilor la nastere?!
Dezamagitor


Fosta membra 9am.ro

11 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 15:10

Chiar asa Dora, cum ai rezolva tu situatia unui om care a dobandit handicapul la nastere - in urma unui traumatism (care, asadar, nu este afectat de vreo boala genetica care putea fi detectata in stadiul timpuriu al sarcinii)? Ori in cazul unui om care a ramas paralizat din cauza unui accident in copilarie? Ce ai face in aceste situatii, le-ai face eutanasie?


Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 15:24

De la: Hotea_M, la data 2009-06-11 14:53:52Nimeni nu obligă o femeie să nască un copil cu handicap, dacă o face....o face din inconștiență. Ea este cea care ar trebui să-și pună o astfel de întrebare, nu eu!
....
Dora, afirmatia pe care ai facut-o este dovedeste fie ca esti foarte cinica, fie ca nu gandesti....cum poti sa afirmi asa ceva? Pari a fi o femeie matura, nu ai auzit pana acum despre copii care dobandesc un handicap in urma complicatiilor la nastere?!
Dezamagitor


Nu mai spune?! Mai nou realismul se numește cinism????
Da, am auzit de copiii care dobândesc la naștere un handicap, care nu poate fi decât de natură fizică!
Și deși am mai scris, chiar aici pe topicul ăsta, ptr că vă este lene să citiți toate postările și vă mulțumiți doar cu primele două rânduri, uite că mă văd nevoită să repet, ceea ce este dezamăgitor și pentru mine.
Sub nici o formă nu l-aș îndruma să urmeze o carieră de pe urma căreia să nu poată să-și câștige respectul celorlalți și în vreo branșă în care nu ar avea nici o șansă! Sub nici o formă nu l-aș "alimenta" cu iluzii!!!!
Da, este dezamăgitor cum societatea îi marginalizează...dar asta este societatea în care trăim! FĂRĂ CEI ȘAPTE ANI DE-ACASĂ!!!! Poți tu să educi copiii vecinului tău, dacă pe el îl doare-n cot?! NUUUU! NU POȚI!!! Ei, nici eu nu pot!

P.S. Deștepților, aflați de la mine, că mi-aș da cel puțin 10 ani din viață (deși am și eu doi copii ai mei, la care să mă gândesc), să o aud măcar o singură dată pe sora mea spunând "MAMĂ" sau măcar să mă strige o dată pe nume! Dar știu că nu este posibil!



Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Hotea_M

23 mesaje
Membru din: 3/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 15:56

Da Dora, vad ca ne certi strasnic....zici ca in nici un caz nu ti-ai indruma copilul cu handicap (fie el si dotat dpdv cognitiv) spre o cariera rezervata oamenilor normali; ok, ai zis ce nu ai face, insa eu vreau sa te intreb CE AI FACE?..Dar vorba nu era acum despre asta (ce cariera se cuvine sa imbratiseze un om cu handicap), ci despre ceea ce ai spus tu intr-un comentariu, si anume ca parintii sunt singurii responsabili pt. handicapul copilului - lucru care mi s-a parut foarte superficial gandit. Spune-mi, ce vina au parintii pentru faptul ca un obstretician nu a luat procedat cum trebuie la nastere iar copilul a ramas cu handicap (cu tetrapareza - spre exemplu). Tu ai doi copii (sa iti traiasca si sa fie sanatosi), insa cum ai fi procedat daca unul ar fi dobandit un handicap neuromotor la nastere?


Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 16:16

De la: Hotea_M, la data 2009-06-11 15:56:35Da Dora, vad ca ne certi strasnic....zici ca in nici un caz nu ti-ai indruma copilul cu handicap (fie el si dotat dpdv cognitiv) spre o cariera rezervata oamenilor normali; ok, ai zis ce nu ai face, insa eu vreau sa te intreb CE AI FACE?..Dar vorba nu era acum despre asta (ce cariera se cuvine sa imbratiseze un om cu handicap), ci despre ceea ce ai spus tu intr-un comentariu, si anume ca parintii sunt singurii responsabili pt. handicapul copilului - lucru care mi s-a parut foarte superficial gandit. Spune-mi, ce vina au parintii pentru faptul ca un obstretician nu a luat procedat cum trebuie la nastere iar copilul a ramas cu handicap (cu tetrapareza - spre exemplu). Tu ai doi copii (sa iti traiasca si sa fie sanatosi), insa cum ai fi procedat daca unul ar fi dobandit un handicap neuromotor la nastere?




La mine nu se pune problema așa...oricum o dai la întors, tot părinții au o mare parte din vină!

Eu nu merg la astfel de "medici" Eu merg la cei mai buni și experimentați, fără astfel de "greșeli" la activ! Nici nu am fost niciodată la astfel de medici.

Când ai o problemă medicală, păi te interesezi și cauți să ajungi la un medic adevărat...nu la tot felul de "clone".

Iar dacă am spus ce nu aș face...se înțelege clar ce aș face! L-aș susține fizic, moral și financiar toată viața! M-aș asigura din timp, ca după moartea mea să nu fie "aruncat" dintr-o parte în alta sau batjocorit de cei ce rămân în urma mea! Se poate face asta, legal, cu clauze...și tot ce vrei!



Însă astfel de cazuri sunt foarte rare. Majoritatea au probleme genetice și sunt depistate din timp, pentru o eventuală întrerupere de sarcină. Eu la acei părinți mă refeream, care dau naștere la copii, deși știu că vor fi cu dizabilități.
(vezi și tu penultima pag. de la "avortul este o crimă", cum o femeie spunea că ea a știut că pruncul se va naște cu dizabilități dar ea se bucură de acel copil în fiecare clipă și copilul este minunat. Fără să se gândească ce se va întâmpla cu acel copil dacă îi pică ei o cărămidă în cap și "dă colțul").



Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

11 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 17:23

Chiar asa Dora, te-ai duce la un medic competent, nu la o clona.....si, ma rog tie, cum ai verifica daca e competent sau nu? L-ai pune sa dea examen? Uite, hai sa-ti spun ce am patit noi: in 1990 sotia mea era insarcinata; in ultima perioada a sarcinii, obstreticianul care o supraveghea pe sotia a spus ca fetita este in regula, nu are probleme, doar ca nu e intr-o pozitie normala pt. nastere si ca in mod cert o sa fie nevoie de cezariana iar el nu ne recomanda ca sotia sa nasca in acel spital (pe atunci locuiam Floresti - PH iar situatia de la maternitatea din localitate incepuse sa se degradeze ); cum aveam pe cumnata-mea in Bucuresti (si in plus si asistenta medicala - deci conectata la viata medicala) am reusit sa luam legatura cu un medic despre care se stia ca bun; bineinteles, nu ne-am pus problema banilor si i-am dat omului un dar consistent. Insa, in ziua cea mare, doctorul meu nu era de gasit (nu stiu ce problema neprevazuta aparuse); pe sotia a luat-o in grija in ultimul moment un alt medic care insa nu a putut sa faca cezariana deoarece nasterea incepuse. Fetita s-a nascut anormal (fiind pozitionata invers), nasterea a fost foarte lunga (6 ore) iar fata a facut un accident vascular in urma caruia a ramas cu sechele neoromotorii serioase (tetrapareza spastica). Ce parere ai, ce vina am avut eu sau sotia? Acum, Raluca este in clasa a 11-a la un liceu de contabilitate si invata destul de bine. Ea isi doreste foarte mult sa urmeze ASE pt.a deveni economist; tu spui ca parintii copiilor cu handicap nu ar trebui sa-i hraneasca cu iluzii; asadar ce ar trebui sa fac eu, sa o trimit la o scoala mestesugareasca unde sa invete sa faca perii sau cutii de carton?! Nici nu ar fi putut sa faca asta pt. ca are o mana foarte afectata.


Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 18:07

De la: bogdan_c, la data 2009-06-11 17:23:08Chiar asa Dora, te-ai duce la un medic competent, nu la o clona.....si, ma rog tie, cum ai verifica daca e competent sau nu? L-ai pune sa dea examen? Uite, hai sa-ti spun ce am patit noi: in 1990 sotia mea era insarcinata; in ultima perioada a sarcinii, obstreticianul care o supraveghea pe sotia a spus ca fetita este in regula, nu are probleme, doar ca nu e intr-o pozitie normala pt. nastere si ca in mod cert o sa fie nevoie de cezariana iar el nu ne recomanda ca sotia sa nasca in acel spital (pe atunci locuiam Floresti - PH iar situatia de la maternitatea din localitate incepuse sa se degradeze ); cum aveam pe cumnata-mea in Bucuresti (si in plus si asistenta medicala - deci conectata la viata medicala) am reusit sa luam legatura cu un medic despre care se stia ca bun; bineinteles, nu ne-am pus problema banilor si i-am dat omului un dar consistent. Insa, in ziua cea mare, doctorul meu nu era de gasit (nu stiu ce problema neprevazuta aparuse); pe sotia a luat-o in grija in ultimul moment un alt medic care insa nu a putut sa faca cezariana deoarece nasterea incepuse. Fetita s-a nascut anormal (fiind pozitionata invers), nasterea a fost foarte lunga (6 ore) iar fata a facut un accident vascular in urma caruia a ramas cu sechele neoromotorii serioase (tetrapareza spastica). Ce parere ai, ce vina am avut eu sau sotia? Acum, Raluca este in clasa a 11-a la un liceu de contabilitate si invata destul de bine. Ea isi doreste foarte mult sa urmeze ASE pt.a deveni economist; tu spui ca parintii copiilor cu handicap nu ar trebui sa-i hraneasca cu iluzii; asadar ce ar trebui sa fac eu, sa o trimit la o scoala mestesugareasca unde sa invete sa faca perii sau cutii de carton?! Nici nu ar fi putut sa faca asta pt. ca are o mana foarte afectata.


Îmi pare rău că nu ați realizat până acum, însă da, tu și soția ta sunteți de vină!
Pentru o cezariană, se face internarea cu cel puțin o săptămână înainte și la cel mai mic semn că ceva nu este în regulă vă prezentați la medic....
Dacă medicul nu era de găsit...înseamnă că nu ați păstrat o legătură "strânsă" cu el....deci, la ce fel de medic v-ați dus, dacă nu sunteți în stare să-l găsiți??? Chiar nu înțeleg cum vine asta? Și nu înțeleg cum de ați stat până i s-a rupt apa soției??? Mai ales când se pune problema de cezariană...nu se așteaptă până în ultimul moment!
Voi nu știați asta? Medicul nu v-a spus?...
Îmi pare sincer rău de fetiță, ea nu are nici o vină....dar odată răul făcut, asta este!
Dacă dizabilitatea este vizibilă, eu nu vă recomand s-o lăsați să facă economia, ingineria....sau orice are legătură cu relațiile publice. Vă spun din start, că va rămâne cu școala făcută și nimeni nu o va angaja, decât dacă își va face firma ei proprie (patron).
Nu o va angaja, pentru că atât timp cât sunt "fotomodele" cu același nivel de pregătire, le va prefera pe ele!
Asta este crunta realitate, indiferent că o acceptați sau nu!


Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
marcela_levillain_iorgulescu

1 mesaj
Membru din: 4/05/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 00:34

Doamnei "Dorulet",
Am citit toate comentariile care au fost postate in legatura cu acest subiect si va spun sincer ca am o nelamurire in legatura cu un anumit lucru pe care il
sustineti dvs: dvs. ati afirmat si mai demult si recent ca un tanar cu handicap nu ar trebui sa fie incurajat sa studieze, ca "nu trebuie hranit cu iluzii"; insa,
tot dvs.ati spus intru-un comentariu mai de la inceput ca statul nu este obligat sa dea nimanui bani (atunci tocmai raspunseseti cuiva care afirmase ca statul
ar trebui sa asigure persoanei cu handicap o indemnizatie suficienta ca sa ii permita un trai decent). Nu considerati ca aici ar exista o contradictie, pe de o parte
fiind impotriva instruirii persoanei cu handicap, iar pe de alta parte fiind si impotriva sustinerii dpdv a persoanei cu handicap de catre stat. Desi "suna" destul de dur pentru cineva in cauza,
ceea ce ati spus, este de bun simt - statului nu i se poate pretinde sa intretina pe nimeni - fie ca este vorba de o persoana sanatoasa ori cu handicap; tocmai
din acest motiv eu - care sunt mama unui baiat cu handicap grav -am considerat mereu ca daca un copil cu handicap poate (are capacitatea intelectuala)
sa urmeze o anumita scoala (liceu, apoi facultate) el trebuie incurajat si sustinut - si nu oprit - sa o urmeze deoarece, in opinia mea, asta ii va da o sansa de
ralizare in viata, o sansa de a trai demn fara a ramane la mila statului.
Tocmai aici este lucrul despre care as vrea sa va intreb: de ce dvs. considerati ca un tanar handicapat nu ar trebui lasat sa urmeze o facultate (ca de ex. contabilitatea -
bineinteles ca ies din capul locului din discutie acele facultati care conduc la meserii ce presupun abilitati fizice, insa meserii ca contabilitatea, ingineria calculatoarelor,
etc pot fi practicate si de persoanele cu handicap care sa nu fie afectate dpdv mental), de ce considerati ca un tanar handicapat care face o facultate ar fi "hranit cu iluzii"?
Dupa cum am pomenit mai devreme, eu sunt mama unui baiat de aproape 22 de ani, care are un handicap grav (este in scaunul cu rotile); baiatul meu a urmat o calea
comoda, a facut 9 clase apoi nu a mai vrut sa urmeze scoala - fiind influentat de o sora a sotului meu a "luat in brate" filozofia "ce rost are?" (desi eu sunt convinsa ca,
dpdv intelectual, ar fi putut macar sa termine liceul). Situatia noastra a facut sa cunoastem si in timp
sa ne imprietenim cu o familie care are un baiat cu handicap grav (tot in scaunul cu rotile - cam de aceasi conditie de sanatate ca fiul nostru); Cristian al nostru
si Cosmin al prietenilor nostii sunt de aproximativ aceeasi varsta, au handicapuri la fel de grave, insa intre ei e o mare diferenta - care, in opinia mea, face ca Cristi
al nostru sa fie de fapt mai handicapat decat Cosmin: in timp ce Cristian s-a demoralizat + lenevit si a lasat scoala, Cosmin a terminat liceul, a intrat la Facultatea
de informatica din Galati (termina anul 2, mai are un an si e licentiat in informatica). Cu toate ca amandoi baietii sunt cu handicap neuromotor grav, unul este absolut
necalificat si in intregime la mila statului, pe cand celalat are o pregatire intelectuala serioasa si, cu toate ca nu poate umbla si nu-si poate folosi o mana,
folosindu-si inteligenta, cunostintele si cealalalta mana, poate sa castige cu demnitate o paine foarte alba si respectul societatii. Eu consider ca o atitudine ca a dumneavoastra
sa a cumnatei mele - de a descuraja/impiedica un om cu handicap fizic sa faca studii, poate fi extrem de nociva pentru un copil cu handicap. In definitiv, conditia de om nu este data doar
de abilitatile fizice sau de aspectul exterior al individului, ci de caracter, intelect si atitudine fata de viata (a se vedea exemple fizicianului englez Stephen Hawking)


Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 01:02

De la: marcela_iorgulescu, la data 2009-06-14 00:34:38Doamnei "Dorulet",




Am citit toate comentariile care au fost postate in legatura cu acest subiect si va spun sincer ca am o nelamurire in legatura cu un anumit lucru pe care il




sustineti dvs: dvs. ati afirmat si mai demult si recent ca un tanar cu handicap nu ar trebui sa fie incurajat sa studieze, ca "nu trebuie hranit cu iluzii"; insa,




tot dvs.ati spus intru-un comentariu mai de la inceput ca statul nu este obligat sa dea nimanui bani (atunci tocmai raspunseseti cuiva care afirmase ca statul




ar trebui sa asigure persoanei cu handicap o indemnizatie suficienta ca sa ii permita un trai decent). Nu considerati ca aici ar exista o contradictie, pe de o parte




fiind impotriva instruirii persoanei cu handicap, iar pe de alta parte fiind si impotriva sustinerii dpdv a persoanei cu handicap de catre stat. Desi "suna" destul de dur pentru cineva in cauza,




ceea ce ati spus, este de bun simt - statului nu i se poate pretinde sa intretina pe nimeni - fie ca este vorba de o persoana sanatoasa ori cu handicap; tocmai




din acest motiv eu - care sunt mama unui baiat cu handicap grav -am considerat mereu ca daca un copil cu handicap poate (are capacitatea intelectuala)




sa urmeze o anumita scoala (liceu, apoi facultate) el trebuie incurajat si sustinut - si nu oprit - sa o urmeze deoarece, in opinia mea, asta ii va da o sansa de ralizare in viata, o sansa de a trai demn fara a ramane la mila statului
Tocmai aici este lucrul despre care as vrea sa va intreb: de ce dvs. considerati ca un tanar handicapat nu ar trebui lasat sa urmeze o facultate (ca de ex. contabilitatea
bineinteles ca ies din capul locului din discutie acele facultati care conduc la meserii ce presupun abilitati fizice, insa meserii ca contabilitatea, ingineria calculatoarelor,
etc pot fi practicate si de persoanele cu handicap care sa nu fie afectate dpdv mental), de ce considerati ca un tanar handicapat care face o facultate ar fi "hranit cu iluzii"?< Dupa cum am pomenit mai devreme, eu sunt mama unui baiat de aproape 22 de ani, care are un handicap grav (este in scaunul cu rotile); baiatul meu a urmat o calea
comoda, a facut 9 clase apoi nu a mai vrut sa urmeze scoala - fiind influentat de o sora a sotului meu a "luat in brate" filozofia "ce rost are?" (desi eu sunt convinsa ca, dpdv intelectual, ar fi putut macar sa termine liceul). Situatia noastra a facut sa cunoastem si in timp
sa ne imprietenim cu o familie care are un baiat cu handicap grav (tot in scaunul cu rotile - cam de aceasi conditie de sanatate ca fiul nostru); Cristian al nostru
si Cosmin al prietenilor nostii sunt de aproximativ aceeasi varsta, au handicapuri la fel de grave, insa intre ei e o mare diferenta - care, in opinia mea, face ca Cristi
al nostru sa fie de fapt mai handicapat decat Cosmin: in timp ce Cristian s-a demoralizat + lenevit si a lasat scoala, Cosmin a terminat liceul, a intrat la Facultatea
de informatica din Galati (termina anul 2, mai are un an si e licentiat in informatica). Cu toate ca amandoi baietii sunt cu handicap neuromotor grav, unul este absolut
necalificat si in intregime la mila statului, pe cand celalat are o pregatire intelectuala serioasa si, cu toate ca nu poate umbla si nu-si poate folosi o mana,
folosindu-si inteligenta, cunostintele si cealalalta mana, poate sa castige cu demnitate o paine foarte alba si respectul societatii. Eu consider ca o atitudine ca a dumneavoastra
sa a cumnatei mele - de a descuraja/impiedica un om cu handicap fizic sa faca studii, poate fi extrem de nociva pentru un copil cu handicap. In definitiv, conditia de om nu este data doar
de abilitatile fizice sau de aspectul exterior al individului, ci de caracter, intelect si atitudine fata de viata (a se vedea exemple fizicianului englez Stephen Hawking)


Se vede treaba că totuși nu ați citit suficient de atent tot ceea ce am scris doamnă!

Unde am scris eu, că dacă este capabil copilul să nu facă o facultate????

Am spus, exact așa cum ați afirmat chiar dumneavostră, doamnă: " să nu se ceară abilități fizice". Mai precis eu am spus: " .... orice are legătură cu relațiile publice"....dar cred că asta v-a "scăpat", din vedere.

Îmi pare sincer rău pentru că vă confruntați cu astfel de probleme, știu că este foarte greu....și nu poate nimeni să înțeleagă decât cei care sunt "pățiți".

P.S. Doamnă, dacă fiului dvs. i-ar fi plăcut cartea...ar fi învățat și-ar fi continuat studiile oricine, orice i-ar fi spus. Nu mai încercați să găsiți vinovați pentru faptul că fiul dvs. nu a "mers mai departe"....nici eu, nici "cumnata" dvs. nu suntem de vină!



Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
lorduljohn

499 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 20:59

De la: marcela_iorgulescu, la data 2009-06-14 00:34:38Doamnei "Dorulet",
Am citit toate comentariile care au fost postate in legatura cu acest subiect si va spun sincer ca am o nelamurire in legatura cu un anumit lucru pe care il
sustineti dvs: dvs. ati afirmat si mai demult si recent ca un tanar cu handicap nu ar trebui sa fie incurajat sa studieze, ca "nu trebuie hranit cu iluzii"; insa,
tot dvs.ati spus intru-un comentariu mai de la inceput ca statul nu este obligat sa dea nimanui bani (atunci tocmai raspunseseti cuiva care afirmase ca statul
ar trebui sa asigure persoanei cu handicap o indemnizatie suficienta ca sa ii permita un trai decent). Nu considerati ca aici ar exista o contradictie, pe de o parte
fiind impotriva instruirii persoanei cu handicap, iar pe de alta parte fiind si impotriva sustinerii dpdv a persoanei cu handicap de catre stat. Desi "suna" destul de dur pentru cineva in cauza,
ceea ce ati spus, este de bun simt - statului nu i se poate pretinde sa intretina pe nimeni - fie ca este vorba de o persoana sanatoasa ori cu handicap; tocmai
din acest motiv eu - care sunt mama unui baiat cu handicap grav -am considerat mereu ca daca un copil cu handicap poate (are capacitatea intelectuala)
sa urmeze o anumita scoala (liceu, apoi facultate) el trebuie incurajat si sustinut - si nu oprit - sa o urmeze deoarece, in opinia mea, asta ii va da o sansa de
ralizare in viata, o sansa de a trai demn fara a ramane la mila statului.
Tocmai aici este lucrul despre care as vrea sa va intreb: de ce dvs. considerati ca un tanar handicapat nu ar trebui lasat sa urmeze o facultate (ca de ex. contabilitatea -
bineinteles ca ies din capul locului din discutie acele facultati care conduc la meserii ce presupun abilitati fizice, insa meserii ca contabilitatea, ingineria calculatoarelor,
etc pot fi practicate si de persoanele cu handicap care sa nu fie afectate dpdv mental), de ce considerati ca un tanar handicapat care face o facultate ar fi "hranit cu iluzii"?
Dupa cum am pomenit mai devreme, eu sunt mama unui baiat de aproape 22 de ani, care are un handicap grav (este in scaunul cu rotile); baiatul meu a urmat o calea
comoda, a facut 9 clase apoi nu a mai vrut sa urmeze scoala - fiind influentat de o sora a sotului meu a "luat in brate" filozofia "ce rost are?" (desi eu sunt convinsa ca,
dpdv intelectual, ar fi putut macar sa termine liceul). Situatia noastra a facut sa cunoastem si in timp
sa ne imprietenim cu o familie care are un baiat cu handicap grav (tot in scaunul cu rotile - cam de aceasi conditie de sanatate ca fiul nostru); Cristian al nostru
si Cosmin al prietenilor nostii sunt de aproximativ aceeasi varsta, au handicapuri la fel de grave, insa intre ei e o mare diferenta - care, in opinia mea, face ca Cristi
al nostru sa fie de fapt mai handicapat decat Cosmin: in timp ce Cristian s-a demoralizat + lenevit si a lasat scoala, Cosmin a terminat liceul, a intrat la Facultatea
de informatica din Galati (termina anul 2, mai are un an si e licentiat in informatica). Cu toate ca amandoi baietii sunt cu handicap neuromotor grav, unul este absolut
necalificat si in intregime la mila statului, pe cand celalat are o pregatire intelectuala serioasa si, cu toate ca nu poate umbla si nu-si poate folosi o mana,
folosindu-si inteligenta, cunostintele si cealalalta mana, poate sa castige cu demnitate o paine foarte alba si respectul societatii. Eu consider ca o atitudine ca a dumneavoastra
sa a cumnatei mele - de a descuraja/impiedica un om cu handicap fizic sa faca studii, poate fi extrem de nociva pentru un copil cu handicap. In definitiv, conditia de om nu este data doar
de abilitatile fizice sau de aspectul exterior al individului, ci de caracter, intelect si atitudine fata de viata (a se vedea exemple fizicianului englez Stephen Hawking)


Doamna !
Nu vreau sa scuz si nici sa acuz pe nimeni , dar singurii vinovati de faptul ca fiul dvs. Cristian a capatat un hnadicap in plus(adica , s-a lenevit si descurajat) sunte-ti doar dvs. familia lui ! Nu mai invinovatiti pe nimeni , daor pe dvs. Sunteti singurii vinovati ca aintrerupt studiile !
sa auzim numai de bine !


Fosta membra 9am.ro

964 mesaje
Membru din: 7/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 22:43

apare o mare problema cu aceasta indemnizatie: nu o sa mai fie bani pentru a putea fi platita! sa vezi atunci cati nu mai sunt handicapati! eeee!


Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Hotea_M

23 mesaje
Membru din: 3/01/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 23:31

Da, ar fi foarte trist sa nu se mai poata plati indemnizatia de handicap si tristetea mare nu ar fi pt. cei care beneficiaza de aceasta indemnizatie prin frauda, ci pentru persoanele cu dizabilitati reale, adica cei pe care - din cauza handicapului - nu ii angajeaza nimeni.


Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 23:40

De la: Hotea_M, la data 2009-06-16 23:31:05Da, ar fi foarte trist sa nu se mai poata plati indemnizatia de handicap si tristetea mare nu ar fi pt. cei care beneficiaza de aceasta indemnizatie prin frauda, ci pentru persoanele cu dizabilitati reale, adica cei pe care - din cauza handicapului - nu ii angajeaza nimeni.


Lasă-l pe Dorinel...că are "glume-n program"! Indemnizația pentru persoanele cu handicap se va plăti în continuare. Nu taie nimeni fondurile pentru așa ceva.
El cred că mai repede se referea la cei care sunt în pensie de boală...poate confundă! Oricum, SE VA PLĂTII ...


Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

964 mesaje
Membru din: 7/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 23:50

De la: Dorulet, la data 2009-06-16 23:40:10Lasă-l pe Dorinel...că are "glume-n program"! Indemnizația pentru persoanele cu handicap se va plăti în continuare. Nu taie nimeni fondurile pentru așa ceva.
Eu cred că mai repede se referea la cei care sunt în pensie de boală...poate confundă! Oricum, SE VA PLĂTII ...
da Teodora, ma refer si la aceasta categorie cum ma refer si la cei care beneficiaza de aceasta indemnizatie nemeritat! cat despre cei care au intradevar probleme, toata compasiunea mea. numai bine.


Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 00:00

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-16 23:50:17
De la: Dorulet, la data 2009-06-16 23:40:10Lasă-l pe Dorinel...că are "glume-n program"! Indemnizația pentru persoanele cu handicap se va plăti în continuare. Nu taie nimeni fondurile pentru așa ceva.
Eu cred că mai repede se referea la cei care sunt în pensie de boală...poate confundă! Oricum, SE VA PLĂTII ...
da Teodora, ma refer si la aceasta categorie cum ma refer si la cei care beneficiaza de aceasta indemnizatie nemeritat! cat despre cei care au intradevar probleme, toata compasiunea mea. numai bine.


Dorinel, toți cei care beneficiază de pe urma acestei indemnizații, pot fi verificați oricând!!! Dacă tu știi pe cineva care beneficiază nemeritat, atunci ar fi bine să-l "denunți"...pentru că acea/acele persoane, îi privează pe ceilalți de anumite drepturi.
Cu acei bani...se poate face altceva pentru cei cu dizabilități! Eu dacă aș cunoaște astfel de persoane....automat aș face "scandal"!
...Crede-mă, nu m-aș lăsa până nu ar da înapoi tot ce a furat de la cei nenorociți!


Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

964 mesaje
Membru din: 7/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 00:11

De la: Dorulet, la data 2009-06-17 00:00:54Dorinel, toți cei care beneficiază de pe urma acestei indemnizații, pot fi verificați oricând!!! Dacă tu știi pe cineva care beneficiază nemeritat, atunci ar fi bine să-l "denunți"...pentru că acea/acele persoane, îi privează pe ceilalți de anumite drepturi.
Cu acei bani...se poate face altceva pentru cei cu dizabilități! Eu dacă aș cunoaște astfel de persoane....automat aș face "scandal"!
...Crede-mă, nu m-aș lăsa până nu ar da înapoi tot ce a furat de la cei nenorociți!
cunosc si nu-mi permit sa-i denunt ...
sunt ... persoane destul de apropiate familiei mele. asta este.


Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 15:29

Acest mesaj catre voi rezulta din dorinta de a va oferi un mijloc de informare cu privire la drepturile voastre ca si pacienti ai sistemului medical romanesc si de a va face cunoscuta modalitatea prin care Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor va poate sprijini in apararea acestor drepturi.

Asociatia este produsul unor eforturi imense si singura de acest gen, avand deja mai mult de un an de activitate intensa si multiple realizari, care in ultima vreme sunt si mediatizate:

- rambursari de cheltuieli efectuate de pacienti pe perioada spitalizarii pentru medicamente, dispozitive si materiale medicale
- somatie pentru ridicarea plafoanelor la medicamente
- combaterea proiectului de ordin al Ministrului Sănătății care triază bolnavii ce pot sau nu pot beneficia de îngrijire în terapie intensivă
- monitorizarea unitatilor medicale spitalicesti si informarea presei cu privire la incalcarea drepturilor pacientilor
- sprijinirea pacientilor in solutionarea unor sesizări legate de încalcari ale drepturilor lor (medicina fara spaga, mal praxis)
- reprezentare si consiliere pacienti – exista oameni care doar pe noi ne mai au ca sprijin
- colaborarea cu nenumarate personalitati din lumea medicala romaneasca si internationala


Cine este ANPP?

A.N.P.P. este o organizație nonguvernamentala, de drept privat, fara scop lucrativ, independenta, apolitica, ce are drept obiectiv principal protecția reala a pacientilor, protectie ce se concretizează în:
- promovarea drepturilor pacientilor si sprijin acordat în solutionarea unor sesizări legate de încalcari ale drepturilor pacientilor,
- oferirea de asistentă medicala, asistenta sociala și asistenta juridica
- actiuni privind promovarea reformarii sistemului de sanatate si oferirea de informatii verificate sau de notorietate privind sistemul de sanatate
- desfasurarea unor programe de educatie pentru sanatate si mediatizarea actiunilor asociatiei
- sesizarea instituțiilor sau a autorităților competente pentru încălcari ale drepturilor pacienților în general si reprezentarea membrilor săi în relațiile cu autoritățile și instituțiile guvernamentale și nonguvernamentale, interne și internaționale;
- promovarea accesului la asistența medicală transfrontalieră în cadrul Uniunii Europene și acționarea prin mijloace legale privind reducerea birocrației legată atât de utilizarea, cât și de furnizarea de servicii de sănătate transfrontaliere;
- organizarea de centre de consultanță și informare, în condițiile legii, privind drepturile pacienților în general, atât în România, cât și în Uniunea Europeană;
- desfășurarea de activități alături de alți parteneri, constând în furnizarea de informații, recomandări și consultanță privind problemele legate de achiziționarea unui produs sau serviciu în domeniul îngrijirii sănătății.
- colaborarea cu partenerii săi la organizarea educației medicale continue în rândul pacienților în general și a furnizorilor de servicii de sănătate, prin mijloace specifice: campanii de educație medicală, organizarea de cursuri, manifestări științifice, congrese naționale și internaționale, mese rotunde, editarea de publicații de specialitate, etc;
- promovarea și susținerea unor inițiative privind îmbunătățirea cadrului legislativ din domeniul medical si susținerea înființării prin lege a unei instituții cu rang de autoritate națională independentă de control și protecție a drepturilor pacienților;


Programe in derulare si Programe propuse:

Promovarea Consiliului pentru protectia drepturilor pacientilor
Program de promovare a donarii de sange
Program de promovare a transplantului medular pentru bolnavii de leucemie
Program de promovare a transplantului de tesuturi, organe, celule
Monitorizarea activitatii din unitatile medicale
Medicina fara “spaga”
Boala Lyme
etc.



Doriti sa deveniti membru pacient protejat sau sa sprijiniti eforturile ANPP?
Aveti plangeri la adresa Sistemului Romanesc de Sanatate?
Aveti nevoie de informatii de specialitate din partea medicilor care sunt colaboratori ai ANPP?
Daca aveti nevoie de serviciile noastre sau credeti ca ati putea ajuta unul din cazurile critice care ne sunt sub supraveghere (din punct de vedere al sanatatii), contactati-ne la:

office@protectiapacientilor.ro

Cu cele mai bune ganduri,

Monica Radulescu
PR Manager
Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor





Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
9am241944

1 mesaj
Membru din: 30/08/2010
Postat pe: 30 August 2010, ora 16:11

...parerea mea este ca tu nici nu intelegi suficient termenii... cred ca asculti toata ziua aberatiile alora de la tv si iti formezi o anume opinie asa-zis avizata, pune mana pe o carte de economie mai fato'... si in caz ca nu sti ce sa faci dupa ce ai pus mana pe ea deschide-o... mai departe scrie-n carte...
Dorulet, la tine ma refer...

Raporteaza abuz de limbaj
andrisan_cristina

18 mesaje
Membru din: 21/01/2009
Postat pe: 31 August 2010, ora 05:37

Eu sunt persoana cu handicapo gradul ii accentruat.Sufar de schizofrenie paranopida de lka varsta de 22 ani...totusi am facut servici vreao cativa ani,cu norme reduse ca inspectoratul ma tot trimetea la naveta de m-am imbolnavit si de spondiloza,am paradontoza,artroza la genunchi si 43 de ani.m-AM INGRASAT 25 DE KG DIN CAUZA NEUROLEPTICELOR SI AM SCHIMBAT TRATAMENTUL,ACUM MAI USOR,LUNAR DIN PASTILE CARE IMI PROVOACA INSOMNIE.
Primesc 234 de lei plus pensia de boala 390 de lei ,singura nu m-as putea descurca sa ma intretin...locuiesc intr-un apartament nerenovat de 4 camere,nebransate toate la caldura cu parintii grav bolnavi,tata de cancer de prostata.
As vrea sa ma casatoresc cu un strain pentru ca ei au alta m,entalitate dar intalnesc numai excroci si barbati nesinceri pe internet,pe site urile free.Am terminat 2 facultati,pictez si particip la expozitii dar am putini prieteni...Si mie mi se spune pe strada handicapata dar eu inteleg rautatea oamenilor si invidia .Am obtinut 2 premii la pictura si mai multe in copilarie.Cand eram micuta mi-0a cazut un glob greu de sticla in cap si trebuia sa fiu operata dar s-au opus parintii pt ca era cu risc....Bolae genetica,ereditara spun doctorii...Ce sa fac cu 600 lei lunar ?Noroc ca ma ajuta parintii cum pot si ei ...Tata tocxmai a fost avansat colonel dar si-a pierdut decizia de pensionare si nu stiu daca o sa-i mai mareasca pensia dsi legal asa ar trebui...Nu ne putem duce la Pitesti sau Bucuresti pt un duplicat ....o ducem greu cu banii ,mai ales ca tata e grav bolnav...


Dorulet

7896 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 31 August 2010, ora 12:46

De la: 9am241944, la data 2010-08-30 16:11:19...parerea mea este ca tu nici nu intelegi suficient termenii... cred ca asculti toata ziua aberatiile alora de la tv si iti formezi o anume opinie asa-zis avizata, pune mana pe o carte de economie mai fato'... si in caz ca nu sti ce sa faci dupa ce ai pus mana pe ea deschide-o... mai departe scrie-n carte...
Dorulet, la tine ma refer...


....părerea ta nu mă interesează câtuși de puțin! Nu mă uit la TV deloc și am deja o licență și un master în economie....dintre noi doi/două tu ești cea care aberează!

Raporteaza abuz de limbaj
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
9am251029

1 mesaj
Membru din: 12/02/2012
Postat pe: 12 Februarie 2012, ora 13:35

nu sti ce vorbesti. am gradul intii de handicap grav cu insotiitor de la virsta de 20 de ani.nu pot munci nimic si nici macar sa merg singur pe strada.am 293 de lei plus indemnizatia de insotiitor ,total 825 de lei. incearca sa traiesti tu cu banii astia si in chirie plus tratamentul medicamentos, fara a pune la socoteala R M N-urile pe care nu le-am mai facut din lipsa de bani sau recuperarea fizica. pe care iar nu mi-o permit.in orice caz mentalitatea romanilor referitor la persoanele cu handicap lasa de dorit. nu e vina noastra ca am ajuns asa! am fost sanatos si am ajuns asa si am invatat ca nu sti niciodata ce iti rezerva viitorul si de asta nu trebuie sa desconsideri pe absolut nimeni. numai bine si sper sa iti revizuiesti gindirea!

Raporteaza abuz de limbaj
9am125241

235 mesaje
Membru din: 29/08/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 25 Februarie 2012, ora 22:02

De la: marcela_levillain_iorgulescu, la data 2009-06-14 00:34:38Doamnei "Dorulet",
Am citit toate comentariile care au fost postate in legatura cu acest subiect si va spun sincer ca am o nelamurire in legatura cu un anumit lucru pe care il
sustineti dvs: dvs. ati afirmat si mai demult si recent ca un tanar cu handicap nu ar trebui sa fie incurajat sa studieze, ca "nu trebuie hranit cu iluzii"; insa,
tot dvs.ati spus intru-un comentariu mai de la inceput ca statul nu este obligat sa dea nimanui bani (atunci tocmai raspunseseti cuiva care afirmase ca statul
ar trebui sa asigure persoanei cu handicap o indemnizatie suficienta ca sa ii permita un trai decent). Nu considerati ca aici ar exista o contradictie, pe de o parte
fiind impotriva instruirii persoanei cu handicap, iar pe de alta parte fiind si impotriva sustinerii dpdv a persoanei cu handicap de catre stat. Desi "suna" destul de dur pentru cineva in cauza,
ceea ce ati spus, este de bun simt - statului nu i se poate pretinde sa intretina pe nimeni - fie ca este vorba de o persoana sanatoasa ori cu handicap; tocmai
din acest motiv eu - care sunt mama unui baiat cu handicap grav -am considerat mereu ca daca un copil cu handicap poate (are capacitatea intelectuala)
sa urmeze o anumita scoala (liceu, apoi facultate) el trebuie incurajat si sustinut - si nu oprit - sa o urmeze deoarece, in opinia mea, asta ii va da o sansa de
ralizare in viata, o sansa de a trai demn fara a ramane la mila statului.
Tocmai aici este lucrul despre care as vrea sa va intreb: de ce dvs. considerati ca un tanar handicapat nu ar trebui lasat sa urmeze o facultate (ca de ex. contabilitatea -
bineinteles ca ies din capul locului din discutie acele facultati care conduc la meserii ce presupun abilitati fizice, insa meserii ca contabilitatea, ingineria calculatoarelor,
etc pot fi practicate si de persoanele cu handicap care sa nu fie afectate dpdv mental), de ce considerati ca un tanar handicapat care face o facultate ar fi "hranit cu iluzii"?
Dupa cum am pomenit mai devreme, eu sunt mama unui baiat de aproape 22 de ani, care are un handicap grav (este in scaunul cu rotile); baiatul meu a urmat o calea
comoda, a facut 9 clase apoi nu a mai vrut sa urmeze scoala - fiind influentat de o sora a sotului meu a "luat in brate" filozofia "ce rost are?" (desi eu sunt convinsa ca,
dpdv intelectual, ar fi putut macar sa termine liceul). Situatia noastra a facut sa cunoastem si in timp
sa ne imprietenim cu o familie care are un baiat cu handicap grav (tot in scaunul cu rotile - cam de aceasi conditie de sanatate ca fiul nostru); Cristian al nostru
si Cosmin al prietenilor nostii sunt de aproximativ aceeasi varsta, au handicapuri la fel de grave, insa intre ei e o mare diferenta - care, in opinia mea, face ca Cristi
al nostru sa fie de fapt mai handicapat decat Cosmin: in timp ce Cristian s-a demoralizat + lenevit si a lasat scoala, Cosmin a terminat liceul, a intrat la Facultatea
de informatica din Galati (termina anul 2, mai are un an si e licentiat in informatica). Cu toate ca amandoi baietii sunt cu handicap neuromotor grav, unul este absolut
necalificat si in intregime la mila statului, pe cand celalat are o pregatire intelectuala serioasa si, cu toate ca nu poate umbla si nu-si poate folosi o mana,
folosindu-si inteligenta, cunostintele si cealalalta mana, poate sa castige cu demnitate o paine foarte alba si respectul societatii. Eu consider ca o atitudine ca a dumneavoastra
sa a cumnatei mele - de a descuraja/impiedica un om cu handicap fizic sa faca studii, poate fi extrem de nociva pentru un copil cu handicap. In definitiv, conditia de om nu este data doar
de abilitatile fizice sau de aspectul exterior al individului, ci de caracter, intelect si atitudine fata de viata (a se vedea exemple fizicianului englez Stephen Hawking)


In primul rand gresiti cand spuneti - d-na Dorulet - d-na nu este o doamna, este un poponet fara
minte !
In al doilea rand profesia de inginer, pentru ca este o profesie, ci nu o meserie, nu presupune abilitati de: halterofil, fotbalist, ciclist, gigolo sau fotomodel, cioplitor in piatra sau sa monteze borduri la Videanu. In mintea-i seaca, cand spune "handicapat", improscand venin si rautate launtrica, prin limba-i despicata de reptila taratoare, intelege doar barbatul, uita ca sunt si femei inginer !
In al treilea rand, gresiti ca dialogati cu o individa, ce se alinta cu duiosie neputincioasa - dorulet !
Sunt convins ca ea are un mare handicap, pe langa lipsa de bun simt si putin creier, lipsa de ..
mascul !
Cu toate vitregiile pe care vi le-a dat soarta si greutatile vietii prin care treceti si pe care le inteleg doar oamenii cu bun simt si o farama de inima, ajutativa copiii sa invete si sa-si faca o profesie prin studii superioare. O facultate, in orice domeniu, anihileaza handicapul ! Si ignorati asemenea specimene !!!

Raporteaza abuz de limbaj
Vested tanar !
9am125241

235 mesaje
Membru din: 29/08/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 25 Februarie 2012, ora 22:34

De la: Dorulet, la data 2010-08-31 12:46:51
De la: 9am241944, la data 2010-08-30 16:11:19...parerea mea este ca tu nici nu intelegi suficient termenii... cred ca asculti toata ziua aberatiile alora de la tv si iti formezi o anume opinie asa-zis avizata, pune mana pe o carte de economie mai fato'... si in caz ca nu sti ce sa faci dupa ce ai pus mana pe ea deschide-o... mai departe scrie-n carte...
Dorulet, la tine ma refer...


....părerea ta nu mă interesează câtuși de puțin! Nu mă uit la TV deloc și am deja o licență și un master în economie....dintre noi doi/două tu ești cea care aberează!


Daca nu te intereseaza si parerea altora, de ce tu iti mai dai cu parerea !? Daca, cu adevarat, ai fi "licentiata" si, mai ales, cu masterat in economie...care !? Economie politica, economistii englezi, francezi...!!?? Daca ar fi asa. ai sti si faptul ca teorema fundamentala a filozofiei este o luare de pozitie asupra totalitatii realului. Tu nu sustii aberatii, tu spui prostii. Daca ar fi sa te pedepseasca Dumnezeu pentru prostiile pe care le spui, ce ai prefera sa-ti ia: o mana, un picior, vererea ( si asa nu te uiti la televizor) ca, mai apoi, sa intelegi si tu ce inseamna sa fii handicapata/handicapat !? Eu nu as dori sa-ti ia nimic ci, din contra, sa-ti mai dea ceva, ce nu ai deloc - minte si un pic de inima !!!

Raporteaza abuz de limbaj
Vested tanar !
9am125241

235 mesaje
Membru din: 29/08/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 Februarie 2012, ora 00:03

De la: Dorulet, la data 2009-06-11 15:24:33
De la: Hotea_M, la data 2009-06-11 14:53:52Nimeni nu obligă o femeie să nască un copil cu handicap, dacă o face....o face din inconștiență. Ea este cea care ar trebui să-și pună o astfel de întrebare, nu eu!
....
Dora, afirmatia pe care ai facut-o este dovedeste fie ca esti foarte cinica, fie ca nu gandesti....cum poti sa afirmi asa ceva? Pari a fi o femeie matura, nu ai auzit pana acum despre copii care dobandesc un handicap in urma complicatiilor la nastere?!
Dezamagitor


Nu mai spune?! Mai nou realismul se numește cinism????
Da, am auzit de copiii care dobândesc la naștere un handicap, care nu poate fi decât de natură fizică!
Și deși am mai scris, chiar aici pe topicul ăsta, ptr că vă este lene să citiți toate postările și vă mulțumiți doar cu primele două rânduri, uite că mă văd nevoită să repet, ceea ce este dezamăgitor și pentru mine.
Sub nici o formă nu l-aș îndruma să urmeze o carieră de pe urma căreia să nu poată să-și câștige respectul celorlalți și în vreo branșă în care nu ar avea nici o șansă! Sub nici o formă nu l-aș "alimenta" cu iluzii!!!!
Da, este dezamăgitor cum societatea îi marginalizează...dar asta este societatea în care trăim! FĂRĂ CEI ȘAPTE ANI DE-ACASĂ!!!! Poți tu să educi copiii vecinului tău, dacă pe el îl doare-n cot?! NUUUU! NU POȚI!!! Ei, nici eu nu pot!

P.S. Deștepților, aflați de la mine, că mi-aș da cel puțin 10 ani din viață (deși am și eu doi copii ai mei, la care să mă gândesc), să o aud măcar o singură dată pe sora mea spunând "MAMĂ" sau măcar să mă strige o dată pe nume! Dar știu că nu este posibil!



Nu "realismul" inseamna cinism, nici nu se poate. Realismul este un curent, o perceptie, o stare de fapt, cinismul este o manifestare doar a omului, dupa parerea mea un mare handicap. A fi real nu implica sa fii si cinic. Realtatea ne inconjoara. Nasterea este o realitate, viata este efemera, dar o realitate, moartea este vesnica, dar o realitate ! Tu ai o mare doza de cinism, dar esti reala, numai ca traiesti in realitatea ta. Trecutul este o amintire, dar reala pentru toti, prezentul este o realitate pentru toti, viitorul este o realitate, dar nu pentru toti. Realtatea este ca intr-o zi, ca si noi toti, vei muri, dar cinismul tau va exista, se va transmite si va imbolnavi alt om !
Societatea I? Societatea ta care se vrea spartana marginalizeaza handicapatii, societate la care marsezi tu marginalizeaza valorile reale ca sa aveti voi locul vostru, societatea ta, a micimilor, care nu vedeti pe strada, nu va uitati la televizor, nu vreti sa fiti stanjeniti in huzurul vostru ! Ai vazut ce cer manifestanti din piete !? Nu ca tu nu te uiti la televizor, in primul rand respect cer. Si printre iei era si un handicapat, in carucior, cerea si el, alaturi de ceilalti, tot respect ! Si am observat ca din partea manifestantilor avea tot respectul si nu stiu sa fi avut o profesie anume ! Aceasta categorie vitregita de soarta nu cauta respectul societatii ci, respectul guvernantilor ! Din spusele tale, nu cunosti niciun handicapat "inchipuit", dar ai pus botul la ce afirma guvernantii si indemnai pe cineva sa toarne un prefacut handicapat care fura lunar 200 de lei. Dar de ce nu torni tu pe aceia din guvern, parlament, etc. care fura zilnic sute de mii de euro !?
Mie lehamite sa te mai apostrofez, cred ca esti un limbric portocaliu !

Raporteaza abuz de limbaj
Vested tanar !
eugenb

1794 mesaje
Membru din: 8/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Martie 2012, ora 11:50

Vad ca, desi sunt multi care dezbat acest subiect pe acest site, totusi, unii dintre ei, desi au in grija rude in situatia de a depinde de ei (culmea este ca primesc, unii, si bani pt acest lucru), acesti useri uita deseori sa se puna si in situatia celor care depind de ei. Rau/pacat, foarte rau/pacat ! Degeaba sunt ajutati cei care au nevoie de ei, daca (acestia - rudele) le scot "pe ochi" tot ajutorul pe care il dau ! Chiar daca unii (suferinzi) nu sunt in stare sa va multumeasca pt ajutorul primit (poate pt ca nu pot fizic sa faca acest lucru) ei totusi aud si inteleg foarte multe lucruri. Iar cand unii dintre cei care ii au in grija, pe cei suferinzi, uita ca trebuie sa-i ocroteasca in permanenta (chiar daca le vine greu sa-i ingrijasca, sau problemele personale pe care le au sunt foarte mari) pe cei in nevoie, acestia fac cel mai mare rau cu putinta celor care sunt in nevoie ! Dar cine sa-i mai asculte (sustina, sprijina, etc. ...) pe cei suferinzi daca nici chiar rudele lor (care au diverse probleme) nu mai pot ?! P.S. Nu voi spune cine m-a facut sa scriu acum, pt ca cei care sunt in handicap acuma (pe acest site) ii numeri pe degete de la o mana. Culmea este ca-i nu-i baga prea multi in seama cei din jur, desi sunt cei care stiu cel mai bine problemele acestui subiect ! De ce oare ?!

Raporteaza abuz de limbaj
eugenb

1794 mesaje
Membru din: 8/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Iulie 2012, ora 19:21

De la: Dorulet, la data 2009-06-11 15:24:33P.S. Deștepților, aflați de la mine, că mi-aș da cel puțin 10 ani din viață (deși am și eu doi copii ai mei, la care să mă gândesc), să o aud măcar o singură dată pe sora mea spunând "MAMĂ" sau măcar să mă strige o dată pe nume! Dar știu că nu este posibil!


Am asteptat ca sa mai intervina pe acest site cineva, dar cei care sufera si-au pierdut increderea in cei din jurul lor, iar cei sanatosi nu au timp sa se gandeasca la aceasta suferinta! Pacat

D-na Dorulet: 1) daca atunci cand MAMA dvs se apropie de sora dvs si acesteia i se aburesc ochii sa stiti ca ii spune MAMA cat de tare poate ea chiar daca nu o auziti cei din jurul ei (i-ati pus intrebarea mamei dvs daca stie ca este strigata cu acest cuvant scump oricarui copil din lume? - incercati sa o intrebati si o sa aveti o surpriza, placuta pt dvs); 2) cand va apropiati de ea, SORA dvs, se bucura evident si vi se pare ca se simte mai bine? - atunci acesta este felul cum ea poate sa va rasplateasca pt ca sunteti aproape de ea si trebuie sa fiti mandra ca aveti o sora care va iubeste; 3) cititi din nou ce am scris si o postare anterioara si, poate, veti fi mai asa de critica cu parintii dvs - ganditi-va ca au avut parte atat de bucurii, cat si de necazuri pricinuite de copiii lor si ca dvs veti avea mult de tras pana cand veti ajunge la intelepciunea unui PARINTE (deocamdata pt ei dvs sunteti un copil, iar cand nu vor mai fi o sa va pare rau ca numai aveti pe cine da vina - este verificat nu numai de mine, credeti-ma daca puteti). Multa sanatate tuturor! Semnez: Un suferind de ACV (accident cerebral vascular - spargere vas de sange) hemoragic cu o pareza pe partea dreapta a corpului - membru superior 100% si membru inferior 80% nefunctional!

Raporteaza abuz de limbaj
lyly

500 mesaje
Membru din: 20/08/2008
Oras: Petrosani

Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 08:43

Nimic nu e mai dureros decât să citești despre destinul trist al unui copilaș. Stă în putere noastră să-i ajutăm pe cei cu dizabilități, așa că haideți să face o faptă bună ajutând-o pe micuța Cristina să zâmbească și să se bucure de copilărie.

APEL UMANITAR FOARTE URGENT
www.facebook.com/augustincezarvieru


Cristina are nevoie de ajutorul dumneavoastră

Mă numesc Mariana Popovici și locuiesc în comuna Cosești, sat Petrești, județul Argeș. Sunt divorțată și am în creștere doi copii minori, un băiețel în vârstă de 9 ani și o fetiță de 6 ani. Venitul familiei mele e de 682 lei pe lună - salariul meu de asistent personal-556lei, alocația dublă a Cristinei- 84 lei și alocația lui Viorel- 42lei . Lansez acest apel umanitar către dumneavoastră, rugăndu-vă să îmi acordați sprijin financiar, știind că prin orice sumă, cât de mică, donată puteți contribui la minunea de care are nevoie fetița mea, Cristina, pentru a-și recăpăta, atât cât se poate, sănătatea și viața, aceasta fiind diagnosticată încă de la naștere cu Sindromul Down. Vă rog din suflet ca pentru o clipă să uităm de zbuciumul în care trăim majoritatea dintre noi în aceste vremuri de criză, să ne gândim că viața ne încearcă pe toti, dar ca să putem merge mai departe trebuie să fim mai buni, mai iubitori și mai plini de compasiune când unul dintre semenii noștri se află într-o situație grea din care nu poate ieși fără ajutorul celor din jur. Pentru a-mi înțelege necazurile și greutățile cu care mă confrunt din cauza sărăciei și problemelor de sănătate ale fetiței mele, vă prezint, pe scurt, durerea care îmi apasă sufletul. În ultima zi a anului 2005, când toată lumea se pregătea pentru trecerea în noul an, la ora 6:25 și 6:30 veneau pe lume fetițele mele, Alina-2, 200 grame și Cristina-2,400 grame. Alinuța nu a reușit să trăiască mai mult de o zi, mai precis 34 de ore, din cauză unei hemoragii interne - concluzia medicului care i-a efectuat autopsia. Cristina s-a născut și ea cu probleme grave de sănătate : laringe insuficient dezvoltat, stridor laringian, probleme de respirație, probleme cardiace (picioarele erau de culoare neagră, fapt pentru care a fost pusă mult timp la ultraviolete), icter pronunțat și pierdere în greutate - la externare, după o lună de la naștere, cântărea 2 kg. Un an întreg nu am dormit o noapte liniștită, de frică să nu moară, de multe ori ajungând cu ea la urgențe, deoarece se sufoca și trebuia să i se elimine mucozitățile adunate pe căile respiratorii. Vomita deseori, iar eu eram nevoită să-i scot resturile de mâncare cu pompița de pe nas, că se sufoca, lucru care îmi sfâșia sufletul de durere văzând câte chinuri trebuia să îndure micuța mea fetiță pentru a supraviețui. Uneori i se oprea respirația și trebuia să o readuc la viață deoarece începea să se înnegrescă la față. Nu lua în greutate, iar pentru asta a trebuit să-i procur vitamine foarte scumpe si laptele praf, NAN, care costa enorm de mult, majoritatea banilor familiei fiind cheltuiți mai mult pentru îngrijirea ei. La momentul actual, Cristina are nevoie de multă recuperare, de pamperși, de o alimentație corespunzătoare bolii ei și tratament în spitale și sanatorii deoarece nu asimilează calciu. Nici apă nu poate să bea normal, că se îneacă, ci doar cu paiul. Nu poate să meargă, se târește din cauza problemelor medicale și e mereu agitată, fapt pentru care trebuie să o țin în brațe sau să fiu foarte aproape de ea. Din cauza unei operații pe care am suferit-o la piciorul drept (fractura gambă 1/3 distală gambă - picior drept - cu intoducerea unei tije prin genunchi spre partea de jos ca să se sudeze osul) îmi este tare greu să o țin în brațe pe fetița mea (are peste 25 de kg). Pentru a putea merge, Cristinei îi trebuie de urgență ghete ortopedice care să-i susțină glezna, orteze pentru remedierea gleznelor și un cărucior pentru persoane cu handicap. În speranța că apelul meu va avea ecou în inimile și sufletele dumneavoastră, vă mulțumesc anticipat.
Dacă mă puteți ajuta, adresa mea este: Popovici Mariana, comuna Cosești, sat Petrești, nr. 46, județul Argeș, cod 117301


eugenb

1794 mesaje
Membru din: 8/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 20:04

Lui @lyly - 1) Este frumos gestul dvs dar inutil, daca nu il sprijiniti cu date concrete. 2) Daca vreti s-o ajutati pe mama sau copilul respectiv, ar trebui sa stiti ca apeland la Primaria din localitatea respectiva puteti afla cum puteti sa-i dati ajutorul care va este cel mai indicat pentru dvs. de adoptat (bani, haine, mancare, etc). 3) Sunt multe, foarte multe, persoane care s-au folosit de un om bolnav pentru a capata bani sau alte avantaje si din aceasta cauza oamenii sunt mai atenti acum inainte de a baga mana in buzunarul propriu, asa ca numai prin contactarea Primariei (care ii are in evidenta - doar ii dau alocatia respectiva lunar) va puteti sigura ca ati facut un bine acelui pe care doriti sa-l ajutati si nu unuia care nu avea nevoie de ajutorul dvs cu adevarat). P.S. Sfaturile pot continua, dar primul trebuie sa fie cel de a lua legatura cu Postul de Politie sau cu Primaria respectiva (prin web, telefonic - chiar si o simpla scrisoare este binevenita) sa va interesati de modul cum puteti ajuta acea persoana (inainte de a cheltui banii pe care ii aveti disponibili). Nota: Daca veti cititi anterior postarile mele, veti afla ca eu SUNT cu adevarat in situatia de a da sfaturi in aceasta problema (fara sa gresesc - cred), macar pentru cei care sufera sau care au pe cineva in familie pe care il ingrijesc ca urmare a unui AVC hemoragic urmat de o semi-pareza pe partea dreapta a corpului.

Raporteaza abuz de limbaj
lyly

500 mesaje
Membru din: 20/08/2008
Oras: Petrosani

Postat pe: 23 Ianuarie 2013, ora 19:21

De la: lyly, la data 2012-10-04 08:43:18Nimic nu e mai dureros decât să citești despre destinul trist al unui copilaș. Stă în putere noastră să-i ajutăm pe cei cu dizabilități, așa că haideți să face o faptă bună ajutând-o pe micuța Cristina să zâmbească și să se bucure de copilărie.

APEL UMANITAR FOARTE URGENT
www.facebook.com/augustincezarvieru


Cristina are nevoie de ajutorul dumneavoastră

Mă numesc Mariana Popovici și locuiesc în comuna Cosești, sat Petrești, județul Argeș. Sunt divorțată și am în creștere doi copii minori, un băiețel în vârstă de 9 ani și o fetiță de 6 ani. Venitul familiei mele e de 682 lei pe lună - salariul meu de asistent personal-556lei, alocația dublă a Cristinei- 84 lei și alocația lui Viorel- 42lei . Lansez acest apel umanitar către dumneavoastră, rugăndu-vă să îmi acordați sprijin financiar, știind că prin orice sumă, cât de mică, donată puteți contribui la minunea de care are nevoie fetița mea, Cristina, pentru a-și recăpăta, atât cât se poate, sănătatea și viața, aceasta fiind diagnosticată încă de la naștere cu Sindromul Down. Vă rog din suflet ca pentru o clipă să uităm de zbuciumul în care trăim majoritatea dintre noi în aceste vremuri de criză, să ne gândim că viața ne încearcă pe toti, dar ca să putem merge mai departe trebuie să fim mai buni, mai iubitori și mai plini de compasiune când unul dintre semenii noștri se află într-o situație grea din care nu poate ieși fără ajutorul celor din jur. Pentru a-mi înțelege necazurile și greutățile cu care mă confrunt din cauza sărăciei și problemelor de sănătate ale fetiței mele, vă prezint, pe scurt, durerea care îmi apasă sufletul. În ultima zi a anului 2005, când toată lumea se pregătea pentru trecerea în noul an, la ora 6:25 și 6:30 veneau pe lume fetițele mele, Alina-2, 200 grame și Cristina-2,400 grame. Alinuța nu a reușit să trăiască mai mult de o zi, mai precis 34 de ore, din cauză unei hemoragii interne - concluzia medicului care i-a efectuat autopsia. Cristina s-a născut și ea cu probleme grave de sănătate : laringe insuficient dezvoltat, stridor laringian, probleme de respirație, probleme cardiace (picioarele erau de culoare neagră, fapt pentru care a fost pusă mult timp la ultraviolete), icter pronunțat și pierdere în greutate - la externare, după o lună de la naștere, cântărea 2 kg. Un an întreg nu am dormit o noapte liniștită, de frică să nu moară, de multe ori ajungând cu ea la urgențe, deoarece se sufoca și trebuia să i se elimine mucozitățile adunate pe căile respiratorii. Vomita deseori, iar eu eram nevoită să-i scot resturile de mâncare cu pompița de pe nas, că se sufoca, lucru care îmi sfâșia sufletul de durere văzând câte chinuri trebuia să îndure micuța mea fetiță pentru a supraviețui. Uneori i se oprea respirația și trebuia să o readuc la viață deoarece începea să se înnegrescă la față. Nu lua în greutate, iar pentru asta a trebuit să-i procur vitamine foarte scumpe si laptele praf, NAN, care costa enorm de mult, majoritatea banilor familiei fiind cheltuiți mai mult pentru îngrijirea ei. La momentul actual, Cristina are nevoie de multă recuperare, de pamperși, de o alimentație corespunzătoare bolii ei și tratament în spitale și sanatorii deoarece nu asimilează calciu. Nici apă nu poate să bea normal, că se îneacă, ci doar cu paiul. Nu poate să meargă, se târește din cauza problemelor medicale și e mereu agitată, fapt pentru care trebuie să o țin în brațe sau să fiu foarte aproape de ea. Din cauza unei operații pe care am suferit-o la piciorul drept (fractura gambă 1/3 distală gambă - picior drept - cu intoducerea unei tije prin genunchi spre partea de jos ca să se sudeze osul) îmi este tare greu să o țin în brațe pe fetița mea (are peste 25 de kg). Pentru a putea merge, Cristinei îi trebuie de urgență ghete ortopedice care să-i susțină glezna, orteze pentru remedierea gleznelor și un cărucior pentru persoane cu handicap. În speranța că apelul meu va avea ecou în inimile și sufletele dumneavoastră, vă mulțumesc anticipat.
Dacă mă puteți ajuta, adresa mea este: Popovici Mariana, comuna Cosești, sat Petrești, nr. 46, județul Argeș, cod 117301




Ajut numai persoanele care pot dovedi cu documente medicale reale că tot ceea ce afirmă este adevărat. Apelez la instituțiile abilitate când situația o cere. Voi posta în albumul meu de poze mai multe documente medicale care confirmă cele scrise în apelul umanitar postat de mine în data 4 octombrie 2012, ora 08:43. Cazul pe care vi l-am prezentat este real, dar e mult mai dramatic decât a fost expus. La momentul potrivit, d- na Mariana Popovici vă va povesti cu ce probleme de viață se confruntă. În lumea reală și în cea virtuală poți cunoaște oameni care te pot susține și te pot ajuta să duci la îndeplinire o misiune umanitară creștină care are drept scop de a îmbunătăți viața celor aflați cu adevărat în nevoi și care doresc să fie ajutați, fie moral, cu un sfat, material sau financiar. Dacă dai dovadă de sinceritate și transparență, multe persoane vor dori să ți se alăture, iar altele vor deveni suspicioase deoarece nu vor înțelege de ce faci acest lucru. Sunt oameni care, oricât de grea le-ar fi viața, nu pot sta indiferenți când văd că cel de lângă el se confruntă cu o problemă pe care nu o pot rezolva fără ajutorul celor din jur. Acești oameni cu suflet bun, din puținul pe care îl au, dăruiesc tot ce pot celor care le solicită ajutorul. Zâmbetul de mulțumire și recunoștință pe care îl primesc de la cei pe care i-au ajutat le aduce o mulțumire sufletească divină. Nimănui nu trebuie să-i fie rușine că a ajuns, fără a aibă vreo vină, să nu aibă ce mânca, ce îmbrăca, ce încălța sau că se află în imposibilitatea de a-și cumpăra anumite medicamente de care are nevoie pentru a trata o boală. În mare parte, vinovați pentru viața grea pe care mulți dintre noi o avem sunt cei care ne conduc, cei care au lăsat fără locuri de muncă sute de mii de oameni, promițând mai multă grijă pentru șomeri și mai mult respect pentru pensionarii care au ajuns să trăiască de pe o zi pe alta. Rușine trebuie să le fie celor care, prin deciziile lor, au forțat milioane de români să plece peste graniță în cautarea unui loc de muncă și a unei vieți mai bune. Din cauza sărăciei și a lipsurilor cu care se confruntă, mii de familii s-au dăstrămat, mulți copii au abandonat școala, iar alții au ajuns sa consume droguri, alcool și să comită infracționalități.

prietenavoastraalbastrica.wordpress.com/2013/01/05/destine/
www.facebook.com/gAGiufamilia?fref=ts

Raporteaza abuz de limbaj
eugenb

1794 mesaje
Membru din: 8/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Ianuarie 2013, ora 00:17

Lui @lyly - Nu va contrazic, se pare ca nu ati citit cu atentie ce am scris eu. Eu m-am referit doar la cei care din dorinta de ai ajuta pe cei ce sunt in suferinta sau in lipsa de fonduri banesti, nu se mai gandesc ca sunt si unii oameni care profita de acest lucru (desi nu au nevoie de ajutorul respewctiv). Tocmai din acest motiv am mentionat ca este nevoie de a cere date sigure din partea autoritatilor (Primarie si Politia) inainte de a da (trimite) bani sau alte ajutoare celor care sustin ca sunt in suferinta. Asa cum am specificat initial am mentionat ca si eu ca sunt suferind (pe partea dreapta a corpului - mana si piciorul) din 2007, asa ca eu consider ca stiu ce vorbesc.

Iertati-mi intrebarea: Nu cumva este de dvs in acel Apel?! - Trimiterea la Blogul dvs, la acest lucru ma indeamna sa cred (dupa ce am citit datele postate de dvs in el). Gresesc?!

Nota: Ca aveti si dvs un copil cu sindromul Down este foarte rau (pentru copil in primul rand), dar asta nu va impiedica ca sa faceti si trimiterea de care va facem referire in Apelul de care ati amintit. "Spera si nadajduieste" (Alexandru Dumas - Contele de Monte-Cristo).

Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: << 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Indemnizatia pt. persoanele cu handicap din Romania
Mergi la: