Login · Inregistrare
Acceseaza wall-street.ro/sati pentru a vedea Topul Siteurilor din Romania.

back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce parere aveti despre actul medical din romania?

Pagini: << 8 9 10 11 12 Sari la pagina:

9am208923
8 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 00:11

De la: dirlo1964, la data 2008-12-03 18:45:00Toata lumea are probleme medicale,unii mai grave,altii nu asa grave!Cum ati fost tratati de aparatul medical?Se simte o schimbare in bine in acest domeniu?Se mai ia spaga?Dati un exemplu de medic care conditioneaza actul medical de primirea de bani!!!Ei acum sa va vad,aveti curaj???

Stare critica !

lyly
490 mesaje
Oras: Petrosani

Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 08:34

Bunica băiețelului din Uricani acuză: / “Nepotul meu a murit din cauza nepriceperii doctoriței Oțoi!”
Data publicarii: 07/21/2010 Autor: Gheorghe OLTEANU

http://www.zvj.ro/node/5908

Cazul băiețelului din Uricani, care a murit la câteva zile după ce a căzut și s-a lovit la căpșor în timp ce se juca, este departe de a se fi încheiat. Mama copilului și bunica acestuia sunt convinse și nu pot să uite că, dacă doctorița care l-a văzut la spitalul din Lupeni ar fi intervenit așa cum ar fi trebuit să facă un medic, băiețelul putea fi salvat și ar fi trăit și azi.

Fără doar și poate, ea este vinovată de moartea nepotului meu! o acuză doamna Olivia Malairos, bunica copilașului mort, pe doctorița Gabriela Elena Oțoi, medic pediatru la unitatea spitalicească lupeneană.

Pentru a-și susține acuzele,femeia spune că va angaja un avocat și că va solicita deschiderea unei anchete pentru a demonstra, pas cu pas, acest lucru. Că, dacă nu se pierdea timp la Spitalul Municipal Lupeni și copilul ar fi fost trimis urgent la Petroșani, drama care, în 11 iulie, a îndoliat familia copilului și pe cele ale rudelor lui nu s-ar fi produs. Cum poți tu, ca medic, să nu vezi că băiatul a intrat în comă și să spui doar că doarme? zice și doamna Loredana Nicoi, mama copilașului acum mort, care nu s-a dezlipit de lângă puiul ei de când acestuia a început să i se facă rău.

Era marți, 6 iulie. Valentin Daniel Nicoi, de numai șase anișori, se juca, în fața blocului. Se fugărea cu alți copii, când, la un moment dat, a căzut. S-a ridicat și s-a dus în casă la mămica lui. Acesteia i-a spus că-l doare un pic capul. Apoi, s-a culcat. Asta se petrecea în jurul orei cinci după-amiaza. L-a trezit, după două ore, doamna Carmen Bejan, vecina familiei Nicoi, care, pentru Valentin, era a doua lui mamă. Femeia l-a îmbrăcat și l-a dus în fața blocului, de unde copilul s-a dus la maică-sa. Care era la un garaj, foarte aproape de bloc. Copilul ședea pe un scaun când, dintr-o dată, a început să-l doară burtica. A luat-o la fugă, a ajuns pe scara blocului, unde a vomitat. Vecina a sunat-o repede pe mama copilului. Doamna Loredana Nicoi a venit imediat și, prin telefon, i-a chemat urgent acasă pe soțul său Valentin și pe doamna Olivia Malairos, mama dumneaei și bunica băiatului. Aceasta din urmă și-a dat seama că ceva nu-i în regulă și a vrut să cheme ambulanța. Au renunțat și au plecat spre Lupeni cu mașina unui cunoscut de-al lor, domnul Gică Bârlan. Era ora 20:30 când au ajuns acolo. De la poartă li s-a spus că musai să meargă mai întâi la Urgență. O jumătate de oră au așteptat în fața ușii acesteia. Tatăl copilului a intrat și a dat să spună că și la ei e un caz grav, chiar foarte grav, dar cineva dinăuntru i-a replicat că are o urgență!

In fine, după ce au fost primiți, cine era la Urgență le-a spus că pare să nu fie nimic grav cu puștiul și i-a trimis la secția de pediatrie. Aici, povestesc femeile, era de gardă doamna doctor Gabriela Elena Oțoi. De trei ori i-a povestit ce s-a întâmplat mama lui Valentin. Și tot de atâtea ori, desigur, a repetat că e vorba de o lovitură la cap. Doctorița s-a uitat la capul copilului și a spus că nu are nimic, doar un pic de roșu’-n gât, zice doamna Loredana Nicoi. După care l-a întins pe pat, ca să-l consulte la burtică. Unde te doare la burtică? își aduc aminte femeile c-a fost întrebarea doctoriței. Peste tot! a răspuns copilul. După care cea care l-a consultat a fost categorică: N-ai nimic, nimic, doar că ai limbrici! Și a întrebat-o pe mama celui mic dacă puștiul obișnuiește să mănânce dulciuri. Strigător la cer li s-a părut mamei și persoanelor care mai erau cu ea că medicul pediatru nu s-a alarmat nici că, după ce s-a ridicat, copilul a început să vomite. Dacă totuși varsă, să-i facem o radiografie la cap și îl internăm! ar fi spus ea. Radiografia ar fi urmat să fie făcută a doua zi, firește, pentru că, fiind seară, nu mai era nimeni la acea secție. Mama copilului s-a așteptat însă la altceva. Ca doamna doctor să-l trimită urgent la Petroșani, unde era posibilitatea efectuării unei tomografii. Dar nu. Doctorița, spune doamna Loredana Nicoi, i-a făcut o injecție care pare-se că l-a calmat pe cel mic. După care mama copilului a zis că dă fuga acasă, să aducă niște hăinuțe curate pentru cel mic. Valentin striga, însă, că nu vrea în spital. Așa că l-au luat cu ei și s-au întors la Uricani. Era undeva în jurul orei 22:00.

După ce au făcut bagajul cu hăinuțe, au plecat din nou spre Lupeni. Doamna Loredana Nicoi a simțit că nu e în ordine cu copilul pe care-l ținea în brațe. De fapt, își dăduse seama că nu-i în regulă de când plecase din Lupeni. Valentin avea mâinile moi, lipsite de vlagă. Arăta de parcă a intrat în comă. Pe la curba de lângă stâncă, pe care o face șoseaua la ieșirea din Uricani, copilul a început să facă spume la gură. Florin Nicoi, unchiul copilului, l-a masat la inimioară. Au ajuns în salonul de la secția de pediatrie, unde mama copilului i-a spus doctoriței că băiețelul ei a avut o convulsie. Doamna doctor i-a pus o perfuzie. Dar de ce are ochii dați peste cap, doamna doctor? a întrebat, îngrijorată, Loredana Nicoi. Doarme, a liniștit-o doctorița. După care l-a mângâiat pe copil pe mânuțe și a zis că nu-i nimic grav. Doar când a atins vârfurile picioarelor celui mic a părut, în fine, că-și dă seama că ceva nu-i în regulă. N-are stimuli la picioare, a zis ea, și a decis că băiețelul trebuie trimis la Petroșani. Acesta avea deja gurița încleștată.

Se pierduse încă o oră. Oră în care, dacă cel mic ar fi fost deja la Petroșani, putea fi salvat. A mai durat - o veșnicie li s-a părut însoțitorilor celui mic - până când salvarea a plecat spre Petroșani. Pe ambulanță, lângă copil, doar o asistentă medicală care... își ținea degetul la gurița băiețelului. Ca să vadă dacă mai respiră! La Spitalul de Urgență din Petroșani, medicii au făcut tot ce-a fost posibil ca să-l salveze pe Valentin. Mai întâi l-au resuscitat, i s-a făcut o tomografie, după care a fost rapid băgat în sala de operație. De la ora 1 la ora 5 dimineață a durat intervenția chirurgicală. Doctorii Groza și Sora merită toată admirația și stima pentru ceea ce au făcut, spune, îndurerată, mama lui Valentin. Au luptat enorm pentru copilul meu. Numai că, așa cum mi-au spus după aceea, copilul a fost adus prea târziu. Când creierul lui nu mai era oxigenat. Doctorii nu s-au dat însă bătuți. L-au operat pe cel mic și a doua oară. Joi dimineața. Vroiau să facă imposibilul! este de părere bunica lui Valentin.

Copilul nu și-a mai revenit din comă. S-a stins din viață duminică, 11 iulie. Nu pot să-i iert asta, zice doamna Loredana Nicoi, cu gândul la doctorița Oțoi. Căreia de trei ori i-a spus că băiețelul ei s-a lovit la cap și că de acolo i se trage totul. Asta în timp ce doctorița o liniștea răspunzându-i că ăsta micul doar doarme. În ce o privește pe doamna Olivia Malairos, dumneaei este categorică. Angajez avocat și-i demonstrez vinovăția! Asta pentru că nu vreau ca și alți părinți și bunici din Uricani sau din Lupeni să mai treacă prin ceea ce am trecut noi! Valentin a murit din cauza nepriceperii doctoriței Elena Gabriela Oțoi! Dacă-l trimitea din timp la Petroșani, nepotul meu, cum spun medicii de la acest spital, ar fi scăpat și ar fi trăit și azi!

Raporteaza abuz de limbaj
dulceatamirela
110 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 14:07

pentru d-na lyly:AVETI MARE DREPTATE,copilul trebuia internat,trebuia sa-i faca o radiografie la cap in regim de urgenta!...trebuiau multe...trebuia o encefalograma ....si tot ce mai considera doctorita ca era necesar....probabil nu a fost motivata d-na doctor sau a fost prea plictisita si obosita in acea zi sau garda..RUSINE SA-I FIE!D-NEI OTOI!

Fosta membra 9am.ro
Avatarul lui Fosta membra 9am.ro
117 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 18:45

De la: herra, la data 2010-07-21 20:15:40
De la: klm, la data 2010-07-21 18:48:59Apropo.. La examenul de titularizare, dascalii romani au reusit doar in proportie de 1|3. Tot la fel sunt pregatite si cadrele medicale? Acum realizez de ce doreau salarii marite cu 50%.

as spune ca eminescu ca mai am un singur dor, dar n-ar fi corect fata de mine....
tot binele pe care il doriti voi patronasii ca de-alde tine si ca inca vreo cativa de pe aici invatamantului si sanatatii, sa se rasfranga asupra voastra....
in ritmul asta, s-ar putea sa ziceti MULTUMESC daca va ajunge la catedra chiar si cel cu note mica la titularizare....mai convenabil decat un zootehnist sau maistru care sa-ti invete urmasul romaneste.....
foarte familiar imi pari.....
Am si eu o intrebare simpla daca se poate. Cum mai poate un dascal care a luat la titularizare cu chiu cu vai nota 5 sa predea si mai ales sa si noteze un elev? Eu nu doresc nimanui raul , dar in schimb am pretentii de la cei care prin pregatirea lor pot schimba destinul unei intregi generatii.

Fosta membra 9am.ro
7245 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 19:02

De la: klm, la data 2010-07-22 18:45:09
De la: klm, la data 2010-07-21 18:48:59Apropo.. La examenul de titularizare, dascalii romani au reusit doar in proportie de 1|3. Tot la fel sunt pregatite si cadrele medicale? Acum realizez de ce doreau salarii marite cu 50%.

as spune ca eminescu ca mai am un singur dor, dar n-ar fi corect fata de mine....
tot binele pe care il doriti voi patronasii ca de-alde tine si ca inca vreo cativa de pe aici invatamantului si sanatatii, sa se rasfranga asupra voastra....
in ritmul asta, s-ar putea sa ziceti MULTUMESC daca va ajunge la catedra chiar si cel cu note mica la titularizare....mai convenabil decat un zootehnist sau maistru care sa-ti invete urmasul romaneste.....
Am si eu o intrebare simpla daca se poate. Cum mai poate un dascal care a luat la titularizare cu chiu cu vai nota 5 sa predea si mai ales sa si noteze un elev? Eu nu doresc nimanui raul , dar in schimb am pretentii de la cei care prin pregatirea lor pot schimba destinul unei intregi generatii.

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro
117 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 19:08

De la: herra, la data 2010-07-22 19:02:13

Faceti cumva parte din categoria sus-mentionata?

Fosta membra 9am.ro
7245 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 20:10

De la: klm, la data 2010-07-22 19:08:39

nu mahh ...... te intereseaza?
si-mi mentin afirmatia......asta merita unii, asta ati vrut, asta aveti.....

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro
117 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2010, ora 21:24

De la: herra, la data 2010-07-22 20:10:19

Cine sapa ...........tot el are parte de surprize!

Fosta membra 9am.ro
7245 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 08:16

De la: klm, la data 2010-07-22 21:24:24

de groapa zici? eu de alea n-am sapat, dar unii barbati am vazut ca si-au sapat-o singuri...... de obicei, cine m-a sapat pe mine, s-a rasfrant asupra lui.....

apropos, tot zici ca ai pretentii -referitor la textul de sus - pretentia se compenseaza tot cu o pretentie.....fara motivatie nu-ti munceste nimeni degeaba.......daca acea fiinta de la catedra e tratata cu mojicie si platita prost, asa va fi munca .....

Fosta membra 9am.ro
117 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 22:07

De la: herra, la data 2010-07-23 08:16:40
De la: klm, la data 2010-07-22 21:24:24

de groapa zici? eu de alea n-am sapat, dar unii barbati am vazut ca si-au sapat-o singuri...... de obicei, cine m-a sapat pe mine, s-a rasfrant asupra lui.....

apropos, tot zici ca ai pretentii -referitor la textul de sus - pretentia se compenseaza tot cu o pretentie.....fara motivatie nu-ti munceste nimeni degeaba.......daca acea fiinta de la catedra e tratata cu mojicie si platita prost, asa va fi munca .....
Bun, munceste asa cum este platita, dar la un examenul de titularizare ar trebui sa-si arate pregatirea ?(pe care nu o are?) In plus chiar si titularii sunt toti o apa si un pamant , mai ales cand nu preda mai nimic in orele de curs , pentru a obliga apoi parintii sa cumpere copiilor ore de meditatii.

9am248793
1 mesaj
Postat pe: 29 August 2011, ora 10:14

In romania sunt medici intre medici asa cum sunt oamenii intre oameni.
Cand ai de facut o operatie grea, trebuie sa stii sa deschizi usa, trebuie sa stii sa scrii si sa vorbesti corect romaneste,sa spui clar ceea ce vrei, sau daca nu, apelezi la intermediari...in nici un caz la vanzatorul de papuci din mall, sau crasmarita de la colt.
S-a impamantenit ideea de a merge cu bani la doctori.Nu noi am creat acest obicei, si vrand nevrand trebuie sa ne conforman pentru siguranta si stabilitatea vietii noastre.
Decat sa dam banii pe medicamente si pe alte investigatii ulterioare, mai bine cautam un chirurg bun in care sa avem totala incredere,pentru cs in mana lui ne punem viata.
E preferabil ca banul sa mearga la un medic care te face bine, decat sa mearga la femei, poker, alcool.
Si in In afara granitelor exista clinici private si medici vestiti.
Rezultatul operatiei expuse este rezultatul nepasarii tuturor, inclusiv a familiei care a dat semnatura pentru pacient avand incredere in cine nu trebuie.

9am121159
1600 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 29 August 2011, ora 15:07

Pot spune ca activitatea medicala este mult avansata in zilele noastre.Ma uimesc in special transplanturile de inima,rinichi,maduva,ficat care fac dintr-un om aproape mort un om viu.Sant multe acte medicale la inaltime,dar nu sant egale pentru toti,pentru ca nu toti au bani necerari.Si mai este o problema foarte grea aceia ca majoritatea oamenilor sant imbolnaviti cu substante cauzatoare de boala si moarte,desi cunosc toti aceasta problema putini medici ajuta pacienti din acest punct de vedere.In acest caz este o constrangere strigatoare la cer,oamenii fiind nevoiti sa plateasca inbolnavirea facuta de altii.

Fosta membra 9am.ro
406 mesaje
Postat pe: 29 August 2011, ora 20:14

De la: 9am121159, la data 2011-08-29 15:07:59Pot spune ca activitatea medicala este mult avansata in zilele noastre.Ma uimesc in special transplanturile de inima,rinichi,maduva,ficat care fac dintr-un om aproape mort un om viu.Sant multe acte medicale la inaltime,dar nu sant egale pentru toti,pentru ca nu toti au bani necerari.Si mai este o problema foarte grea aceia ca majoritatea oamenilor sant imbolnaviti cu substante cauzatoare de boala si moarte,desi cunosc toti aceasta problema putini medici ajuta pacienti din acest punct de vedere.In acest caz este o constrangere strigatoare la cer,oamenii fiind nevoiti sa plateasca inbolnavirea facuta de altii.

Corect!
Actul medical in Romania este ca ....actul sexual ....trebuie sa dai ca sa fi satisfacut

universul si prostia doua chestiuni infinite desi in privinta primei chestiuni am oarece indoieli
nastasemihail
37562 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 August 2011, ora 02:02

Istoria medicinii

Ma doare o ureche

2000 BC - Mananca radacina asta
1000 AC - Radacina este pagana, spune rugaciunea asta
1850 AC - Rugaciunea este o superstitie, bea potiunea asta
1940 AC - Potiunea este ulei de sarpe, inghite pilula asta
1975 AC - Pilula este ineficienta, ia antibioticul asta
2000 BC - Antibioticul este artificial, mananca radacina asta

Autor necunoscut

"Nu exista fapte, ci doar interpretari." (Fr. Nietzsche) Cei care cred ca isi vor gasi un job care le va asigura tot confortul pana la sfarsitul zilelor inca traiesc intr-o lume care nu se va mai intoarce niciodata. A nu fi violent inseamna a fi defazat. Unul se cearta celalalt impaca.
XYW
12641 mesaje

Postat pe: 30 August 2011, ora 02:08

De la: 9am121159, la data 2011-08-29 15:07:59Pot spune ca activitatea medicala este mult avansata in zilele noastre.Ma uimesc in special transplanturile de inima,rinichi,maduva,ficat care fac dintr-un om aproape mort un om viu.Sant multe acte medicale la inaltime,dar nu sant egale pentru toti,pentru ca nu toti au bani necerari.Si mai este o problema foarte grea aceia ca majoritatea oamenilor sant imbolnaviti cu substante cauzatoare de boala si moarte,desi cunosc toti aceasta problema putini medici ajuta pacienti din acest punct de vedere.In acest caz este o constrangere strigatoare la cer,oamenii fiind nevoiti sa plateasca inbolnavirea facuta de altii.

pai nu mai bine le faci talica o molifta de-a lu' vasilica al mare si tare si le spui o rugaciune cu si despre isusila-paduchila de traia in corcodus si le zici si de-un descantec sa nu le fie de deochi...???

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
9am121159
1600 mesaje

Postat pe: 30 August 2011, ora 17:17

pai nu mai bine le faci talica o molifta de-a lu' vasilica al mare si tare si le spui o rugaciune cu si despre isusila-paduchila de traia in corcodus si le zici si de-un descantec sa nu le fie de deochi...???
-----------
Imi pare rau dar nu sant la biserica datinilor,obiceiurilor,descantecilor......cu alte cuvinte lumeasca.In ce priveste rugaciunea,toti ne rugam,mai ales pe patul spitalului,ca nu se stie daca mai ajungi acasa.

nastasemihail
37562 mesaje

Postat pe: 1 Septembrie 2011, ora 00:44

Corcodusele sint cel mai bun medicament.

"Nu exista fapte, ci doar interpretari." (Fr. Nietzsche) Cei care cred ca isi vor gasi un job care le va asigura tot confortul pana la sfarsitul zilelor inca traiesc intr-o lume care nu se va mai intoarce niciodata. A nu fi violent inseamna a fi defazat. Unul se cearta celalalt impaca.
9am121159
1600 mesaje

Postat pe: 1 Septembrie 2011, ora 14:14

Corcodusele sint cel mai bun medicament
-------------
Toata hrana creata de Dumnezeu,este un medicament pentru organism,problema este sa fim cumpatati in tot ce facem,si sa facem totul spre slava lui Dumnezeu.

Pagini: << 8 9 10 11 12 Sari la pagina:

Mergi la: