back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Ce se va intampla dupa majorarea salariilor profesorilor ?!

 


 
Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
 
Unkle

50 mesaje
Membru din: 10/07/2008
Oras: Alexandria

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 18:53

Asta e marea problema...chiar nu vedem ce se inatmpla in jurul nostru? in lume? cad bursele, cresc dobanzile, falimente, restructurari, inchideri de fabrici...ce se va alege de noi?


minerul

50 mesaje
Membru din: 22/10/2008
Oras: Petrosani

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 20:27

ca intodeauna Basescu se tine de intrigi,in 90 in calitate de ministru transporturi a organizat aducerea minerilor in Bucuresti,a furat PDul de la Roman si la distrus,acum vrea sa arunce ROMANIA IN INFLATIE.Atentie nu va mai vindeti proprietatile pe nimic ca nu ve-ti mai avea cu ce cumpara altele


cornigeanu25a

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 21:36

Nimic !!!!!! Profesorii vor fi la fel de neinteresati de calitatea invatamintului, dar la fel de inmteresati de a atrage copii la orele particulare scump platite de noi, parintii. Ar fi absurb sa credem ca se va imbunatati calitatea invatamintului cu ...... 50 % . RUSINE PRESEDINTELUI SI PARLAMENTARILOR !
Poate un procent de 10 - 15 % era rezonabil .
Mi-e lehamite de clasa politica romaneasca.


flx74

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 22:03

Pai daca un profesor care are 4 ore pe zi merita asemenea salariu atunci suntem toti sanatosi la cap (mai ales pentru invatatori). Ce sa mai spunem de functionarii publici? Eu cel putin voi invoca LEGEA DISCRIMINARII.


vvarlam

4 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 22:06

lasati profesorii sa-si faca meseria iar parintii sa-si educe copii sa vina la scoal sa invete nu sa se tina de nebunii . daca sunteti parinti trecuti de de ani ganditiva cum era in acea perioada profesorul nu-si facea datoria- nu erat5i pusi la invatat dar acum parintii sunt aceia care nu-si lasa copiii sa invete pentru ca draga doamne este greu si la ce bun asta cand mama si cu tata au bani .


ralucaciutac

5 mesaje
Membru din: 23/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 00:24

Incepe campania..e normal sa nu refuze majorarea salariilor.Si pana la urma dascalii sunt cele mai importante persoane dupa parinti in educarea copiilor... cred ca merita si ei niste salrii rezonabile... un tanar debutant are 6 mil salariul mai ptuin decat un maturatoer destrada....ce ne-am face daca dascalii n-ar exista?am fi analfabeti.... ????nu ma dau in vant dupa Basescu dar de data asta a procedat corect:) si tin cu profesorii pt ca si eu sunt abolventa de facultate si ar tb sa profesez ca dscal.dar ce sa fac cu 6 mil?sa fac meditatii?sa imi pierd din timpul meu si al copiilor cand as putea preda la clasa dar sincer doar pe 6 mil...never ever...6 mil e chiria si intretinerea...


ama_alina

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 14:29

In spatele celor 4 ore petrecute la scoala (iar acest lucru se intampla de regula in prescolar si primar), stau, in anumite cazuri, multe ore de pregatire, documentare, eficientizare a activitatilor respective. Ori acest luru presupune existenta anumitor resurse materiale, pe care nu le poti achizitiona decat cu ajutorul celor financiare. Nu spun ca toate cadrele didactice se intereseaza cu adevarat ca activitatile desfasurate de ei sa fie unele inalt calitative, dar exista si exceptii. Stim cu totii ca o modalitate de motivare a angajatului este reprezentate de resursa financiara. Daca salariul este mic, iar costurile depasesc cu mult pe acesta, ce putem face in aceasta situatie? Sa dam in cap cuiva? Sa furam? Sau poate e mai bine sa mergem in Italia sau Spania la ceva capsuni si nu numai. ! Cine lucreaza in invatamant, cu siguranta cunoaste in amanunt problema.
Stimate cornigeanu25a, ce salar ai? Este total nedrept din partea ta sa generalizezi! Dai vina pe profesori in ceea ce priveste educatia, dar te-ai gandit la responsabilitatile elevilor si nu in ultimul timp la cele ale parintilor? Obligatiile si drepturile sunt de partea tuturor!Este usor sa judeci!


Fosta membra 9am.ro

677 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Buzau

Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 20:43

da un gest necugetat ca intodeauna al lui Basescu vau aprins mintile nu va ginditi ca daca se aplica Romania intra in inflatie se destabilizeaza economia si cu banii mai multi ve-ti cumpara mai putin? Basescu o face pentru popularitatea bolnavicioasa ,stie ca nu-l mai voteaza nimenea si vrea sa-si bata joc de Romania


Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
flx74

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 21:37

Sa nu mai victimizam profesorii. Stim f bine cum isi fac meseria si in nici un caz nu-si merita salariile. Oare de ce nu se intreaba nimeni ce bani scot pe pregatiri. Sa nu mai spunem ca acesti banu nu sunt impozitati.Degeaba compatimiti aceasta breasla ca nu aveti dreptate. Daca nu le convine, de ce si-au ales aceata meserie?


aisiem

2 mesaje
Membru din: 22/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 16:48

OMG ! Unii profesori (ma refer la aceia care nu se deranjeaza sa vina la ore sau nu le pasa de elevi, desigur ca exista si profesori exceptionali-tocmai ei nu fac gat) nici macar nu merita sa-si primeasca salariul, sa nu mai zic ca ar trebui sa-si faca si un control psihologic adevarat. Nu le mai ajunge cata spaga iau de la elevi (mai ales profesorii de matematica si romana ). sa le fie rushine


ASR

88 mesaje
Membru din: 23/10/2008
Oras: Ploiesti

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 14:38

Prieteni.

este mult prea greu…si nu frica este cea care ne tine ci spalarea creierului uman(la nivel mondial)….mai multe nu spun …pentru mine a fost de ajuns sa vad asta :
www.zeitgeistmovie.com sau variantele traduse…

Crezi ce vrei sau nu crede! Spune mai departe despre el sau nu spune!
Au fost gasite contra argumente:poti sa le crezi sau nu! Poti sa spui mai departe despre ele sau nu!

Cand reusesti sa stai intre doua adevaruri si sa-ti creezi propriul adevar atunci,este doar parerea mea,ti-ai gasit identitatea,constiinta si demnitatea!
Totdeauna este Raul si Binele ...de ce nu exista nimic intre??!!

Este un film interzis(?!) Este un Adevar bun sau rau!! Dar este un adevar!…cred ca asta ar trebui sa dea de gandit…
Dar oare mai putem gandi??



white_coria

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Focsani

Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 12:22

EU NU SUNT DE ACORD CU MAJORAREA , PT FAPTUL CA STAU IN JUR DE 4 ORE, DACA AU CHEF DE MUNCA SE VEDE , DAR SUNT ZILE CAND NU AU CHEF DA O LUCRARE DE CONTROL SI GATA ZIUA S+A DUS SALARIUL VINE , AI VACANTE MARII, PRIMESC DESTUL SI DIN PREGATIRII , NU ISI FAC BINE TREABA IN SCOLI PT CA ELEVII SA VINA SA SE PREGATEASCA LA EI SI SA MAI CATIGE BANII LA NEGRU, NU MERITA NIMIC ,


Simona2008

1 mesaj
Membru din: 1/11/2008
Oras: Pitesti

Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 00:18

Fratilor,
As vrea sa va spun ceva. Am terminat Politehnica si lucrez ca cercetator in industrie. Dupa 25 de ani de munca si un doctorat am 1850 RON salariu.Chiar si la firme se plateste greu cercetarea. Dar aud ca salariul mediu la bugetari este 2000 RON, cu 30 % mai mare decat la noi, in productiv. Nu stiu daca e de bun simt sa le mai dea inca 50%. Eu am concediu ca voi toti, nu luni de vacante, tabere cu masa/casa gratuite. Nu uitati ca din putinul nostru salariu trebuie sa mai platim si meditatii.
Firma unde lucrez va trece prin clipe grele perioada urmatoare si nimanui nu-i trece prin cap la noi decat sa se resemneze in tacere, chiar cu salariile astea mici.
Cum vi se pare ca va arata o tara plina de bugetari, pensionari si someri sin productie ? Unde vom ajunge ?


adidobr

6 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 16:10

Alo draga mea daca nu sti (documenteazate) peste 60% din profesorii Romaniei sunt inapti sa practice aceasta meseri din punct de vedere al pregatirii (ei nu sunt cababili sa invete materia pe care o au de predat ce sa mai zic de inovatie poate cel mai important lucru pentru o buna dezvoltare INOVATIA = evolutie) iar20% din ei sunt instabili psihic= nebuni pentru ce sa-mi las copilul la scoala oricum are nevoie de meditatii oricum e silit sa faca o activitate care nu are puncte comune cu educatie (scoala nu e egal cu educatie)

Asa ca nu sunt deacord cu "lasatii copii sa mearga la scoala" mare gresala

Cat despre lege ............


adidobr

6 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 16:12

eu zic sa se mareasca dar nu in halul asta si nu acum.
Mai intai ar trebui sa curete sistemul de rebuturi adica de peste 80%din ei si apoi maririle aste dramatice pentru tara si economie


leo_

448 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 16:53

nici eu nu cred ca ei merita banii astia. daca ii judecam dupa ultimele generatii ar trebui sa le luam 80% din salariu.


bogdanilinca18

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 18:22

Voi incerca sa va dau eu un exemplu, pt ca am vazut mai devreme ca o anumita domnisoara, a spus ca are salariul de 1850 dupa 25 de ani de munca.
O profesoara, cu gradul 1, dupa mai mult de 30 de ani vechime (sectorul bugetar) are salariul de nici mai mult nici mai putin de 1400 ron(va rog sa nu ma contraziceti pt ca profesoara in cauza este chiar mama mea) si fara nici o suparare profesorul respectiv sub nici o forma nu sta doar 4 ore la scoala pe zi, ca sa mai spun de pregatirea lectiilor de acasa, plus hartiile care trebuiesc facute pt multumirea inspectorilor samd.
Spuneti ca sunt foarte multi profesori care fac meditatii pe bani. Dar de ce nu aduceti aminte si de acei profesori care va cheama copiii la scoala pentru o pregatire fara a fi platiti pt orele respective si de ce nu spuneti ca preferati sa tineti copilul acasa(prea multa scoala strica) sau sa i dati bani unui profesor cu "faima" pt a avea grije de ei.


bogdanilinca18

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 18:32

Adi, uite eu am 22 de ani, am terminat o facultate de stat si am posibilitatea de a ma angaja in invatamant.
Tu ai lua in considerare aceasta optiune, avand in vedere ca un prof debutant are aprox 600 ron salariu?
Nu cred, iar in ceea ce ai zis tu mai devreme, stai linistit ca profesorii nu sunt nebuni! Ca sa nu mai spunem de copiii aia rebeli de vin bat un profesor, fumeaza la ora si chiar consuma bauturi alcoolice.
Problema pleca, parerea mea, de la ultima conceptie a romanilor "pt ce ne trebuie atata scoala", si de la aia 7 ani d acasa, pe care se presupune ca urmasii nostri ar trebui sa i aibe.


alin_s_11

12 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Noiembrie 2008, ora 00:32

Macar de am avea sansa unui guvern pdl.


adidobr

6 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 12 Noiembrie 2008, ora 15:37

Ca argumente sunt convis ca sunt de ambele parti destule .

Eu privesc problema astfel:

Invatamantul la categoriile gimnajiu clasele primare si liceu e jalnice mai putin in unele universitati.De ce ? Parerea mea e ca datorita faptului ca sistemul nu a avut obligativitatea sa reinoiasca metodele si materialele didactice intr-o maniera profesionista precum si oameni care au ramas in sistem au facut-o dupa bunul plac ci nu dupa o conduita general valabila si un statut pe care trebuie sa il aiba toti profesorii.

Am avut profesori in liceu foarte foarte buni care mau facut sa le invat materia intr-o maniera impecabil de bine structurata (e acesti profesorii erau tocmai cei care incalcau regulile impuse de mai mari invatamantului CONCLUZIE reguli bolnave)

Cat despre solutie: Eu cred ca mai intai le dam examen la toti profesorii psihic de abtitudini didactice cat si pentru verificarea cunostintelor pt materiile in cauza. Cine trece trece cine nu isi alege alta meserie in golurile ramase libere (60 %) aducem noi absolventi de facultati si ii platim cu +50% fata de ce exista la ora actuala. Si astfel avem o sansa se facem ceva din copii nostri

PS:

Am zis 20% nebuni si vorbesc foarte serios sunt oameni cu frustrari,cu probleme foarte grave in comportament adica nu sunt capabili sa faca diferenta intre actul didactic si viata sociala (am cunostinte care sunt profesorii si care au abuzat de copii in sub diverse forme, care privesc copii cu ura, care nu au un nivel de educatie civica necesar actului didactic etc)



Eu am 6 ani de inginerie 3 de colegiu tehnic si 3 de continuare studii pt a doua diploma. am 3 ani de experienta in campul muncii ca ing proiectant (am pornit de la ZERO ) am invatat in 2 ani cu un francez cat a trebuit sa stiu in toata facultatea (am terminat ambele specializari cu nota 9) si cu cunostintele pe care le-am acumulat in 3 ani ingrop 10 profesorii universitari (fara lauda) de ce? pentru ca ei sunt SATURATI si asa vor ramane pana nu le impune cineva sa evolueze


Multa bafta


puiu_petrescu

6 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Craiova

Postat pe: 12 Noiembrie 2008, ora 21:03

Stimata Ama Alina, vad ca esti cu picioarele pe pamant si cu capul pe umeri. Sunt intru totul de acord cu tot ce ai spus despre aceasta categorie de oameni, huliti la unison in frunte cu aceasta catastrofa de premier, pentru ca-si cer dreptul la un trai decent si poate ... O RECUNOASTERE A MERITELOR ca au imbratisat aceasta meserie, ingranta pentru unii, de a educa, forma si instrui copiii. Cred ca cei ce -i hulesc pe acesti martiri, sunt aceia care au trecut prin scoala precum cainele prin apa, scoala fiind pentru ei o legatura de picior. Ei sunt si cei care-si educa progeniturile si-i fac sa chiuleasca, sa copieze, sa sfideze, ca doar au spatele asigurat de afacerile necurate ale unor parinti inconstienti. Ca sa fii dascal adevarat, nici 10 - 12 ore pe zi nu sunt de ajuns. Pentru cateva procente de dascali parati, care fac corpul profesoral de rusine, ( mai sunt uscaturi in padure), toti sunt catalogati la fel? Am doua fete care sunt realizate profesional si care nu au facut nici-o ora de meditatie platita, si care sunt licentiale fiecare la doua facultati, cu masterat. Doar una este profesoara, are gradul II , are copil de 5 ani si face naveta 35 km pana la scoala. Pleaca la 7 si vine la 5 si are doar 800 lei lunar. Dar ii place ce face si o face cu cinste. Cealalta, tot cu doua licente, a renuntat la invatamant pentru un alt job super platit, in cercetare particulara. Sunt multumit de modul cum au fost instruite in scoala si-i stimez pe cei care sunt dascali cu adevarat. Dar in educatia copilului familia are rolul primordial alaturi de profesori. Nu-i huliti pe cei ce educa . Ce ati fi fost daca nu erau ei? merita un salariu decent. Ii puteti compara cu un politai incepator care are din start 1800 lei la care adauga ordinul 50( supliment de haine si hrana in banide 50%), spor de stat in strada de 15%, confidentialitate de 15%, periculozitate de 10% si alte avantaje ?hai sa dam CEZARULUI ce-i al lui!


ralucaciutac

5 mesaje
Membru din: 23/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 15:35

Domnule adidobor,
oi fi dumneata licentiat in inginerie cu 3 diplome, dar observ cu parere de rau ca pe la orele de limba romana nu prea ai dat...de ce ?nu iti placea profesorul ca nu isi facea treaba? sau nu iti placea materia?macar strictul necesar trebuia sa fi invatat....verifica ce ai scris si cum ai scris.(e greseala de clasa a2a). Om fi noi ingineri,doctori etc dar in primul rand suntem romani si trebuie sa stim sa vorbim si sa scriem corect romaneste
toate cele bune


mihaelaparauan

5 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Bistrita

Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 19:51

Nici macar nu merita raspuns unele mesaje. Nu ma mai mir ca "ultimele generatii" de elevi sunt atat de slab pregatite... Daca nici macar noi parintii, sau viitori parinti nu putem sustine invatamantul.... Eu sunt un parinte, copii inca nu sunt la scoala dar in curand vor fi, si vreau ca pustii mei sa aiba parte de un invatamant macar de calitatea celui in care am invatat eu. Pe de alta parte ambii mei parinti au fost profesori, acum pensionari, si nu vreau sa aflati ce inseamna pentru un copil, nu singur la parinti, sa ceara o jucarie care sa nu-i poata fi data, din lipsuri banesti. Nu spun ca nu am fost crescuti bine, stim ce inseamna valoarea banului, poate cum multi dintre cei care au raspuns nu stiu, nu ma plang de copilaria pe care am avut-o, pentru a fost extraordinara, parintii au facut tot ce au putut, dar cred ca multi dintre cei care au postat aici nu au habar ce salariu are un profesor. Asa ca , va rog sa reflectati inainte de a mai debita asemenea baliverne...


boamfa_ion

86 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 19:03

sunt aici multi influentati de mentalitatea comunista ca vai doamne profesorii muncesc 4 ore pe zi
s-au intrebat acestia cat timp e necesar pentru ca un profesor care intradevar se respecta(desi nu e respectat de societate) sa-si pregateasca o ora? va spun eu - cel putin inca o ora. daca la asta mai adaugati tonele de hartie pe care le pretinde onor ministerul invatamantului prin institutiile parazitare numite inspectorate scolare(apropo sa-mi spuna cineva cum e in UE cu astea) o sa constatati ca ziua de munca a unui profesor este undeva intre 12 si 16 ore
ca majorarea a fost aberant propusa si numai in scopuri pur electorale e clar
deasemenea ca tariceanu e un idiot arogant,ingamfat si prost iarasi e clar
dar de la idioteniile si interesele politice si pana la munca profesorilor e o mare diferenta. am mostenit mentalitatea comunista ca profesorii nu produc nimic si deci pot traii din lefuri de subzistenta? imi aduc aminte de un dicton(nu mai stiu cine l-a enuntat) care spunea ca o natie se ridica in principal prin scoala. si atunci? vedeti ce dascali are scoala romaneasca acum. cred si eu ca sunt mari nemultumiri cu privire la calitatea profesorilor. dar luati o statistica si o sa vedeti ca multi din acesti dascali sunt necalificati deoarece adevaratii profesori au fugit din scoli din cauza salariilor de mizerie si a mdoului in care sunt priviti
intr-o tara in care desi legea se pretinde clara si in care atat constitutia cat si legile anexe prevad foarte clar ca oricarui angajator i se interzice sa pretinda ca angajatii sa desfasoare activitati peste 8 ore pe zi(cu repaosurile de rigoare stabilite deasemenea prin lege) si sa pretinda ca angajatii sa contribuie din propriul buzunar la desfasurarea activitatii aberanta structura numita ministerul invatamantului precum si parazitii lui din teritoriu(asa zisele inspectorate scolare) au pretentia ca un profesor sa munceasca daca se poate 25 ore pe zi( in afara activitatii de dascal mai au obligatii de asazise activitati extrascolare bineinteles neplatite) iar toate materialele pentru acestea precum si materialele pentru ore sa fie realizate din buzunarul profesorilor
si daca pe langa asta mai adaugati faptul ca in parazitii(foarte numerosi de altfel) care constituie inspectoratele marea majoritate sunt oameni de nimic care nici macar profesori adevarati nu sunt vedeti unde ajunge
discutam mai zilele trecute cu un profesor de matematica spaniol care mi se plangea ca de la inceputul anului scolar(1 septembrie la ei) a trebuit sa faca o groaza de hartii astfel ca a umplui circa 100 pagini(la calculator). cand i-am spus cam ce are de facut un profesor roman a avut o singura reactie DUMNEZEULE PENTRU CE SI CINE LE CITESTE
ce parere aveti? pe cei care sustin ca profesorii nu merita i-as pune numai o perioada scurta de timp(hai sa zicem o luna) sa faca ceea ce se pretinde de la un profesor. si atunci sa vedem ce zic
ma tot gandeam ca daca as avea puterea absoluta pe mutantii acre constituie angajatii ministerului invatamantului si pe slugoii lor din inspectoratele scolare i-as pune sa faca ceea ce cer profesorilor(chiar daca unii dintre ei deabia stiu sa scrie) si atunci sa vedem
parerea mea e sa vorbeasca cine stie intradevar realitatea si nu sa-si dea cu parerea toti indobitocitii de sistemul politic comunist macsat din tara asta


boamfa_ion

86 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 19:09

si hai sa mai adaug ceva : ati fost vreodata interesati de achizitionarea unui PC? ati intrat intr-un magazin de specialitate sa va interesati de preturi? atunci banuiesc ca stiti ca la ora actuala un calculator cu un procesor de circa 2,5-3 giga 1 giga pe ram si hard de 80 giga se vinde,in functie de magazin cu sume intre 650 si 900RON. stiti ce inseamna pentru ultimele 2 guverne informatizarea scolilor? hai sa va spun. singura firma care are dreptul este SIVECO care vinde scolilor calculatoarele amintite la preturi de 300-4500RON vedeti deci care e afacerea cu investitiile in scoli.


jimilungu

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 14:08

TOTI APROAPE DAU ORE SUPLIMENATRE - PE CARE BINE-NTELES NU LE DECLARA (EVAZUINE FISCALA) ; SUNT DE-A DREPTUL JENANTI PRIN PRISMA REZULTATELOR; STIU DOAR SA FACA PE NEBUNII CU NISTE COPII;
ODATA LA 8 MARTIE : S-A ADUS UN CADOU LA O FUDULA DE INVAT. - SI A VRUT SA- I SE PRESCHIMBE CADOUL CU UN LANT DE AUR... AM 52 DE ANI SI-AS SCRIE 100 DE PAGINI DE CAT SUNT DE JENANTI SI CUM SE GUDURAU PE LANGA MARII COMUNISTI INAINTE DE 89..
MI-E SCARBA DE EI ; LA INTALNIREA DE 25 DE LA ABSOLVIREA FAC. (A VENIT SI COLEGUL V. BLAGA - PE ATUNCI MINISTRU) NIC NU AM DAT MANA, SAU SA SALUT ASA ZISII PROFESORI UNIV. CA MI-A FOST SILA DE EI. JENANT E PREA PUTIN SPUS; SUNT MULTI NISTE IMPOSTORI CE ERAU BUNI SA ADUCA OSANALE REGIMULUI COMUNIST


iosub_roxana

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 16 Noiembrie 2008, ora 02:50

stai linistita,spre deosebire de profesori,functionarii publici castiga destul de bine.initial profesorii au salariul minim pe economie,abia dupa gradatie li se maresc.deci.....????


mikaella1983

11 mesaje
Membru din: 11/10/2008
Oras: Bacau

Postat pe: 16 Noiembrie 2008, ora 19:35

De la: leo_, la data 2008-11-11 16:53:20nici eu nu cred ca ei merita banii astia. daca ii judecam dupa ultimele generatii ar trebui sa le luam 80% din salariu.


dar te-ai gandit ca educatia de acasa lasa mult de dorit pt ultimele generatii....si anturajul....iar parintii trebuie sa stie unde se duc si cu cine copiii lor....stiu pers din clasa care chiuleau cu zilele si se duceau pe nu stiu unde cu prietenii....sa vina sa-l ia proful de mana sa vina la scoala?? bineinteles ca dirigintele si consilierul liceuluimau vb cu ele, cat s-a putut,dar......nu parintii trebuie sa stie de ei, profi nu pot suplini educ de acasa. hai sa nu mai aruncam vina pe educatia scolara pt comport si educ generatiilor...bineinteles ca si sc are rolul ei in asta, dar hai sa nu-i aruncam toata responsab......dar pe la tv si internet cate vede, sa vina proful acasa sa-l supravegeze ce face si la ce se uita??? parintii sunt si ei ocupati cu munca in alte tari sau cu serv solicitante prin tara si uite asa se intampla ce se int...preocuparea pt studiu o mai iau si din fam.........intr-o familie de intelectuali,in general, copiii vor avea inclinatie spre citit, cultura, bun-simt, pe scurt cam ce vad prin fam. cu exceptiile existente. da...luati-le 80% si asa o sa plece toti si o sa avem invat privat. din liceul unde am terminat am vazut plecand multi profi de val cu rez la olimpiade nat .....de vina??? salariile......unde au plecat??? din tara sau pe la firme. nici pe post de secretara, de ex, nu cred ca ai sta pe 6 mil. daca e sa comparam performanata vs stimulent, adica salariu.....se incadreaza. orice om are nevoie de motivatie ca si matale la serv si ca altii. daca vrem profi buni care sa nu mai plece trebuie sa fie si sal bune..


mikaella1983

11 mesaje
Membru din: 11/10/2008
Oras: Bacau

Postat pe: 16 Noiembrie 2008, ora 19:39

De la: iosub_roxana, la data 2008-11-16 02:50:27stai linistita,spre deosebire de profesori,functionarii publici castiga destul de bine.initial profesorii au salariul minim pe economie,abia dupa gradatie li se maresc.deci.....????

si cat crezi ca li se mareste ???? te-ai gandit??? pana la 50 mil crezi??


mikaella1983

11 mesaje
Membru din: 11/10/2008
Oras: Bacau

Postat pe: 16 Noiembrie 2008, ora 20:26

pt cei ce sunteti contra maririi....mai bine a-ti sprijini-o ca poate vin inapoi sau macar nu pleaca profii buni care au mai ramas......tot din cauza salariilor au plecat masiv profi de val pe la firma sau in alte tari.......daca nu mai avem invat competent, nu mai avem medici buni- si-o sa vreti sa traiti si sa fiti tratati de boli-ca si medicii la randul lor ca sa fie buni au nevoie de maestri buni care trebuie pastrati, adica motivati. ce pe voi nu va motiveaza la serv un sal bun ca sa ramaneti??? ca functionarii sau nu stiu care mai vor....daca invat nu e ok nici partea administrativa si nici alt domeniu n-o sa fie bun ca oam analfabeti sau mai putin instruiti nu pot conduce sau face parte dintr-un anumit sistem. eu zic ca invat e un domeniu mai sensibil si trebuie avut grija...ca p administrativa sau altceva o mai pui la punct cu niste oam capabili si cu un sistem bun de invat......dar daca invat nu e bun si nu-s oam de val nu mai poti face multe si toate alte domenii au de suferit..de ex, ca sa prindeti ideea...in sistemul bancar e nevoie de oam cu carte si instruiti,pt cercetare, progres(calc si internrul exista pt ca sunt niste oam destepti carene-au dat aceasta posib ieftina de a comunica si de a accesa multe inform) in medicina trebuie medici buni ca altfel murim repede cu totii,etc......daca oam acestia erau putin instruiti ca n-avea cine sa-i invete, unde ajungeam/??? oare oam astia unde s-au format?? n-au trecut si ei prin sist de invat ca sa ajunga ceea ce sunt, niste oam de val? daca aveau profi prosti(ca tot injurati voi profii) nu cred ca oam astia mai erau ceea ce sunt azi... asa ca hai sa nu mai vedem mereu numai uscaturile in invat si sa vedem si sa sustinem si oam de val care dau alte val.invat a fost baza, cand asta e neperformant se cam duce naibii tot. mai bine ati sustine educatia ca nu dati de la voi salarii. da.multi profi de astazi sunt jalnici...asta e realitatea....pt ca cei de val au plecat si multe posturi sunt ocupate de suplkinitori, ce vreti??? sa fie la fel de buni ca un prof??


Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce se va intampla dupa majorarea salariilor profesorilor ?!
Mergi la: