Info
x
Pictograme anti-fumat
|
silena 30 mesaje Membru din: 3/07/2008 |
Postat pe: 11 Iulie 2008, ora 13:48
Medicii sustin ca efectele pictogramelor anti-fumat se vor face resimtite abia peste un an??? Eu cred ca nu se vor face resimtite deloc...
|
|
enjoy_the_silence_lil_dude 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Iulie 2008, ora 23:20
Lumea isi cumpara tabachiere, deci... sunt de acord cu tine
|
|
Fosta membra 9am.ro 30 mesaje Membru din: 8/07/2008 |
Postat pe: 22 Iulie 2008, ora 14:31
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 29 Iulie 2008, ora 16:44
pictogramele sunt cea mai mare tampenie. eu una as da statul in judecata ptr publicarea acelor imagini. adica la tv pun bulina rosie si dau filmele de groaza dupa 10 si pe astea le imprastie peste tot. parca o sa a las eu de fumat ca vad niste porcarii pe pachet
|
|
Fosta membra 9am.ro 19 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 August 2008, ora 10:05
aaa! sant super tari! va dati seama ca oamenii (mai ales pustanii de liceu) vor face colectie?!? ii si vad la tejghea spunand: " nu tanti, nu din acela cu fetusu' mort! vreau cu cancerul bucal sau cu plamanii aia varza! dati-mi doua, ca vreau sa fac schimb cu ala de la a 10-a B, ca-l are p'ala cu gratiile si nu-l gasesc deloc!".
In ceea ce ma priveste, fumez destul de rar dar fumez! Si de nu mi-or placea pictogramele lor, voi fuma pe intuneric! S-aveti plamanii tari. |
|
pisica2282 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Brasov |
Postat pe: 18 August 2008, ora 15:48
Nici nu stiu sincer daca au macar voie sa puna asemenea poze pe pachetele de tigari .Azi-maine o sa ne trezim ca le vedem lipite pe banci in parcuri sau pe stalpii sradali ...
|
|
shadow_77077 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 August 2008, ora 15:51
Cine fumeaza, fumeaza si gata.
Nu sunt convingatoare poze facute in Photoshop, si nici macar facute bine deja par funny pozele cu tot felul de efecte exagerate ale fumatului. Eu mi-am vazut plamanii la doctor dupa ceva ani de fumat intens si sunt curati. mai bine sa puna poze cu plamani imbacsiti pe toate basculantele care trec prin orash si "fumeaza" cat un bloc intreg atunci cand trec. Hai mai bine sa iesim la o cafea si un fum
|
|
Fosta membra 9am.ro 1341 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Dej |
Postat pe: 19 August 2008, ora 09:56
Eu am fumat 15 ani.Am fumat prima tigara la 13 ani.M-am lasat de fumat ptr ca nu mai suportam dependenta de tigari.A naibii nu puteam sa beau un suc fara sa fumez o tigara nu puteam sa vad 10 min dintr-un film fara sa fumez o tigara,nu puteam sa respir ! fara sa fumez o tigara. De fapt nu-mi place sa depind de un viciu.Acum au trecut 3 ani de cind nu am mai fumat si vreti sa credeti sau nu eu simt diferenta.Respir altfel,pot sa alerg fara ca dupa 5 min sa-mi suiere respiratia,miros altfel ,pielea mea arata altfel,e mult mai curata,si ma simt mult mai bine si fizic si psihic.Dependenta de tigari nu poate fi suprimata de niste poze grotesti,intradevar,noi am ajuns sa ridem cind ne uitam la filme de groaza,dar cred ca daca sanatatea mintala si corporala ar avea mai multa insemnatate ptr multi dintre noi ne-am putea lasa de fumat.Ptr ca avem dreptul sa respiram aer nu fum de tigara.
|
|
|
|
|
cora_goicea 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 August 2008, ora 15:46
De la: roxanik, la data 2008-07-29 16:44:06pictogramele sunt cea mai mare tampenie. eu una as da statul in judecata ptr publicarea acelor imagini. adica la tv pun bulina rosie si dau filmele de groaza dupa 10 si pe astea le imprastie peste tot. parca o sa a las eu de fumat ca vad niste porcarii pe pachet sa vezi ce dragut e cind te intreaba copilul ce e in poza aia de pe pachet si se mai si sperie de ele...sa salutam plini de entuziasm ideea minunata afara se vindeau la tutungerii niste autocolante albe pe dimensiunea pozei, daca te deranjeaza o poti acoperi...acum nu mai stiu sigur, ca am grija sa nu ramin fara tigari in afara granitelor
|
|
Postat pe: 19 August 2008, ora 18:06
E bine ca se sperie copilul de aceste poze,poate el nu va fuma,dar e rau ca apuca sa vada pachetul de tigari sau esti unul din acei parinti care lasa tigari bautura droguri la indemina copilului ca oricum va avea aceste sanatoase vicii?!
|
|
blondina1964 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 August 2008, ora 18:25
De la: roxanik, la data 2008-07-29 16:44:06pictogramele sunt cea mai mare tampenie. eu una as da statul in judecata ptr publicarea acelor imagini. adica la tv pun bulina rosie si dau filmele de groaza dupa 10 si pe astea le imprastie peste tot. parca o sa a las eu de fumat ca vad niste porcarii pe pachet ai dreptate mare tampenie .dar asta este poporul nostru este inventiv.cine stie a cui este afacerea asta,ma refer la tiparire.ofi a marilor nostrii conducatori,care nu au nici o durere niciunde ,ca pachetele de tigari mai stau pe masa unde pot fi vazute de copii care dupa ce ca sunt stresati de intretinere, de imprumuturile la banci ale parintilor,li se mai taie si pofta de mancare cu cancerul de beregata expus pe pachet.si ne mai intrebam de unde emo.de aici si de peste tot. .dar eu care fumez,am gasit o modalitate ,am un pachet vechi si le tot mut pe tigari acolo. ah ! si sa dea dumnezeu sa dea faliment afacerea astora
|
|
Postat pe: 19 August 2008, ora 18:29
De la: ancacorina2003, la data 2008-08-19 09:56:21Eu am fumat 15 ani.Am fumat prima tigara la 13 ani.M-am lasat de fumat ptr ca nu mai suportam dependenta de tigari.A naibii nu puteam sa beau un suc fara sa fumez o tigara nu puteam sa vad 10 min dintr-un film fara sa fumez o tigara,nu puteam sa respir ! fara sa fumez o tigara. De fapt nu-mi place sa depind de un viciu.Acum au trecut 3 ani de cind nu am mai fumat si vreti sa credeti sau nu eu simt diferenta.Respir altfel,pot sa alerg fara ca dupa 5 min sa-mi suiere respiratia,miros altfel ,pielea mea arata altfel,e mult mai curata,si ma simt mult mai bine si fizic si psihic.Dependenta de tigari nu poate fi suprimata de niste poze grotesti,intradevar,noi am ajuns sa ridem cind ne uitam la filme de groaza,dar cred ca daca sanatatea mintala si corporala ar avea mai multa insemnatate ptr multi dintre noi ne-am putea lasa de fumat.Ptr ca avem dreptul sa respiram aer nu fum de tigara. asa, tu sustii afacerea astora cu pictogramele.mutate la spital,acolo nu se fumeaza, si fii fericit eu am sa fiu un mort bolnav tu un mort sanatos, moarte usoara!
|
|
Postat pe: 19 August 2008, ora 18:31
De la: silena, la data 2008-07-11 13:48:26Medicii sustin ca efectele pictogramelor anti-fumat se vor face resimtite abia peste un an??? Eu cred ca nu se vor face resimtite deloc... bravo,ai dreptate!
|
|
cristi_sacd 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Deva |
Postat pe: 19 August 2008, ora 19:48
Eu fumez de 17 ani.De catva ani fumez 2 pachete pe zi.Chestia cu pozele pe pachet mi se pare fair play,plina de bun simt.In realitate asta fac tigarile.Deranjeaza pe cineva?Pai cred ca asta e scopu,Nu trebuie sa fie nimic confortabil.De ce?Tigarile sunt o plaga.Poate intr-o zi vor fi interzise cum este acum heroina
|
|
csabajenei 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Mures |
Postat pe: 20 August 2008, ora 08:32
si medici fumeaza, ei si, ei ne spun ca nu e sanatos, dar..... ei atunci de ce fumeaza?
|
|
Postat pe: 20 August 2008, ora 10:49
Nu-mi vine sa cred!!!!!!!!
Daca medicii fumeaza e un motiv in plus ca noi,ca si pacienti sa bagam cite 2 pachete de tigari pe zi? N-am auzit ceva mai pueril.Pozele arata exact ceea ce face tigara din organismul nostru,e problema voastra daca denigrati realitatea dar nu mai dati exemple de genul ala de ce fumeaza si eu nu?Iar daca faceti tot posibilul sa va ascundeti de aceste poze inseamna ca totusi pe undeva stiti ca asta se intimpla cu organele voastre dar asa cum un drogat isi injecteaza heroina chiar daca stie ca sint ultimele clipe din viata asa faceti si voi cu tigarile.EU SPER SA DEA FALIMENT ORICE PRODUCATOR DE TIGARI POATE ASA COPII NOSTRI VOR PUTEA RESPIRA AER NU FUM CANCERIGEN
|
|
cris_i 22 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 20 August 2008, ora 13:56
nu se lasa nimeni de fumat doar uitandu-se la niste poze (care mai arata si aiurea).. te lasi de fumat cand ti se spune ca nu mai ai mult... cand ai un copil... sau pur si simplu cand ai vointa...
|
|
Postat pe: 20 August 2008, ora 13:57
Fumez tigara nu pachetul, nici macar nu ma uit la el . Sunt grabita sa-mi iau tigara si plec. Astept alte metode de combatere a fumatului. Succese!!
|
|
Postat pe: 20 August 2008, ora 15:59
pentru ancacorina2003 specialbai fatuca, daca fumez inseamna ca-s si retardata in acelasi timp?! chiar crezi ca nimeni nu are habar de efectele fumatului?! daca tu ai revelatii cind vezi pozele alea, asta nu inseamna ca intreaga populatie fumatoare descopera lucruri noi! unii dintre noi stim ce facem si o facem deliberat, punct! daca tie nu-ti place, asta e fix problema ta, nu a mea sau a altora...incearca sa faci un exercitiu de imaginatie si sa ne percepi ca indivizi diferiti de tine, unii putem sa avem un intelect inferior tie, dar altii putem avea un intelect mult superior tie si un bagaj de informatii mult mai bogat decit este al tau...te-ai prins care era ideea? in casa in care am crescut s-a fumat de dinainte de a ma naste eu; stii de ce m-am apucat de fumat? sa-i fac mamei in ciuda, nu pentru ca mergeam zilnic la tutungerie sa-i cumpar tatei tigari...pur si simplu mama este la fel de vehementa ca si tine si m-a obosit cu parerile ei...iar daca fata mea va hotari intr-o zi fumeze, va fi alegerea ei si numai a ei si-si va duce crucea alegerilor ei, asa cum o facem noi toti....intelegi, militanta vehementa ce esti?! ...numai ca anumite campanii media nu ar trebui sa-mi sperie copilul, asa cum sunt scirboseniile de pe pachetul de tigari sau spotul cu copiii si nevasta inchisi in sacii de cadavre... pentru cultura ta generala, copilul tau inhaleaza o multitudine de compusi nesanatosi, pentru ca aerul este viciat de industrie, de masini, de praf si de multe altele...fumul de tigare este o mica parte, intelegi, inteleapto? falimentarea producatorilor de tigarete, dezideratul tau, nu va reduce noxele, nu va planta pomi in locul betonului, nu va opri deversarile si nu va opri incalzirea globala... am o intrebare pentru tine, dar sa te gindesti bine, pentru ca este o analogie daca eu nu-i dau copilului meu mincare nesanatoasa si nici nu ma vede pe mine mincind asa ceva, asta o va opri sa se indoape cu shaorme sau snacks sau coca-cola?
|
|
dicumrs 20 mesaje Membru din: 15/08/2008 Oras: Alba-Iulia |
Postat pe: 21 August 2008, ora 12:37
se va fuma in continuare indiferent de ce poze pun pe pachetu de tigari. eu cel putin nu m-am uitat niciodata ce scrie. ma intereseaza numa ce e inauntru, plamini tari in continuare
|
|
TATUATUL 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 21 August 2008, ora 20:13
fiecare face ce vrea cu propia viata,doctori fumeaza mai mult ca noi,nimeni nu poate indeparta un fumatorde la tigare ,doar vointa fiecaruia,eu unul l-as baga undeva pe cel care a scos aceste Pictograme anti-fumat,caci de fumat tot asa fumez ,numai ca de cite ori imi cumpar tigari il injur pe initiator,si cumpar de doua ori pe zi,asa ca sa nu va fie cu suparare dar cine conduce acest program e mai prost ca prosti,am 41 de ani si sint stapan pe viata mea si nu cred ca va reusi cineva sa imi impuna sa ma las de fumat,cine nu vrea sa fumeze treaba lui nu il obliga nimeni ,dar pe mine personal acel dobitoc care incearca sa imi impuna ceva il bag in aia a masi.
|
|
pant3ra_87 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 August 2008, ora 12:25
Eu personal sunt de parere ca sunt exagerate imaginile ca sa fie luate in serios, nu stiu daca ati vazut clipurile de la accidentele rutiere cu tipele dragute pline de semne sau cu copilul in spate pe bancheta... alea m-au alertat un pic.
Dar cunosc persoane la care au efect si aceste imagini, sunt fumatori ocazionali care nu isi pot aprinde tigara daca sunt singuri acasa pt ca simt nevoia sa fumeze in colectiv si sunt influentati de toate schimbarile din" atomosfera " gen s-au scumpit tigarile, am vazut un reportaj pe Discovery si mai nou au pus niste imagini infricosatoare. Cat despre noi ceilalti fumatori, ne vom lasa cand ne vom trezi dimineata si ne vom da seama ca ne este prea rau sau poate vom ajunge la suprasaturatie, pana atunci nu cred ca ne poate lua nimeni bucuria de a iesi 5 minute la o tigara dupa un examen, tigara de la cafea, din trafic, de la munca si toate situatiile in care pur si simplu spui :hai la o tigara ca nu mai suport . P.S: Chiar acum am savurat o tigara, in timp ce scriam aceste randuri |
|
sunshine_d49 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 23 August 2008, ora 17:44
Am vazut un filmulet care ar fi trebuit sa convinga fumatorii sa renunte la acest viciu . Era ceva de genu' - un tip intra intr-un bar unde era fum de nu se vedea om cu om si isi mai aprinde si el o tigara, in acel moment incepe sa tuseasca si pe gura ii ies plamanii care o iau la fuga spre usa .... ei acest filmulet in loc sa ma faca sa renunt la fumat m a facut sa rad cu pofta ....... Ups nu mai am tigari ...
|
|
Postat pe: 31 August 2008, ora 16:31
ptr cora goicea,
nu imi place prea mult sa personalizez post-urile mele dar ai adresat o intrebare.Tu singura trebuie sa-ti raspunzi la aceasta intrebare daca iti pasa de sanatatea copilului tau.In mesajul tau am vazut multa inversunare si te inteleg,cind sintem pusi fata in fata cu raul care singuri ni-l facem ne ascundem in spatele urii si al protestelor fata de cei care ne vor binele.Probabil ca viata ta nu este asa cum ti-ai dori-o de asta si atita frustrare si rautate in ceea ce ai scris.Sincer imi pare rau.Imi pare rau pentru toti cei care nu stiu sa lupte cu proprii demoni si se trezesc razbunindu-se pe cei care nu au nici o vina.Iti dau un sfat stimata doamna:uita-te la tine insati invata sa te iubesti si sa te respecti ptr ca o meriti,astfel la rindul tau vei fi respectata si de ce nu?! vei invata sa respecti.Succes. |
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 03:54
Daca nu ma insel eu, vanzarea alcoolului si a tutunului este interzis copiilor sub 18 ani. Deci minorii nu au ce cauta sa cumpere asa ceva, atunci cum sa se sperie de ele?
Eventual daca parintii le arata.. |
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 03:57
e treaba ta ce faci cand esti la tine acasa.
cand in schimb tu ma fortezi sa "trag" fumul tau, intr-un spatiu inchis care e liber oricui, nu mai e doar treaba ta. e viata mea in joc si nu sunt dispus sa imi negociez viata cu tine. repet, democratia e sa faci ce vrei atat timp cat asta nu afecteaza pe altii. cu resptect, fumat placut! in casa ta. De la: cora_goicea, la data 2008-08-20 15:59:41 |
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 04:01
De la: silena, la data 2008-07-11 13:48:26Medicii sustin ca efectele pictogramelor anti-fumat se vor face resimtite abia peste un an??? Eu cred ca nu se vor face resimtite deloc... daca unul dintr-o mie se va lasa, si la fel, unul din 100 nu va mai incepe sa fumeze, e bine. e un pas inainte. dupa turcia, mi se pare ca suntem tara cu cea mai mare proportie de fumatori din europa. apropo, fumatul e unul dintre indicile saraciei. fumatul va scadea odata cu simtul nostru civic si gradul de civilizatie si cultura. la fel ca in alte tari de mai la vest, care si-au dat seama ca nu le face bine. ar trebui sa luam din vest exemplele bune, nu doar tampeniile lor. |
|
Postat pe: 19 Septembrie 2008, ora 04:03
De la: conualfy, la data 2008-09-19 04:01:58De la: silena, la data 2008-07-11 13:48:26Medicii sustin ca efectele pictogramelor anti-fumat se vor face resimtite abia peste un an??? Eu cred ca nu se vor face resimtite deloc... fumatul va scadea odata cu *cresterea* simtului civic, etc. |
|
Postat pe: 30 Septembrie 2008, ora 18:22
pai cine spune ca fumez in spatii inchise? cine spune ca ii oblig pe ceilalti sa-mi suporte fumul?
daca vorbiti despre respect, poate ca ar trebui sa invatati ce este acela (e clar ca nu de la mine, pentru ca eu respect foarte putine lucruripe lumea asta) ceea ce gasesc absolut delicios este ca ii luati apararea tinerei agramate de mai sus...ceea ce va transforma in 2 cavaleri in armuri stralucitoare si, vasix, iti multumesc ca iti faci griji pentru mine, ca-mi deschizi ochii si-mi arati calea...este absolut extraordinar ceea ce faci pentru mine acum realizez ca si faptul ca raduleasca pozeaza in chiloti imporiva fumatului este tot spre binele meu, ca si ea vrea sa-mi arate calea de urmat keep up the good work
|
|
Postat pe: 30 Septembrie 2008, ora 19:14
E si normal sa tin cu cine vrea o schimbare in bine.Dumneata n-ai decit sa fumez pina ti se stafidesc plaminii de-a binelea dar nu te bate cu pumnul in piept crezind ca faci tot ce se poate pentru a-ti proteja copilul ca nu faci nimic in sensul asta,din contra ii dai impresia ca e normal sa traiasca intr-o lume viciata.Chiar crezi ca daca in casa ta s-ar consuma produse sanatoase copilul tau de-a naibii si-ar cumpara chipsuri?Daca tu te-ai apucat de fumat ca un protest contra mamei tale nu cred ca copilul va face la fel.De obicei copii se nasc cu multi neuroni in plus fata de parinti.
|
|
|
|

si se mai si sperie de ele...
poporul nostru este inventiv.cine stie a cui este afacerea asta,ma refer la tiparire.ofi a marilor nostrii conducatori,care nu au nici o durere niciunde
,ca pachetele de tigari mai stau pe masa unde pot fi vazute de copii care dupa ce ca sunt stresati de intretinere, de imprumuturile la banci ale parintilor,li se mai taie si pofta de mancare cu cancerul de beregata expus pe pachet.si ne mai intrebam de unde emo.de aici si de peste tot.
.dar eu care fumez,am gasit o modalitate ,am un pachet vechi si le tot mut pe tigari acolo.
asa, tu sustii afacerea astora cu pictogramele.mutate la spital,acolo nu se fumeaza,
si fii fericit eu am sa fiu un mort bolnav tu un mort sanatos,
moarte usoara!
Daca medicii fumeaza e un motiv in plus ca noi,ca si pacienti sa bagam cite 2 pachete de tigari pe zi? N-am auzit ceva mai pueril.Pozele arata exact ceea ce face tigara din organismul nostru,e problema voastra daca denigrati realitatea dar nu mai dati exemple de genul ala de ce fumeaza si eu nu?Iar daca faceti tot posibilul sa va ascundeti de aceste poze inseamna ca totusi pe undeva stiti ca asta se intimpla cu organele voastre dar asa cum un drogat isi injecteaza heroina chiar daca stie ca sint ultimele clipe din viata asa faceti si voi cu tigarile.EU SPER SA DEA FALIMENT ORICE PRODUCATOR DE TIGARI POATE ASA COPII NOSTRI VOR PUTEA RESPIRA AER NU FUM CANCERIGEN
nu se lasa nimeni de fumat doar uitandu-se la niste poze (care mai arata si aiurea).. te lasi de fumat cand ti se spune ca nu mai ai mult... cand ai un copil... sau pur si simplu cand ai vointa...
pentru ancacorina2003 special
Am vazut un filmulet care ar fi trebuit sa convinga fumatorii sa renunte la acest viciu . Era ceva de genu' - un tip intra intr-un bar unde era fum de nu se vedea om cu om si isi mai aprinde si el o tigara, in acel moment incepe sa tuseasca si pe gura ii ies plamanii care o iau la fuga spre usa .... ei acest filmulet in loc sa ma faca sa renunt la fumat m a facut sa rad cu pofta ...