back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Partidul care isi zice national liberal,sau cresterea si decaderea liberala

 


 
 
PDL

981 mesaje
Membru din: 6/09/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 2 Noiembrie 2010, ora 13:36

Acestia sunt oare politicienii momentului in PNL? Pentru o persoana care nu este in mijlocul politicii si care se gandeste acum la maniera in care PNL si-a facut numirile de ministri,cazuri de tipul Cinteza si acum Atanasiu par de necrezut. Nu cred ca un partid ca PNL sa nu aiba inteligente si cadre care sa faca fata oricarei exigente dar alegerea s-a facut dupa criterii imposibil de depistat. Fac si 10 QI pe saptamana si asta de multi ani. Era de ajuns a vedea inteligenta acestor persoane a caror QI nu depaseste 80(sectorul prostiei comune) pentru a vedea lipsa de har al acestor ministri.Daca si Dl Orban a devenit ministru nu ramane decat sa consider ca actuala conducere a PNL si-a pierdut complet capacitatea de a putea alege. Din aceste motive,cu durere chiar spun,numarul de gafe ale PNL sunt enorme si stridente. Mai periculos este ca aceasta conducere nu are capacitatea de feed back si deci daca a apucat pe un drum gresit nu ezita sa cada in prapastie.Totul numai sa nu recunoasca ca a gresit si sa se corecteze. Invidia fata de Basescu porneste tot din orgoliul nestapanit al acestor lideri.Ei nu pot concepe ca intre cer si pamant sunt infinit de multe lucruri si personalitati si chiar si cel mai bun liberal tot mai are ceva de invatat. Speranta noastra a fost alianta DA.Ce a mai ramas din aceasta speranta si ilegitimitatea actualului guvern. Aproape nimic nu s-a realizat si s-a consumat in manevre pompieristice si mediocre de imagine. Indivizi incompetenti,chiar cu diplome,nu depasesc nivelul activistilor de PCR. Ura nu a stat niciodata la baza unor realizari temeinice. Acum mediocratia doreste sa demita pe presedinte,singura forta reala a progresului in Romania.Acestia doresc a profita de ,asa cum cred ei,de prostia romanului pentru a scapa cu orice risc de acela care se opune coruptiei,securistilor si comunismului,pe acela de la care romanii asteapta totul,in care si-au pus ultima speranta. Daca Basescu va fi demis probabil ca victoria reactionarilor oligarhi va dura o generatie.Oameni sinucigasi ca Basescu sunr rari in istorie si sunt o adevarata piatra de incercare pentru poporul unde apar. _____

Raporteaza abuz de limbaj
PDL

981 mesaje
Membru din: 6/09/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 2 Noiembrie 2010, ora 13:37


Cand taurii se bat,viteii stau de-o-parte

In aceasta viziune taurii ar fi oligarhii care se folosesc de PNL iar viteii,ia sa vad daca iubitii forumisti de 3 cuvinte banuesc cine sunt.
De fapt problema care se pune este,si acest lucru preocupa clasa plotica,daca avem realmenta acum o doctrina liberala si care este realul vector liberal,cunoscand ca aici isi disputa proprietatea atat PNL cat si partea liberala a PD-L sau chiar PC sau UDMR.
Nu trebue sa uitam preocuparea in acest domeniu a Presedentiei Statului si mai ales a Excelentei Sale Presedintele Basescu.
Deci,
AVEM O DOCTRINA SI UN VECTOR LIBERAL?
Liberalismul este,teoretic, cea mai reprezentativa ideologie din Romania,cel putin d.p.v. intelectual,singura intrebare-mirare fiind dece acest lucru nu se exprima pregnant in viata politica .
Se pare ca raspunsul se afla intr-un lucru banal,partidele politice din Romania nu si-au asumat,decat declarativ o identitate politica. Ideologii ca cele liberale,crestin-democrate,social-democrate s-au oferit doar ca brand-uri si nu ca fiind constructii intelectuale coerente si sistematice.Preluarea unor idei si valori occidentale,neintegrate ca ideologii nu a facut decat sa creasca confuzia si cearta dintre partide(cine este mai liberal,mai socialist etc),adesea pe piata aparand doar falseturile.
Multi vad aceasta contradictie si intre liberalism si PNL-ism,in care liberalismul consta dintr-un corp amorf de principii,reunite la intamplare.
O doctrina trebuie sa contina atat elementul istoric,o componenta explicativa si o pragmatica politica
Structura explicativa este hard-core a oricarei ideologii sau doctrine politice ,aici fiind incluse cauzalitatile si semnificatiile dar acest lucru pare a nu fi asimilat de actualul PNL,iar simpla afirmare a trecutului glorios nu este suficient.Astfel,principiile de guvernare sau programul partidului sunt realizate pe urmatoarele principii:
1.membrii sunt liberali daca sunt inscrisi in PNL;
2.produsul interactiunii unor liberali este obligatoriu,liberal;
3. programul de guvernare si documentele programatice astfel rezultate sunt liberale;
Dar cum sa pretinzi acest lucru fara o desbatere ideologica si a unui acord general in jurul unei ideologii structurate.Deci aduni un grup si ii ceri sa rezolve probleme concrete,dar in lipsa unui acord asupra principiilor.Din acest motiv concluziile vor fi aderente diferitelor sisteme ideologice,un amestec de gandire si obiective.Deja se pot remarca in PNL grupuri social-liberale(daca ne gandim la alianta Tariceanu-Iliescu-Hrebenciuc), clasic liberale sau conservatoare, dar care coexista(se sustine taxa unica impreuna cu multe masuri etatiste sau pomeni electorale,subventii etc).
Liberalismul trebuie sa repuna libertatea individuala in centrul politicii,cu increderea cooperarii inter-individuale,fara nevoie de tutela.
Liberalismul opune libertatea de alegere,tendintei de acumulare a puterii,mai ales in mainile statului,a birocratiei,prin legi ilegitime care restrang libertatea individuala,dirijand puterea spre sfera grupurilor de interese.
Foarte multi intelectuali doresc,in acest sens,o reintoarcere la liberalismul clasic si o reinoire a acestuia pentru a putea raspunde problematicilor secolului in care traim. Se remarca acum la noi nevoia unei reinoiri ideologice care sa treaca de planul teoretic,in practica sociala,depasind,ceea ce multi numesc astazi obscurantismul PNL si pe care il vad mai degraba intr-o federatie de curente de dreapta,asa cum propun astazi partea liberala a PD-L.
Miturile realizate de indoctrinarea comunista de tipul capitalismul inseamna exploatarea omului de catre om trebuie bine explicate populatiei si ideologilor PNL,relatia patron-muncitor fiind doar o relatie de schimb(munca-contra plata).
Dar mitologia socialista persista inca,chiar sub guvernarea PNL(lipsa descentralizarii,guvern,deci stat mamut,puterea sindicala,diferite oficii create pentru a reglementa,nu descentralizarii administratice etc).prin acestea se mentine la noi mitul CAPITALISMULUI SALBATEC SAU DE CUMETRIE,pericolul anarhiei si mai ales pretinsa pretentie a oligarhilor PNL ca lumea se imparte in condusi si conducatori.
In acest timp forta capitalismului se instaleaza fara voia PNL prin principiul pietei libere,cu cele doua componente ale sale(proprietatea privata si concurenta libera),depasind inchistarea dogmatica a celor care pretind a conduce societatea dupa doctrina liberala,iar organizatoric steagul il ridica acum PD-L.
Daca forta vitala a socialismului comunist era elanul clasei muncitoare,liberalismul si capitalismul in general au o forta vitala pragmatica,profitul si economia de piata,acestea aplicate nu numai in avantajul grupurilor oligarhice ci a intregului popor.Fiecare muncitor sau taran trebuie sa poarte in ranita bastonul de patron si intreprinzator.
Puterea politica trebuie sa fie o mica parte a acestei retele iar statul minimal trebuie sa fie principiul de baza a unei conduceri liberale.




9am178165

4580 mesaje
Membru din: 14/12/2009
Postat pe: 2 Noiembrie 2010, ora 16:16

De la: 9am129906, la data 2010-11-02 13:36:17 Acestia sunt oare politicienii momentului in PNL? Pentru o persoana care nu este in mijlocul politicii si care se gandeste acum la maniera in care PNL si-a facut numirile de ministri,cazuri de tipul Cinteza si acum Atanasiu par de necrezut. Nu cred ca un partid ca PNL sa nu aiba inteligente si cadre care sa faca fata oricarei exigente dar alegerea s-a facut dupa criterii imposibil de depistat. Fac si 10 QI pe saptamana si asta de multi ani. Era de ajuns a vedea inteligenta acestor persoane a caror QI nu depaseste 80(sectorul prostiei comune) pentru a vedea lipsa de har al acestor ministri.Daca si Dl Orban a devenit ministru nu ramane decat sa consider ca actuala conducere a PNL si-a pierdut complet capacitatea de a putea alege. Din aceste motive,cu durere chiar spun,numarul de gafe ale PNL sunt enorme si stridente. Mai periculos este ca aceasta conducere nu are capacitatea de feed back si deci daca a apucat pe un drum gresit nu ezita sa cada in prapastie.Totul numai sa nu recunoasca ca a gresit si sa se corecteze. Invidia fata de Basescu porneste tot din orgoliul nestapanit al acestor lideri.Ei nu pot concepe ca intre cer si pamant sunt infinit de multe lucruri si personalitati si chiar si cel mai bun liberal tot mai are ceva de invatat. Speranta noastra a fost alianta DA.Ce a mai ramas din aceasta speranta si ilegitimitatea actualului guvern. Aproape nimic nu s-a realizat si s-a consumat in manevre pompieristice si mediocre de imagine. Indivizi incompetenti,chiar cu diplome,nu depasesc nivelul activistilor de PCR. Ura nu a stat niciodata la baza unor realizari temeinice. Acum mediocratia doreste sa demita pe presedinte,singura forta reala a progresului in Romania.Acestia doresc a profita de ,asa cum cred ei,de prostia romanului pentru a scapa cu orice risc de acela care se opune coruptiei,securistilor si comunismului,pe acela de la care romanii asteapta totul,in care si-au pus ultima speranta. Daca Basescu va fi demis probabil ca victoria reactionarilor oligarhi va dura o generatie.Oameni sinucigasi ca Basescu sunr rari in istorie si sunt o adevarata piatra de incercare pentru poporul unde apar. _____




Ia ma` de la basescu, pupa ma la basescu ma`, gudura-te pentru vreun post ma sever voinescu, ma tinel, ma ioan oltean ce esti, ma` boc amaratule!!!!!!!!!!!!!!!

Raporteaza abuz de limbaj
PDL

981 mesaje
Membru din: 6/09/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 2 Noiembrie 2010, ora 18:40


PNL devine partid extremist?
Se spune ca partidele din Romania nu au de fapt nici o ideologie si ca in mod generic folosesc,chipurile ca puncte in program generalitati ca:
-National
-Crestin
-Democrat
Popular,etc
Face cumva partidul liberal exceptie?
In primul rand sa vedem din cine este constituit PNL.Vom gasi aici;
-Juristii pe primul loc (chiar i se spune uneori,partid al avocatiulor)
-Putini mari industriasi sau comercianti(ei sunt mai ales la PSD)
-Mici intreprinzatori ;
O parte de intelectuali si in special arivisti,vanatori de posturi

Are cumva PNL oameni de doctrina,teoreticieni.În afara de Stolojan si Stoica,care au si plecat din PNL,asa ceva nu mai exista.A fost vechea garda,seniorii,pe cale de lichidare,dar care si ei erau tributarii ideilor liberale antebelice.
Deocamdata orice liberal care are ideii contrare liderilor este marginalizat si cu bunul lor simt vor incerca sa se impuna in fata ,haordei flamande din PNL.
Ce ramane.Avocatii,o serie de tineri fara experienta care considera ca ,PNL este menit sa conduca,ca are o misiune istorica dar spun acest lucru pur si simplu.

De fapt aici localizam acel cinism liberal de care vorbeam la inceput si il vedem adesea manifestat in presa si chiar pe internet.Acesti tineri sustin ca liberalii sunt cei care forteaza productia si deci imbogatirea tarii,care ca si raiul va veni in viitor.

Ei impart oamenii in activii,adica ei,care gandesc,produc si cu marinimie dau de mancare celor care nu produc,care nu-s capabili sau chiar sunt tarati ereditar.

Unii ca Cinteza(chiar daca acuma a parasit PNL,din motive ca nu a mai fost lasat ministru) merg chiar pana la conceptia ca batranii(chiar medici,profesori,avocati cu cabinete,bolnavii trebuie dusi la sopon).De aici infometarea de tip socialist,impozite pe consum,accize,dobanzi mici si impozitate,medicamente,cu cartela etc.
Teoria acestor lupi tineri nu se omoara cu originalitatea.
Iata ca cinismul liberal sau cintezismul cum le-am numit mai sus da rezultate mai repede decat ne asteptam noi.
Cred ca politicienii,si in primul rand dl.Tariceanu va vedea ca darwinismul social aplicat de Cinteza,cu formula,adversarii trebue lichidati,neacordarea dreptului la libera initiativa si mai ales incalcarea fara rusine a legii (vezi legea 306 si Cinteza) duce la dezastru politic.
Schimbati poilitica Dle.Tariceanu,renuntati la cinismul liberal,la politica de genocid,cu batrani morti la cozile de medicamente,cu oameni care se sinucid deoarece viata pe care le-o faceti este insuportabil,cu tineri si maturi care fug din tara romaneasca oriunde,la conceptul ca electorul,omul sarac suporta orce si ca dv.indiferent ce faceti poporul va aclama.
Trageti concluziile cat mai aveti timp.


Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Membru din: 20/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 2 Noiembrie 2010, ora 19:13

LIBERALII ,AU PIERDUT CAPITAL ELECTORAL MASIV IN MOMENTUL IN CARE S-A ALIAT CU PSD....SLEATCA LOR DE LA CONDUCERE SUNT NISTE FRIPTURISTI NISTE CARNATARI OAMENI DE SLABA CALITATE POLITICA..........RETORICA FOLOSITA DE PAPUSA CEAKY,E SUBURBANA,SE CREDE MAI BARBAT FOLOSIND CUVINTE TRIVIALE,SI DANDU-SE COCOS CAND EL E O CIOARA PRICAJITA..............

Raporteaza abuz de limbaj
… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
9am178165

4580 mesaje
Membru din: 14/12/2009
Postat pe: 2 Noiembrie 2010, ora 19:30

Dl. Crin Antonescu este o persoana darza, ferma, intransigenta, cu vointa de fier si in acelasi timp un intelectual remarcabil. Se dovedeste sclipitor, deoarece combina supletea unei minti limpezi si vivace cu forta unui caracter ferm, onest si constant.
Acest domn si politician are o stofa rara de lider, pentru ca e prea inteligent pentru a fi un dictator, si prea puternic si abil pentru a fi manipulat!!!!!
Crin Antonescu va fi viitorul presedinte al Romaniei.


PDL

981 mesaje
Membru din: 6/09/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 2 Noiembrie 2010, ora 21:01

De la: 9am178165, la data 2010-11-02 19:30:39Dl. Crin Antonescu este o persoana darza, ferma, intransigenta, cu vointa de fier si in acelasi timp un intelectual remarcabil. Se dovedeste sclipitor, deoarece combina supletea unei minti limpezi si vivace cu forta unui caracter ferm, onest si constant.
Acest domn si politician are o stofa rara de lider, pentru ca e prea inteligent pentru a fi un dictator, si prea puternic si abil pentru a fi manipulat!!!!!
Crin Antonescu va fi viitorul presedinte al Romaniei.




Vocea lui Crin Antonescu,vocea urii ,vocea umbrii oligarhului.

Vorbeam cu cateva zile inainte despre a treia cale in PNL,cale pe care acum putem sa o identificam cu vocea oligarhului care crede ca a cumparat PNL si din care fac parte cei mai vocali,asa zisi liberali,fosti salariati ai oligarhului (Orban,Hasoti si mai ales a lui Crin Antonesscu).

Nu voi face referinta la parada aproape scatologica si pornografica a acestui lider liberal ,Crin Antonescu la adresa dlui Basescu sau a PD,de a carei veracitate ne indoim,si o vedem mai degraba ca pe o perdea de fum,intentia dlui Crin Antonescu fiind cu totul alta.

Sa urmarim deci maniera de afirmare a dlui Crin Antonescu in raport cu conducerea oficiala a PNL in care aerul de disident si de fidel se succed si interpatrund.

Iata unele exemple:
1.Dl.Tariceanu si Olteanu,spune dl.Antonescu, si-a facut un Guvern de "intimi si colaboratori foarte apropiati", Antonescu a ajuns sa acuze actuala structura a Executivului ca raspunde "clientelei" de care depinde.Mai mult Antonescu acuza PNL ,din care face parte, ca actuala structura a Executivului raspunde si"clientelei" partidelor care-l formeaza. (exemplu PC).

2.El ataca in mod insolent pe seful sau de partid, premierul Calin Popescu Tariceanu,care a creat un guvern de intimi", Antonescu ajungand nici mai mult nici mai putin la necesitatea unei analize a ministrilor liberali care sa nu fie "contaminata" cu "relatiile de la nivelul partidului".

3.Astfel,"Cancelaria primului-ministru este, de fapt, un al doilea Guvern, cu tot felul de departamente, de la cel cu probleme de securitate nationala, pana la secretariatul pentru comisia antisaracie". e mostenita de la "cuplul Nastase-Cozmanca".

4.Fluturasii difuzati de premier ar reprezenta - " o forma penibila de propaganda"si "Ii cer sa faca precizari privitoare la cele patru milioane de foite de hartie in care troneaza chipul sau. Sa ne dea detalii despre costuri, despre cine a executat-o - firma si tipografie - cine este responsabil ? Sa ne spuna daca isi asuma aceasta forma de campanie electorala?".

5.Finul lui Dlui.Tariceanu ,Bogdan Olteanu este de asemenea atacat dur de catre dl.Antonescu,caruia ii solicita sa puna capat conflictului de interese prin retragerea sa din comisia de privatizare a CEC
”Nu este normal ca presedintele Camerei Deputatilor, care este atat de ocupat, sa faca parte din aceasta comisie", a apreciat liderul liberal.

Antonescu este de parere ca, daca Olteanu are "un hobby" legat de aceasta comisie, sa participe la lucrarile Comisiei CEC fara a primi indemnizatia.

6.Antonescu a criticat tot timpul numirea in executiv a unor "figuri nereprezentative" pentru partid, cu referire la Mihai Voicu si Cristian David.

Si sirul de critici si nemultumiri ale dlui Antonescu ar putea fi multiplicate la infinit

Toti liderii celui de al treilea grup,care slujesc direct oligarhul se disting prin atacarea vulgara a lui Basescu si PD.

Acestea sunt ,de fapt doar tinte false,pentru a nu fi banuit ca dorinta lui de a prelua conducerea PNL ar fi inspirata din afara PNL(Basescu fiind considerat pe nedrept dusmanul perpetuu al PNL).

Prin aceste acte,dl.Antonescu vrea,de fapt sa se autodefineasca ca o a 3-a cale in PNL,adica sa fie castigatorul luptei dintre Tariceanu si grupul dizidentilor,Stolojan-Stoica

Ca dovada a veracitatii acestor afirmatii este si faptul ca Dl.Antonescu a refuzat toate incercarile premierului de apropiere si de a-l atrage de partea sa (inclusiv propunerea de a deveni membrii in Biroul permanent central al PNL)
Insolent,Antonescu a replicat premierului,in fata sefilor de filiale PNL ca nu agreeaza aceasta modalitate de a intra in conducerea partidului.

Aceasta atitudine era aproape sa-l faca pe dl.Antonescu a pierde sefia grupului parlamentar liberal,ceea ce ne dovedeste ca Dl.Tariceanu intuieste deja intentiile lui Crin Antonescu .


De altfel.dl.Antonescu in numeroase randuri se autointituleaza drept un opozant al preºedintelui partidului, premierul Tãriceanu, dar sustine pentru cei care vor sa-l creada,ca va sprijini guvernul doar cat acesta,dupa parerea lui va fi in concordanta cu nevoile poporului.

Este limpede acum,ca framantarile din PNL din acest moment nu sunt doar bipolare si ca chiar mai periculoasa se arata aceasta a treia cale.

Dl.Antonescu este un politician inteligent si care ca si Cezar al romanilor va spune-mai bine primul intr-un sat,decat al doilea la Roma-

Confruntat astazi cu o adevarata dregringolada a acelui PNL folosit doar ca sptijin al grupurilor de interese,Dl.Antonescu,pur si simplu si-a pierdut cumpatul

Faptul ca peste 30 de senatori,deputati ai PNL au trecut practic de partea unei reforme reale a PNL il face pe dl.Antonescu sa fie chemat in fata oligarhului,papusar si sa motiveze esecul sau total.

Am ascultat la TV pe Crin Antonescu,o voce irationala,o voce a urii,o lupta de arierdgarda,a reactiunii si dusmaniloe liberalismului, in care sperantele de victorie sunt minime.

Insultand pe Dl.Basescu,Stolojan la nivelul carora nu va putea fi niciodata ,de fapt el se plaseaza in sfera disperarii si a
lipsei de speranta.

Psihologia ne invata ca oamenii mici de statura sunt ambitiosi si dornici de marire si dictatura.dar nu-l putem compara nici in gand pe Crin antonescu cu Stefan cel Mare.

_________________



PDL

981 mesaje
Membru din: 6/09/2009
Oras: Cluj

Postat pe: 3 Noiembrie 2010, ora 15:06

Cintezismul sau cinismul liberal de secolul al 19-lea este vinovat
Cu tot respectul fata de dl.Rosca cred ca miezul articolului editorial al dlui nu reflecta intregul adevar. Natele sociologice prezentate sunt reale si de asemenea efectele acestor date,dar nu reprezinta miezul problemei. In partidul liberal nu exista o clarificare ideologica,adica ei sunt la putere dar nu au o identitate bine precizata. ceea ce domina acuma este o ideologie livreasca luata din istoria PNL care era buna pentru secolul 19:prin noi insine,lumea este al celor intreprinzatori si tineri,cei saraci isi merita soarta etc,la care mai adauga cateva generalitati nationaliste. Am numit actuala ideologie a PNL "cinism liberal" sau "darwinism social" liberal si dupa exponentul sau cel mai cinic-CINTEZA-drept Cintezism. Este de ajuns sa monitorizam activitatea lui cinteza in cele cateva luni de "domnie2 pentru a vedea efectele catastrofale ale cintezismului:morti la cozi de medicamente,incapacitate manageriala,nici nu-si pune problema reformei sanitare ci a cat mai multi bani(daca s-ar putea tot bugetul tarii).Reforma dupa model sovietic al anilor 1950,numita a "SPITALULUI UNIFICAT" cu centralismul ei si dispret managerial si in administrarea banilor face ca sanatatea sa duca pe liberali nu la 30% ci sub pragul de 5%. Cintezismul atat de evident in sanatate il gasim in multe domenii de activitate al managementului liberal dar in sanatate cinismul este cel mai pregnant. Ce vina are PD ca umple vidul lasat de cinismul si cintezismul liberal.Se stie ca "natura fuge de vid" si liberalii prin cintezism nu fac decat sa creieze vid

Raporteaza abuz de limbaj
9am178165

4580 mesaje
Membru din: 14/12/2009
Postat pe: 3 Noiembrie 2010, ora 18:01

De la: 9am129906, la data 2010-11-02 21:01:22
De la: 9am178165, la data 2010-11-02 19:30:39Dl. Crin Antonescu este o persoana darza, ferma, intransigenta, cu vointa de fier si in acelasi timp un intelectual remarcabil. Se dovedeste sclipitor, deoarece combina supletea unei minti limpezi si vivace cu forta unui caracter ferm, onest si constant.
Acest domn si politician are o stofa rara de lider, pentru ca e prea inteligent pentru a fi un dictator, si prea puternic si abil pentru a fi manipulat!!!!!
Crin Antonescu va fi viitorul presedinte al Romaniei.




Vocea lui Crin Antonescu,vocea urii ,vocea umbrii oligarhului.

Vorbeam cu cateva zile inainte despre a treia cale in PNL,cale pe care acum putem sa o identificam cu vocea oligarhului care crede ca a cumparat PNL si din care fac parte cei mai vocali,asa zisi liberali,fosti salariati ai oligarhului (Orban,Hasoti si mai ales a lui Crin Antonesscu).

Nu voi face referinta la parada aproape scatologica si pornografica a acestui lider liberal ,Crin Antonescu la adresa dlui Basescu sau a PD,de a carei veracitate ne indoim,si o vedem mai degraba ca pe o perdea de fum,intentia dlui Crin Antonescu fiind cu totul alta.

Sa urmarim deci maniera de afirmare a dlui Crin Antonescu in raport cu conducerea oficiala a PNL in care aerul de disident si de fidel se succed si interpatrund.

Iata unele exemple:
1.Dl.Tariceanu si Olteanu,spune dl.Antonescu, si-a facut un Guvern de "intimi si colaboratori foarte apropiati", Antonescu a ajuns sa acuze actuala structura a Executivului ca raspunde "clientelei" de care depinde.Mai mult Antonescu acuza PNL ,din care face parte, ca actuala structura a Executivului raspunde si"clientelei" partidelor care-l formeaza. (exemplu PC).

2.El ataca in mod insolent pe seful sau de partid, premierul Calin Popescu Tariceanu,care a creat un guvern de intimi", Antonescu ajungand nici mai mult nici mai putin la necesitatea unei analize a ministrilor liberali care sa nu fie "contaminata" cu "relatiile de la nivelul partidului".

3.Astfel,"Cancelaria primului-ministru este, de fapt, un al doilea Guvern, cu tot felul de departamente, de la cel cu probleme de securitate nationala, pana la secretariatul pentru comisia antisaracie". e mostenita de la "cuplul Nastase-Cozmanca".

4.Fluturasii difuzati de premier ar reprezenta - " o forma penibila de propaganda"si "Ii cer sa faca precizari privitoare la cele patru milioane de foite de hartie in care troneaza chipul sau. Sa ne dea detalii despre costuri, despre cine a executat-o - firma si tipografie - cine este responsabil ? Sa ne spuna daca isi asuma aceasta forma de campanie electorala?".

5.Finul lui Dlui.Tariceanu ,Bogdan Olteanu este de asemenea atacat dur de catre dl.Antonescu,caruia ii solicita sa puna capat conflictului de interese prin retragerea sa din comisia de privatizare a CEC
”Nu este normal ca presedintele Camerei Deputatilor, care este atat de ocupat, sa faca parte din aceasta comisie", a apreciat liderul liberal.

Antonescu este de parere ca, daca Olteanu are "un hobby" legat de aceasta comisie, sa participe la lucrarile Comisiei CEC fara a primi indemnizatia.

6.Antonescu a criticat tot timpul numirea in executiv a unor "figuri nereprezentative" pentru partid, cu referire la Mihai Voicu si Cristian David.

Si sirul de critici si nemultumiri ale dlui Antonescu ar putea fi multiplicate la infinit

Toti liderii celui de al treilea grup,care slujesc direct oligarhul se disting prin atacarea vulgara a lui Basescu si PD.

Acestea sunt ,de fapt doar tinte false,pentru a nu fi banuit ca dorinta lui de a prelua conducerea PNL ar fi inspirata din afara PNL(Basescu fiind considerat pe nedrept dusmanul perpetuu al PNL).

Prin aceste acte,dl.Antonescu vrea,de fapt sa se autodefineasca ca o a 3-a cale in PNL,adica sa fie castigatorul luptei dintre Tariceanu si grupul dizidentilor,Stolojan-Stoica

Ca dovada a veracitatii acestor afirmatii este si faptul ca Dl.Antonescu a refuzat toate incercarile premierului de apropiere si de a-l atrage de partea sa (inclusiv propunerea de a deveni membrii in Biroul permanent central al PNL)
Insolent,Antonescu a replicat premierului,in fata sefilor de filiale PNL ca nu agreeaza aceasta modalitate de a intra in conducerea partidului.

Aceasta atitudine era aproape sa-l faca pe dl.Antonescu a pierde sefia grupului parlamentar liberal,ceea ce ne dovedeste ca Dl.Tariceanu intuieste deja intentiile lui Crin Antonescu .


De altfel.dl.Antonescu in numeroase randuri se autointituleaza drept un opozant al preºedintelui partidului, premierul Tãriceanu, dar sustine pentru cei care vor sa-l creada,ca va sprijini guvernul doar cat acesta,dupa parerea lui va fi in concordanta cu nevoile poporului.

Este limpede acum,ca framantarile din PNL din acest moment nu sunt doar bipolare si ca chiar mai periculoasa se arata aceasta a treia cale.

Dl.Antonescu este un politician inteligent si care ca si Cezar al romanilor va spune-mai bine primul intr-un sat,decat al doilea la Roma-

Confruntat astazi cu o adevarata dregringolada a acelui PNL folosit doar ca sptijin al grupurilor de interese,Dl.Antonescu,pur si simplu si-a pierdut cumpatul

Faptul ca peste 30 de senatori,deputati ai PNL au trecut practic de partea unei reforme reale a PNL il face pe dl.Antonescu sa fie chemat in fata oligarhului,papusar si sa motiveze esecul sau total.

Am ascultat la TV pe Crin Antonescu,o voce irationala,o voce a urii,o lupta de arierdgarda,a reactiunii si dusmaniloe liberalismului, in care sperantele de victorie sunt minime.

Insultand pe Dl.Basescu,Stolojan la nivelul carora nu va putea fi niciodata ,de fapt el se plaseaza in sfera disperarii si a
lipsei de speranta.

Psihologia ne invata ca oamenii mici de statura sunt ambitiosi si dornici de marire si dictatura.dar nu-l putem compara nici in gand pe Crin antonescu cu Stefan cel Mare.

_________________




Esti bolnav psihic!!!!!!!!!!


Fosta membra 9am.ro

223 mesaje
Membru din: 28/09/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 08:57

_dinamicile politicilor ar trebui sa se muleze pe curgerile dinamicilor de dezvoltare ale omului....

_cu ceva timp in urma cautam un partid si ma gandeam sa intru in politica - am citit platformele si principiile partidelor : UDMR / PDL /PNL /PSD.....nici unul din acestea nu exprimau ceea ce cautam

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Martie 2011, ora 09:08

De la: lbtc, la data 2011-03-20 08:57:38_dinamicile politicilor ar trebui sa se muleze pe curgerile dinamicilor de dezvoltare ale omului....

_cu ceva timp in urma cautam un partid si ma gandeam sa intru in politica - am citit platformele si principiile partidelor : UDMR / PDL /PNL /PSD.....nici unul din acestea nu exprimau ceea ce cautam


si nici nu cred ca vei gasi la noi asa ceva si daca te uiti bine la ce fac partidele , platforma e una si practica e alta ! exista vreun partid in RO ce se tine strict de Dogma sa ? nici-unul si asta tocmai ptr. ca , in mod propagandistic totusi , incearca sa raspunda nevoilor de dezvoltare a societatii ! mie mi se pare ca atita timp cit nu s-au definitivat categoriile sociale....cit patura de mijloc nu este creeata si cea de sus este formata din false valori, ne vom mai chinui in cautarea unui drum !

Raporteaza abuz de limbaj
9am178165

4580 mesaje
Membru din: 14/12/2009
Postat pe: 26 Martie 2011, ora 14:09

De la: 9am178165, la data 2010-11-02 19:30:39Dl. Crin Antonescu este o persoana darza, ferma, intransigenta, cu vointa de fier si in acelasi timp un intelectual remarcabil. Se dovedeste sclipitor, deoarece combina supletea unei minti limpezi si vivace cu forta unui caracter ferm, onest si constant.
Acest domn si politician are o stofa rara de lider, pentru ca e prea inteligent pentru a fi un dictator, si prea puternic si abil pentru a fi manipulat!!!!!
Crin Antonescu va fi viitorul presedinte al Romaniei.


| Varianta pentru tiparire a topicului Partidul care isi zice National liberal,sau cresterea si decaderea liberala
Mergi la: