Info
x
Despre consum
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Brasov |
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 16:54
am o nelamurire:in ce situatie este consumul mai mic, cand e masina scoasa pe liber sau cand se afla in viteza si nu se mai accelereaza (aici intra si frana de motor)? multumesc. o zi buna!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
bogdaal 4 mesaje Membru din: 14/09/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 14:44
Normal ca masina consuma mai putin combustibil cind este la ralanti.Adica daca in mers nu pui frina de motor si o lasi scoasa din viteza
|
danutzug 2 mesaje Membru din: 6/04/2009 |
Postat pe: 27 Noiembrie 2009, ora 10:07
E o prostie ceea ce spui tu bogdaal. Poate la dacie sa consume mai putin in modul in care o folosesti tu.
La masinile noi care au o gramada de electronica, daca ai avea si computer de bord, ai vedea ca daca o lasi in viteza si pui frana, consumul devine 0, computerul taind alimentarea cu combustibil. Mergi asa cu frana pana aproape sa se opreasca si de abia atunci o scoti din viteza. Raporteaza abuz de limbaj |
|
AlexM 4 mesaje Membru din: 3/05/2009 |
Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 15:01
- la o masina veche ( care nu are computer de bord si injectie electronica) ai intradevar un consum mai mic...
- la o masina mai noua ( cu computer bord) trebuie doar sa mergi cat poti de mult in frana de motor.... din pacate bogdaal a observat aceasta cand frana...dar nu este obligatoriu sa faci franezi... - un alt pont care til dau este sa mergi cat poti de mult la o turatie constanta ( eu o tin intre 1800-2500 ture, fie ca e disel fie benzina...) si nu schimba treapta de viteza decat daca e necesar... - cel mai mare consum il are o masina este atunci cand accelerezi ...asa ca incearca sa ai o accelerare cat mai lina ps , eu am un golf 1.9 si un polo 1.4.... sper ca te-am putut ajuta... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 132 mesaje Membru din: 4/09/2009 |
Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 16:46
ALEXM SI DANUTZUG va inselatzi amandoi in unele pcte de vedere:in primul rand la o masina cu inj electr cand se utiliz frana de motor nu este consumul 0!!!!din ratiuni de confort si pt sigurantza consumul in frana de motor este egal cu cel la ralanti.nu va mai luati dupa ce afis comp de bord.2,la sist de alim prin carb consumul creste exponential(depinde de marca mas)cu turatia motorului.frana de motor e fff benefica pt bujii,pt curatarea lor si din motive de sigurantza,plus multe altele ce sunt off topic aici.asa ca mai bn folos frana de motor si gata.intra pe vw forum si e desch acolo un topic ce iti va da rasp concrete cu consumuri concrete in frana de mot sau la ralanti cand lasi masina sa *curga*.bafta all
eu asa stiu de la un prof(doar vam relatat ce am inv l fac)sall
|
Fosta membra 9am.ro 132 mesaje Membru din: 4/09/2009 |
Postat pe: 29 Noiembrie 2009, ora 12:50
Vin cu o completare,la sist de inj noi,la utiliz franei de motor consumul tinde spre zero dar nu va fi taiata alim in totalitate.bafta all

eu asa stiu de la un prof(doar vam relatat ce am inv l fac)sall